Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαιρετω το ολο φορουμ. Τον τελευταιο μηνα παρατηρω κατι πολυ παραξενο και σπαστικο στο δευτερο μηχανημα της υπογραφης μου (skylake). Πολλες φορες οταν τον ανοιγω φτανει μεχρι εκει που λεει στα windows καλως ηρθατε και κολλαει εκει, δηλαδη σταματανε να γυριζουν οι μπιλιες. Οποτε αναγκαζομαι να τον κλεισω με το κουμπι κρατωντας το πατημενο. Οταν κλεισει μπορει στο ξαφνικο να ανοιξει μονος του αλλα να αρχισει να κανει μονος του restart χωρις εχει προχωρησει καν στο post. Μερικες φορες μπορει να τον κλεισω κανονικα, δηλαδη τερματισμο λειτουργιας μεσα απο τα windows αλλα μετα μπορει να τον βρω ανοιχτο και κολλημενο! Τι γινεται εδω? Δαιμονιστηκε το μηχανημα? Δεν εχω ουτε oc, ουτε τιποτα! Τσεκαρα μνημες, gpu τροφοδοτικο ολα καλα. Παιζει η μητρικη? Να την κανω κανα φλας στο τελευταιο version? Φορααει αυτο που αφηνει oc στους κλειδωμενους. Απο rma πως τα παει η giga? 

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αν βρεις τι είναι πες και εμένα. Έχω το ίδιο πρόβλημα εδώ και 2 χρόνια στο PC της υπογραφής μου. Έχω ψάξει τα πάντα (scheduled tasks, Wake On Lan, Wake on USB, C-States, κλπ.) αλλά συνεχίζει ανά διαστήματα να ανοίγει. Κυρίως μεσάνυχτα - ξημερώματα. Εμένα δεν κολλάει, απλά ανοίγει και φτάνει στο Log In των Windows...

Στα logs του wake up reason, δεν βρίσκω ποτέ τίποτα...

Απ'ότι κατάλαβα, τα Windows στην ουσία δεν κάνουν πραγματικό τερματισμό και το PC είναι πάντα σε μια φάση Suspend / Standby και πιθανότατα ευθύνονται τα Ζ chipsets ή ο επεξεργαστής...

Δημοσ.

Καλησπερα !

Το θεματακι με το ανοιγμα σε random φασεις το ειχα και εγω ειχα τσεκαρει τα παντα οπως και ο Safis και τελικα το θεμα ηταν στην επαφη που εκανε το καλωδιο του power που κουμπωνει στην μητρικη και ανοιγει τον υπολογιστη.Το εβγαλα και το ξαναεβαλα καλυτερα και μεχρι στιγμης δεν εχω δει κατι.

Το θεμα με το κολλημα για μνημες μου κανει παντως εμενα, οταν λες πως τις τσεκαρες τι εκανες δηλαδη ;

Δημοσ.

Βγαλε απο την μητρικη τα 2 καλωδιακια που ειναι να ανοιγουν τον η/υ και δες εαν σου κανει παλι τα ιδια. βεβαια καθε φορα που τον ανοιγεις να βραχυκυκλωνεις τα 2 pin για να ανοιξει.

Δημοσ.

Γνωμη μου οτι αν ηταν κατι με το κουμπι power on η΄ με την συνδεση του στην μητρικη, δεν θα κολλαγαν τα windows απλα θα ανοιγε η΄και θα εκλεινε μονο του.... Δεν ξερω μηπως πηγε να κανει καμια ενημερωση απο wake on lan kai κατι πηγε στραβα(win 10 αρα πιθανο) και γι αυτο σου τα κανει αυτα...

• Like 2
Δημοσ.

Win7 εδώ, και σε ένα από τα συστήματά μου, με skylake pentium, κάνει ακριβώς αυτό, κολλάει στην welcome screen. Εγώ όμως δεν το τερματίζω βίαια, αλλά το αφήνω. Πάντα, όταν κάνει αυτό το κόλλημα, ανοίγει περίπου μετά από 10 λεπτά και συμπεριφέρεται απολύτως κανονικά στη συνέχεια. Επίσης ποτέ δεν το κάνει μετά από log off ή restart, πάντα μετά από cold boot. Το θέμα είναι ότι δεν το κάνει πάντα, και δεν το κάνει με κάποια σταθερή συχνότητα, ώστε να πάει το μυαλό μου κάπου. Είναι δηλαδή απολύτως τυχαίο, αλλά σχετικά συχνό πλέον.

Εσείς που έχετε 10άρια, ένα από τα πρώτα που πρέπει να κάνετε, είναι να απερνεγοποιήσετε τον "σύντομο" τερματισμό ή όπως αλλιώς λέγεται, ώστε το PC να κλείνει κανονικά όπως έκλεινε και στα 7άρια. Τα 10άρια είναι τόσο "ευφυή", που κάποιες φορές, αν κάποιο update δεν πάει καλά και χρειάζεται επανεκκίνηση, δεν την κάνουν σωστά αλλά κάνουν τον σύντομο τερματισμό, με αποτέλεσμα να μπαίνουν σε έναν ατέρμονο κύκλο (loop) αστάθειας και restart. Αν δεν ξέρετε πως να το κάνετε, google ή πέστε μου να ψάξω να σας πω. Το έχω αποθηκευμένο κάπου, από όταν είχα δοκιμάσει τα ελεεινά 10άρια και μετά ξαναγύρισα στα 7.

Στην δική μου περίπτωση, έχω ψάξει και εγώ τα πάντα, και πιστεύω ότι πρέπει να φταίει ο SSD μου (ένας παλιός OCZ Agility), αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχω λεφτά/χρόνο να αγοράζω άλλον SSD ή να πειραματιστώ με παλιούς HDD που έχω.

Μια άλλη σκέψη μου είναι να τα θαλάσσωσε η MS με κάποιο από τα updates, οπότε εκεί μόνο format μας σώνει.

Ελπίζω να βοήθησα σε κάτι!

Δημοσ.

Εγω και να το αφησω δεν και κατι. Απλα παραμενει κολλημενο. Τα βραδυα αναγκαζομαι να κλεισω το τροφοδοτικο γιατι εχω ξυπνησει και το εχω δει ανοιχτο. Θα δω τι παιζει με τα updates πρωτα. Για τις μνημες 5 loops memtest86+.

Δημοσ.

Λοιπον, απο windows. Περασα τα τελευταια updates και απενεργοποιησα οτι σχετικο με auto start/restart ειχε. Bios δεν αναβαθμισα. Εβγαλα το 24πινο και το ξανακουμπωσα. Επισης εκανα και το scan των windows μεσω cmd και βρηκε corrupted κατι, το διορθωσε και μεχρι στιγμης ολα καλα.

• Like 1
Δημοσ.

Πραγματικά του διαβολου. Ανοίγουν μόνα τους, μπλε μαύρες κόκκινες οθόνες, ασε ασε. Σε οτιδήποτε νεότερο ενημερώνω.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιστρέφω. Χθες άρχισε πάλι τις μ@λακιες. Το είχα κλείσει χθες κάπου στις 20:30, άνοιξε μόνο του κατά τις 21:30, στο άκυρο μόνος του! Μπήκε windows, κανονικά όλα. Σήμερα τον κλείνω το πρωί και στο καπάκι άνοιξε μόνος του και μπήκε σε λουπα ρεσταρτ πρώτου καν ποσταρει. Μάλλον ο διάολος ξαναχτύπησε!

• 2 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξαναενημερωνω. Τελικα εφταιγε η καρτα γραφικων, μια 6950 (sheo ακους?) :P η οποια τελικα παρεδωσε σχεδον πνευμα. Αν ζεσταθει κανα 20λεπτο σε κανα παιχνιδι παιζει ρολοι, αν οχι, ανεβαινουν οι στροφες του ανεμιστηρα, κολλαει η οθονη και βγαζει μαυρο.

Την εβγαλα, επαιξα με τα onboard 2-3 μερες και χθες εβαλα μια 7950 με την οποια το μηχανημα ειναι πυραυλος. Ουτε κολληματα ουτε τιποτα.

Αν το ηξερα οτι ηταν η καρτα θα ειχε παρει μπουλο καιρο τωραΞαναενημερωνω. Τελικα εφταιγε η καρτα γραφικων, μια 6950 (sheo ακους?) :P η οποια τελικα παρεδωσε σχεδον πνευμα. Αν ζεσταθει κανα 20λεπτο σε κανα παιχνιδι παιζει ρολοι, αν οχι, ανεβαινουν οι στροφες του ανεμιστηρα, κολλαει η οθονη και βγαζει μαυρο.

Την εβγαλα, επαιξα με τα onboard 2-3 μερες και χθες εβαλα μια 7950 με την οποια το μηχανημα ειναι πυραυλος. Ουτε κολληματα ουτε τιποτα.

Αν το ηξερα οτι ηταν η καρτα θα ειχε παρει μπουλο καιρο τωρα.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Επιστρεφω καθως ο διαολος ξαναχτυπησε το μηχανημα.

Παω να το ανοιξω σημερα ωραια και καλα, ανοιγει 5 δευτερολεπτα και κλεινει, μπαινει σε λουπα ετσι και δεν ανοιγει λεω οκ και κανω clear cmos. Ποσταρει αλλα σημα στην οθονη τιποτα. Κανω ρεσταρτ παλι τιποτα. Λεω εχε πλακα ν ειναι η καρτα γραφικων (δεν εχει πανω απο 1 μηνα απο την αγορα της) βγαζω το καλωδιο απο πανω της, το βαζω στην μητρικη και τσουπ εικονα. Τι παιχτηκε εδω παλι? Παιζει να τα φτυσε η καρτα (7950)? Μια χαρα επαιζε χθες. Δεν την εχω δοκιμασει ακομα στο πρωτο μηχανημα, αλλα ειναι το πρωτο που θα κανω. Καμια βοηθεια?

Δημοσ.

Σε ταλαιπορει πολυ.

Ξεβρακωμα ολων των περιττων περιφερειακων. Κρατας μονο

1. Πληκτρολογιο και ποντικι

2. Μια καρτα μνημης

3. Τροφοδοτικο

4. Ξυλωμα ολων των εξτρα σκληρων δισκων, αφηνεις μονο το δισκο με το OS.

5. Ανοιχτο το κουτι του υπολογιστη.

6. Ξεχασα να σου πω να ξυλωσεις την καρτα γραφικων. Μονο με την onboard.

Κρατας μονο τα απολυτως απαραιτητα για να αναψει.

To δουλευεις για καποιο διαστημα και παρακολουθεις τη συμπερυφορα του. 1-2 μερες, μπορει και παραπανω.

Αν εφτιαξε, προσθετεις ενα-ενα τα περιφερειακα που αφαιρεσες και παρακολουθεις.

Εμενα μου μοιριζει τροφοδοτικο, για καποιο λογο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...