montevoutsas Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Γεια..εχω 5.1 ηχεια logitech τα εχω περιπου 5 χρονια και φετος αγορασα ενα λαπτοπ msi .Συνδέω τα καλωδια με το λαπτοπ και παω στην ρυθμιση απο τον υπολογιστη να δω αν ακουγετε ο ηχος απο το καθε ηχειο ξεχωριστα. Μια χαρα ειναι,αλλα οταν βαζω ταινια ,μουσικη κτλπ κτλπ δεν ακουγεται. Ακουγεται μονο απο τα 2 ηχεια,ενω τα εχω κανει ρυθμιση 5.1 τα drivers τα εχω απο το pc,δεν ξερω τι αλλο μου μενει να κανω...
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Το ζήτημα εδώ είναι το τι πληροφορία ήχου έχουν τα αρχεία που παίζεις και πώς ακριβώς θα γίνει η αναπαραγωγή από τα ηχεία. Εξηγούμαι: Τα περισσότερα αρχεία μουσικής, είναι γραμμένα στερεοφωνικά, ήτοι 2 κανάλια ήχου. Οι ταινίες, μπορεί να είναι είτε στερεοφωνικές (παράδειγμα mp3 audio σε συμπιεσμένες ταινίες), ή πολλαπλών καναλιών (Dolby Digital/DTS). Τα στερεοφωνικά ο υπολογιστής θα στα παίξει στα δύο "μπροστινά" ηχεία (δεν έχει λόγο να τα περάσει στα υπόλοιπα). Πάμε τώρα στο προκείμενο: Για να παίξεις πολυκαναλικά, πρέπει είτε το πηγαίο αρχείο να είναι ήδη τέτοιο και να έχεις τη δυνατότητα αποκωδικοποίησης (που αν δεν απατώμαι οι περισσότεροι players έχουν), ή αν το πηγαίο αρχείο είναι στερεοφωνικό, να προσπαθήσεις να το "ανεβάσεις" σε περισσότερα κανάλια (upmixing), είτε μέσω κάποιας μεθόδου όπως Dolby Prologic (το οποίο θα δουλέψει στις ταινίες καλύτερα), είτε αν έχεις την επιλογή, αναγκάζοντας τα πίσω ηχεία να αντιγράφουν το σήμα των μπροστινών (το είχα κάνει κάποτε σε linux, δεν το έχω δοκιμάσει σε windows).
dpolal Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Από τι στιγμή που στις ρυθμίσεις σου τα ηχεία αναγνωρίζονται κανονικά από το λειτουργικό και παίζει το καθένα ξεχωριστά όπως πρέπει στα τέστ ήχου τότε το πρόβλημα σου είναι είτε στο είδος των αρχείων που αναπαράγεις (π.χ. είναι μόνο στερεοφωνικά) είτε το πρόγραμμα αναπαραγωγής έχει πρόβλημα (δεν τα αναγνωρίζει σωστά) ή είναι ρυθμισμένο μόνο σε στέρεο ήχο.
montevoutsas Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Γενικα δεν τα παιζει..και στο youtube στο internet . Επισης απενεργοποιησα μια ρυθμιση απο το google chrome που παιζει και 5.1 αλλα παλι τα ιδια..Καρτα ηχου πως καταλαβαινω οτι εχω ; μου λεει realtek αλλα δεν μπορω να βρω την εφαρμογη του σαν πινακας που εχει ρυθμισεις το reatek hd manager. εχει 4 θυρες για καρφακια το pc. σε ποια τα βαζω; δεν εχει και χρωματα απλα ειναι σχεδια απο διπλα απο τις θυρες
dpolal Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ας ξεκαθαρίσουμε πρώτα αν έχεις λάπτοπ, όπως γράφεις στην αρχή και στον τίτλο του thread ή pc όπως λες στο τέλος.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα