atheatos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Tι σχεση εχει το ενα με το αλλο ρε φιλε? Γραφεις πριν οτι οι AMD καιγονται, τα mobo τους καιγονται, και κανουν μονο για σομπα. Και μετα μου λες εχεις τον athlon x4 που ειναι στα 65w TDP. Πως συνδεεται το ενα με το αλλο μου εξηγεις? Αμα θες τις επιδοσεις 4790 παρε τον 4790...απλα πραματα. Για να πιασω τις επιδοσεις του 8350 στα 140€ τι παιρνω απο Intel? i3? Α καλά εντάξει. Όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν μου απάντησες για το tdp γιατί η μόνη επαφή που έχεις με τους επεξεργαστές είναι η τιμή. Σε ένα μικρό κουτάκι θα βάλω τον 8350 ή τον 4790s ? Σου βάζω εύκολα. Αν και εδώ δεν καταλαβαίνεις την διαφορά παρά μόνο στα λεφτά συγνώμη αλλά κλείνεις τα μάτια ή βλέπεις με παρωπίδες. Σε κάποιον που θέλει να φτιάξει κάτι μικρό και δυνατό είναι μονόδρομος προς το παρόν η Intel. Πίστεψε με δεν θα ήθελες να δεις τι θερμοκρασίες σηκώνει ο 8350 σε μικρό κουτί όταν είναι φουλ φορτωμένος. Εκεί πας σε Intel πληρώνεις πολύ παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι ακόμα και με 85 βαθμούς θα δουλεύει καλύτερα από έναν amd. Τώρα αν καίγονται ή όχι mobo σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Και ο Intel σηκώνει θερμοκρασίες αλλά όπως και να το κάνουμε δουλεύει πιο ξεκούραστα στο ίδιο tdp με έναν amd. Απλά πράγματα. Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι δεν έχεις επαφή με σοβαρό επεξεργαστή της Intel , ίσως λόγου οικονομικού και καλό είναι όπως είπα να δώσει κάτι δυνατό η amd σε χαμηλές τιμές και χαμηλό TDP. Αυτά και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με τα προσωπικά προβλήματα του καθενός.
freegr Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε έτοιμα συστήματα στην χώρα μας με τους νέους επεξεργαστές σε προσιτές τιμές...
strawman Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Α καλά εντάξει. Όσα δεν φτάνει αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια. Δεν μου απάντησες για το tdp γιατί η μόνη επαφή που έχεις με τους επεξεργαστές είναι η τιμή. Σε ένα μικρό κουτάκι θα βάλω τον 8350 ή τον 4790s ? Σου βάζω εύκολα. Αν και εδώ δεν καταλαβαίνεις την διαφορά παρά μόνο στα λεφτά συγνώμη αλλά κλείνεις τα μάτια ή βλέπεις με παρωπίδες. Σε κάποιον που θέλει να φτιάξει κάτι μικρό και δυνατό είναι μονόδρομος προς το παρόν η Intel. Πίστεψε με δεν θα ήθελες να δεις τι θερμοκρασίες σηκώνει ο 8350 σε μικρό κουτί όταν είναι φουλ φορτωμένος. Εκεί πας σε Intel πληρώνεις πολύ παραπάνω αλλά έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ότι ακόμα και με 85 βαθμούς θα δουλεύει καλύτερα από έναν amd. Τώρα αν καίγονται ή όχι mobo σε τέτοιες θερμοκρασίες δεν χρειάζεται να το σχολιάσω. Και ο Intel σηκώνει θερμοκρασίες αλλά όπως και να το κάνουμε δουλεύει πιο ξεκούραστα στο ίδιο tdp με έναν amd. Απλά πράγματα. Λυπάμαι αλλά πιστεύω ότι δεν έχεις επαφή με σοβαρό επεξεργαστή της Intel , ίσως λόγου οικονομικού και καλό είναι όπως είπα να δώσει κάτι δυνατό η amd σε χαμηλές τιμές και χαμηλό TDP. Αυτά και όσοι κατάλαβαν κατάλαβαν, δεν θα κάτσω να ασχοληθώ άλλο με τα προσωπικά προβλήματα του καθενός. Toσες ανακριβειες μαζεμενες σε ενα post. Πως διαολο το καταφερες.... Παμε αλλη μια. Οι AMD ειναι γενικοτερα πιο κρυοι απο τους Intel, fact. Καταναλωνουν περισσοτερο μεν, αλλα εχουν καλυτερη θερμικη απαγωγη. Ενας 8350 δεν ξεπερναει τους 65 βαθμους (αλλωστε, αυτο ειναι και το οριο του, αμα παει παραπανω σβηνει), ενας i7 φτανει εως και 85. Μιλαω παντα για load με stock ψυκτρα. Οι Intel θελουν delid γιατι η Ιntel απετυχε (εσκεμμενα ή οχι δεν ειναι του παροντος) κατα την κατασκευη τους. Σε ενα μικρο κουτακι ο Athlon x4 που εχεις ειναι μια χαρα. Εκτος αν και αυτος ειναι σομπα με τα 65 TDP, οπως εγραψες προηγουμενως. Απο κει και υστερα τι ακριβως πας να μου πεις, οτι ενας i7 ειναι καλυτερος απο εναν 8350? ΠΡΟΦΑΝΩΣ, γιαυτο κανει και 3.5 φορες περισσοτερα χρηματα!! Το πρωτο σου post λεει οτι οι AMD επεξεργαστες και τα mobo τους καιγονται και λειτουργουν και ως σομπες το χειμωνα, αυτο σχολιασα, και ακομα περιμενω απτο πρωι να μου πεις αν σου καηκε ο Athlon X4 και το mobo του, και αν τον χρησιμοποιεις αντι για ξυλοσομπα. Μεχρι στιγμης κατι σχετικο δεν εχω ακουσει. Οσο για το δουλευει πιο ξεκουραστα, δεν ξερω καν τι σημαινει αυτο. Plz, elaborate, τι σημαινει δουλευει πιο ξεκουραστα? Ενας Intel σηκωνει παραπανω θερμοκρασιες απο εναν FX, και γενικοτερα ποσοστιαια ειναι πιο κοντα στο TJ max του απο οτι ειναι ενας FX. Οσο για τους 8350, θελουν ακριβο mobo για να λειτουργησουν, προφανως δεν εχει επαφη με σοβαρο mobo της AMD, ισως λογου οικονομικου κλπα κλπα. See what I did there? PS1. Στο μικρο κουτακι σου μπορεις να βαλεις και τον 8320E / 8370E btw.
atheatos Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Toσες ανακριβειες μαζεμενες σε ενα post. Πως διαολο το καταφερες.... Παμε αλλη μια. Οι AMD ειναι γενικοτερα πιο κρυοι απο τους Intel, fact. Καταναλωνουν περισσοτερο μεν, αλλα εχουν καλυτερη θερμικη απαγωγη. Ενας 8350 δεν ξεπερναει τους 65 βαθμους (αλλωστε, αυτο ειναι και το οριο του, αμα παει παραπανω σβηνει), ενας i7 φτανει εως και 85. Μιλαω παντα για load με stock ψυκτρα. Οι Intel θελουν delid γιατι η Ιntel απετυχε (εσκεμμενα ή οχι δεν ειναι του παροντος) κατα την κατασκευη τους. Σε ενα μικρο κουτακι ο Athlon x4 που εχεις ειναι μια χαρα. Εκτος αν και αυτος ειναι σομπα με τα 65 TDP, οπως εγραψες προηγουμενως. Απο κει και υστερα τι ακριβως πας να μου πεις, οτι ενας i7 ειναι καλυτερος απο εναν 8350? ΠΡΟΦΑΝΩΣ, γιαυτο κανει και 3.5 φορες περισσοτερα χρηματα!! Το πρωτο σου post λεει οτι οι AMD επεξεργαστες και τα mobo τους καιγονται και λειτουργουν και ως σομπες το χειμωνα, αυτο σχολιασα, και ακομα περιμενω απτο πρωι να μου πεις αν σου καηκε ο Athlon X4 και το mobo του, και αν τον χρησιμοποιεις αντι για ξυλοσομπα. Μεχρι στιγμης κατι σχετικο δεν εχω ακουσει. Οσο για το δουλευει πιο ξεκουραστα, δεν ξερω καν τι σημαινει αυτο. Plz, elaborate, τι σημαινει δουλευει πιο ξεκουραστα? Ενας Intel σηκωνει παραπανω θερμοκρασιες απο εναν FX, και γενικοτερα ποσοστιαια ειναι πιο κοντα στο TJ max του απο οτι ειναι ενας FX. Οσο για τους 8350, θελουν ακριβο mobo για να λειτουργησουν, προφανως δεν εχει επαφη με σοβαρο mobo της AMD, ισως λογου οικονομικου κλπα κλπα. See what I did there? PS1. Στο μικρο κουτακι σου μπορεις να βαλεις και τον 8320E / 8370E btw. Καλά εντάξει εσυ μιλάς για κουτί που θα δουλεύει για το πολύ 12 ώρες την ημέρα και θα παίζει μόνο παιχνίδια. Εγώ σου μιλάω για κουτάκι που θα δουλεύει συνέχεια και τις περισσότερες ώρες στο full , 24 ώρες το 24 ωρο , 7 ημέρες την εβδομάδα, 12 μήνες το χρόνο ασταμάτητα. Το amd μας αποχαιρέτησε στο 4μηνο και σε σύγκριση με την κατανάλωση και τις θερμοκρασίες ενός Intel ήταν απλώς μια σόμπα στην κυριολεξία. Μπορεί να μην έπιανε τις peak θερμοκρασίες του Intel με τίποτα αλλά δεν απέδιδε και το ίδιο . Βέβαια και η mobo του Intel τα φτύσε μετά από δυο χρόνια συνεχόμενης λειτουργίας αλλά καμία σχέση. Έδινε ζέστη μερικές φορές αλλά κατανάλωση χαμηλότερη γιατί δεν χρειαζόταν και να ζοριστεί όπως ο αντίστοιχος amd. Αν νομίζετε ότι κάποιες φορές όταν ζορίζονται οι Intel και πιανουν ανετα τις 70 άρες χωρίς βέβαια να έχουν καλή ψυκτρα είναι και μόνιμη θερμοκρασία λειτουργίας τους , τότε γελιέστε. Δεν χρειάζεται να μου υποδείξεις επεξεργαστή έχω ήδη και ξέρω ότι θα με βγάλει ένα 6μηνο ή αυτός ή mobo. Για τόσο τον πλήρωσα. Αν ήθελα να πληρώσω παράπανω θα πήγαινα σε Intel και θα τον ξεχνούσα για χρόνια. Τώρα αρχίζω και καταλαβαίνω το κάψιμο μερικών amd boys που περιμένουν πως και πως τους ryzen. Έχουν φάει τέτοια πίκρα και τέτοιες καύτρες που δεν πάει άλλο. Ένας με Intel θα ασχοληθεί ξανά με επεξεργαστή ίσως μετά από μια δεκαετία. Τώρα αν βγάλουν κανένα amd που θα μπορεί να βγάζει κανένα χρόνο συνεχόμενης λειτουργίας στα όρια χωρίς καλή ψύξη τότε έχει καλώς. Ειδάλλως πάλι θα συζητάμε με πιτσιρικάδες που σβήνουν τον υπολογιστή με το που τελειώσει το παιχνίδι και θα μας λένε για το ποσό κρύοι είναι amd όπως τώρα... ΥΓ. Όταν ένας επεξεργαστής είναι αρκετά πιο γρήγορος από έναν άλλο στην ίδια κατανάλωση ,θα τελειώσει πιο γρήγορα την διεργασία και θα κάνει έτσι μεγαλύτερη οικονομία ενέργειας. Τέλος. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από atheatos
strawman Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ο υπολογιστης σου τρεχει 24ωρες το 24ωρο, 7 ημερες την εβδομαδα, 12 μηνες το χρονο, αλλα τελειωνει τις διεργιασιες πιο γρηγορα και κανει μεγαλυτερη οικονομια ενεργειας. Ok, τελος, δεν εχει νοημα, οτι σου ρθει στο κεφαλι λες. Πρωτη φορα ακουω για επεξεργαστη να σου μενει επειδη ειναι ανοιχτος 24/7. Προφανως δεν εχεις καλη ψυξη, αλλιως δεν εχει υπαρχει λογος να σου χαλασει. 1
cabdik Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Ο υπολογιστης σου τρεχει 24ωρες το 24ωρο, 7 ημερες την εβδομαδα, 12 μηνες το χρονο, αλλα τελειωνει τις διεργιασιες πιο γρηγορα και κανει μεγαλυτερη οικονομια ενεργειας. Ok, τελος, δεν εχει νοημα, οτι σου ρθει στο κεφαλι λες. Πρωτη φορα ακουω για επεξεργαστη να σου μενει επειδη ειναι ανοιχτος 24/7. Προφανως δεν εχεις καλη ψυξη, αλλιως δεν εχει υπαρχει λογος να σου χαλασει. γιατι ασχολεισαι...? ο καθενας εχει την αποψη του, επειδη κανει την χρηση που κανει, και οχι την χρηση που πρεπει. αλλοι παιρνουν φεραρι για να πηγαινουν στα βουνα, και αλλοι τζιπαρες για τα μπουζουξιδικα της αθηνας......τι να κανουμε...?? και για να μην παρεξηγουμε, οποιος θελει επαγγελματικο συστημα για 24/7, χαμηλη καταναλωση και χαμηλες θερμοκρασιες, δεν παιρνει mainstream desktop πλατφορμες. παει σε serveroμηχανηματα...!!
ironcastle Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 αυτο το "παραμυθακι" οτι καιγονται οι επεξεργαστες, καλο ειναι να σταματησει. ειτε αφορα AMD, ειτε αφορα Intel. εδω και παρα πολλα χρονια, με τις τεχνολογιες προστασιας που υπαρχουν και περιλαμβανουν και οι μητρικες, ειναι πολυ δυσκολο, εως αδυνατο, να καει ενας επεξεργαστης. οταν υπερβει την θερμοκρασια ασφαλειας, απλα κλεινει το συστημα..! εκτος και αν κανουμε εμεις την μακακια και τον καψουμε...!!! αλλα σε αυτο δεν θα φταιει ουτε η AMD, ουτε η Intel. επειδη ειμαι τεχνικος κοντα 17 χρονια επετρεψε μου να σου πω οτι ακομα και σημερα υπαρχουν τετοια προβληματα
cabdik Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 17 Φεβρουαρίου 2017 επειδη ειμαι τεχνικος κοντα 17 χρονια επετρεψε μου να σου πω οτι ακομα και σημερα υπαρχουν τετοια προβληματα τετοια προβληματα...? οπως να καει ενας επεξεργαστης, σε ενα σωστο συστημα, με σωστη ψυξη και ρευματα....? ποσες πιθανοτητες εχει αυτο..? δεν λεω οτι δεν θα καει ποτε, και κανενας επεξεργαστης..! προς θεου.... hardware ειναι, θα υπαρξουν και τετοιες περιπτωσεις. αλλα ποσες πιθανοτητες δινετε στο να φταιει ο ιδιος ο επεξεργαστης, και οχι κατι αλλο..? οπως τα παραπανω που αναφερω..? 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα