atheatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 απο αυτα που λες φενετε οτι δεν εχεις επαφη καν με amd τελευταια 10ετια ναι πριν 10χρονια ειχε θεματα πλεον εχουν περασει 10 επεξεργαστες απτα χερια μου amd κανενας δεν ειχε θεμα θερμοκρασιας , μη ξεχναμε οτι το ρεκορ κατσαρολας και υψηλων θερμοκρασιων το ειχε η ιντελ με την αποτυχημενη σειρα core 2 duo που ειχε ξευτιλιστει απτην amd μεχρι να ξεκινησει τη σειρα τον i3 i5 i7Φίλε μου αυτά που λες από που αποδεικνύονται? Όλα τα συτηματα που φτιάχνονται για επαγγελματικούς σκοπούς τα τελευταία χρόνια μήπως ξέρεις γιατί φτιάχνονται με intel? Ξέρεις πολλά laptop με intel για να μην πω mini συστήματά στυλ nook. Έλα μου εσυ που έχεις επαφή να μου πεις γιατί δεν είναι amd. Για να φτιάξεις κανένα μπαουλακι που θα ζεσταίνει το χώρο καλά είναι. Άλλωστε οι πολλοί πυρήνες ναι μεν αποδίδουν αλλά αν σε ενδιαφέρει η οικονομία χώρου και κατανάλωσης κοιτάς σε λίγους πυρήνες που αποδίδουν καλά σε μικρότερη κατανάλωση. Μάλλον εδώ στο insomnia όλοι δουλεύετε στα γραφεία σας και στις δουλειές σας με amd ή απλά είστε προκάτελειμενοι και λέτε ότι να ναι.... ΥΓ. Μήπως έχετε ανοίξει καμία ταμειακή ποτέ σαν αυτές που είναι στα goodies με touch screen να δείτε τι επεξεργαστή φοράει? Αν όχι τότε η μόνη επαφή που έχετε με υπολογιστές είναι για παιχνίδια....
Runner25 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 δεν ξερω εντελη ποσο θα εχουν αλλα σκεφτομαι οτι πανω απο 150 με 200 δεν θα εδινα σε amd θα προτιμουσα να δωσω κατι παραπανω και να παω σε εγγυημενα πραματα ιντελ δεν ειναι η εταιρια που θα σε πεισει να τα χωσεις χοντρα η κοκκινη ουτε και οι καρτες της 1
hiphoper13 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Ο R5 1500 πάει για best seller αν παίζει γύρω στα 200 ευρώ. τα πρωτα leaks το φερνουν στα 229
cabdik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου αυτά που λες από που αποδεικνύονται? Όλα τα συτηματα που φτιάχνονται για επαγγελματικούς σκοπούς τα τελευταία χρόνια μήπως ξέρεις γιατί φτιάχνονται με intel? Ξέρεις πολλά laptop με intel για να μην πω mini συστήματά στυλ nook. Έλα μου εσυ που έχεις επαφή να μου πεις γιατί δεν είναι amd. Για να φτιάξεις κανένα μπαουλακι που θα ζεσταίνει το χώρο καλά είναι. Άλλωστε οι πολλοί πυρήνες ναι μεν αποδίδουν αλλά αν σε ενδιαφέρει η οικονομία χώρου και κατανάλωσης κοιτάς σε λίγους πυρήνες που αποδίδουν καλά σε μικρότερη κατανάλωση. Μάλλον εδώ στο insomnia όλοι δουλεύετε στα γραφεία σας και στις δουλειές σας με amd ή απλά είστε προκάτελειμενοι και λέτε ότι να ναι.... ΥΓ. Μήπως έχετε ανοίξει καμία ταμειακή ποτέ σαν αυτές που είναι στα goodies με touch screen να δείτε τι επεξεργαστή φοράει? Αν όχι τότε η μόνη επαφή που έχετε με υπολογιστές είναι για παιχνίδια.... αν και ειμαστε OFF TOPIC και θα μας κυνηγησουν οi Mods (και με το δικιο τους..,)........................ ολα αυτα που λες, το μονο σιγουρο ειναι, οτι ουδεμια σχεση εχουν με τις θερμοκρασιες των επεξεργαστων. μπορεις να ψαξεις πολλους αλλους λογους που μπαινουν Pentium/Celeron σε τετοια συστηματα, αλλα ΟΧΙ σε θερμοκρασιες....!!! ΤΕΛΟΣ το Off Topic. 2
atheatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 αν και ειμαστε OFF TOPIC και θα μας κυνηγησουν οi Mods (και με το δικιο τους..,)........................ ολα αυτα που λες, το μονο σιγουρο ειναι, οτι ουδεμια σχεση εχουν με τις θερμοκρασιες των επεξεργαστων. μπορεις να ψαξεις πολλους αλλους λογους που μπαινουν Pentium/Celeron σε τετοια συστηματα, αλλα ΟΧΙ σε θερμοκρασιες....!!! ΤΕΛΟΣ το Off Topic. Φίλε μου δεν είπα πουθενά ότι οι intel είναι κρύοι. Αλλά επισήμανα το γεγονός ότι μπορούν να δουλέψουν πιο αξιόπιστα από έναν amd σε υψηλές θερμοκρασίες και σε άσχημες συνθήκες. Αν εσυ ικανοποίησε και σε ενδιαφέρει το ποιος είναι πιο κρύος , θα σου πω μπας και ηρεμήσεις ότι εντάξει ο amd είναι πιο κρύος. Καλύτερα τώρα? Βάλε τον όμως να δουλέψει χωρίς καλή ψύκτρα συνέχεια στα κόκκινα και έλα να μου πεις το αποτέλεσμα.
cabdik Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου δεν είπα πουθενά ότι οι intel είναι κρύοι. Αλλά επισήμανα το γεγονός ότι μπορούν να δουλέψουν πιο αξιόπιστα από έναν amd σε υψηλές θερμοκρασίες και σε άσχημες συνθήκες. Αν εσυ ικανοποίησε και σε ενδιαφέρει το ποιος είναι πιο κρύος , θα σου πω μπας και ηρεμήσεις ότι εντάξει ο amd είναι πιο κρύος. Καλύτερα τώρα? Βάλε τον όμως να δουλέψει χωρίς καλή ψύκτρα συνέχεια στα κόκκινα και έλα να μου πεις το αποτέλεσμα. δεν εχεις καταλαβει ακομα, οτι δεν εχει σημασια ποιος ειναι ζεστος η κρυος. και οι 2 θα δουλεψουν 24/7, μεχρι να τους κλεισει η ασφαλεια της υπερθερμανσης, αν ανεβασουν θερμοκρασια πανω απο το οριο που εχει ορισει η καθε εταιρια. μεχρι εκει μπορουν να δουλευουν κανονικα...!! και με τις μαμισιες ψυκτρες, το ιδιο ισχυει. και με τις αφτερμαρκετ, και με καθολου ψυκτρα...!! 4
erevos_csd Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Μήπως έχετε ανοίξει καμία ταμειακή ποτέ σαν αυτές που είναι στα goodies με touch screen να δείτε τι επεξεργαστή φοράει? Αλλά επισήμανα το γεγονός ότι μπορούν να δουλέψουν πιο αξιόπιστα από έναν amd σε υψηλές θερμοκρασίες και σε άσχημες συνθήκες. Ε, ναι, γιατί το μηχάνημα των Goodies θα τρέχει Prime95 όλη μέρα και θα το βάζουν μέσα στον φούρνο για τα lulz. 1
Vassilis_24 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Εχει γραφτει πανω απο 10.000 φορες το παραπανω απο τοτε που πρωτο ανακοινωθηκαν οι ryzen. Μην επαναλαμβανουμε συνεχεια τα ιδια και τα ιδια. Με pentium 4 θα ημασταν να εριχναν bottleneck στις καρτες γραφικων και τα κινητα θα ειχαν καλυτερες επιδοσεις απο τους υπολογιστες...... Ειπαμε η Intel εφαρμοζει μονοπωλιακες τακτικες εδω και χρονια,μην το τερματισουμε κιολας..... Τότε υπήρχε ανταγωνισμός, σιγά σιγά η intel επαναπαύθηκε και παρουσιάζει κάθε χρόνο το ίδιο προϊόν με ελάχιστες βελτιώσεις. Εδώ έχει κατακάτσει στα 14nm, φυσικά και βελτιώνεται, με το σταγονόμετρο όμως, όσο βλέπει και δεν απειλείται...
atheatos Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 δεν εχεις καταλαβει ακομα, οτι δεν εχει σημασια ποιος ειναι ζεστος η κρυος. και οι 2 θα δουλεψουν 24/7, μεχρι να τους κλεισει η ασφαλεια της υπερθερμανσης, αν ανεβασουν θερμοκρασια πανω απο το οριο που εχει ορισει η καθε εταιρια. μεχρι εκει μπορουν να δουλευουν κανονικα...!! και με τις μαμισιες ψυκτρες, το ιδιο ισχυει. και με τις αφτερμαρκετ, και με καθολου ψυκτρα...!! Για τους αποτυχημένους core 2 duo μήπως ξέρεις σε τι θερμοκρασίες φτάνανε πριν σβήσουν? Ξεκινα το μάθημα σε μερικά amd boys και μετά έλα να μου κανείς εμένα.... Ε, ναι, γιατί το μηχάνημα των Goodies θα τρέχει Prime95 όλη μέρα και θα το βάζουν μέσα στον φούρνο για τα lulz. Κοντά έπεσες...
strawman Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Εγω με αυτα που βλεπω παντως απελπιζομαι. Μισο για να καταλαβω, θεωρητικα παντα, αν ο φτηνοτερος R3 παιζει στα 100-120€, και αν αληθευει το +40% απο fx ανα πυρηνα, προς τι η τοση μανουρα? Θα χεις πιο δυνατο πυρηνα αλλα τους μισους πυρηνες. Δηλαδη περα απο θεμα οτι ειναι καινουργιο socket, αν ειναι να παιρνεις πανω κατω επιδοσεις στα ιδια λεφτα με CPU 5ετιας κλαφτα. Δηλαδη ο μονος λογος να προτιμησεις τους R3 σε σχεση με τους αρχαιους FX θα ειναι το καινουργιο socket και οχι οι επιδοσεις καθεαυτες... Μπορεί να πιάνουν 90 βαθμούς αλλά θα δουλεύουν 24 ώρες το 24 ωρο 7 μέρες την εβδομάδα και δεν θα κάνουν κιχ. Ενώ ένας AMD μπορεί να τον δεις να καίγεται μαζί με την μητρική. Δεν έχετε καταλάβει μερικοί ότι υπάρχουν και υπολογιστές που δεν έχουν την πολυτέλεια της ψύξης . Αmd σε θερμοκρασίες 90+ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα πιθανότατα θα κλατάρει ενώ Intel ως τώρα όχι. O μονος τροπος να δεις μητρικη να καιγεται (το CPU δεν θα καει) ειναι να παρεις μητρικη των 15€ απτα lidl και να βαζεις πανω εναν 9590. Ημαρτον, μη λεμε οτι βλακεια μας ερθει στο κεφαλι, for the love of god. Φίλε μου αυτά που λες από που αποδεικνύονται? Όλα τα συτηματα που φτιάχνονται για επαγγελματικούς σκοπούς τα τελευταία χρόνια μήπως ξέρεις γιατί φτιάχνονται με intel? Ξέρεις πολλά laptop με intel για να μην πω mini συστήματά στυλ nook. Έλα μου εσυ που έχεις επαφή να μου πεις γιατί δεν είναι amd. Για να φτιάξεις κανένα μπαουλακι που θα ζεσταίνει το χώρο καλά είναι. Άλλωστε οι πολλοί πυρήνες ναι μεν αποδίδουν αλλά αν σε ενδιαφέρει η οικονομία χώρου και κατανάλωσης κοιτάς σε λίγους πυρήνες που αποδίδουν καλά σε μικρότερη κατανάλωση. Ολα αυτα που γραφεις σωστα ειναι. Το οτι ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ επεξεργαστες και μητρικες ομως που κολλαει δεν καταλαβαινω. Ναι τα AMD παραγουν περισσοτερη θερμοτητα, μια και κατα μεσο ορο καταναλωνουν περισσοτερα watt, αλλα ουτε πιο ζεστοι ειναι (blame Intel) ουτε κανουν μπουμ.
exor Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 http://wccftech.com/amd-ryzen-7-1700x-389-8-core-cpu-benchmarks-leaked/?utm_source=traqli&utm_medium=onsite&utm_campaign=266 δεν υπαρχει ελπιδα πραγματικα για καποιους IPC ΕΧΕΙ ΙΔΙΟ Η ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟ ΙΝΤΕΛ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΤΕΣΤ SINGLE THREAD PERFORMANCE δηλαδη δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα με μερικους ομαδες μπαλα ολα 1
Pansp32 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Προσωπικά έχω χρόνια amd επειδή ήταν πιο vfm από τους intel και φυσικά κάλυπταν τις ανάγκες μου. Επαγγελματικές ή μη. Αυτός που έχω τώρα έχει κλείσει 7 χρόνια και είναι μια χαρά. Όσο αναφορά τις θερμοκρασίες έχω την ψύκτρα που έρχεται ο επεξεργαστής. Δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. Ίσα ίσα που παρά το γεγονός ότι τον έχω ταλαιπωρήσει πάρα πολύ, δεν τον έχω πάρει στο χέρι.. Τέλος πάντων μακάρι να βγει καλή αυτή η σειρά και να ακολουθήσουν ακόμα καλύτερες. Έχω τις επιφυλάξεις μου. Αν δεν τους δούμε να δουλεύουν δεν παίρνω στα σοβαρά τι λέει η κάθε εταιρεία και το κάθε powerpoint/slide που κάποιος "έκλεψε" και διαρρέεται. Από πλευράς marketing καλά κάνουν και δημιουργούν ντόρο λίγο πριν την κυκλοφορία αλλά αυτός ο ντόρος πρέπει να συνοδευτικά με πραγματικά αποτελέσματα. Για να μην κουράζω θεωρώ ότι και οι επεξεργαστές της amd και της intel είναι μια χαρά. Δεν πιστεύω ότι ο μέσος χρήστης πρόκειται να αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με τους μεν ή τους δε. Σίγουρα η intel έχει κερδίσει το παιχνίδι του image και η amd έχει δρόμο να καλύψει. Και στη σειρά των επεξεργαστών και στη σειρά των καρτών γραφικών(έναντι της nvidia). Νομίζω πως πολλοί θα απογοητευούν μόλις κυκλοφορήσουν. Είτε λόγω τιμής (που λογικά θα είναι ψηλά γιατί θεωρητικά είναι "καινούργιοι") είτε λόγω επιδόσεων. Αλλά αυτό έλειπε μέσα σε μία σειρά να καλύψει όλη τη διαφορά με τις ανταγωνίστριες εταιρείες της.
Lied Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Απλα να επισημμάνω για να μην εκπλαγούν μερικοι.1.Οι τιμες με το που πατησουν Ελλαδα θα ειναι +20% απ οτι θα τους βρει καποιος 1-2 μηνες μετα.2.Η πλατφορμα δεν θα ειναι 100% stable λογο συνδιασμου mobo+software. Ειναι τελειως καινουριο chipset και περα απ αυτο οι manufacturers των mobo κανουν μεχρι και 6 μηνες να σταματησουν τα Bios revision και critical driver updates.Προσφατη εμπειρια μου με ενα Ζ170-Deluxe2 και ενα Ζ170 designare mobo που ενω ηταν δευτερες φουρνιες του ιδιου chipset ειχαν πολλες ατελειες και ασυμβατοτητες για κανα 4μηνο. 2
swkhj Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Φίλε μου αυτά που λες από που αποδεικνύονται? Όλα τα συτηματα που φτιάχνονται για επαγγελματικούς σκοπούς τα τελευταία χρόνια μήπως ξέρεις γιατί φτιάχνονται με intel? Ξέρεις πολλά laptop με intel για να μην πω mini συστήματά στυλ nook. Έλα μου εσυ που έχεις επαφή να μου πεις γιατί δεν είναι amd. Για να φτιάξεις κανένα μπαουλακι που θα ζεσταίνει το χώρο καλά είναι. Άλλωστε οι πολλοί πυρήνες ναι μεν αποδίδουν αλλά αν σε ενδιαφέρει η οικονομία χώρου και κατανάλωσης κοιτάς σε λίγους πυρήνες που αποδίδουν καλά σε μικρότερη κατανάλωση. Μάλλον εδώ στο insomnia όλοι δουλεύετε στα γραφεία σας και στις δουλειές σας με amd ή απλά είστε προκάτελειμενοι και λέτε ότι να ναι.... ΥΓ. Μήπως έχετε ανοίξει καμία ταμειακή ποτέ σαν αυτές που είναι στα goodies με touch screen να δείτε τι επεξεργαστή φοράει? Αν όχι τότε η μόνη επαφή που έχετε με υπολογιστές είναι για παιχνίδια.... Καλα εκει ισως ειναι που παιζουν και αναλογες μιζες σαν και τα μπρικια πεντιουμ4 που αγορασαν για τους Ολυμπιακους του 2004 αντι για τους πολυ καλυτερους για τη δουλεια τους amd x64
yimmiyimmi Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Αυτά περί θερμοκρασιών και οτι θα καεί το συστημα απο που προκύπτουν?Για να καεί cpu πρέπει να γίνει το σώσε εκεί πέρα. Απο που προκύπτει όλο αυτό ?οι youtubers είναι οι σύγχρονοι γκουρού? Άλλο το πως θα λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες μια cpu σε σχέση με αλλη και άλλο το καίγεται.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα