Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Προσπαθώ να κάνω το pc σχεδόν αθόρυβο. Έχω αφαιρέσει hdd's και έχω αλλάξει όλα τα φανς με noctua στα 500rpm.

Το μόνο που ακούγεται πλέον έντονα είναι τα 3 ανεμιστηράκια της vga, που ενώ είναι στο 0% μέσα από διάφορα προγράμματα που τα ρυθμίζω(sapphire trixxx, msi afterburner) - μάλλον για λόγους ασφαλείας - δουλεύουν στο 20% και στα 1500rpm, που για 9mm φανάκια κάνουν αρκετό θόρυβο.

Υπάρχει τρόπος να τα χαμηλώσω και άλλο ?
Ίσως είναι "σχετικά" εύκολο να επέμβω στο vBIOS της κάρτας?

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Αν οι ανεμιστήρες που έχει το cooler είναι τύπου PWM (4pin) τότε το όριο των 1500 στροφών είναι το κατώτατο όριο λειτουργίας τους ,  το οποίο έχει προγραμματιστεί από τον κατασκευαστή του ανεμιστήρα. Δεν μπορείς να κάνεις κάτι γι αυτό.

Δημοσ.

χαχα ωραίο βιντεάκι.

Εντάξει προφανώς μιλάμε πάλι για custom profile, πχ να είναι στο 0% μέχρι τους 60%, μέχρι το 70% να είναι στο 20% και μετά να ανεβαίνει rpm κανονικά. Συνήθως είμαι με chrome ανοιχτό και καμιά 10άρια καρτέλες, ένα skype και utorrent. Δεν ανεβαίνει πάνω απ τους 45-50 βαθμούς.
Σπάνια παίζω παιχνίδια που να χρησιμοποιούν την gpu τόσο πολύ, 3-4 ώρες τη βδομάδα.

Με κάποιο mod ίσως και εξωτερικό ελεγκτή θερμοκρασίας να μετράει και ανάλογα να δίνει ρεύμα ή όχι στα fans.. ?

Γνωρίζει κανείς κάτι τέτοιο ?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...