Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αγοράστηκε πριν λίγες μέρες το tp-link TL-WA901ND και ενώ το σετάρισα πανεύκολα μέσω tplinkap.net και το έστησα ενσύρματα στο δίκτυο, δεν μπορώ με τίποτα να ξαναμπώ στο μενού του από την παραπάνω διεύθυνση. Δοκίμασα 3 browsers και το κινητό, δεν μπορώ από πουθενά. Έψαξα στο ιντερνετ, πολλοί το ανέφεραν αλλά λύση καμία. Φοβάμαι να το κάνω factory reset γιατί κάποιοι λένε ότι ούτε έτσι μπορούσαν να μπουν. Από command prompt δεν βλέπω την ip του με ipconfig /all.

Καμιά ιδέα;;;

Δημοσ.

Δεν του έδωσα ip, το μόνο που ρύθμισα στην ουσία ήταν το ssid και ο κωδικός του wifi. Σαν ap δουλεύει, παίρνει με καλώδιο από το modem και μοιράζει ασύρματα.

Δημοσ.

Όταν σεταρεις ένα access point πρέπει να του δώσεις μια ip διαφορετικη από αυτή του κεντρικού ρουτερ, Π.χ αν το κεντρικό έχει 192.168.1.1 στο ap πρέπει να βάλεις 192.168.1.254 και το βασικότερο να κλείσεις τον dhcp στο ap. Αν δεν τα έχεις κάνει όλα αυτά λογικό να έχεις προβλήματα.

• Like 1
Δημοσ.

Να σου πω λίγο πώς λειτουργεί το δίκτυο μας και πες μου αν θες μετά τι πρέπει να κάνω.

Το κεντρικό μοντεμ/ρουτερ μεταδίδει ασύρματα σε ένα χώρο και από δυο απλές θύρες lan δίνει ενσύρματα σε 2 ap τα οποία με τη σειρά τους καλύπτουν ασύρματα άλλες περιοχές. Σε κάθε ασύρματο σημείο πρόσβασης (μοντεμ - ap) συνδέονται περισσότερες από μία συσκευές.

Αν με αυτή τη δομή πρέπει να κάνω αυτα που λες, την ip την ορίζω από το κεντρικό modem?

Ευχαριστώ για το χρόνο σου.

ΥΓ Έχω όμως μια απορία. Για πιο λόγο δεν αναφέρονται αυτά στο εγχειρίδιο παρά μόνο λέει ότι για να μπεις στο μενου βάζεις διεύθυνση tplinkap.net?

Δεν υπάρχει τρόπος να δουλεύει κάπως με αυτή τη διεύθυνση;

Δημοσ.

Γιαυτό του ορίζουμε μια διεύθυνση ip μέσα στο εύρος του κεντρικού ρουτερ, για να μπορούμε να μπαίνουμε στην σελίδα του. Αν και δεν έχει νόημα να μπεις όταν δουλεύει σαν access point δεν έχει κάτι να ρυθμίσεις, μόνο σε λειτουργία ρουτερ έχει νόημα.

Δημοσ.

Καλώς, σε ευχαριστώ πολύ. Θέλω να μπω για 2 λόγους. Είχα ορίσει σαν κανάλι σταθερά το 1 γιατί με είχε πει κάποιος ότι έχει σημασία το κανάλι και ότι είναι καλύτερο το σήμα στο 1 κτλ. Θέλω να το βάλω  αυτόματο γιατί γίνεται ένας χαμός από δίκτυα μη τυχών και μπερδευτεί με κανένα άλλο. Επίσης την εκπομπή την άφησα bgn και έλεγα να δοκιμάσω μόνο g μήπως βελτιωθεί η εμβέλεια γιατί η μέγιστη κάλυψη είναι το κυρίως ζητούμενο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...