Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα παιδια ,εχω ενα thomson 585v7 καλο ηταν για την εποχη του αλλα τωρα υπαρχει ανγκη για γρηγορη επικοινωνια μεταξυ 3 υπολογιστων ,σκεφτομαι να το ενωσω με καποιο ρουτερ το οποιο να εχει 1000αρια ethernet και γρηγορο wifi  ,το δυκτιο θα εχει 2 σταθερους συνδεδεμενους με ethernet καθως και ενα tablet microsoft surface 3,ολα θα ειναι ενωμένα με καποιο προγραμμα για local network remote .

α)πως γινεται να συνδεσω ενα ρουτερ με το μοντεμ?ρωταω οχι τοσο για τη καλωδίωση οσο για τις ρυθμισεις που πρεπει να κανω   

β)πειτε ενα ρουτερ να παρω που να ταιριαζει αλλα να μην περναει τα 120 ευρω.

σας ευχαριστω προκαταβολικα παιδια 

Δημοσ.

Οποιοδήποτε gigabit ρουτερ θα σου κάνει. Κοιτά απλά να μην παίρνει DSL. Να λειτουργεί δηλαδή μόνο σαν ρουτερ. Θα γράψω σε λίγο μερικά επειδή ειμαι απο κινητο.

Βασικά γιατί δεν παίρνεις ένα καλό adsl/Vdsl modem/router για να σου μείνει κιόλας;

Απο εμένα έχεις: Tp-Link td-9980 v1 στα 88€

Και Tp-Link Archer VR600 v1 στα 127€

Και τα δυο τόπ επιλογές!

Δημοσ.

Αν η ADSL γραμμή σου είναι πολύ καλή και πιάνεις υψηλές ταχύτητες έχει ένα κάποιο νόημα να συνδέσεις ADSL modem/router με 1000ρι ethernet.

Θα αντικαταστήσεις τελείως το υπάρχων Thomson και θα εκμεταλεύεσαι το 1000ρι δίκτυο για την σύνδεση των Η/Υ σου.

Με τα λεφτά που διαθέτεις μπορείς να πάρεις κάποιο που να διαθέτει και πολύ γρήγορο AC1200 wifi οπότε θα έχεις και ταχύτητο wifi μαζί μετα υπόλοιπα συν ότι μπορεί να κλειδώνεις ποιό καλά με τον πάροχο σου.

Π.Χ. http://www.skroutz.gr/c/775/adsl-modem/f/606649_683528/%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-1200-Mbps-ADSL2.html?keyphrase=adsl+modem+router

Κοίτα και στο αντίστοιχο νήμα για προτάσεις.

Δημοσ.

καλες προτάσεις παιδιά σας ευχαριστώ,αφου όμως σα μόντεμ κάνει καλα τη δουλεια του δε καταλαβαίνω γιατί να το αλλάξω.

δε μπορώ να πάρω μονο ρουτερ ,να το συνδέσω σε ένα ethernet  του μόντεμ και να έχω το ίδιο αποτέλεσμα με λιγότερα χρήματα? 

Δημοσ.

Βρε γίνεται αλλά επειδή έθεσες μεγάλο budget εδωσα και άλλες επιλογές.

Απο εμένα: TP-LINK TL-WR1043ND v1.

Εχει οτι θες, οικονομικό, gigabit Ethernet και μέχρι 450mb/s wifi. Αν όντως Οι wifi συσκευές σου μπορούν να τραβήξουν πάνω απο 100mb/s τότε εισαι μπομπα με το παραπάνω.

Δημοσ.

υπέροχα ,ετσι και vdsl να βάλω στο μέλλον απλα αλλάζω το μόντεμ και το δυκτιο μένει ανέπαφο,ετσι δεν είναι?

• Like 1
Δημοσ.

ωραια ,τι ρυθμίσεις πρέπει να βάλω στο μόντεμ έτσι ώστε να παραμείνει μονο ως μόντεμ και όλα τα υπόλοιπα να τα αναλάβει το ρουτερ?

Δημοσ.

Κλείνεις το wifi του και στο καινούριο ρυθμίσεις wifi (password,channel κτλ) και εισαι έτοιμος. Πολυ εύκολη εγκατάσταση και αν κολλήσεις πουθενά άνοιξε το manual, τα λέει όλα!

Δημοσ.

τόσο απλό?μου ειπες να κλεισω το wifi ok ,τα  firewall , nat , dhcp server κτλ τα αφήνω ως έχουν?

Διαβαζω σε γειτονικό φόρουμ ότι πρέπει να κάνω  Pppoe passthrough ,το οποιο δε κατάλαβα τι κάνει ούτε το πως γίνεται

Δημοσ.

επίσης πείτε μου αν αλλάξω πάροχο και πάω στον οτε ο οποιος δίνει voip τηλεφωνία ,θα μπορώ να χρησιμοποιώ το ρουτερ με τον ίδιο τρόπο?

Δημοσ.

τόσο απλό?μου ειπες να κλεισω το wifi ok ,τα  firewall , nat , dhcp server κτλ τα αφήνω ως έχουν?

Διαβαζω σε γειτονικό φόρουμ ότι πρέπει να κάνω  Pppoe passthrough ,το οποιο δε κατάλαβα τι κάνει ούτε το πως γίνεται

εδω τι κανουμε?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...