Προς το περιεχόμενο

Επιλογή UPS [ APC ή CYBERPOWER]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Και αυτό λογικό είναι. Πάντα θα υπάρχουν μικροδιαφορές στις μετρήσεις, λόγω των σφαλμάτων μέτρησης. Είτε ο μετρητής σου, είτε το UPS έχουν μικρότερη ακρίβεια στις μετρήσεις που κάνουν, εξ' ου και η μικροδιαφορά που βλέπεις.

Ναι για αυτές τις μικροδιαφορές μιλάω.  Δεν είναι κάτι το τραγικό.  Απλώς το ανέφερα σαν κάτι το "αρνητικό"  που παρατήρησα.

Παρόμοια σχόλια διάβασα και σε κάποια άλλα sites και απο ότι φαίνεται η μέτρηση των input Volts στο UPS, δεν είναι τόσο "ακριβής".

Κατά τα άλλα, το μηχάνημα είναι πολύ καλό.

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Με βάση την κατανάλωση προχώρησα και εγώ στην επιλογή UPS (ήμουν ανάμεσα στο 950VA και 1400VA) και τελικά πήρα το 950αρι http://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html. Θεωρητικά μικρό για PSU 760W αλλά τελικά το σύστημα της υπογραφής με 27αρι μόνιτορ και το modem πάνω, τα κρατάει για 20-25'.

οτι εχεις 760 Psu δεν σημαινει οτι τρως τοσα watt αλλιως δεν θα σου κανε καν το Ups και θα ηταν Overload.

Καλησπέρα,

αν και έχεις καταλήξει σε UPS:

καθαρό ημίτονο ή τουλάχιστον ημιτονοειδή έξοδο χρειάζεσαι όταν έχεις τροφοδικό Active PFC. Τα active pfc τροφοδοτικά θέλουν ημίτονο στην είσοδο για να δουλεύουν τα ενεργά τους στοιχεία (Τρανζίστορ) σωστά.

Από εκει και πέρα είναι θέμα το πόσα μπορείς να διαθέσεις. Κι εγώ ήθελα APC, αλλά το κόστος για το ups που έβγαζε ημίτονο και για τα VA που το ήθελα έβγαινε πάνω από 500 ευρω. Τελικά πήρα το Cyberpower CP1500PFCLCD από το οποίο μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος (το έχω 2 χρόνια). Πριν το πάρω, είχα επικοινωνήσει με την υποστήριξη τους να ρωτήσω κάποια πράγματα, και έμεινα ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση τους. Αν μπορούσα να διαθέσω παραπάνω χρήματα, μάλλον θα έπαιρνα το APC.

Αν καταλαβαίνω σωστά τη σύνδεση σου, αυτό είναι λογικό. Ο μετρητής ρεύματος θα μετρήσει την ισχύ που καταναλώνει το UPS ενώ οι ενδείξεις στην οθόνη του UPS θα είναι η ισχύς που δίνει το UPS στην έξοδο του.

απλα παρα πολλα ατομα δεν ειναι με sinewave και εχουν active pfc τροφοδοτικο που μαλλον πλεον ειναι ολα και το μονο που εχει παρατηρηθει ειναι να σφυριζει μερικες φορες το τροφοδοτικο οταν ειναι on battery το Ups.εγω αυτο εχω πετυχει τουλαχιστον .καποιοι λενε οτι το sinewave ειναι για πιο ευαισθητους εξοπλισμους πχ ιατρικων μηχανηματων κτλ.

ε ναι εντάξει για τα λεφτά του δεν υπήρχε περίπτωση να είναι..μπορεί να πάθουν κάτι οι συσκευές επειδή δεν είναι καθαρό ημίτονο;;

δυσκολα πολυ δυσκολα.δες λιγο πιο πανω τι εχω γραψει.

Έχει κάποιος εμπειρία από αλλαγή μπαταριών από APC εντός εγγύησης ? Στέλνουν καινούργιες για αλλαγή ή γίνετε επιστροφή ολόκληρου του UPS ?

ισως να στελνουν και μπαταριες αφου ειναι user replaceable.καντους ενα τηλεφωνο ή ενα email. αρκει να την καλυπτουν και αυτες στην εγγυηση.δεν παιζουν καθολου ή δεν κρατανε πολυ?

Αυτή η επωνυμία τι ρόλο βαραει? Για αυτό που δίνει είναι τρομερή η τιμή του αλλά δεν ξέρω απο ποιότητα...

ατια.αγνωστης ταυτοτητας ιπταμενο αντικειμενο

Χωρίς να είναι τίποτα συνδεδεμένο πάνω στο UPS και εφόσον η μπαταρία είναι φορτισμένη στο 100% , η κατανάλωση είναι γύρω στα 6 Watt. Αν συνδέσω κάποια συσκευή πάνω του, τότε αυξάνεται η διαφορά της μέτρησης. Ίσως και να θεωρείται φυσιολογικό αυτό μιάς και το UPS θα δουλεύει με παραπάνω ρυθμούς για να μπορεί να "κρατά" την συσκευή.

Εκεί που γίνεται πιο αισθητή η διαφορά είναι στην μέτρηση των Volt.

Ο μετρτητής στην πρίζα του τοίχου δείχνει συνέχεια γύρω στα 2 - 3 Volt παραπάνω από ότι αναγράφει το Volt input στο UPS.

ειναι αμελητεα διαφορα απλα

Έχεις ένα link με pure sinewave; Αυτό που έβαλα εγώ δεν έχει;

http://www.skroutz.gr/s/294429/APC-Smart-UPS-750VA-LCD-230V.html

ολα τα apc smart ειναι sinewave εκτος απο αυτα που ειναι apc smart SC.τα απλα apc οχι δεν εχουν

Ναι για αυτές τις μικροδιαφορές μιλάω.  Δεν είναι κάτι το τραγικό.  Απλώς το ανέφερα σαν κάτι το "αρνητικό"  που παρατήρησα.

Παρόμοια σχόλια διάβασα και σε κάποια άλλα sites και απο ότι φαίνεται η μέτρηση των input Volts στο UPS, δεν είναι τόσο "ακριβής".

Κατά τα άλλα, το μηχάνημα είναι πολύ καλό.

πρεπει να το δεις και με τριτο μηχανημα για να δεις αν ειναι το Ups ή ο μετρητης.αλλωστε σε πολλα υπαρχει ενα ευρος +- που παιζουν.μικροδιαφορες ειναι λογικο.οπως και με το adsl.το ενα ρουτερ σου λεει 23 attenuation το αλλο 27.δεν ειναι κανενα λαθος απλα το καθενα το διαβαζει διαφορετικα.

Δημοσ.

πρεπει να το δεις και με τριτο μηχανημα για να δεις αν ειναι το Ups ή ο μετρητης.αλλωστε σε πολλα υπαρχει ενα ευρος +- που παιζουν.μικροδιαφορες ειναι λογικο.οπως και με το adsl.το ενα ρουτερ σου λεει 23 attenuation το αλλο 27.δεν ειναι κανενα λαθος απλα το καθενα το διαβαζει διαφορετικα.

Απόκλιση δίνει ο κατασκευαστής στην συχνότητα του ρεύματος (±3Hz) και στα Volt εξόδου όταν λειτουργεί το UPS με την μπαταρία του.

Θα το κοιτάξω και με ένα άλλο μετρητή αν και όπως λές δεν είναι "πρόβλημα".

Δημοσ.

ναι δεν θεωρειται προβλημα.δεν γινεται ολα να διαβαζουν το ιδιο ειδικα σε κατι που δεν εχει σημασια αν θα ειναι +- 1,2 volt.απλα ναι μπορεις να κανεις το τεστ 

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς εάν στα APC κλείνει η οθονούλα που έχει πάνω με κάποιον τρόπο όπως κάνει και το Cyberpower...;

Δημοσ.

Στο δικο μου κλεινει μετα απο 1 λεπτο απο το τελευταιο πατημα κουμπιου. Νομιζω πρεπει να πατησεις το πληκτρο του μενου για 2-3 δευτερολεπτα, θα κανει ενα μπιπ και θα σβησει η οθονη μετα απο 1 λεπτο.

Δημοσ.

Γνωρίζει κανείς εάν στα APC κλείνει η οθονούλα που έχει πάνω με κάποιον τρόπο όπως κάνει και το Cyberpower...;

δες το manual για σιγουρα ή μπορει να ρυθμιζεται μεσα απο το Power chute το προγραμμα της apc.εχει πολλα πραγματα μεσα να ρυθμισεις.

Δημοσ.

δες το manual για σιγουρα ή μπορει να ρυθμιζεται μεσα απο το Power chute το προγραμμα της apc.εχει πολλα πραγματα μεσα να ρυθμισεις.

Το βρήκα τελικά, πατημένο το κουμπί με το "χεράκι" για 2-3 sec και σβήνει... Όμοιος ανάβει κιόλας με την ίδια κίνηση.

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

ναι για να αναψει συνηθως θελει 2-3 secs μεσα.στα smart οταν το παταγες γρηγορα δεν αναβε αλλα εβλεπες τα Led Να αναβουν μια φορα.ομοιως αν το εκλεινες και ξαναπαταγες αλλη μια φορα το Power button ακουγες κατι σαν ρελε μεσα....

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα. Έχω ενα imac 27'' 5K 2017 και ψάχνω για UPS. Καλώς ή κακώς λόγω ακριβού μηχανήματος θέλω να βάλω ενα αξιόπιστο ups και ας το πληρώσω λίγο παραπάνω. Έχω βρεί μέχρι στιμγής αυτά τα δύο:

https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html

και 

https://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html

Και τα δύο είναι κοντά στα VA (900 και 950) αλλά η διαφορά τους στα 50 ευρώ. Έχει κάτι παραπάνω το cyberpower ή απλα "πληρώνω" την οθόνη που έχει?

Σε μαγαζί που πουλάνε και τα δύο αναφέρονται τα εξής:

Για το APC : Με δεδομένο ότι ΔΕΝ δίνει καθαρό ημιονικό ρεύμα, δεν προτείνεται για υπολογιστές Mac (των οποίων το τροφοδοτικό είναι τύπου Active Power Factor Correction ή αλλιώς Active PFC)

Για το cyber : Δίνει καθαρό ημιονικό ρεύμα, και ως εκ τούτου προτείνεται για υπολογιστές Mac, των οποίων το τροφοδοτικό είναι τύπου Active Power Factor Correction ή αλλιώς Active PFC

Αυτά δεν καταλαβαίνω τι είναι, μου φαίνονται κινέζικα. 

• 5 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

αν και με ενα μηνα καθυστερηση εν τουτοις.

τα τροφοδοτικα πλεον ειναι active pfc οποτε προτεινεται να μπουν σε Ups που δινει Sine wave .αν δεν δινει μπορει να ακουγεται ενα σαν buzzing sound απο το τροφοδοτικο(το εχω ακουσει μονο απο ενα).στην θεωρια δεν το προτεινουν στην πραξη Οι περισσοτεροι δεν δινουν λεφτα για sine wave και δεν εχουν θεμα.η apc βγαζει sinewave τα apc smart .προσοχη αλλο τα apc smart που ειναι sinewave και αλλο τα apc smart c που ειναι approximately sinewave.αν θες κατι καλο πας σε sinewave το οποιο ειναι αρκετα πιο ακριβο απο το απλο που εβαλες στο Link.οποτε αυτο που συγκρινεις ειναι λιγακι Off με την εννοια οτι το apc ειναι φτηνο επειδη δεν ειναι sinewave ενω το cyber ειναι.απλα το cyber επειδη ειναι οτι μαρκα ειναι για αυτο ειναι φτηνο.με απλα λογια φαντασου το ως εξης.

apc approximately sinewave πχ100 ευρω.αντιστοιχο αλλης μαρκας 50 ευρω.

apc sinewave 200+ ευρω.αντιστοιχο αλλης μαρκας 100 ευρω.

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

καλησπέρα σας.έχω καταλήξει στο https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html

μίλησα και με την ίδια την εταιρεία με mail και μου είπαν οτι μπορεί να υποστηρίξει ως 520w. 

το τροφοδοτικό μου τώρα είναι 450w αλλά κάποια στιγμή θα το αλλάξω με το Seasonic Power Supply 520W ATX 24 pin S12II-520 Active-PFC το οποίο το έχω ήδη αγοράσει. Ο υπολογιστής είναι:

ryzen 5 3400G

8gb ram 2400ΜΗz (την οποία θα την κάνω 16gb αργότερα)

ssd 240gb

HDD 1TB

DVD RW

γραφικά του επεξεργαστή.

Η οθόνη έχει κάπου 35w κατανάλωση, μελλοντικά ίσως βάλω άλλη

Γενικά πλην του τροφοδοτικού και της ram δεν προβλέπονται αλλαγές (μάλλον)

σημείωση: δεν παίζω Games, ούτε πρόκειται ποτέ, η βαρύτερη εφαρμογή που τρέχει είναι autocad 2017 και γενικά office και internet. 

Πως το βλέπετε με επαρκεί το 900VA? ευχαριστώ!

Επεξ/σία από tzitzikas2
Δημοσ.
4 minutes ago, tzitzikas2 said:

καλησπέρα σας.έχω καταλήξει στο https://www.skroutz.gr/s/374109/CyberPower-CP900EPFCLCD.html

μίλησα και με την ίδια την εταιρεία με mail και μου είπαν οτι μπορεί να υποστηρίξει ως 520w. 

το τροφοδοτικό μου τώρα είναι 450w αλλά κάποια στιγμή θα το αλλάξω με το Seasonic Power Supply 520W ATX 24 pin S12II-520 Active-PFC το οποίο το έχω ήδη αγοράσει. Ο υπολογιστής είναι:

ryzen 5 3400G

8gb ram 2400ΜΗz (την οποία θα την κάνω 16gb αργότερα)

ssd 240gb

HDD 1TB

DVD RW

γραφικά του επεξεργαστή.

Η οθόνη έχει κάπου 35w κατανάλωση, μελλοντικά ίσως βάλω άλλη

Γενικά πλην του τροφοδοτικού και της ram δεν προβλέπονται αλλαγές (μάλλον)

σημείωση: δεν παίζω Games, ούτε πρόκειται ποτέ, η βαρύτερη εφαρμογή που τρέχει είναι autocad 2017 και γενικά office και internet. 

Πως το βλέπετε με επαρκεί το 900VA? ευχαριστώ!

ανεταααααα αφου ουτε καν dedicated καρτα γραφικων δεν εχεις.

Δημοσ.

και δεν νομίζω να βάλω κάρτα. έχει δεσμευμένη 2gb ram. αν βάλω αλλα 8gb θα έχω 14gb κομπλέ. και τώρα καλά πάει το μηχάνημα με τα 6gb ελεύθερα.

Δημοσ.
38 minutes ago, tzitzikas2 said:

και δεν νομίζω να βάλω κάρτα. έχει δεσμευμένη 2gb ram. αν βάλω αλλα 8gb θα έχω 14gb κομπλέ. και τώρα καλά πάει το μηχάνημα με τα 6gb ελεύθερα.

μνημη ισον τπτ σε καταναλωση

καλα για dedicated καρτα εξαρτατε την χρηση που το θες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...