Προς το περιεχόμενο

Επιλογή UPS [ APC ή CYBERPOWER]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

εδώ και μια πενταετία έχω το cyberpower και είμαι υπερευχαριστημένος. έχω το 1500άρι. overkill...  Pure sinewave και καλύτερη τιμή. τι άλλο να ζητήσεις?

Δημοσ.

H APC νομίζω είναι ένα κλικ πιο πάνω σε όλα (εγγύηση, ποιότητα κλπ.) Αλλά και η Cyberpower είναι πολύ καλή και αξιόπιστη εταιρεία. Όποιο και να πάρεις η δουλειά σου θα γίνει μια χαρά. Αρκεί να είσαι σίγουρος ότι σε καλύπτει από μεριάς watt.

Γιατί το 900 που λέει είναι τα VA, άρα κατά προσέγγιση γύρω στα 550W. Για ένα PC με οθόνη είσαι κομπλέ εκτός αν έχεις τίποτα τριπλό/τετραπλό SLI ή CF.  :P .

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτό http://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html

Σε pc με 22 οθόνη και ρούτερ ...

Και ένα ακόμη σε καταγραφικό με 5 κάμερες, 15 οθόνη και ρούτερ.

Τα έχω 2 χρόνια..

Στο πσ μάλλον θέλει άλλαγμα η μπαταρία γιατί δεν κρατάει πολύ ώρα.

Έχει καθαρό ημίτονο ή όχι??

simulated sine wave.με 42 ευρω θα ηταν παραξενο να ηταν sinewave ειδικα σε αυτα τα va.
Δημοσ.

Με βάση την κατανάλωση προχώρησα και εγώ στην επιλογή UPS (ήμουν ανάμεσα στο 950VA και 1400VA) και τελικά πήρα το 950αρι http://www.skroutz.gr/s/6234121/APC-Back-UPS-950VA-Schuko.html. Θεωρητικά μικρό για PSU 760W αλλά τελικά το σύστημα της υπογραφής με 27αρι μόνιτορ και το modem πάνω, τα κρατάει για 20-25'.

Δημοσ.

Καλησπέρα,

αν και έχεις καταλήξει σε UPS:

καθαρό ημίτονο ή τουλάχιστον ημιτονοειδή έξοδο χρειάζεσαι όταν έχεις τροφοδικό Active PFC. Τα active pfc τροφοδοτικά θέλουν ημίτονο στην είσοδο για να δουλεύουν τα ενεργά τους στοιχεία (Τρανζίστορ) σωστά.

Από εκει και πέρα είναι θέμα το πόσα μπορείς να διαθέσεις. Κι εγώ ήθελα APC, αλλά το κόστος για το ups που έβγαζε ημίτονο και για τα VA που το ήθελα έβγαινε πάνω από 500 ευρω. Τελικά πήρα το Cyberpower CP1500PFCLCD από το οποίο μέχρι στιγμής είμαι ευχαριστημένος (το έχω 2 χρόνια). Πριν το πάρω, είχα επικοινωνήσει με την υποστήριξη τους να ρωτήσω κάποια πράγματα, και έμεινα ευχαριστημένος και από την εξυπηρέτηση τους. Αν μπορούσα να διαθέσω παραπάνω χρήματα, μάλλον θα έπαιρνα το APC.

Αγόρασα πρίν απο περίπου 15 μέρες το 1300αρι της Cyberpower.

http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-CP1300EPFCLCD.html

Ένα "αρνητικό" που είδα συνδέοντας το UPS με ένα μετρητή ρεύματος είναι ότι η ενδείξεις της οθόνης του UPS (vatt,volt) διαφέρουν λίγο απο του μετρητή.

Αν καταλαβαίνω σωστά τη σύνδεση σου, αυτό είναι λογικό. Ο μετρητής ρεύματος θα μετρήσει την ισχύ που καταναλώνει το UPS ενώ οι ενδείξεις στην οθόνη του UPS θα είναι η ισχύς που δίνει το UPS στην έξοδο του.

• Like 2
Δημοσ.

simulated sine wave.με 42 ευρω θα ηταν παραξενο να ηταν sinewave ειδικα σε αυτα τα va.

ε ναι εντάξει για τα λεφτά του δεν υπήρχε περίπτωση να είναι..μπορεί να πάθουν κάτι οι συσκευές επειδή δεν είναι καθαρό ημίτονο;;

Δημοσ.

Έχει κάποιος εμπειρία από αλλαγή μπαταριών από APC εντός εγγύησης ? Στέλνουν καινούργιες για αλλαγή ή γίνετε επιστροφή ολόκληρου του UPS ?

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν καταλαβαίνω σωστά τη σύνδεση σου, αυτό είναι λογικό. Ο μετρητής ρεύματος θα μετρήσει την ισχύ που καταναλώνει το UPS ενώ οι ενδείξεις στην οθόνη του UPS θα είναι η ισχύς που δίνει το UPS στην έξοδο του.

Χωρίς να είναι τίποτα συνδεδεμένο πάνω στο UPS και εφόσον η μπαταρία είναι φορτισμένη στο 100% , η κατανάλωση είναι γύρω στα 6 Watt. Αν συνδέσω κάποια συσκευή πάνω του, τότε αυξάνεται η διαφορά της μέτρησης. Ίσως και να θεωρείται φυσιολογικό αυτό μιάς και το UPS θα δουλεύει με παραπάνω ρυθμούς για να μπορεί να "κρατά" την συσκευή.

Εκεί που γίνεται πιο αισθητή η διαφορά είναι στην μέτρηση των Volt.

Ο μετρτητής στην πρίζα του τοίχου δείχνει συνέχεια γύρω στα 2 - 3 Volt παραπάνω από ότι αναγράφει το Volt input στο UPS.

Επεξ/σία από Leon90
Δημοσ.

Χωρίς να είναι τίποτα συνδεδεμένο πάνω στο UPS και εφόσον η μπαταρία είναι φορτισμένη στο 100% , η κατανάλωση είναι γύρω στα 6 Watt. Αν συνδέσω κάποια συσκευή πάνω του, τότε αυξάνεται η διαφορά της μέτρησης. Ίσως και να θεωρείται φυσιολογικό αυτό μιάς και το UPS θα δουλεύει με παραπάνω ρυθμούς για να μπορεί να "κρατά" την συσκευή.

Ο μετρτητής στην πρίζα του τοίχου δείχνει συνέχεια γύρω στα 2 - 3 Volt παραπάνω από ότι αναγράφει το Volt input στο UPS.

Όλα αυτά είναι φυσιολογικά. Το UPS, όπως λες και εσύ καταναλώνει μία ποσότητα ενέργειας για να λειτουργήσει, εξ ου και η διαφορά.

Δημοσ.

για μενα apc.σιγουρα πιο ακριβα απο τα υπολοιπα ups αλλα ταιριαζει και οτι πληρωνεις παιρνεις.αντικατασταση επομενης ημερας σε περιπτωση βλαβης.αν σε παιρνει και οικονομικα θα προτιμουσα την σειρα smart που ειναι Pure sinewave.Προσοχη στα smart-sc δεν ειναι Pure sinewave και ας ειναι smart.

επισης θα βρεις αρκετα θεματα για αγορα Ups που εχουν γραφτει ηδη πολλα.

Έχεις ένα link με pure sinewave; Αυτό που έβαλα εγώ δεν έχει;

Δημοσ.

Και αυτό λογικό είναι. Πάντα θα υπάρχουν μικροδιαφορές στις μετρήσεις, λόγω των σφαλμάτων μέτρησης. Είτε ο μετρητής σου, είτε το UPS έχουν μικρότερη ακρίβεια στις μετρήσεις που κάνουν, εξ' ου και η μικροδιαφορά που βλέπεις.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...