Προς το περιεχόμενο

Επιλογή UPS [ APC ή CYBERPOWER]

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 44
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αγόρασα πρίν απο περίπου 15 μέρες το 1300αρι της Cyberpower.

http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-CP1300EPFCLCD.html

Μια χαρά φαίνεται.

Είναι αρκετα σταθερό θα έλεγα.

Έκανα "τεχνητή" διακοπή ρευματος έχοντας συνδεδεμένο πάνω του το PC και ένα σποτάκι με μια λάμπα LED και δεν υπήρξε κανένα τρεμόπαιγμα στην λάμπα κατα την μετάβαση λειτουργίας απο ρευμα σε μπαταρία.

Κατα την διάρκεια διακοπής ρεύματος, μπαίνει άμεσα σε λειτουργία κάποιο ανεμιστηράκι που βρίσκεται εσωτερικά του αλλά δεν είναι θορυβώδες. Μόλις επανέλθει το ρεύμα μετά απο κανά 5λεπτό απενεργοποιείται.

Ένα "αρνητικό" που είδα συνδέοντας το UPS με ένα μετρητή ρεύματος είναι ότι η ενδείξεις της οθόνης του UPS (vatt,volt) διαφέρουν λίγο απο του μετρητή.

• Like 1
Δημοσ.

Αγόρασα πρίν απο περίπου 15 μέρες το 1300αρι της Cyberpower.

http://www.skroutz.gr/s/374107/CyberPower-CP1300EPFCLCD.html

Μια χαρά φαίνεται.

Είναι αρκετα σταθερό θα έλεγα.

Έκανα "τεχνητή" διακοπή ρευματος έχοντας συνδεδεμένο πάνω του το PC και ένα σποτάκι με μια λάμπα LED και δεν υπήρξε κανένα τρεμόπαιγμα στην λάμπα κατα την μετάβαση λειτουργίας απο ρευμα σε μπαταρία.

Κατα την διάρκεια διακοπής ρεύματος, μπαίνει άμεσα σε λειτουργία κάποιο ανεμιστηράκι που βρίσκεται εσωτερικά του αλλά δεν είναι θορυβώδες. Μόλις επανέλθει το ρεύμα μετά απο κανά 5λεπτό απενεργοποιείται.

Ένα "αρνητικό" που είδα συνδέοντας το UPS με ένα μετρητή ρεύματος είναι ότι η ενδείξεις της οθόνης του UPS (vatt,volt) διαφέρουν λίγο απο του μετρητή.

Έχω ρίξει αρκετό ψάξιμο θα έλεγα.. Καλά λόγια λένε γιατί APC ... Και το support που διαβάζω είναι άψογο. Καθώς και απο ότι βλέπω το software κομμάτι που έρχεται με τα δυο UPS μακράς καλύτερο είναι της APC.. H Cyberpower δίνει περισσότερα VA στα ίδια λεφτά με ένα APC περισσότερες AC, δίνει 2 USB μπροστά και κουμπιά για απενεργοποίηση οθόνης και έλεγχο απευθείας απο το UPS, και έχει φθηνότερες μπαταρίες για ανταλλακτικά (σε μάρκα) Τώρα τα 1300VA δεν είναι κάπως πολλά; Όλα αυτά με βάζουν σε σκέψεις βέβαια.. Έχει κανένας APC να κάνω κάποιες ερωτήσεις;

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Νομίζω δεν είναι υπερβολικό το 1300αρι Ups.

Τα 1300VA είναι περίπου 780 Vatts.

Έχω συνδεδεμένο πάνω του : Ένα PC με 650W τροφοδοτικό, οθόνη, πολυμηχάνημα ,φωτιστικό LED και στο μέλλον ίσως προστεθεί και κάτι ακόμη.

Έκανα και εγώ ερευνα αγοράς και ήμουν ανάμεσα σε Cyberpower και APC.

Λόγω των χαρακτηριστικών που ανέφερες, κατέληξα στη Cyberpower.

H Cyberpower εκπροσωπείται στην Ελλάδα απο την "Oktabit" οπότε δεν νομίζω να μείνεις "ξεκρέμαστως".

Δωρεάν Service και αντικατάσταση μπαταριών για 2 Έτη.

Μετα τα 2 έτη της εγγύησης δεν αναλαμβάνουν να σου προμηθεύσουν μπαταρίες αλλά τις αγοράζεις μόνος σου απο την "πιάτσα".

Κουμπί απενεργοποίησης της οθόνης δεν υπάρχει. Η οθόνη του UPS μετά απο λίγα δευτερόλεπτα εφόσον δεν πατάς τα κουμπιά του, σβήνει αυτόματα.

Το προγραμματάκι διαχείρισης δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη να σου πώ την αλήθεια.

Μου κέντρισε το ενδιαφέρον που η Cyberpower αναφέρει ότι συνεργάζονται σωστά τα UPS της με "active PFC" τροφοδοτικά (δλδ με τροφοδοτικά που χρειάζονται καθαρό ημιτόνιο - εναλλασσόμενο ρεύμα για να λειτουργήσουν) και στο ιντερνετ (ebay,amazon κλπ.) που έψαξα, δεν βρήκα σχόλια που να αναφέρουν το αντίθετο.

Υποτίθεται ότι τα "line interacitive" UPS δεν βγάζουν απο την μπαταρία τους καθαρό ημιτόνιο - εναλλασσόμενο ρεύμα σαν το ρευμα δηλαδή που παίρνουμε απο την ΔΕΗ στην μπρίζα μας.

Καθαρό ημιτόνιο βγάζουν τα "online" UPS που είναι πιο ακριβά αλλά η συγκεκριμένη σειρά της Cyberpower στα "line interactive" είναι αρκετά κοντά σε αυτό.

Δεν μπορώ να πώ κάτι για την APC μιάς και δεν έχω χρησιμοποιήσει κάποιο προϊόν της.

Πάντως είναι αξιόλογες εταιρίες και οι 2.

Επεξ/σία από Leon90
Δημοσ.

για μενα apc.σιγουρα πιο ακριβα απο τα υπολοιπα ups αλλα ταιριαζει και οτι πληρωνεις παιρνεις.αντικατασταση επομενης ημερας σε περιπτωση βλαβης.αν σε παιρνει και οικονομικα θα προτιμουσα την σειρα smart που ειναι Pure sinewave.Προσοχη στα smart-sc δεν ειναι Pure sinewave και ας ειναι smart.

επισης θα βρεις αρκετα θεματα για αγορα Ups που εχουν γραφτει ηδη πολλα.

• Like 4
Δημοσ.

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλα τα cyberpower δεν είναι και noname.

Για τα λεφτά τους καλά φαίνονται, είναι και pure sinewave.

Επειδή πολλά ακούγονται, σε γενικές γραμμές αξίζει το pure sinewave; έχει τύχει σε κανέναν να καεί υπολογιστής επειδή δεν είχε pure sinewave;

• Like 1
Δημοσ.

Έχω αλλάξει μερικά (κυρίως noname ή second name) και τελικά κατέληξα σε APC (έχω τώρα 2.5-3 χρόνια το APC 900 PRO) και έχει βγει ΑΨΟΓΟ στα πάντα. Δεν με έχει απογοητεύσει και τα χρήματα του τα άξιζε 150 %.

Δημοσ.

Δεν τα έχω δοκιμάσει αλλα τα cyberpower δεν είναι και noname.

Για τα λεφτά τους καλά φαίνονται, είναι και pure sinewave.

Επειδή πολλά ακούγονται, σε γενικές γραμμές αξίζει το pure sinewave; έχει τύχει σε κανέναν να καεί υπολογιστής επειδή δεν είχε pure sinewave;

εχω δει απειρους με Ups που δεν ειναι Pure sinewave εχω δει τροφοδοτικο να κανει παραξενο θορυβο αλλα δεν εχω δει να εχει καει κατι.σιγουρα υπαρχουν και μαρκες No name σιγουρα υπαρχουν και μετριες μαρκες σιγουρα και καλες.αν καποιοςμπορει να παρει pure sinwave δεν ειναι κακο.απλα σε apc τα Pure sinewave ειναι η σειρα smart και πονανε στην τιμη.προσοχη μερικα smart (smart sc) δεν ειναι pure sinewave για αυτο ειναι πιο φτηνα.

Έχω αλλάξει μερικά (κυρίως noname ή second name) και τελικά κατέληξα σε APC (έχω τώρα 2.5-3 χρόνια το APC 900 PRO) και έχει βγει ΑΨΟΓΟ στα πάντα. Δεν με έχει απογοητεύσει και τα χρήματα του τα άξιζε 150 %.

:)

Δημοσ.

και από την δική μου εμπειρία, τα πιο φθηνά ups συνήθως σου καίνε την μπαταρία πιο νωρίς, μάλλον σε 2 χρόνια περίπου.

Πολλές φορές δεν προλαβαίνεις καν να την αλλάξεις ή δεν σου βγάζει καν ειδοποίηση. Μια μέρα ξαφνικά σφυράει το μηχάνημα και είναι νεκρή η μπαταρία.

Κατά τ'άλλα όμως δεν είναι άσχημα για οικιακή χρήση που δεν χρειάζεσαι να δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο.

Ενα apc smart που έχω 4 χρόνια στη δουλειά ακόμη δεν χρειάστηκε καν αλλαγή μπαταρίας. To λογισμικό τους όμως δεν μου αρέσει ιδιαίτερα...

Αλλά όπως και να το κάνουμε η τιμή τους ξεφεύγει ειδικά για μη επαγγελματική χρήση, ενώ υπάρχουν και τα eaton, cyberpower που είναι και αυτά ποιοτικά.

Δημοσ.

Με λιγα λογια η επιλογή όσον αφορα τα watt γίνεται βάση της ισχύς του τροφοδοτικού ή βαση της κατανάλωσης που έχει το pc? Αν π.χ. είναι 750w το psu και η μέγιστη κατανάλωση αγγίζει τα 450w σε καλύπτει ένα ups στα 500w?

Δημοσ.

Με λιγα λογια η επιλογή όσον αφορα τα watt γίνεται βάση της ισχύς του τροφοδοτικού ή βαση της κατανάλωσης που έχει το pc? Αν π.χ. είναι 750w το psu και η μέγιστη κατανάλωση αγγίζει τα 450w σε καλύπτει ένα ups στα 500w?

ναι απλά σε αυτή την περίπτωση, αν γίνει διακοπή ρεύματος δεν θα σε κρατήσει πολύ.

Γι' αυτό χρειάζεται να έχεις λίγο "αέρα". Δηλαδή κάποια watt παραπάνω.

Αν και το ζήτημα με το ups είναι να αποφύγεις αυξομοιώσεις τάσεις και να έχεις λίγο χρόνο για να το κλείσεις, χειροκίνητα ή αυτόματα. 

Δηλαδή δεν χρειάζεται να το κρατάει και για κάνα μισάωρο...

• Like 1
Δημοσ.

Οσον αφορά το καθαρό ημίτονο και τον τετραγωνικό παλμό πόσο σημαντικό είναι??? Αν υποθέσουμε οτι έχουμε ενα καλό και ποιοτικό psu?

Δημοσ.

Εγώ έχω αυτό http://www.skroutz.gr/s/2401452/Powertech-Line-interactive-850VA-PT-850.html

Σε pc με 22 οθόνη και ρούτερ ...

Και ένα ακόμη σε καταγραφικό με 5 κάμερες, 15 οθόνη και ρούτερ.

Τα έχω 2 χρόνια..

Στο πσ μάλλον θέλει άλλαγμα η μπαταρία γιατί δεν κρατάει πολύ ώρα.

Έχει καθαρό ημίτονο ή όχι??

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...