fearless Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Στο Activity Monitor αυτη τη φορα το προσεξα πολυ καλα πως εμφανιζεται ο kernel_task. Ειμαι 100% σιγουρος οτι μολις πατησα την καρτελα ''Energy'' στο Activity Monitor, εμφανιστηκε και καταναλωνει πανω απο 500MB Memory. Το προσεξα και προχθες, μονο που περασα απ την καρτελα ''Energy'' εμφανιστηκε και αναγκάστηκα να εγκαταστησω ξανα το Sierra. Kαι τωρα παλι το ιδιο. Ξερει κανεις τι μπορει να φταιει και αν μπορω να το αφαιρεσω; Ειναι πολυ ενοχλητικο για μενα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από fearless
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Το kernel_task είναι ο πυρήνας του λειτουργικού σου!!! Οπότε όχι δεν μπορείς να το αφαιρέσεις! Πληροφορίες αν θες για το kernel του MacOS (XNU) εδώ. 1
fearless Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Το kernel_task είναι ο πυρήνας του λειτουργικού σου!!! Οπότε όχι δεν μπορείς να το αφαιρέσεις! Πληροφορίες αν θες για το kernel του MacOS (XNU) εδώ. E ναι βεβαια αν ειναι ο πυρινας σιγουρα κανει την δουλεια του και για αυτο εμφανιζεται. Μου κανει εντυπωση που ολοι παλευουν στα ξενα φορουμ να τον αφερεσουν, μαζι και εγω. Μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω για kernel_task. Mπορει δηλαδη να ειναι και φυσιολογικες οι τιμες π.χ 500MB RAM και 0.9 με 1 CPU;
najinblue3 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 ειναι το λειτουργικο και σε μενα εμφανιστηκε μετα το προσφατο update, δε ξερω γενικα γιατι και πως, αλλα τον βλεπω 500-1,5gb
fearless Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Εγω για να μην τον βλεπω εκανα τον Activity Monitor απο View/All Processes σε My Processes και δεν τον βλεπω καθολου. 1
Dr.Fuzzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 E ναι βεβαια αν ειναι ο πυρινας σιγουρα κανει την δουλεια του και για αυτο εμφανιζεται. Μου κανει εντυπωση που ολοι παλευουν στα ξενα φορουμ να τον αφερεσουν, μαζι και εγω. Μου βγηκαν τα ματια να διαβαζω για kernel_task. Mπορει δηλαδη να ειναι και φυσιολογικες οι τιμες π.χ 500MB RAM και 0.9 με 1 CPU; Φυσιολογικότατες! 1
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ωραια δεν το ξανακοιταω. Απλα με κανει εντυπωση που τοσο καιρο δεν υπηρχε στο Activity Monitor και εμφανιστηκε τωρα. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από fearless
Dr.Fuzzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Πάντα υπήρχε, απλά δεν το έδειχνε το Activity Monitor. Μετά το update αποφάσισαν να το δείχνει. 2
fearless Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Πάντα υπήρχε, απλά δεν το έδειχνε το Activity Monitor. Μετά το update αποφάσισαν να το δείχνει. Καλα που μιλησαμε, με εσωσες. Ειμαι ικανος αργοτερα να εκανα νεα εγκατασταση μηπως και εχω τυχερο να το αποφυγω. 1
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Ρίξε μια ματιά και σε αυτό το άρθρο. Ίσως σε βοηθήσει. Η υπερβολική χρήση του kernel_task μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους. Κάποιο από τα περιφερικά μπορεί να είναι ένας λόγος. Επίσης κάποιο κομμάτι του hardware ή κάποιο πρόγραμμα κλπ μπορεί να δημιουργεί το όλο θέμα. Οι τιμές που αναφέρεις δεν είναι φυσιολογικές! Κάτι δεν λειτουργεί σωστά.
fearless Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το σιγουρο ειναι οτι προς το παρον δεν μπορω να το αποφυγω. Παντος σε πρωτη εισοδο μετα απο καθαρη εγκατασταση τις 10.12.3, το πρωτο που εκανα ειναι να δω το Activity Monitor, και με το που πηγα στην καρτελα ''Energy'' ηρθε και ο kernel_task, οποτε δεν μου φαινεται να ειναι Software γιατι δεν προλαβα να κατεβασω ουτε ενα προγραμμα/Extension. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από fearless
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Φυσιολογικότατες οι τιμές όπως αναφέρθηκε παραπάνω, όπως και η σχετική πληροφορία για το kernel_task απο τον Dr.Fuzzy. Αντίστοιχο output απο mbp pro mid '10 με 10.12.3:
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Οι τιμές δεν είναι καθόλου φυσιολογικές, αλλά αφού επιμένετε ΟΚ!
CheOnWeb Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Οι τιμές δεν είναι καθόλου φυσιολογικές, αλλά αφού επιμένετε ΟΚ! Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι φυσιολογικές τιμές; Το άρθρο που παρέθεσες είναι του 2011 και μιλάει για 350MB RAM σε Mountain Lion, οπότε θεωρώ ότι τα 500 σε Sierra είναι λογικό. Όχι; Πολλοί δε, αναφέρουν ότι βλέπουν 1-2GB RAM και το θεωρούν οκ. Εγώ στον iMac 2010 με Sierra έχω 700MB χωρίς κανένα πρόβλημα.
Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Ποιες πιστεύεις ότι είναι οι φυσιολογικές τιμές; Το άρθρο που παρέθεσες είναι του 2011 και μιλάει για 350MB RAM σε Mountain Lion, οπότε θεωρώ ότι τα 500 σε Sierra είναι λογικό. Όχι; Πολλοί δε, αναφέρουν ότι βλέπουν 1-2GB RAM και το θεωρούν οκ. Εγώ στον iMac 2010 με Sierra έχω 700MB χωρίς κανένα πρόβλημα. Το άρθρο που παρέθεσα το έβαλα απλά για να διαβάσει ο άνθρωπος τι είναι το Kernel_task και τι μπορεί να προκαλεί την υψηλή χρήση της Ram. Το γνωρίζω ότι είναι παλιό. Το ότι ο πυρήνας αναγκάζεται να κάνει τόση μεγάλη χρήση της Ram σημαίνει ότι κάτι δεν λειτουργεί φυσιολογικά. Ίσως κάποιο extension, ίσως κάποιο περιφερειακό δεν ξέρω. Μπορεί ακόμα και το ίδιο το λειτουργικό να μην κάθεται σωστά στον συγκεκριμένο υπολογιστή! Μην θεωρείς λοιπόν κάτι φυσιολογικό επειδή απλά λειτουργεί έστω και εκβιαστικά!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα