Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, έπεσε στα χέρια μου ενα φορητός της γνωστής σειράς dv9000 και μετά απο εκτενές γκουκλάρισμα βρίσκω αντιφατικές πληροφορίες, σχετικά με το ποιός είναι ο μέγιστος σε απόδοση επεξεργαστής που μπορεί να φορέσει.

Ο τρέχων επεξεργαστής

Dual Core T2330 1.6/1MB/533, Merom 65nm, Socket P(478), TDP 35W,

H motherboard είναι

Quanta 30CB (U2E1), Version 79.2E, chipset PM965, με τελευταίο bios HP F.5A

Και ξεκινάει η παράνοια..

- Στη σελίδα της Intel σχετικά με το chipset PM965, αναφέρει οτι έχει FSB 800Mhz και υποστηρίζει μνήμες 533/667

- Στο manual της σειράς dv9600, αναφέρει οτι συμβατοί επεξεργαστές είναι οι

T7700 (2.4-GHz, 4-MB L2 cache, 800-MHz FSB),T7500 (2.2-GHz, 4-MB L2 cache, 800-MHz FSB), T7300 (2.0-GHz, 4-MB L2 cache, 800-MHz FSB), T7100 (1.8-GHz, 2-MB L2 cache, 800-MHz FSB), Τ5250e (1.5-GHz, 2-MB L2 cache, 667-MHz FSB), T2300 (1.6-GHz, L2 cache, 533-MHz FSB), TJ85 (1.67-GHz, 2-MB L2 cache, 667-MHz FSB)

- Στη γνωστή σελίδα cpu-upgrade βλέπω σχετικά με το chipset PM965, να αναφέρει άλλους συμβατούς cpus ακόμα και κάποιους με FSB 1066 (πχ P9500)..
- Πάλι στην ίδια σελίδα βλέπω σχετικά με τον υπάρχων Τ2330 και τους υπόλοιπους Merom, άλλες πάλι πιθανές επιλογές..

Τη βοήθεια σας λοιπόν, παρακαλώ.

Το υπόλοιπο σύστημα αποτελείται απο 2*2GB RAM και τη γνωστή 'καυτή' 8400M GS. Στόχος είναι με τη προσθήκη SDD να εκτελει browsing, youtube, μουσική και ταινίες, όσοι το ξέρουν έχει τρελό ήχο και ποιοτική οθόνη..

Δε θέλω αρνητισμούς, είναι κάπως αρχαίο μηχάνημα αλλά θα το κάνω αφενός απο χόμπι και με τη λογική οτι με 5-7 ευρω θα πάρω +30-40% απόδοση απο αυτό που υπάρχει τώρα

Ευχαριστώ πολύ
Δημοσ.

Στο manual της σειράς dv9600,δεν αναφέρει συμβατούς,αναφέρει τι φοράνε τα μοντέλα που βγήκαν.

Δεν είναι απαραίτητο πως στη μητρική σου μπαίνουν αυτοί.

Η γνωστή σελίδα cpu-upgrade,δεν σταμάτησε να ενημερώνεται στο λαπτοπ σου,αλλά αυτό δε σημαίνει πως το bios του λαπτοπ θα τρέξει οποιοδήποτε άλλον επεξεργαστή.

Με μόνη σιγουρια από αυτά που είδα από τα λινκ σου,πας σε Τ2410,δηλαδή δεν ασχολείσαι..υπάρχει μια πιθανότητα για τον Τ3400,που πάλι δε σε βοηθά σε κάτι,αλλά για c2d,δε το βλέπω.

Μην ψάχνεις τι μπορείς να βάλεις,αλλά τι έχουν βάλει άλλοι ήδη.

Δημοσ.

Για c2d προσανατολίζομουν, να μπορεί να παίξει και κάτι σε hd με αξιοπρέπεια..

Σε διάφορα φορούμ διάβασα συνδυασμούς του chipset με c2d επεξεργαστές αλλά από τα σχόλια σου καταλαβαίνω ότι πρέπει να βρω πληροφορία συγκεκριμένα για dv9610ev και όχι γενικά για μοντέλα της σειράς..

Σίγουρα αν δοκιμάσω οτιδήποτε θα πρέπει να μείνω τουλαχιστον στα ίδια tdp και fsb εως 800 σωστα?

Μαλλον έτσι θα μείνει αλλά ευχαρίστω όπως και να εχει

Δημοσ.

το chipset τους δέχεται,φτιάχτηκε τότε για 10 cpu και άλλους τόσους στο μέλλον.

το bios του λαπτοπ όμως,φτιάχτηκε μόνο για ό,τι φοράει (συνήθως για τα 5 π.χ. μοντέλα dv που βγήκαν μαζί και φορούσαν 5 επεξεργαστές,αν είσαι τυχερός)

Αν βάλεις επεξεργαστη που δε κυκλοφόρησε με εκείνη τη σειρά dv,σαπάκι τσέλερον να είναι,το bios δε θα τον αναγνωρίσει,πιθανώς.

Πρέπει να βρεις τι κυκλοφόρησε μαζί,ποια dv βγήκαν στη σειρά εκείνη γιατί,πιθανότητα,φοράνε ίδια μητρική και bios,και απλά αλλάξαν τον επεξεργαστή.

Μπορεί η επόμενη σειρά να φοράει συμβατούς επεξεργαστές,αλλά πως θα φλασάρεις το bios;Μπορεί και να γίνεται,θέλει ψάξιμο.

Μπορεί να βρεις και μητρική πλήρη από επόμενη σειρά,που να ταιριάζει στο σασί σου.Πάλι,ψάξιμο.

Δοκίμασε να βάλεις ένα ελαφρύ λινουξάκι.

Δημοσ.

Οκ ευχαριστώ πολυ, ξεκάθαρο..Η αληθεια είναι ότι έχω ψάξει για το bios αλλά δε βρίσκω πηγές.

Η παρακάτω θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη?Σε πώληση ο t7500 και ανάμεσα στα supported και το dv9610ev

linux όπως λες στην χειροτερη

Δημοσ.

Μαζί σου, αυτή ήταν η αρχική μου λογική..Για 5€ ας γίνει το πείραμα..

Ευχαριστώ και πάλι για τον χρόνο σου.

Αν κάποιος mod μπορεί ας το κλείσει!

• Like 1
Δημοσ.

Mιας και είναι από τα αγαπημένα μου μηχανήματα θα σου πω τον Τ9300 [c2d 2,5 GHz , 800MHz FSB & 6MB cashe]

Βγαίνει πιο ακριβά αλλά είναι ο ανώτερος που παίρνει το μηχάνημα [τουλάχιστον δεν έχω δει αλλον παραπάνω σε σχετικό μηχάνημα].

Ενημερωτικά το μηχάνημα δέχεται και μνήμες 4GB [πανάκριβες]

Είχε τύχει μια στα χέρια μου και το δοκίμασα με 4+2 και τα έβλεπε κανονικά με win7 και στο bios.

Δημοσ.

Πράγματι έχω δει άλλα μοντέλα με ίδιο mobo και bios να τον δουλεύουν..Αλλά βγαίνει κάνα 20€ στο ebay.

Μήπως ξέρεις σε σειρά t7xxx αν δουλεύουν (πχ 7700 η 7800), καθώς αυτοί βρίσκονται στα 6€.

Επίσης,μήπως ξέρεις αν υπάρχει κάποιο modded bios,ώστε να μπορείς να πειράξεις μέγεθος vram?

Ευχαριστώ για τη συνδρομη

Modules των 4gb δεν υποστηρίζονται επίσημα αλλά πράγματι έχεις δίκιο το πέτυχα γκουγκλαροντας σε αρκετά φορούμς..Αναβάθμισα ήδη απο 2*1gb σε 2*2gb οπότε νομίζω καλά είναι ως εκει

Δημοσ.

Με τον Τ7700 κυκλοφορούσε και το έχω δει να δουλεύει

τον Τ7800 δεν τον έχω υπόψιν μου [λογικά θα δουλέψει μια χαρά] αλλά βλέπω σε τιμή πλησιάζει τον Τ9300 οπότε ίσως καλύτερη επιλογή ο Τ7700 λόγω κόστους.

Το modded bios που αναφλερεις θα βοηθούσε μόνο να βάλεις κάνα wifi που δεν υποστηρίζεται.

Η vram είναι σταθερή και δεν εξαρτάται από το bios, πόση έχεις;

Εχω στα σχέδια να φτιάξω frankenstein μηχάνημα καθώς θέλω dv6000 με 512vram που έβγαινε μόνο στα dv9000.

Ασχετο, ο Τ9300 εκτώς από ισχύ έχω δει προσφέρει και καλή αυτονομία - με χαμηλές επιδόσεις και κλειστό wifi το dv6000 άγγιζε τις 3 ώρες με καλή μπαταρία [όχι travel] σε αναπαραγωγή ταινίας mpeg4 καλοκαιράκι στο καράβι, με μηχανικό πάντα δίσκο.

• Like 1
Δημοσ.

Το συγκεκριμένο φοράει την 8400m gs με 128mb dedicated και shared έως 896mb..Η 8600m gs ή gt έχει 512mb dedicated

Για t7700 θα πάω μάλλον,έχω την αίσθηση ότι ειναι vfm για τη συγκεκριμένη φάση..

Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλες

Δημοσ.

Πολύ ακραίο σενάριο για το τίποτα για να ασχοληθεί κάποιος νομίζω..

Εν τέλει χτύπησα t7700 στα 6€ και σε κανα 20μερο θα μαθουμε

• 4 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Η εγχείριση πέτυχε και ο ασθενής επέζησε!!

Ο t7700 αναγνωρίστηκε αμέσως και παίζει άψογα.

Πολύ ευχαριστημένος με την αναβάθμιση που με σύνολο 60€(cpu,ssd,4gb ram) απλά άλλαξε το μηχάνημα. Φυσικά και πλέον παίζει fhd περιεχομενο που πριν κολλαγε όλο το συστημα.. :)

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...