Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Είμαι νέα και μετρια γνώστης θεμάτων γύρω από λειτουργικό ενός υπολογιστή. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής : έχω λάπτοπ 1 έτους και Windows 10. Κάνω όλες τις αναβαθμίσεις και ενημερώσεις. Στην εκκίνηση του λάπτοπ μου βγάζει να βάλω κανονικά κωδικό αλλά τις πιο πολλές φορές δεν τον παίρνει και με γυρνάει πάλι να βάλω κωδικό. Ως εκ τούτου για να ανοίξω πρέπει να κάνω επανεκκίνηση, να βάλω ξανά κωδικό και όλα αυτά σχετικά αργά. Όταν πλέον έχει ανοιξει το λαπτοπ μου πετάει μνμ ότι έχουν αλλάξει οι ρυθμίσεις του υλικού και πρέπει να κάνω επανεκκίνηση. Φυσικά το έχω δοκιμάσει αλλά βγάζει συνέχεια το ίδιο μνμ. Κοίταξα λίγο τα σφάλματα στο σύστημα και μου βγάζει συνέχεια Kernel PnP και το εξής

The application \Device\HarddiskVolume5\Windows\System32\svchost.exe with process id 2316 stopped the removal or ejection for the device ACPI\PNP0A08\0.

Να προσθέσω τέλος ότι δεν ξέρω αν έχει να κάνει σχέση, αλλά έχω έναν εξωτερικό σκληρό σε εξωτερική θήκη η οποία για να συνδεθεί στο λάπτοπ φέρει 2 θύρες usb και τις τελευταίες φορές που τον σύνδεσα δεν μπορούσα να κάνω ασφαλής κατάργηση.Φυσικά δεν τον έβγαζα όπως να'ναι, απλά έκλεινα το λαπτοπ και τον αποσύνδεσα.

Ευχαριστώ και συγνώμη για το σεντόνι

Δημοσ.

Όλα αυτά στα κανει ενώ εχεις συνδεμένη τον δίσκο;

Δοκίμασε να ανοίξεις το υπολογιστή χωρίς τον εξωτερικό δίσκο.

Αν το κανει με τον δίσκο μονο βγάλε τους οδηγούς για το δίσκο και άσε τα windows να τον ξανα αναγνωρίσουν.

Η πιο απλή λύση ειναι να κανεις επαναφορά συστήματος σε μια ημερομηνία πριν αρχίσουν τα προβλήματα.

Ετσι όπως το βλέπω κάποιος driver ή και ποιο update δεν έχει κάτσει καλα και σου δημιουργεί αυτο το πρόβλημα.

Δημοσ.

Όλα αυτά στα κανει ενώ εχεις συνδεμένη τον δίσκο;

Δοκίμασε να ανοίξεις το υπολογιστή χωρίς τον εξωτερικό δίσκο.

Αν το κανει με τον δίσκο μονο βγάλε τους οδηγούς για το δίσκο και άσε τα windows να τον ξανα αναγνωρίσουν.

Η πιο απλή λύση ειναι να κανεις επαναφορά συστήματος σε μια ημερομηνία πριν αρχίσουν τα προβλήματα.

Ετσι όπως το βλέπω κάποιος driver ή και ποιο update δεν έχει κάτσει καλα και σου δημιουργεί αυτο το πρόβλημα.

Όχι, το κάνει χωρίς να έχω επάνω τον δίσκο, αυτό είναι που με προβληματίζει.....

Δημοσ.

μήπως έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα να κρατάει αντίγραφα ασφάλειας στον εξωτερικό δίσκο?

μπορεί να έκανε ελέγχο κάποιο antivirus στο δίσκο.

σαν μισοτελειωμένη δουλειά στο δίσκο που προσπαθεί να τελειώσει.

όπως σου είπα και πριν η πιο εύκολη λύση είναι να κάνεις μια επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία πριν βάλεις τον δίσκο ή αρχίσουν τα προβλήματα

Δημοσ.

Μάλλον το όλο πρόβλημα το κάνει ο εξωτερικός, εκεί μου δείχνει κι εμένα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μήπως τον ενεργοποίησες για turbo boost; Αν αφαιρέσεις τον δίσκο και μετά κλείσεις το λάπτοπ βγάζει πάλι τα μηνύματα;

Όσο για τον κωδικό, το έχω δει κι εγώ κάποιες φορές και ή έφταιγε η γλώσσα εισαγωγής (ήταν στα Ελληνικά) ή είχε απλά μουλαρώσει. Όταν γράψεις τον κωδικό πάτα στο ματάκι να δεις τι έγραψες και αν είναι σωστό. Επίσης βάλε πιν αντί για κωδικό μήπως σε βοηθήσει καλύτερα. Δες στο παρακάτω λινκ, κατέβα εκεί που λέει Changing PIN

http://www.thewindowsclub.com/windows-10-sign-options

Δημοσ.

μήπως έχεις βάλει κάποιο πρόγραμμα να κρατάει αντίγραφα ασφάλειας στον εξωτερικό δίσκο?

μπορεί να έκανε ελέγχο κάποιο antivirus στο δίσκο.

σαν μισοτελειωμένη δουλειά στο δίσκο που προσπαθεί να τελειώσει.

όπως σου είπα και πριν η πιο εύκολη λύση είναι να κάνεις μια επαναφορά συστήματος σε ημερομηνία πριν βάλεις τον δίσκο ή αρχίσουν τα προβλήματα

Όχι, από ότι θυμάμαι δεν έχω βάλει κανένα τέτοιο πρόγραμμα. Θα δοκιμάσω την επαναφορά, σε ευχαριστώ πολύ

Μάλλον το όλο πρόβλημα το κάνει ο εξωτερικός, εκεί μου δείχνει κι εμένα με τα μέχρι τώρα δεδομένα. Μήπως τον ενεργοποίησες για turbo boost; Αν αφαιρέσεις τον δίσκο και μετά κλείσεις το λάπτοπ βγάζει πάλι τα μηνύματα;

Όσο για τον κωδικό, το έχω δει κι εγώ κάποιες φορές και ή έφταιγε η γλώσσα εισαγωγής (ήταν στα Ελληνικά) ή είχε απλά μουλαρώσει. Όταν γράψεις τον κωδικό πάτα στο ματάκι να δεις τι έγραψες και αν είναι σωστό. Επίσης βάλε πιν αντί για κωδικό μήπως σε βοηθήσει καλύτερα. Δες στο παρακάτω λινκ, κατέβα εκεί που λέει Changing PIN

http://www.thewindowsclub.com/windows-10-sign-options

Τι είναι το turbo boost? Δεν έχω δοκιμάσει να τον συνδέσω και απλά να τον αποσυνδέσω γιατί δεν κάνει ασφαλή κατάργηση. Όταν τον χρησιμοποιώ και θέλω να τον βγάλω κλείνω το λάπτοπ, εκεί έχει οδηγηθεί η κατάσταση. Επίσης, είμαι σίγουρη ότι βάζω σωστά τον κωδικό, τσεκάρω αυτό που λες με τα ελληνικά γιατί την έχω πατήσει μερικές φορές  αλλά τότε βγάζει ΄τοι έχω βάλει λάθος κωδικό. Στην περίπτωση που αναφέρω απλά με γυρίζει αυτόματα να τον ξαναβάλω, ούτε λάθος ούτε τπτ :P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...