agelosLX Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Αντιμετωπίζω το πρόβήμα του τίτλου και θα ήθελα τη βοήθειά σας. Πιο συγκεκριμένα: Στο Dota 2 και στο Hearthstone διακρίνω ελαφρύ flckering σε μικρά εικονίδια ή στα πορτραίτα των heroes. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι αναβοσβήνουν και λίγο οι σκιές στην κίνηση της κάμερας. Όχι σε ολόκληρη την οθόνη ή μέρος αυτής. Έχω κάνει clean install τους τελευταίους drivers nvidia μετά από DDU. Το σύστημα αποτελείται από GTX 980ti, windows 7 64bit και η σύνδεση στην οθόνη με Display port. Oc δεν υπάρχει και η κάρτα λειτουργεί σε θερμοκρασίες κάτω των 70 Ingame.
kostas_anes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Χμμμμ... Θα μπορουσα να βρω δυο λογους που το κανει αυτο. 1ον Εχουν bugαρει τα παιχνιδια, οποτε θα μπορουσε να φτιαχτει με ενα reinstall, 2ον δεν κανει καλη επαφη το DP, η αλλιως η καρτα σου μαλλον πεθαινει (αν και δεν νομιζω να ειναι αυτο). Κανε εσυ το reinstall και ξαναβαλε το DP στην θεση του και απο μερια της καρτας και απο της οθονης και εαν δεν φτιαξει πες μου.
agelosLX Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) ΟΚ θα δοκιμάσω. Η κάρτα δε νομίζω να έχει θέμα καθώς της έτρεξα Furmark κανα 20 λεπτο και όλα καλά (max temp 74). υγ: να προσθέσω ότι χτες ενώ έπαιζα Hearthstone η οθόνη έγινε μαύρη για μισό δευτερόλεπτο και στο desktop η μπάρα στο κάτω μέρος είχε γίνει γκρι. Επίσης είχε stuttering μέσα στο game. Μετά από 2-3 λεπτά επανήλθε στο φυσιολογικό. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2017 από agelosLX
kostas_anes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Ποσες φορες θα το πουμε εδω μεσα..... Το να τρεχει καποιος furmark ειναι το ιδιο με το να σκαβει τον ταφο του GPU του.... Τρεχτε κατι αλλο, τοσα υπαρχουν (Heaven, Valley, Firestrike...). Τελος παντων. Οταν τα κανεις αυτα που ειπαμε πες μου εαν εφτιαξε η οχι. Προσωπικα το βλεπω μαλλον για οθονουλα να ειναι το προβλημα. Εχεις κανει καθολου overclock την καρτα? Γιατι τετοια συμπεριφορα μπορει να οφειλεται στην μνημη. Εαν την εχεις κανει overclock τοτε χαμηλωσε την στα στοκ ρολογια της και εαν οχι, κατεβασε Afterburner και ριξε εαν μπορεις το Memory clock κατα ~100Mhz. Εαν σου σταματησει να βγαζει προβληματα και δεν εχεις κανει overclock τοτε η καρτουλα μαλλον εχει αρχισει να αργοπεθαινει. Εdit : Ναι μαλακια δεν ειδα που εγραψες, οτι δεν την εχεις κανει OC. Και παλι ομως, χαμηλωσε τα ρολογια μνημης της, γιατι τα συμπτωματα μου θυμιζουν μνημη που πεθαινει και βγαζει πολλα read/write errors. Επεξ/σία 12 Φεβρουαρίου 2017 από kostas_anes 2
razorblade334 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Ποσες φορες θα το πουμε εδω μεσα..... Το να τρεχει καποιος furmark ειναι το ιδιο με το να σκαβει τον ταφο του GPU του.... Τρεχτε κατι αλλο, τοσα υπαρχουν (Heaven, Valley, Firestrike...). Τελος παντων. Οταν τα κανεις αυτα που ειπαμε πες μου εαν εφτιαξε η οχι. Προσωπικα το βλεπω μαλλον για οθονουλα να ειναι το προβλημα. Εχεις κανει καθολου overclock την καρτα? Γιατι τετοια συμπεριφορα μπορει να οφειλεται στην μνημη. Εαν την εχεις κανει overclock τοτε χαμηλωσε την στα στοκ ρολογια της και εαν οχι, κατεβασε Afterburner και ριξε εαν μπορεις το Memory clock κατα ~100Mhz. Εαν σου σταματησει να βγαζει προβληματα και δεν εχεις κανει overclock τοτε η καρτουλα μαλλον εχει αρχισει να αργοπεθαινει. συμφωνω με τον προλαλλησαντα. για καλο και για κακο βαλε και τιποτα πιο παλιους drivers 1
agelosLX Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασα με άλλη οθόνη μέσω DVΙ και με παλιότερους drivers και πάλι το ίδιο. Στο Dota τα εικονίδια τρεμοπαίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την Onboard που εχω βάλει τώρα..... 1
razorblade334 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασα με άλλη οθόνη μέσω DVΙ και με παλιότερους drivers και πάλι το ίδιο. Στο Dota τα εικονίδια τρεμοπαίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την Onboard που εχω βάλει τώρα..... οποτε κατι αλλο ειναι.μαλλον μητρικη ή το καλωδιο ή η οθονη.δοκιμασες αλλο καλωδιο?αλλη οθονη?δεν ειναι η καρτες.δες και τι αλλο εχουν να σου προτεινουν εδω τα παιδια.εγω αυτα εχω να σκεφτω δεν ξερω και πολλα. 1
kostas_anes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασα με άλλη οθόνη μέσω DVΙ και με παλιότερους drivers και πάλι το ίδιο. Στο Dota τα εικονίδια τρεμοπαίζουν. Το ίδιο συμβαίνει και με την Onboard που εχω βάλει τώρα..... To reinstall που σου ειπα το εκανες? Καντο πριν πας να χαλασεις λεφτα πουθενα γιατι μπορει να εχει γαμηθει το παιχνιδι απλως. Τιποτα αλλο που να φταιει δεν μπορω να βρω. Να χαλασει η μητρικη και να βγαζει τετοιο προβλημα μαλλον απιθανο το βλεπω, οποτε απο software την εχεις παθει την ζημια μαλλον. Edit: Στην τελικη βαρα και ενα reinstall στα windows. 1
agelosLX Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασα με διαφορετική οθόνη ναι. Και με display port + dvi καλώδια. Επίσης πέρασα παλιότερους οδηγούς και απενεργοποίησα την onboard... Θα παραλάβω windows 10 και θα δοκιμάσω καινουργιο λειτουργικό.. Στις ρυθμίσεις του control panel της nvidia πρέπει να πειράξω κάτι?
kostas_anes Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δοκίμασα με διαφορετική οθόνη ναι. Και με display port + dvi καλώδια. Επίσης πέρασα παλιότερους οδηγούς και απενεργοποίησα την onboard... Θα παραλάβω windows 10 και θα δοκιμάσω καινουργιο λειτουργικό.. Στις ρυθμίσεις του control panel της nvidia πρέπει να πειράξω κάτι? Aπο την στιγμη που εχεις κανει disable τα onboard οχι, δεν χρειαζεται. Περιεργη περιπτωση ομως σου ετυχε ρε φιλε, οσο και αν ψαχνω δεν βρισκω κατι που να μοιαζει μετο δικο σου. Εαν δεν φτιαξει με τα νεα windows και με το reinstall στο παιχνιδι δεν νομιζω οτι μπορω να σε βοηθησω περισσοτερο, γιατι ειλικρινα εχω αρχισει να ξεμενω απο ιδεες! 1
agelosLX Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις και το χρόνο σας. Όποιος άλλος μπορεί να σκεφτεί κάτι που θα βοηθήσει ας μου πει.
oneofthem Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 γενικά μοιάζει για πρόβλημα software οπότε μιλάμε κυρίως για drivers/os/games και τις ρυθμίσεις τους, θέλει ψάξιμο και δοκιμές αλλά αν μπορείς δοκίμασε την κάρτα σε άλλο μηχάνημα, για να ξέρεις σίγουρα τι παίζει με την κάρτα ή δοκίμασε να γράψεις video ή έστω να πάρεις screenshot για να δεις αν φαίνεται στο screenshot αυτό που περιγράφεις πάντως θυμίζει αυτό που βλέπεις όταν κάποιο πρόγραμμα προσπαθεί να πάει on top ενώ έχεις κάποιο game σε full screen, πχ όταν παίζεις και βγάζουν κάποιο μήνυμα τα windows, όταν κάνεις alt tab κτλ οπότε τσέκαρε λίγο τι background προγράμματα τρέχουν, αφαίρεσέ τα ένα ένα να δεις μήπως κάποιο δημιουργεί πρόβλημα, παίξε και με το aero των windows μήπως έχει φάει κάποιο bug 1
agelosLX Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Έβαλα την παλιά κάρτα στο σύστημα και δουλεύει κανονικά μέχρι στιγμής... Επίσης με την 980τι παρατήρησα ένα βράδυ ότι μου πέταξε πράσινα artifacts σε stream στο twitch.. μου το έκανε σε 2 διαφορετικά stream... Το θέμα είναι πώς θα το εξηγήσω στο μαγαζί που θα την πάω πίσω.. το πρόβλημα δεν είναι εύκολα ορατό. Είναι λίγο random.. καμία ιδέα για το πώς θα τα πω? Γιατί πολύ φοβάμαι οτι θα πούνε πως δουλεύει κανονικά η κάρτα...
kostas_anes Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Έβαλα την παλιά κάρτα στο σύστημα και δουλεύει κανονικά μέχρι στιγμής... Επίσης με την 980τι παρατήρησα ένα βράδυ ότι μου πέταξε πράσινα artifacts σε stream στο twitch.. μου το έκανε σε 2 διαφορετικά stream... Το θέμα είναι πώς θα το εξηγήσω στο μαγαζί που θα την πάω πίσω.. το πρόβλημα δεν είναι εύκολα ορατό. Είναι λίγο random.. καμία ιδέα για το πώς θα τα πω? Γιατί πολύ φοβάμαι οτι θα πούνε πως δουλεύει κανονικά η κάρτα... Οχι, απλως λες οτι η καρτα μου εβγαλε artifacts, αρα ειναι ελατωματικη εφοσων δεν εχει γινει ποτε OC. Στην τελικη πες τους να την δοκιμασουνε σε κατι βαρυ για αρκετη ωρα. Και να επιμεινεις.
agelosLX Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Φεβρουαρίου 2017 Τους πήρα τηλέφωνο και μου είπαν ότι την έχουν και τρέχει εδώ και 2 μέρες τα πάντα και δεν έχει βγάλει τίποτα... Τώρα τι κάνω? Μπορεί να φταίει κάτι στο σύστημά μου? Αυτή τη στιγμή πάντως τρέχω μια gtx 680 ftw και δεν έχει κάνει το παραμικρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα