greeneye Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Είχα μια 22αρα οθόνη με native αναλυση 1920 Χ 1080. (στα 60 hz - μεγιστο οθονης). Ολα καλα στο desktop και επαιζα και τα παιχνιδια στην ιδια αναλυση. Λογω φθοράς αλλαξα οθονη και πηρα μια 24 αρα. Αυτη εχει native αναλυση 1366 Χ 768 (60 HZ). Δοκιμασα 1920 Χ 1080 στα 60 HZ αλλα δημιουργει θολούρα ! (blur). Απο τις δοκιμες που εκανα η μονη περιπτωση να δουλεψει ειναι να το βαλω το πολυ στα 50 ΗΖ. και ερωτω. Αν αφησω τη native αναλυση στα 1366 Χ 768 (60 HZ) τοτε ολα τα games που επαιζα στα 1920 Χ 1080 θα τα παιζω κανονικα ιδια αναλυση ιδια ολα και θα βλεπω σωστα, θα εχω περιπου ιδια ταχυτητα κτλ η θα εχω θολουρες, μικρότερη ταχυτητα κτλ. ? Μηπως πρεπει πλεον να παιζω τα παιχνιδια στα 1366 Χ 768 ? Η δεν παίζει ρόλο και είναι μονο για το desktop αυτη η αναλυση? Δοκιμασα ας πουμε battlefield 4 με 1366 Χ 768 και ηταν "μεγαλα ολα" και δε μου αρεσε. Εσεις με αντιστοιχες οθονες και ιντζες τι κανετε? ευχαριστω
stelios5 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Πήρες οθόνη χαμηλότερης ανάλυσης. Μέσα από την κάρτα γραφικών δοκίμασε τι κάθετε πιο καλά, τι σου αρέσει. Πολλά από τα παιχνίδια ορίζουν αυτά την ανάλυση, εφόσον σηκώνει η κάρτα γραφικών. Εφόσον ασχολείσαι με games δεν έπρεπε να πάρεις οθόνη κάτω από 1920Χ1080. Πιστεύω χρησιμοποιείς βύσματα DVI. 1
greeneye Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 HDMI μόνο κάνει συνδεση η LG οθονη. Η παλιά μου ηταν με DVI.
stelios5 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Ακόμα πιο καλή η σύνδεση HDNI. Αλλά η ανάλυση;;; Δεν σηκώνει πιο πάνω;; Το ελάχιστον να είναι 1920Χ1080 που είναι και το High Definition. Πια LG οθόνη είναι ;;;;
Alex-V Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Για να παιζουν σωστα τα παιχνιδια πρεπει να εχεις την αναλυση που εχεις και στο desktop..την native τηε οθονης δηλαδη
micos000 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Ακόμα πιο καλή η σύνδεση HDNI. Αλλά η ανάλυση;;; Δεν σηκώνει πιο πάνω;; Το ελάχιστον να είναι 1920Χ1080 που είναι και το High Definition. Πια LG οθόνη είναι ;;;; Tο hdmi και το DVI έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά! Το hdmi για να αποδώσει υψηλές αναλύσεις πρέπει να είναι v2.0, το ίδιο και η μονάδα αναπαραγωγής και το καλώδιο. Το dvi υστερεί στο ότι δεν περνάει ήχο αλλά μπορεί να βγάλει υψηλές αναλύσεις με καλώδιο dual-link. HDMI μόνο κάνει συνδεση η LG οθονη. Η παλιά μου ηταν με DVI. Φίλε, πήρες μαι απλή tv μου φαίνεται αντί για monitor και μάλιστα μια απλή και φθηνή 720p, έτσι; Φαντάζομαι παίζει και τηλεοπτικά κανάλια. Καλύτερα γύρνα στο παλιό σου μόνιτορ ή συμβιβάσου με τις χαμηλότερες αναλύσεις και τη μικρότερη ανανέωση (και πιστεύω θα έχει και περισσότερα miliseconds ανταπόκριση η lg). Έτσι για τους τύπους, δώσε μοντέλο παλιού monitor και νέας τηλεόρασης για να συγκρίνουμε.
greeneye Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) παιδια ναι ειναι ΚΑΙ tv (οπως και η παλια). Την αλλαξα γιατι στα 4,5 χρονια ειχε θεμα (καμενα pixels και τρεμοπαιζε) και ενω την εστειλαν στο service (απο επεκταση εγγυησης 2+3 χρονια) αυτο δεν καταφερε να τη φτιαξει (δεν ασχοληθηκε?) και μου προτειναν να παρω μια αλλη χωρις λεφτα καινουρια. Η μονη ετοιμοπαραδοτη ηταν αυτη και την πηρα χωρις να ψαξω αναλυσεις. (λαθος). Μαλιστα μου εδιναν δωρεαν 24αρα ενω ειχα 22" πραγμα που εκανα! Η τωρινη μου λοιπον ειναι η LG 24MT 48 DF - PZ H παλια μου ηταν μια samsung T22B300 ( επισης και TV Tuner). Ολα ειναι ρολοι απλα απο οσο ειδα δεν θα μπορω να παιζω 1920Χ1080 στα 60 ΗΖ αφου στο Desktop εχει θολουρα αρα λογικα και στα παιχνιδια ... ? Μεχρι 50 ΗΖ παιζει καλα θα ελεγα. Στα 1366Χ768 60 HZ παει τελεια αλλα το θεμα ειναι... θα παιζω games σε τετοια αναλυση? δε θα τα βλεπω ολα μεγαλυτερα και ποιο "ασχημα" ? Αν την πατησα προτεινετε μου οθονες για gaming (λεπτες) που να ειναι ομως και TV Tuner. ευχαριστω Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από greeneye
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Βασικά, αυτό που σε χαλάει είναι η ανάλυση. Κατά τ' άλλα καλή είναι η lg. Αν όντως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την fhd ανάλυση τότε θα πας σε κάποια fhd με απόκριση τουλάχιστον ή κάτω από 5ms. Στο link παραπάνω η lg αναφέρει ένα gaming mode και ένα overdrive που ρίχνει την απόκριση στα 5ms από το default που είναι 14ms. EDIT: Απ' ότι βλέπω δεν έχεις και πολλές επιλογές αν πας για tv monitor 24άρι fullhd με καλούτσικο χρόνο απόκρισης. http://www.e-shop.gr/ypologistes-othones-monitor-tv-1920-x-1080-24-list?table=PER&category=%CF%C8%CF%CD%C7&filter-3130=1&filter-2554=1&filter-456=1 ή http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/5529_187048_385142/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-23-25-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-FHD-1920-x-1080-TV-Monitor.html
greeneye Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Βασικά, αυτό που σε χαλάει είναι η ανάλυση. Κατά τ' άλλα καλή είναι η lg. Αν όντως δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς την fhd ανάλυση τότε θα πας σε κάποια fhd με απόκριση τουλάχιστον ή κάτω από 5ms. Στο link παραπάνω η lg αναφέρει ένα gaming mode και ένα overdrive που ρίχνει την απόκριση στα 5ms από το default που είναι 14ms. EDIT: Απ' ότι βλέπω δεν έχεις και πολλές επιλογές αν πας για tv monitor 24άρι fullhd με καλούτσικο χρόνο απόκρισης. http://www.e-shop.gr/ypologistes-othones-monitor-tv-1920-x-1080-24-list?table=PER&category=%CF%C8%CF%CD%C7&filter-3130=1&filter-2554=1&filter-456=1 ή http://www.skroutz.gr/c/43/othones-tft/f/5529_187048_385142/%CE%9C%CE%B5%CE%B3%CE%AC%CE%BB%CE%B7-23-25-%CE%A4%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%AC%CF%87%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%BF%CE%BD-FHD-1920-x-1080-TV-Monitor.html δυστυχως τα ειδα και εγω το πρωι σημερα... ειμαι μεταξυ των 2 του e-shop με καποια προτιμηση στην LG. εσυ ποια απο τις 2 προτεινεις? Μια τριτη σκεψη ειναι να φυγω απο tv monitor και να παω σε tv nα τελειωνει το θεμα αλλα και παλι πρεπει να εχεις βαρβατο μηχανημα για να δεις διαφορες με 120 ΗΖ οθονες κτλ. Εχω ι7 me gtx760 (δουλευει σαν 770) και 8 γιγα μνημη και ssd δισκο. Τι προτεινεις? * Αν παω σε ενδιαμεσα αναλυση απο 1366Χ768 και 1920Χ1080 στα 60 hz ακουγεται καλο και να παραμεινω στην οθονη που εχω ωστε να εχω και 60 hz αλλα και να μην χανω πολυ στη λεπτομερεια?
micos000 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Κι εγώ προς την lg θα κατευθυνόμουν. Όταν λες ενδιάμεση ανάλυση; Η lg σου είναι απλή hd που σημαίνει 1366χ768 native resolution. Δε νομίζω να σου δουλέψει σε μεγαλύτερη ανάλυση. Το έχεις δοκιμάσει και σου δούλεψε;
greeneye Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 φορτωνει αυτο που του βαζω αλλα αρχιζουν οι "αλοιωσεις" οπως λεμε στο ποσο καθαρα βλεπεις τα κειμενα, φωτεινοτητα κτλ. Ειδικα οταν βλεπεις text - κειμενο το καταλαβαινεις αμεσως. Οταν παιζεις game χωρις κειμενα κτλ ειναι καλυτερα τα πραγματα. Το ιδανικο ειναι το native που ειναι 1366Χ768. Ομως το θεωρω λιγο "μεγαλο" στην απεικονιση, ειδικα οταν δοκιμασα battlefield 4 σε αυτη την αναλυση ενω πηγαινε γρηγορα ολα τα εβλεπες ποιο μεγαλα και δε βολευε να παιξεις συγκρινοντας το παντα με την 22αρα που ειχα στα 1920Χ1080 και 60 HZ !!! Οποτε ειμαι σχεδον βεβαιος οτι ειμαι καταδικασμενος για αυτη την αναλυση σε ολα desktop - gaming. κατα 99% μολις εχω χρηματα θα προχωρησω σε αγορα και μετα θα αφησω αυτην καπου μονο για tv... η αν βρω ατομο θα τη δωσω.
stelios5 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Καλά τα λέμε για οθόνη και εγώ LG 22" έχω. Αλλά η κάρτα γραφικών σου τι δυνατότητες έχει;;; τι μπορεί μα υποστηρίξει;;; Αν είναι να πάρεις καινούργια οθόνη, δεν χρειάζεται να είναι και TV, ούτε καν ηχεία ενσωματωμένα να έχει. Εφόσον διαθέτεις χρήματα; http://www.lg.com/gr/monitors/lg-24GM77 http://www.lg.com/gr/monitors/lg-27UD58-B
greeneye Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Καλά τα λέμε για οθόνη και εγώ LG 22" έχω. Αλλά η κάρτα γραφικών σου τι δυνατότητες έχει;;; τι μπορεί μα υποστηρίξει;;; Αν είναι να πάρεις καινούργια οθόνη, δεν χρειάζεται να είναι και TV, ούτε καν ηχεία ενσωματωμένα να έχει. Εφόσον διαθέτεις χρήματα; http://www.lg.com/gr/monitors/lg-24GM77 http://www.lg.com/gr/monitors/lg-27UD58-B gtx760 που δουλευει σαν 770. Τοτε ηταν κορυφη αλλα ακομα και τωρα καλη θεωρειται. Φιλε για την 24αρα που λες (27αρα ειναι μεγαλη δε θελω τοσο μεγαλη και ειμαι κοντα στο γραφειο σε αποσταση) για να πιασω το 1920Χ1080 πρεπει να τη συνδεσω DVI μονο ε? γιατι με HDMI απο οτι ειδα παω σε μικροτερη αναλυση ε? η λαθος καταλαβα? Και κατι ακομα. Στην 24αρα στην αρχη λεει για χρονο αποκρισης μεχρι 1 ms ενω στα τεχνικα χαρακτηριστικα λεει για 5!!! Τελικα τι ισχυει?
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μια χαρά σηκώνει fullhd το hdmi. Αν δεν το έκανε δεν θα το είχαν τα bluray players. Αν τελικά την κρατήσεις για tv θα έλεγα να πας σε καθαρό monitor και να αφήσεις τα ημίμετρα. Αν κάνεις ένα τεστ σε κανένα μαγαζί και συγκρίνεις gaming tv με gaming monitor πιστεύω ότι δε θα ξαναγυρίσεις τα μάτια σου σε tv. Όσο για την απόκριση, νομίζω ότι το εξηγεί παρακάτω ότι το 1ms είναι όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία motion240 και σε αναλύσεις με refresh rate στα 100/120Hz. Την τιμή όμως την είδες;;; Τα 300+ γιούρο είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό.
greeneye Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μια χαρά σηκώνει fullhd το hdmi. Αν δεν το έκανε δεν θα το είχαν τα bluray players. Αν τελικά την κρατήσεις για tv θα έλεγα να πας σε καθαρό monitor και να αφήσεις τα ημίμετρα. Αν κάνεις ένα τεστ σε κανένα μαγαζί και συγκρίνεις gaming tv με gaming monitor πιστεύω ότι δε θα ξαναγυρίσεις τα μάτια σου σε tv. Όσο για την απόκριση, νομίζω ότι το εξηγεί παρακάτω ότι το 1ms είναι όταν ενεργοποιηθεί η λειτουργία motion240 και σε αναλύσεις με refresh rate στα 100/120Hz. Την τιμή όμως την είδες;;; Τα 300+ γιούρο είναι ένα αξιοσέβαστο ποσό. Οχι δε μπορω να δωσω τοσα... εχω ταβανι γυρω στα 200. Εχεις να προτεινεις κατι μεχρι εκει? Ειναι ευκολο να παρω δευτερη για gaming και να αφησω την αλλη για Tv. Ομως το θεμα ειναι οτι ΔΕΝ εχω χωρο για να εχω και τα 2 στο γραφειο ουτε να κρεμασω στην TV στον τοιχο!!! Θελω να εχω και τv...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα