Προς το περιεχόμενο

Απορια για αρχαριο με την οδηγηση

spirosR7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ρε παιδια εγω κλεινω τωρα 3 χρονια που εχω το διπλωμα. Οδηγω αλλοτε περιστασιακα κι αλλοτε καθημερινα. Δεν αντιμετωπισα ποτε σοβαρο θεμα με το συμπλεκτη . Προφανως τα σβησιματακια μου τα χω φαει στη μαπα ειδικα στις αρχες.

Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω. Γιατι να παιδευομαστε με συμπλεκτες και αλλαγες ταχυτητων εν ετει 2017;

Μου φαινεται πολυ επικινδυνο να αναγκαζεται ο οδηγος να οδηγει με το ενα χερι οταν αλλαζει ταχυητα ή γενικα να εχει το νου του στην αλλαγη ταχυτητας/στροφες/ηχος κινητητα αντι να ειναι 100% συγκεντρωμενος στο δρομο μπροστα του.

Στην Ελλαδα νομιζω πως το αυτοματο αμαξι ειναι και λιγο ταμπου.Για τις γυναικες/φλωρους κλπ . Δεν εχω οδηγησει ποτε αυτοματο αλλα μου φαινεται οτι θα προσφερει πολυ πιο ανετη οδηγηση.

Μπορει να κραζουμε ασταματητα τα αμερικανακια αλλα σε αυτο το κομματι ειμαι με το μερος τους.Ειδικα σε πολεις οπωες η αθηνα που το σταματα-ξεκινα γινεται κουραστικο το αυτοματο κιβωτιο φανταζει παραδεισος.

Υπαρχει κανενας που να συμμεριζεται τις αποψεις μου ;

με αυτοματα κατι μου λεει οτι θα εχουμε πολλα ατυχηματα...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Αν δεν νιωσεις την δυναμη του μηχανικου κιβωτιου και να κανεις εσυ οποτε γουσταρεις την αλλαγη στους κοφτες, δεν εχει νοημα η οδηγηση.

:P

• Like 3

στα λογια μου αρχεσαι στελιο.

με εξαιρεση καγκουρες και αμαξοκαυλους , ενας ανθρωπος που απλα χρησιμοποιει τι αμαξι για τις μετακινησεις του ,γιατι να παιδευεται ;

Ρε παιδια εγω κλεινω τωρα 3 χρονια που εχω το διπλωμα. Οδηγω αλλοτε περιστασιακα κι αλλοτε καθημερινα. Δεν αντιμετωπισα ποτε σοβαρο θεμα με το συμπλεκτη . Προφανως τα σβησιματακια μου τα χω φαει στη μαπα ειδικα στις αρχες.

Ενα πραγμα δεν καταλαβαινω. Γιατι να παιδευομαστε με συμπλεκτες και αλλαγες ταχυτητων εν ετει 2017;

Μου φαινεται πολυ επικινδυνο να αναγκαζεται ο οδηγος να οδηγει με το ενα χερι οταν αλλαζει ταχυητα ή γενικα να εχει το νου του στην αλλαγη ταχυτητας/στροφες/ηχος κινητητα αντι να ειναι 100% συγκεντρωμενος στο δρομο μπροστα του.

Στην Ελλαδα νομιζω πως το αυτοματο αμαξι ειναι και λιγο ταμπου.Για τις γυναικες/φλωρους κλπ . Δεν εχω οδηγησει ποτε αυτοματο αλλα μου φαινεται οτι θα προσφερει πολυ πιο ανετη οδηγηση.

Μπορει να κραζουμε ασταματητα τα αμερικανακια αλλα σε αυτο το κομματι ειμαι με το μερος τους.Ειδικα σε πολεις οπωες η αθηνα που το σταματα-ξεκινα γινεται κουραστικο το αυτοματο κιβωτιο φανταζει παραδεισος.

Εγω....Μεχρι το 2006 οδηγουσα πολλα χειροκινητα .

Οποιος οδηγησει αυτοματο απλα δεν ξαναγυρναει σε χειροκινητο .

με αυτοματα κατι μου λεει οτι θα εχουμε πολλα ατυχηματα...

Για ποιο λογο ??

Αν δεν νιωσεις την δυναμη του μηχανικου κιβωτιου και να κανεις εσυ οποτε γουσταρεις την αλλαγη στους κοφτες, δεν εχει νοημα η οδηγηση.

:P

Αν εχει συνηθισει να οδηγεις στον κοφτη τοτε ναι ...Το χεροκινητο ειναι πιο καλο .

• Like 1

Σιγουρα αμα κυριαρχησουν τα αυτοματα θα δουμε πολλα τραγικες καταστασεις (π.χ ανοιξα το λαπτοπ να δω ενα mail, εψαχνα στο ντουλαπακι κατι ψιλα κλπ)

Αλλα σιγαα , ειδαμε και με τα χειροκινητα την καταντια μας στα τροχαια

• Like 1

Αν εχει συνηθισει να οδηγεις στον κοφτη τοτε ναι ...Το χεροκινητο ειναι πιο καλο .

Γ χαβαλε το ειπα

Σιγα μην χαλασω το αμαξακι μου που εχω δωσει τοσα χρηματα να το παρω :) :)

• Like 1

Τα αμερικανάκια!

Τα χειροκίνητα κιβώτια έχουν - ακόμα τουλάχιστον - κάποια πλεονεκτήματα έναντι των αυτόματων:

Έχεις τον απόλυτο έλεγχο του αυτοκινήτου.

Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου.

Χαμηλότερο κόστος κτήσης/συντήρησης/επισκευών.

Τα μειονεκτήματα τα περιέγραψες εσύ λίγο πολύ.

Από κει και πέρα ο καθένας επιλέγει ότι του ταιριάζει καλύτερα, δεν είναι ανάγκη ούτε εγώ να καταλάβω γιατί εσύ θέλεις αυτόματο, ούτε εσύ να καταλάβεις γιατί εγώ θέλω χειροκίνητο. Κανένας δεν θα σε περάσει για φλώρο/κουλό αν οδηγείς αυτόματο, κανένας δεν θα πει πως έχω skills αν οδηγώ χειροκίνητο.

• Like 6

Εγω σαν νεος οδηγός μπορω να σου πω μου αρεσει να αλλάζω ταχύτητες αλλα αν βρω αυτόματο θα το αγοράσω χωρις να το σκεφτώ. Ας λεει ο καθενας οτι θελει αρκει αυτοι που οδηγουν να το κανουν σεβόμενοι και τους άλλους και οχι μαγκιές, ας πανε σε πιστες

• Like 1

• Moderators

Εγω σαν νεος οδηγός μπορω να σου πω μου αρεσει να αλλάζω ταχύτητες αλλα αν βρω αυτόματο θα το αγοράσω χωρις να το σκεφτώ. Ας λεει ο καθενας οτι θελει αρκει αυτοι που οδηγουν να το κανουν σεβόμενοι και τους άλλους και οχι μαγκιές, ας πανε σε πιστες

Εμενα το μονο που δεν μ'αρεσει στο αυτοματο, το οποιο το θεωρω και επικίνδυνο ταυτοχρονα, ειναι η επιτάχυνση. Σε καποιες περιπτωσεις το να εχεις πληρη ελεγχο μπορει να σε γλιτωσει απο τρακαρισμα

Εμενα το μονο που δεν μ'αρεσει στο αυτοματο, το οποιο το θεωρω και επικίνδυνο ταυτοχρονα, ειναι η επιτάχυνση. Σε καποιες περιπτωσεις το να εχεις πληρη ελεγχο μπορει να σε γλιτωσει απο τρακαρισμα

Εξαρταται το αυτοματο ...Στο CRV αν αφησω το γκαζι και το πατησω αποτομα ( kick down) να δεις ποσο επιταχυνει παρα τον ογκο του και το βαρος του.

• Moderators

Εξαρταται το αυτοματο ...Στο CRV αν αφησω το γκαζι και το πατησω αποτομα ( kick down) να δεις ποσο επιταχυνει παρα τον ογκο του και το βαρος του.

Και απο σταματημενος? Οπως και να εχει, εκτος του οτι δεν ειναι ολα τα αμαξια CRV το χειροκινητο σου δινει περισσότερο ελεγχο στο αυτοκινητο και συνεπως λιγο περισσοτερη ασφαλεια σε καποιες περιπτωσεις

Και απο σταματημενος? Οπως και να εχει, εκτος του οτι δεν ειναι ολα τα αμαξια CRV το χειροκινητο σου δινει περισσότερο ελεγχο στο αυτοκινητο και συνεπως λιγο περισσοτερη ασφαλεια σε καποιες περιπτωσεις

Απο σταματημενος να θελω να επιταχυνω τοσο πολυ γιατι ? Για να σπινιαρει το αμαξι ?

Οχι το CRV δεν σπινιαρει ποτε γιατι βαζει 4κινηση σε τετοιες περιπτωσεις .

• Like 1

• Moderators

Απο σταματημενος να θελω να επιταχυνω τοσο πολυ γιατι ? Για να σπινιαρει το αμαξι ?

Οχι το CRV δεν σπινιαρει ποτε γιατι βαζει 4κινηση σε τετοιες περιπτωσεις .

Γιατι πχ μπορει να πρεπει να αποφυγεις κατι/καποιον. Αναφερομαι σε τετοιες καταστασεις

Είχα το σκούτερ (τώρα βρίσκεται στο Άγιο Πέτρο)  :-D  το οποίο με βόλευε πάρα πολύ στην κίνηση της Αθήνας

που ήταν αυτόματο και δε με κούραζε βάλε βγάλε ταχύτητες.

Ήταν όμως ρε παιδιά νεροφίδα με τη βενζίνη.Δεν το χόρταινα. Έκαιγε κυριολεκτικά περισσότερο από το αυτοκίνητο

που το έχω υγραέριο βέβαια.Σίγουρα ευκολία αλλά ασύμφορο στην κατανάλωση.

Αν αύριο μου λέγανε αυτόματο ή παπί θα έλεγα παπί για λόγους οικονομίας.

Αυτοκίνητο αυτόματο δεν έχω οδηγήσει ποτέ και δεν έχω άποψη.

• Like 1

Γιατι πχ μπορει να πρεπει να αποφυγεις κατι/καποιον. Αναφερομαι σε τετοιες καταστασεις

Αν αρχισουμε ακραιες καταστασεις δεν θα βγαλουμε ακρη . Και στο μηχανικο μπορει να υπαρχουν μειονεκτηματα αλλα αν αρχισουμε συζητηση θα ξεφυγουμε πιο πολυ απο το θεμα που εχουμε ηδη ξεφυγει.Ο καθενας κανει τις επιλογες του .

Αυτοκίνητο αυτόματο δεν έχω οδηγήσει ποτέ και δεν έχω άποψη.

Και εγω καμμια αποψη για μηχανακι γεινικα γιατι δεν εχω οδηγησει ποτε ...Για λιγα μετρα στα νιατα μου μια vespa και ενα  μηχανακι (ουτε που θυμαμαι μαρκα) απο Μελισια για Μαρουσι νοικιασμενο και μας σταματησε η Τροχαια . Φυσια χωρις διπλωμα κλπ αλλα δεν μας εκαναν κατι .

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...