Προς το περιεχόμενο

Απορια για αρχαριο με την οδηγηση

spirosR7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καθαρά θέμα εμπειρίας είναι. Εγώ όταν ξεκίνησα είχα θέμα, κυρίως σε ανηφόρες.

Το ζήτημα είναι να μην απογοητευτείς τα παρατήσεις. Μετά από λίγο καιρό θα σου βγαίνει αυθόρμητα.

Επίσης με την αλλαγή αυτοκινήτου πρέπει να βρεις ξανά το κατάλληλο σημείο αποσύμπλεξης γιατί δεν είναι το ίδιο.

Το κάθε αυτοκίνητο διαφέρει, άλλο έχει πιο μαλακό ή πιο σκληρό συμπλέκτη/ή και γκάζι.

Επί του θέματος, όπως είπαν και οι προλαλήσαντες, χρειάζεται και λίγο απαλά λίγο γκάζι, δεν το αφήνεις τελείως.

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Για να βρεις ποιο ειναι το σημειο που αρχιζει η αποσυμπλεξη, πας σε μια αλανα η καπου χωρις κινηση, σε δρομο οριζοντιο, βαζεις 1η και χωρις καθολου γκαζι, αφηνεις απαλα το συμπλεκτη. Αν το κανεις προσεχτικα, το αμαξι θα αρχισει να τσουλα χωρις να σβησει.

Με λιγη προπονηση, μετα θα αλλαζεις ταχυτητες σαν βουτυρο.

Η καλυτερη λυση, εκπαιδευση θελει και μετα θα σου γινει συνηθεια και τρα ποδια θα πηγαινουν μόνα τους ουτε καν θα το σκεφτεσαι.

Ολοι μας τα περασαμε αυτα, σαν αρχαριοι, αλλοι πολύ αλλοι λιγο. Εμενα πχ με ζοριζαν οι πινακιδες , δηλαδη η πληθωρα πινακιδων που επρεπει να προλαβω να δω τις πινακιδες που εχει δρομος δεξια αιστερα και επρεπε ταυτοχρονα και να κοιταω μπροστα το δρομο.... εεε μετα το συνηθισα και γινονται τωρα ολα ασυναισθητα... σταματησα να κοιταω τις πινακιδες... χαχαχα χιουμορ κανω .

Ειναι ολα θεμα εκπαιδευσης, οποτε οπως ειπαν πας σε ενα μερος χωρις κινηση για να μην εχεις το αγχος απο αλλα αυτοκινητα πχ σε μια αλανα ή σε ενα ανοικτο παρκινκγ απο πολυκαστημα θα ηταν τα καταλληλοτερα και αρχιζεις να κανεις δοκιμες για να συνηθισεις.

• Like 2

Ειναι ολα θεμα εκπαιδευσης, οποτε οπως ειπαν πας σε ενα μερος χωρις κινηση για να μην εχεις το αγχος απο αλλα αυτοκινητα πχ σε μια αλανα ή σε ενα ανοικτο παρκινκγ απο πολυκαστημα θα ηταν τα καταλληλοτερα και αρχιζεις να κανεις δοκιμες για να συνηθισεις.

Αν μενει κοντα στο ΟΑΚΑ εχει την τελεια αλανα στην πλευρα της Κυμης.

3 μου παιδια ξεκινησαν από αυτή .

• Like 2

• 8 μήνες μετά...

Για  να μην ανοίγω νέο θέμα. Σαν νέος οδηγός όταν είναι να παρκάρω, στο 80% των περιπτώσεων ο πίσω ενώ βλέπει πως έχω το Ν πάει και καρφώνεται στο μισό μέτρο πράγμα το οποίο με αγχώνει. Εννοείται σαν νέος δεν μπορώ να αξιολογήσω μια θέση για παρκάρισμα το ίδιο γρήγορα με έναν έμπειρο. Πάντα προειδοποιώ στο παρκάρισμα και θα μειώσω και την ταχύτητά μου αλλά τι θα κερδίσει κάποιος αν το κάνει αυτό;

• Like 1

Τιποτα απλα ειναι βλαμμενοι. Τους αγνοεις και παρκαρεις με την ανεση σου

Αν του κολλήσουν πολύ δεν θα έχει χώρο να κάνει όπισθεν και να παρκάρει, εγώ αυτό κατάλαβα ότι εννοεί.

Phoenix7 μήπως δεν ειδοποιείς έγκαιρα;

• Like 1

• Moderators

Αν του κολλήσουν πολύ δεν θα έχει χώρο να κάνει όπισθεν και να παρκάρει, εγώ αυτό κατάλαβα ότι εννοεί.

Phoenix7 μήπως δεν ειδοποιείς έγκαιρα;

δε θελει μεγαλη εμπειρια να καταλαβεις οτι οταν εχει κενη θεση και βλεπεις τον αλλον με φλας (αλαρμ) σταματημενο οτι παει να παρκαρει οποτε βαζει οπισθεν και κανει σιγα σιγα προς τα πισω για να κανει και πισω ο μαλακας πο του κολλησε

δε θελει μεγαλη εμπειρια να καταλαβεις οτι οταν εχει κενη θεση και βλεπεις τον αλλον με φλας (αλαρμ) σταματημενο οτι παει να παρκαρει οποτε βαζει οπισθεν και κανει σιγα σιγα προς τα πισω για να κανει και πισω ο μαλακας πο του κολλησε

Απλά μπορεί να μην είναι μόνο ένας πίσω, οπότε δυσκολεύει κι άλλο η κατάσταση! Αν είναι ένας οκ, κάνει λίγο πίσω και παρκάρεις.

Για  να μην ανοίγω νέο θέμα. Σαν νέος οδηγός όταν είναι να παρκάρω, στο 80% των περιπτώσεων ο πίσω ενώ βλέπει πως έχω το Ν πάει και καρφώνεται στο μισό μέτρο πράγμα το οποίο με αγχώνει. Εννοείται σαν νέος δεν μπορώ να αξιολογήσω μια θέση για παρκάρισμα το ίδιο γρήγορα με έναν έμπειρο. Πάντα προειδοποιώ στο παρκάρισμα και θα μειώσω και την ταχύτητά μου αλλά τι θα κερδίσει κάποιος αν το κάνει αυτό;

Δυστυχώς δεν μπορείς να κάνεις τίποτε.Όσο μπορείς προσεκτικά μην αγχώνεσαι αφού έχεις το Ν και μην κοιτάς πίσω

σου σε πόση απόσταση είναι.Να κοιτάς μπροστά προκειμένου να δεις εγκαίρως το πάρκινγκ να ανάψεις αλάρμ.

Αν σε χτυπήσει ως γνωστόν αυτός έχει την ευθύνη.

Εδώ πας σε κατοικημένη περιοχή με 60-70 που το όριο είναι 50 σου κολάει από πίσω ανάβοντας τα φώτα και

κορνάροντας γιατί πας σιγά κατ'αυτόν και τον καθυστερείς.

Προσπαθησε να κρατησεις την ψυχαριμια σου και στασου μεχρι να φυγουν....Δυστυχως αυτη την οδιγικη παιδια εχουμε λες και γενηθηκαμε ολοι ...Σουμαχερ.

Ανάβω κανονικά φλας(αλαρμ) ειδοποιώ κατευθείαν με το που δω την θέση πάρκινγκ, όταν έχω 2 πίσω οκ το καταλαβαίνω είναι δύσκολο να κάνουν 2 αμάξια πίσω πόσο μάλλον όταν ο ένας έχει έρθει στο μισό μέτρο με εμένα αλλά και μόνο που έχει έρθει τόσο πίσω με αγχώνει, το τονίζω είμαι νέος οδηγός και δεν έχω την ίδια ταχύτητα στο να παρκάρω και να αντιληφθώ μια θέση πάρκινγκ με έναν έμπειρο οδηγό.

Για να μην ανοίγω νέο θέμα. Σαν νέος οδηγός όταν είναι να παρκάρω, στο 80% των περιπτώσεων ο πίσω ενώ βλέπει πως έχω το Ν πάει και καρφώνεται στο μισό μέτρο πράγμα το οποίο με αγχώνει. Εννοείται σαν νέος δεν μπορώ να αξιολογήσω μια θέση για παρκάρισμα το ίδιο γρήγορα με έναν έμπειρο. Πάντα προειδοποιώ στο παρκάρισμα και θα μειώσω και την ταχύτητά μου αλλά τι θα κερδίσει κάποιος αν το κάνει αυτό;

Μην μασας, κάτσε εκεί μέχρι να τους βγαλεις την Παναγία και σε αφήσουν να παρκαρεις.

Να βάλουν λίγο μυαλό τα πιθηκια σε αυτήν την χώρα

• Like 6

Nα κανω κ εγω μια παρενθεση κ να πω κατι που παρατηρω ως οδηγος αυτοκινητου πλεον(με την μηχανη δεν συνεβαινε).Οταν βγαζεις φλας για να αλλαξεις λωριδα πχ θες να πιασεις αριστερα γιατι εχει φαναρι παρακατω ,τοτε ξαφνικα ολοι τρεχουν για να περασουν πριν αλλαξεις...Μιλαμε για το 80% των περιπτωσεων,δηλαδη εγω ειμαι ηλιθιος που οταν βλεπω καποιον με φλας τον αφηνω να αλλαξει λωριδα?

• Like 2

Εδώ πας σε κατοικημένη περιοχή με 60-70 που το όριο είναι 50 σου κολάει από πίσω ανάβοντας τα φώτα και

κορνάροντας γιατί πας σιγά κατ'αυτόν και τον καθυστερείς.

Για αυτό του τσιμπάς το φρένο 2-3 φορές! :-D

(Φυσικά αστειεύομαι, αλλά τουλάχιστον μια φορά το έχουμε κάνει στην ζωή μας γιατί καταλαβαίνεις πως έχεις να κάνει με κάτι που ναι μεν οπτικά μοιάζει για άνθρωπος, αλλά η συμπεριφορά του συνάδει με κάτι άλλο.)

Για αυτους του τυπους που κολανε ακομη και σε δρομους που υπαρχουν υψηλες ταχυτηταες θελει να βαλεις κανενα διακοπτακι.

Να το πατας, οταν σε κολαει πολυ και να αναβουν τα φωτα των φρενων χωρις οπως να πατας το φρενο και χωρις να μειωσεις ταχυτητα, για ασφαλεια...

Ετσι να τους κατέβει το σκ@το στην κάλτσα μπας και βαλουν μυαλο καποια στιγμη, δυσκολο βεβαια, αλλα η ελπιδα πεθαίνει τελευταια.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...