sin(Papa); Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! Eιμαι 17 και ξέρω ήδη την γλώσσα C (αν σας λέει κατι αυτό) αλλα πρίν μπω στην σχολή προγραμματισμού που με ενδιαφέρει (αν περάσω) θα ήθελα να μάθω όσες γλώσσες προλαβαίνω μέχρι να πάω.... σκέφτομαι για την HTML η οποία συμπεριλαμβάνει την php και την sql απο ότι έχω δει, για να φτιάξω ενα δικό μου site κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω αν είναι αυτή η κατάλληλη γλώσσα να μάθω τώρα στο επίπεδο που βρίσκομαι, εσείς τι προτείνετε; 1
ktf Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μάθε τι γλώσσες διδάσκουν στην σχολή και επέλεξε από αυτές. Το τερπνόν μετά του ωφελίμου δηλαδή. Μια μικρή διευκρίνιση. HTML: Γλώσσα παρουσίασης που χρησιμοποιείται από όλους τους Browser PHP: Γλώσσα προγραμματισμού που χρησιμοποιείται κυρίως για το backend ιστοσελίδων (υπάρχουν πολλές άλλες γλώσσες για να διαλέξεις αντί αυτής) SQL: Γλώσσα που χρειάζεται για να συντάξεις queries σε βάση δεδομένων Με λίγα λόγια είναι ξεχωριστές γλώσσες και δεν συμπεριλαμβάνεται η μία στην άλλη, και ούτε είναι απαραίτητο να διαλέξεις αυτόν τον συνδυασμό
s3cure Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Συνέχισε με την C, δεν νομιζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος εν όψει πανελληνίων να ασχοληθείς με κάποια άλλη μιας και δεν θα σου χρειαστεί ούτε (λογικά) θα μπορέσεις τωρα να την αξιοποιήσεις με κάποιον τρόπο. Αυτο που μπορείς να κανεις ειναι να ασχοληθείς με κάποιον καινούργιο τομέα π.χ. Game Development? Ότι άλλη γλώσσα χρειαστείς θα την μάθεις πολυ εύκολα στην σχολή σου. 1
Tsalikis177 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! Eιμαι 17 και ξέρω ήδη την γλώσσα C (αν σας λέει κατι αυτό) αλλα πρίν μπω στην σχολή προγραμματισμού που με ενδιαφέρει (αν περάσω) θα ήθελα να μάθω όσες γλώσσες προλαβαίνω μέχρι να πάω.... σκέφτομαι για την HTML η οποία συμπεριλαμβάνει την php και την sql απο ότι έχω δει, για να φτιάξω ενα δικό μου site κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω αν είναι αυτή η κατάλληλη γλώσσα να μάθω τώρα στο επίπεδο που βρίσκομαι, εσείς τι προτείνετε; Αν δεν τα καταφέρεις ως προγραμματιστής μπορείς να κάνεις κάτι σε μαρκετινγκ/δημόσιες σχέσεις. Ο κόσμος γουστάρει να ακούει "φρου φρου και αρώματα" (το είπα ευγενικά. δεν είπα παπάτζες) Όχι σοβαρά! με κάθε σεβασμό, φιλικά <3 Συνέχισε με την C, δεν νομιζω ότι υπάρχει κάποιος λόγος εν όψει πανελληνίων να ασχοληθείς με κάποια άλλη μιας και δεν θα σου χρειαστεί ούτε (λογικά) θα μπορέσεις τωρα να την αξιοποιήσεις με κάποιον τρόπο. Αυτο που μπορείς να κανεις ειναι να ασχοληθείς με κάποιον καινούργιο τομέα π.χ. Game Development? Ότι άλλη γλώσσα χρειαστείς θα την μάθεις πολυ εύκολα στην σχολή σου. ρε μην προτείνεις τομείς που δεν υπάρχουν καν στην Ελλάδα.
Aggeluska Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! Eιμαι 17 και ξέρω ήδη την γλώσσα C (αν σας λέει κατι αυτό) αλλα πρίν μπω στην σχολή προγραμματισμού που με ενδιαφέρει (αν περάσω) θα ήθελα να μάθω όσες γλώσσες προλαβαίνω μέχρι να πάω.... σκέφτομαι για την HTML η οποία συμπεριλαμβάνει την php και την sql απο ότι έχω δει, για να φτιάξω ενα δικό μου site κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω αν είναι αυτή η κατάλληλη γλώσσα να μάθω τώρα στο επίπεδο που βρίσκομαι, εσείς τι προτείνετε; μαθε ακόμα πιο καλά C. Επισης μπορεις να μαθεις C++/ Java , επειδη αυτες θα μαθεις και σχολη.
ss13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μάθε καλά C ( αφού την έχεις ξεκινήσει ) , μάθε C++ ή Java καλά , είναι δύσκολη η C++ αλλά εαν μπεις στο νόημα οι επόμενες θα σου φαίνονται παιχνιδάκι , αφού έχεις όρεξη / θέληση σκέψου τι θες να κάνεις , δηλαδή σου αρέσει ο προγραμματισμός ή να γίνεις Web Developer ( το οποίο έχει καλύτερες αμοιβές γενικά ) http://webapptester.com/to-be-or-not-to-be-a-web-developer/#Key_Factor_1_8230 ελπίζω να ξέρεις Αγγλικά ώστε οι πόρτες να είναι παντού ανοιχτές για το μέλλον ( για μελλοντική προοπτική εξωτερικού για δουλειά ) , όλα τα βοηθήματα είναι ως επι το πλείστον στα Αγγλικά , πείσμα - επιμονή - επιμονή και θα είσαι εντάξει , να πηγαίνεις καμία βόλτα γιατί είσαι μικρός ακόμα , μη γίνεις σαν εμάς που έχουμε κολλήσει με την οθόνη μέρα - νύχτα 1
sundance_kid Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! Eιμαι 17 και ξέρω ήδη την γλώσσα C (αν σας λέει κατι αυτό) αλλα πρίν μπω στην σχολή προγραμματισμού που με ενδιαφέρει (αν περάσω) θα ήθελα να μάθω όσες γλώσσες προλαβαίνω μέχρι να πάω.... σκέφτομαι για την HTML η οποία συμπεριλαμβάνει την php και την sql απο ότι έχω δει, για να φτιάξω ενα δικό μου site κάποια στιγμή. Δεν γνωρίζω αν είναι αυτή η κατάλληλη γλώσσα να μάθω τώρα στο επίπεδο που βρίσκομαι, εσείς τι προτείνετε; Έλα, αλήθεια τώρα; Τελείως φιλικά να σε ενημερώσω ότι το printf("hello world"); δεν σημαίνει ξέρω τη γλώσσα. Καλύτερα να κοιτάξεις high level scripting γλώσσες και μία πολύ καλή αρχή είναι η python και η Lua για να πιάσεις το concept. Και μερικές ακόμη φιλικές διευκρυνήσεις: Όσες γλώσσες και να μάθεις, δεν έχει κάποια σημασία κατα την εισαγωγή σου στη σχολή. Στις σχολές για να καταλάβεις (σου μιλάω για ΤΕΙ) ο χρόνος που αφιερώνουν για να σου μάθουν πρακτικά μια γλώσσα (πχ SQL) είναι συνολικά 26 ώρες ανα εξάμηνο. Η HTML είναι γλώσσα περιγραφής. Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα σε πάει κάπου αλλά ο χάρτης. Πλέον δεν νομίζω να γράφει κανείς HTML με το "χερι". Δικό σου site μπορείς και τώρα να κάνεις, χωρίς καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού. Κάνε ένα λογαριασμό στο wordpress και σήκωσε ένα blog - απλά με url mysite.wordpress.com. Επίσης, εάν ενδιαφέρεσαι για web programming κατέβασε το xamp και σήκωσε τοπικά απλά πραγματάκια. 1
nickname2016 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 αν ειναι να μπεις σε καμια σχολη, καλυτερα πιασε μαθηματικα γιατι ετσι ελεγα και γω, θα μαθω προγραμματισμο και θα ειναι cool και μπαινω στη σχολη και ειμαι σε φαση"what the hell??" αν ειναι να μπεις σε καμια σχολη, καλυτερα πιασε μαθηματικα γιατι ετσι ελεγα και γω, θα μαθω προγραμματισμο και θα ειναι cool και μπαινω στη σχολη και ειμαι σε φαση"what the hell??" edit: για να απαντησω και στο ερωτημα, προτεινω Java. 3
Shyn Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μάθε καλά C ( αφού την έχεις ξεκινήσει ) , μάθε C++ ή Java καλά , είναι δύσκολη η C++ αλλά εαν μπεις στο νόημα οι επόμενες θα σου φαίνονται παιχνιδάκι , αφού έχεις όρεξη / θέληση σκέψου τι θες να κάνεις , δηλαδή σου αρέσει ο προγραμματισμός ή να γίνεις Web Developer ( το οποίο έχει καλύτερες αμοιβές γενικά ) http://webapptester.com/to-be-or-not-to-be-a-web-developer/#Key_Factor_1_8230 ελπίζω να ξέρεις Αγγλικά ώστε οι πόρτες να είναι παντού ανοιχτές για το μέλλον ( για μελλοντική προοπτική εξωτερικού για δουλειά ) , όλα τα βοηθήματα είναι ως επι το πλείστον στα Αγγλικά , πείσμα - επιμονή - επιμονή και θα είσαι εντάξει , να πηγαίνεις καμία βόλτα γιατί είσαι μικρός ακόμα , μη γίνεις σαν εμάς που έχουμε κολλήσει με την οθόνη μέρα - νύχτα Πως προεκυψε οτι ενας front end developer εχει καλυτερες αμοιβες?
NickSym Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! Eιμαι 17 και ξέρω ήδη την γλώσσα C (αν σας λέει κατι αυτό) αλλα πρίν μπω στην σχολή προγραμματισμού που με ενδιαφέρει (αν περάσω) θα ήθελα να μάθω όσες γλώσσες προλαβαίνω μέχρι να πάω.... [...] 2 φράσεις είναι αρκετές για να μην ξανά-ανοίξω αυτό το thread.
ss13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Πως προεκυψε οτι ενας front end developer εχει καλυτερες αμοιβες? Γιατί το αμφισβητείς ; Δεν είπα πως ο προγραμματισμός δεν έχει αλλά ο Web Developer είναι πιο πιασάρικο , το ζητάνε πιο πολύ
Shyn Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Γιατί το αμφισβητείς ; Δεν είπα πως ο προγραμματισμός δεν έχει αλλά ο Web Developer είναι πιο πιασάρικο , το ζητάνε πιο πολύ Δεν αμφισβητω επειδη δεν γνωριζω. Απο περιεργεια ρωτησα πως προεκυψε αυτο το συμπερασμα!
sin(Papa); Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Έλα, αλήθεια τώρα; Τελείως φιλικά να σε ενημερώσω ότι το printf("hello world"); δεν σημαίνει ξέρω τη γλώσσα. Καλύτερα να κοιτάξεις high level scripting γλώσσες και μία πολύ καλή αρχή είναι η python και η Lua για να πιάσεις το concept. Και μερικές ακόμη φιλικές διευκρυνήσεις: Όσες γλώσσες και να μάθεις, δεν έχει κάποια σημασία κατα την εισαγωγή σου στη σχολή. Στις σχολές για να καταλάβεις (σου μιλάω για ΤΕΙ) ο χρόνος που αφιερώνουν για να σου μάθουν πρακτικά μια γλώσσα (πχ SQL) είναι συνολικά 26 ώρες ανα εξάμηνο. Η HTML είναι γλώσσα περιγραφής. Δεν είναι το αυτοκίνητο που θα σε πάει κάπου αλλά ο χάρτης. Πλέον δεν νομίζω να γράφει κανείς HTML με το "χερι". Δικό σου site μπορείς και τώρα να κάνεις, χωρίς καμία απολύτως γνώση προγραμματισμού. Κάνε ένα λογαριασμό στο wordpress και σήκωσε ένα blog - απλά με url mysite.wordpress.com. Επίσης, εάν ενδιαφέρεσαι για web programming κατέβασε το xamp και σήκωσε τοπικά απλά πραγματάκια. Ευχαριστώ για τις διευκρυνήσεις αλλα θα σου αποδείξω οτι γνωρίζω την C δείχνοντας ενα code που εφτίαξα ενα βράδυ που βαριόμουν χωρίς τις συναρτήσεις γιατί ειναι αρκετά μεγάλο (βρίσκονται στην αρχή του code γιαυτό λείπει το include και οι περισσότερες δηλώσεις) main() { ch='y'; do{ printf("\n"); printf("Υπολογισμός μορίων πανελλαδικών εξετάσεων 2017!\n\n\n"); printf("Επέλεξε Πεδίο:\n\n"); printf("1)ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ , ΝΟΜΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ\n"); printf("2)ΘΕΤΙΚΕΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ\n"); printf("3)ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΖΩΗΣ\n"); printf("4)ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ\n"); printf("5)ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ\n\n\n"); scanf("%d",&x);switch(x){case 1: printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ:"); scanf("%d",&AX); while(AX>20 || AX<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",AX); scanf("%d",&AX); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ:"); scanf("%d",&ISOP); while(ISOP>20 || ISOP<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",ISOP); scanf("%d",&ISOP); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:"); scanf("%d",&gl); while(gl>20 || gl<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",gl); scanf("%d",&gl); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΛΑΤΙΝΙΚΑ:"); scanf("%d",&laten); while(laten>20 || laten<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",laten); scanf("%d",&laten); } sum=((AX+ISOP+gl+laten)*2 + (AX*1.3) + (ISOP*0.7))*100; printf("ΜΟΡΙΑ:\t %d\n",sum); break;case 2: printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΦΥΣΙΚΗ:"); scanf("%d",&fus); while(fus>20 || fus<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",fus); scanf("%d",&fus); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΧΗΜΕΙΑ:"); scanf("%d",&xhm); while(xhm>20 || xhm<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",xhm); scanf("%d",&xhm); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:"); scanf("%d",&gl); while(gl>20 || gl<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",gl); scanf("%d",&gl); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:"); scanf("%d",&maths); while(maths>20 || maths<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",maths); scanf("%d",&maths); } sum=((fus+xhm+gl+maths)*2 + (maths*1.3) + (fus*0.7))*100; printf("ΜΟΡΙΑ:\t %d\n",sum); break;case 3: Sun3P(); break;case 4: Sun4P(); break;case 5: printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ:"); scanf("%d",&maths); while(maths>20 || maths<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",maths); scanf("%d",&maths); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΟ Α.Ε.Π.Π:"); scanf("%d",&aepp); while(aepp>20 || aepp<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",aepp); scanf("%d",&aepp); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΗΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ:"); scanf("%d",&gl); while(gl>20 || gl<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",gl); scanf("%d",&gl); } printf("ΒΑΘΜΟΣ ΣΤΟ Α.Ο.Θ:"); scanf("%d",&aoth); while(aoth>20 || aoth<0) { printf("Το %d δεν ειναι έγκρυρος βαθμος!\n",aoth); scanf("%d",&aoth); } sum=((aoth+aepp+gl+maths)*2 + (maths*1.3) + (aoth*0.7))*100; printf("ΜΟΡΙΑ: %d\n",sum); break;default: printf("Error! %d Not Found!\n",x); scanf("%d",&x); break;}printf("Θέλετε να γίνει ανανέωση; (y/n):");ch=getchar();scanf("%c",&ch);while( ch!='y' && ch!='n' ){printf("Error! %c not found!\n",ch);ch=getchar();}}while(ch=='y');} Για πλάκα το εφτίαξα, έτσι κ αλλίως υπάρχουν διάφορα τέτοια έτοιμα στο νετ.
Moderators Kercyn Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μια φιλική συμβουλή: όσο πιο γρήγορα δεχτείς ότι δε γνωρίζεις C τόσο πιο γρήγορα θα μπορέσεις να μάθεις. Ναι οκ, "ξέρεις" περισσότερη C από το μέσο 17άρη, αλλά αυτό με το να λες "ξέρω C" έχει τεράστια διαφορά. 8
ss13 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Απλά δουλεύεις με την C , εμείς δεν σου λέμε κάτι κακό , μπράβο που είσαι σε καλό επίπεδο αλλά δεν ξέρεις C ακόμα , ένας που την δουλεύει 2 χρόνια ξέρει πολύ περισσότερα ή ένας που δουλεύει 5 χρόνια μπορεί να πει ΄είμαι σε καλό επίπεδο ΄, σκέψου το θετικά , για καλό σου τα λέμε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα