Sorath Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Παρέλαβα στην δουλειά τα καινούργια HP 840 G3, με προεγκατεστημένα τα Windows 10. Επειδή στην εταιρία approved είναι μόνο τα Windows 7, προσπάθησα να εγκαταστήσω αυτά. Τα laptop αυτά δεν έχουν CD-ROM ενσωματωμένο, οπότε ο μόνος τρόπος να κάνεις κάτι είναι μέσω USB. Μετά απο πολλές προσπάθειες, διάβασα οτι στους Skylake η Intel έχει βγάλει την υποστήριξη για το USB 2.0 οπότε, όλες οι θύρες του laptop παίζουν μόνο ως USB 3.0. Έτσι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω το clonezilla, αφού δεν μπορεί να μου βρει τον εξωτερικό δίσκο με τα images. Προσπάθησα να βάλω τα 7 μέσω USB, αλλά μόλις ξεκινά η εγκατάσταση δεν βρίσκει το stick αφού τα 7 δεν έχουν ενσωματωμένους drivers για USB 3.0 Έχω φάει όλο το internet, για έτοιμο iso των 7 με ενσωματωμένους drivers για USB 3.0, αλλά τζίφος. Προσπάθησα να το φτιάξω μόνος μου με το ειδικό tool της Intel (Windows 7* USB 3.0 Creator Utility), το οποίο όμως κολλάει και δεν ολοκληρώνει την δουλειά ποτέ. Βρήκα οδηγίες για να το κάνω μόνος μου χειροκίνητα, αλλά και πάλι δεν αναγνωρίζουν τα 7 το usb stick. Μετά δοκίμασα και το nlite, αλλά πάλι τζίφος. Μιλάμε μου έχουν σπάσει τα νεύρα. Έχει κανείς καμιά άλλη ιδέα; Μου φαίνεται οτι η τελευταία μου ελπίδα είναι να επιχειρήσω εγκατάσταση μέσω LAN.
vste Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ριξε τους drivers για USB των 7 μεσα στον εσωτερικο σου σκληρο δισκο σε ενα directory στο root. Μετα με το που σου βγαλει μυνημα οτι δεν βρισκει το USB κανε αναζητηση drivers και φορτωσε τους απο τον εσωτερικο δισκο. Θα προχωρησει κανονικα. 2
Sorath Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ναι ρε γαμώτο! Είσαι σωστός βρε φίλε!!! Είσαι πολύ σωστός!!!! Πως διάολο μου ξέφυγε αυτό; Αν κολλά το μυαλό..... Να'σαι καλά! 2
vste Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Ναι ρε γαμώτο! Είσαι σωστός βρε φίλε!!! Είσαι πολύ σωστός!!!! Πως διάολο μου ξέφυγε αυτό; Αν κολλά το μυαλό..... Να'σαι καλά! Χαιρομαι που βοηθησα! 2
Sorath Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Για την ιστορία, η τελευταία έκδοση του Clonezilla (στην έκδοση amdx64), υποστηρίζει UEFI BIOS και έχει και ενσωματωμένους USB 3.0 drivers Ευτυχώς!
Grim Ripper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιο ήταν το πρόβλημα μιας και μπερδεύτηκα; Μπορούσες ή όχι να κάνεις boot από το usb με τα windows 7; Αν ναι τότε γιατί να θες drivers μιας και ήδη έχεις κάνει boot;
micos000 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Η εγκατάσταση των 7 δεν έχει υποστήριξη για usb 3 και έτσι δεν βρίσκει τα αρχεία προς εγκατάσταση από το usb. Εγώ είχα ενσωματώσει τους usb 3 drivers στην εγκατάσταση των 7 με το ntlite.
Grim Ripper Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Χμμ μάλιστα, πετάει κάποιο error; Απλά δεν μου έχει τύχει ποτέ αν και μάλλον δεν νομίζω να έχω βάλει ποτέ μου τα windows 7 σε laptop με usb 3.0 μέσω usb. Στο lenovo μου πάντως μέσω dvd που είχα βάλει τα windows 7 δεν δούλευαν οι usb καθόλου λόγο drivers. Μιας και ούτε ethernet είχα μπήκα μέσω linux live usb και πέταξα τους drivers στο σκληρό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα