Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

τα 112W TDP που σε οριακές περιπτώσεις σκαρφαλώνουν στα 135W είναι υπερβολικά για pc to 2017.

Χρειάζεσαι ψύξη καλή , ποιο ακριβό τροφοδοτικό και ποιο ακριβή-ποιοτική μητρική.

Είναι για "ειδικές" περιπτώσεις με βαθιά τσέπη που γουστάρουν "το καλύτερο". 

Γενικά μέχρι τα 80w είναι το ανώτατο άκρο για συνηθισμένο χωρίς να πληρώνεις τα κέρατα σου για τα λοιπά εξαρτήματα κατα την άποψη μου. Παραπάνω (στο TDP να βάζετε +20% για να ξέρετε το ΜΑΧ) θέλει προσοχή για αγορά ποιοτικής-ακριβής μητρικής και τροφοδοτικου. 

Δημοσ.

Ivy: 1 2

Kaby: 1

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες αναρωτιούνται γιατί τους κοροϊδεύει.

Η απάντηση είναι στον τίτλο του νήματος.

Αλλάζοντας τη θερμοαγώγιμη πάστα, αυξάνει το θερμικό budget με αποτέλεσμα το package να έχει άλλους ~30ºC headroom και να μπορεί να τους πουλήσει ως *-X στο χιλιάρικο.

Το να υπάρχουν διαφορές λόγω binning είναι κατανοητό.

Το να ευνουχίζει τους (υποτιθέμενους ξεκλείδωτους) επεξεργαστές σκόπιμα, είναι απαράδεκτο.

Δεν αμφισβήτησα. Απλά ζήτησα link γιατι δεν το βρήκα. (κατι εγραψα λάθος μάλλον) Παντως σε αλλα τεστ που εχω δει αλλάζοντας απλά την εσωτερική πάστα δεν βελτιώθηκε η ψύξη . Μάλλον δεν το έψαξα πολύ ή ειδα απλά λάθος βίντεο ή παιζει ανάλογα και με το κομμάτι. Anyway απλα για γνώση. δεν θα επιχειρούσα κάι τετοιο. 

Δημοσ.

Δεν αμφισβήτησα. Απλά ζήτησα link γιατι δεν το βρήκα.

Μα δεν είπα ότι το αμφισβητείς. Έδωσα συνδέσμους επειδή τους ζήτησες.

Δημοσ.

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνω γιατί γίνεται αυτή η συζήτηση...

8 cores, 16 threads, ξεκλείδωτοι multipliers, χαμηλότερο TDP ΚΑΙ φτηνότεροι; Μιλάμε για τον ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ του overclocker και του performance enthusiast.

​Για κανα μπάρμπα που δεν κατέχει το άθλημα, καλοί είναι οι kaby με τα μεγαλύτερα stock clocks.. Τους πετάς και δεν ξανασχολείσαι... αλλα ρε μάγκες μου εσείς νέα παιδιά δεν ντρέπεστε να τα σκάτε στην Ιντελ και να κάνετε και σαν ρουβίτσες fans? 

Δημοσ.

φραγμα το value for money που σου δίνει το o/c χωράει μεγάλη συζήτηση.

Αυτός που ρωτάει τι επιδόσεις και σταθερότητα θα του προσφέρουν τα έξτρα ευρουλάκια που του ζητάει το o/c δεν είναι ρουβίτσα , μάλλον ορθολογιστή θα τον έλεγες.

μην ξεχνάμε ότι το o/c ζητάει ακριβότερα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα (m/b , ps etc) πέρα από την πανάκριβη ψύξη.

Δημοσ.

φραγμα το value for money που σου δίνει το o/c χωράει μεγάλη συζήτηση.

Αυτός που ρωτάει τι επιδόσεις και σταθερότητα θα του προσφέρουν τα έξτρα ευρουλάκια που του ζητάει το o/c δεν είναι ρουβίτσα , μάλλον ορθολογιστή θα τον έλεγες.

μην ξεχνάμε ότι το o/c ζητάει ακριβότερα και τα υπόλοιπα εξαρτήματα (m/b , ps etc) πέρα από την πανάκριβη ψύξη.

Πανάκριβη ψύξη και καλή μητρική-ram χρειάζεται μόνο το extreme oc (νερό, υγρό άζωτο) Όταν ο επεξεργαστής έχει μεγάλο headroom λόγω του χαμηλού TDP και δεν θέλεις να τον σπρώξεις στα άκρα, μπορείς να κάνεις την δουλειά σου και με μια απλή ψύκτρα αέρος των 30 ευρώ, προσθέτοντας άνετα +30% απόδοση.

Δημοσ.

χμμ, άλλο socket (μάλλον για να χώσουν  και άλλα κανάλια μνήμης) καλύτερη tim και παρουσίαση στην gamescon, μυρίζομαι enthusiast πλατφόρμα για αυτούς που θέλουν pc που μυρίζει καινουργίλα και τους τρωει η τσέπη.

Δημοσ.

fragma

σε ποια cpu παίρνεις +30% Mhz με ψύκτρα των 30ευρώ?

σε AMD 8XXX που ο Ι3 τον περνάει σε επιδόσεις στο 95% των παιχνιδιών και των εφαρμογών?

αυτό είναι το value for money? , ακόμη και η AMD λέει να πάρεις ΙΝΤΕΛ τα τελευταία 3 χρόνια όταν διαφημίζει game-pc και τις gpu της. Μην λέμε τα ίδια και τα ίδια άλλωστε η αγορά έστειλε τον 8ΧΧΧ , 9ΧΧΧ εκεί που του αξίζει στο περιθώριο.

Δημοσ.

ευχαριστω για το χαζουλης ,,,

φιλε μου δεν νομιζεις οτι εχουμε κατσει πολυ στους 4πυρηνους 

δεν νομιζεις οτι ειναι κλεψια να περνουν τον 6700κ και να τον ονομαζουν 7700κ να σε χρεωνουν παραπανω 

και να σου βαζουν να αγορασεις πλατφορμα 100ε πιο ακριβα 

δεν νομιζεις οτι ενα PC einai multitasking >>>ξερω οτι εαν εισαι gamer το χρησιμοποιεις για να παιζεις 

αλλα εισαι σιγουρος οτι κανεις μονο αυτο 

γιατι εγω και ολοι σχεδων οσοι ξερω οταν χρησιμοποιουμε και παιζουμε εχουμε ανοιχτο

1)youtube >για να ακουω μουσικη

2)skype/ventrillo/teamspeak> για να μιλαω με τους συμπαιχτες μου

3)antivairus

4)facebook>>για να κανω χαζι δημοσιευσεις η να μιλαω 

5) και διαφορα αλλα που τρεχεις εσυ η τρεχουν μονο τους 

οι περισσοτεροι τρεχουμε τοσα και αλλα τοσα οταν παιζουμε 

δεν νομιζεις οτι 4/8 δεν σου προσφερει αυτο που θα επρεπε να σου προσφερει 

ναι σιγουρα για εμενα οι 7700κ θα ειναι για πεταμα 

οταν καποιος σου προσφερει κατι καλυτερο με λιγοτερα λεφτα

(βλεπω τρεχεις 6500 εισαι ευχαριστημενος με αυτο και τα λεφτα που πληρωσες )

εγω εαν ετρεχα τον ιδιο δεν θα ημουν εαν ακουγα για τους RYZEN)

Αρχικα το χαζουλης το ειπα πιο "χαβαλε" φαση αν ενοχλει οκ σορρυ. Δευτερον μου ειπες αν ειμαι ευχαριστημενος με το 6500 μου. Η απαντηση ειναι και ναι και οχι. Θα σου το εξηγησω. Ειμαι ευχαριστημενος απο την αποψη οτι η δουλεια μου γινεται μια χαρα και στα games και στην καθημερινη χρηση χωρις κανενα μα κανενα θεμα. Οχι γιατι δεν ειχα εναλλακτικη λυση. Οοσ αναφορα τους ryzen φιλε εγω εχω τον 6500 πανω απο 1.5 χρονια πλεον, τοτε τι ειχε να μου δωσει η amd ? ΤΙΠΟΤΑ. Αρα ηταν μονοδρομος και οσο αναφορα το μονοπωλιο της ιντελ την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει ι amd  που ειναι εκτος ανταγωνισμου. Ολοι ελπιζουμε να κανει κατι το καλο η amd για το καλο ολων μας. Επισης περι αλλαγων πλατφορμας κτλ εμενα προσωπικα δεν με νοαιζει, θα αλλαξω cpu οχι με βαση χρονοδιαγραμματος αλλα οταν σταματησει να αποδιδει αυτα που θελω. Αυτα απο εμενα φιλικα

Δημοσ.

Το μόνο σημαντικό με τον i5 7640k / i7 7740k και όσους τους προτιμήσουν είναι ότι με ένα socket (2066) θα μπορείς να βάλεις πάνω αργότερα και έναν skylake X 6c/12t ή 8c/16t χωρίς να αλλάξεις mobo....όλα τα άλλα (επιδόσεις κοινώς) είναι φλούδες απέναντι από τους τωρινούς 7600Κ/7700Κ!Μάλλον με το κοινό socket άρχισε να ζηλεύει την amd η intel! :devil:

Δημοσ.

Αρχικα το χαζουλης το ειπα πιο "χαβαλε" φαση αν ενοχλει οκ σορρυ. Δευτερον μου ειπες αν ειμαι ευχαριστημενος με το 6500 μου. Η απαντηση ειναι και ναι και οχι. Θα σου το εξηγησω. Ειμαι ευχαριστημενος απο την αποψη οτι η δουλεια μου γινεται μια χαρα και στα games και στην καθημερινη χρηση χωρις κανενα μα κανενα θεμα. Οχι γιατι δεν ειχα εναλλακτικη λυση. Οοσ αναφορα τους ryzen φιλε εγω εχω τον 6500 πανω απο 1.5 χρονια πλεον, τοτε τι ειχε να μου δωσει η amd ? ΤΙΠΟΤΑ. Αρα ηταν μονοδρομος και οσο αναφορα το μονοπωλιο της ιντελ την μεγαλυτερη ευθυνη την εχει ι amd  που ειναι εκτος ανταγωνισμου. Ολοι ελπιζουμε να κανει κατι το καλο η amd για το καλο ολων μας. Επισης περι αλλαγων πλατφορμας κτλ εμενα προσωπικα δεν με νοαιζει, θα αλλαξω cpu οχι με βαση χρονοδιαγραμματος αλλα οταν σταματησει να αποδιδει αυτα που θελω. Αυτα απο εμενα φιλικα

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

δεν παρεξηγηθηκα  φιλε μου κουβεντα κανουμε

να σε καλα που απαντησες 

ειναι τιμη σου 

• Like 1
Δημοσ.

Απ' το 1977 έχω υπολογιστές...

Από τότε που εμφανίστηκαν οι AMD, έχω δοκιμάσει τα πάντα και έχω αλλάξει άπειρες φορές συστήματα (από AMD σε Intel)...

...Ποτέ ξανά AMD, ποτέ όμως. Για Photoshop κτλ., μια χαρά είναι. Για διασκέδαση, όχι. (Μιλώ για hardcore gaming, με συστήματα, με καρτάρες, με divers... και τα ΕΝΑ ΣΟΡΟ conflicts που 'χαμε να διορθώνουμε με τους ΑMDs).

Ναι, σαφώς και έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά δεν ξαναεπιστρέφω εκεί πέρα. Το 'κανα πρόσφατα και το ξανα-σκυλομετάνιωσα.

Conflicts δε σου κανει το CPU, θα επρεπε να το ηξερες εχοντας PC απο το 77. Conflicts σου κανει η mobo εαν ειναι για τον που... ή πολυ καινουρια.

Οπως μου εκανε η GB z170-Designare που εκανε 6 μηνες να βγαλει stable drivers και software.

Καταλαβαινω πως λογο ηλικιας οπως και εγω δεν ασχολησε τοσο πολυ με τα PC πλεον, αλλα μην εισαι τοσο κάθετος σε μερικα πραγματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...