Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος λέει να πετάξουν τον 7700 κτλ είναι λίγο χαζούλης. Οκ μακάρι να πάει καλά η AMD αλλά κατστε ρε παιδιά αν κάποιος ήθελε PC θα έπρεπε να περιμένει 10 χρόνια που κάνει η ιντελ να βγάλει CPU??? Έχουμε 2 χρόνια ακούμε Zen και Zen δεν βλέπουμε. Ξεχνάτε τον παράγοντα ότι δεν είχαμε όλοι i7 2xxxk που η αναβάθμιση μπορουσε να περθμνει. Κάποιοι δεν είχαν καν PC ή είχαν core 2 duo και ήθελαν άμεσα κάτι .

• Like 1
Δημοσ.

ωραια η αμπελο-φιλοσοφια ρε παιδια, αλλα ας περιμενουμε να δουμε τα πραγματικα στοιχεια. 

ο καθενας εχει τις εμπειριες του μεχρι τωρα, απο την καθε εταιρια. αλλος καλες, αλλος κακες. δεν σημαινει οτι ετσι ειναι για ολους τους υπολοιπους. 

οι RYZEN ειναι κατι εντελως καινουριο -οπως εχει πει η ιδια η AMD-, με νεα πλατφορμα και νεα αρχιτεκτονικη.  αρα δεν εχουμε καμια βαση για να συγκρινουμε.

πρεπει απλα να περιμενουμε να τους πιασουμε στα χερια μας, να τους δουλεψουμε, για να δουμε αν ισχυουν, ολα αυτα που εχουν ανακοινωθει μεχρι τωρα.

το να λεμε τωρα...,  ο 1700 παει απεναντι στον 7700, ο 1800Χ στον 6900Κ, κ.ο.κ, συγνωμη...,  αλλα ειναι λογια του αερα.  

αν αποδειχτει οπως τα λενε, οκ.

αλλιως....... απεναντι στον Pentium με το ΗΤ  θα ειναι....!!!  

• Like 4
Δημοσ.

Πολύ απλά η intel με την κυκλοφορία των kaby lake x δείχνει να μήν φοβάται καθόλου τους ryzen,αλλιώς θα βγάζανε απο τώρα τους mainstream εξαπύρηνους.

Το ότι κάνει τέτοιες περίεργες/σπασμωδικές κινήσεις η Intel αυτό ακριβώς δείχνει.

Ότι θα βγουν τόσο κακοί οι amd που ο οκταπύρηνος θα συναγωνίζεται τελικά μονοπύρηνο celeron... :rolleyes:

Αν θεωρείς περίεργη και σπασμωδική κίνηση το να βγάλει η intel πάλι τετραπύρηνο i7 δηλαδή άν έβγαζε maistream εξαπύρηνους και οχταπύρηνους η intel τότε τί κίνηση θα ήταν?.Αντιθέτως η κίνηση αυτή είναι αναμενόμενη αφού η intel ακόμα έχει κολλήσει στους τετραπύρηνους mainstream εδώ και χρόνια,τίποτε το περίεργο δηλαδή.

• Like 1
Δημοσ.

http://wccftech.com/amd-confirms-ryzen-cpus-unlocked-overclocking/

Δεν είναι κλειδωμένοι.

Επίσης, που τα είδες τα benchmarks; Που είδες να γράφεται ότι ο 1700 θα αποδίδει όσο ο 7700; Που είδες ότι ο κάθε πυρήνας θα αποδίδει το μισό σε σχέση με τους Intel;

Όλα τα tech sites του κόσμου ψάχνουν δείγμα να τεστάρουν και ένας χρήστης στο insomnia ουσιαστικά μας λέει ότι τους έχει ξεπεράσει όλους, ξέροντας ήδη τι απόδοση θα έχουν. Απλά για γέλια.

Χαιρομαι που δεν είναι κλειδωμένοι. Άρα μένει να δούμε ποια είναι η διαφορά στις καταλήξεις X και pro.

Η πηγή που παρέθεσα είναι από το guru3d. Ένα μεγάλο site στο χώρο. Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Αρχικά έγραψα ότι περιμένω τις μετρήσεις όταν θα βγει το προϊόν.

Τα συμπέρασματα και οι απορίες που είχα έγιναν με βάσει τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Επίσης, στην πράξη, κερδίζει αυτός που έχει δυνατούς και ο ι πολλούς πυρήνες. Το ότι η Amd, που αντιπροσωπεύει ένα ελάχιστο κομμάτι της αγοράς στα desktop, βγάζει 16 νήματα, αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα προγράμματα θα τρέξουν να ξαναγράψουν τον κώδικα τους για να υποστηρίξουν τέτοιο CPU. Αυτό που ελπίζω είναι οι επιδόσεις τους να βρίσκονται λίγο πιο κάτω την intel, ώστε με μια σωστή τιμολογιακή πολιτική να ανεβεί στην αγορά. Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις τους, είχαν υποσχεθεί χαμηλή κατανάλωση και αύξηση 40%, ανα πυρήνα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι αρκετά δυνατοί, αλλά η απόδοση ανα πυρήνα είναι αρκετά πίσω από τον ανταγωνισμό.

Για γέλια είναι κάποιοι άνθρωποι που αδυνατούν να κάνουν μια πολιτισμένη συζήτηση χωρίς να προσβάλουν το συνομιλητή τους. Οι ίδιοι, συνήθως, δε δέχονται σε καμία περίπτωση τέτοια συμπεριφορά από άλλους. Αν αδυνατείς να συζητήσεις πολιτισμένα φίλε μου, τότε να μην γράφεις σε δημόσια forums.

Δημοσ.

Χαιρομαι που δεν είναι κλειδωμένοι. Άρα μένει να δούμε ποια είναι η διαφορά στις καταλήξεις X και pro.

Η πηγή που παρέθεσα είναι από το guru3d. Ένα μεγάλο site στο χώρο. Δεν το έβγαλα από το μυαλό μου. Αρχικά έγραψα ότι περιμένω τις μετρήσεις όταν θα βγει το προϊόν.

Τα συμπέρασματα και οι απορίες που είχα έγιναν με βάσει τα όσα έχω διαβάσει μέχρι τώρα.

Για γέλια είναι κάποιοι άνθρωποι που αδυνατούν να κάνουν μια πολιτισμένη συζήτηση χωρίς να προσβάλουν το συνομιλητή τους. Οι ίδιοι, συνήθως, δε δέχονται σε καμία περίπτωση τέτοια συμπεριφορά από άλλους. Αν αδυνατείς να συζητήσεις πολιτισμένα φίλε μου, τότε να μην γράφεις σε δημόσια forums.

Από το συγκεκριμένο άρθρο στο guru3d:

"I noticed a question in the forums asking if these processors all are unlocked. Yes, according towards a slide rpesented by AMD a while ago ALL Ryzen processors will be unlocked for their mulitpliers. I have added that slide to this news item."

Μας γράφεις ότι οι Zen θα είναι σαν τους Bulldozer και περιμένεις να απαντήσουμε σοβαρά; Περιμένεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση όταν γράφεις ασυναρτησίες; Sorry, απλά δεν γίνεται.

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν μπορώ να αποφασίσω τι θέλω για τους Ryzen. Να είναι πράγματι καλοί για να χαλαστούν τα Intel fanboys ή να βγουν μούφα για να ξενερώσουν τα AMD fanboys? :(

• Like 2
Δημοσ.

Από το συγκεκριμένο άρθρο στο guru3d:

"I noticed a question in the forums asking if these processors all are unlocked. Yes, according towards a slide rpesented by AMD a while ago ALL Ryzen processors will be unlocked for their mulitpliers. I have added that slide to this news item."

Μας γράφεις ότι οι Zen θα είναι σαν τους Bulldozer και περιμένεις να απαντήσουμε σοβαρά; Περιμένεις να κάνεις σοβαρή συζήτηση όταν γράφεις ασυναρτησίες; Sorry, απλά δεν γίνεται.

Προσωπικά τους παίρνω όλους στα σοβαρά. Αν εσυ έχεις πρόβλημα, τότε να κανείς παρέα με την "ελίτ" που διαθέτει τις προϋποθέσεις για να τους πάρεις στα σοβαρά. Αυτό που παραθέτεις το πρόσθεσε στο άρθρο αργότερα από τη στιγμή που το διάβασα για πρώτη φορά και όταν μπήκα να το παραθέσω δεν το ξαναδιάβασα. Δε θέλει και πολύ μυαλό να το καταλάβεις.

Το ότι ανέβασε την απόδοση ανα πυρήνα 40%, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τους, το ότι περιμένει ο χρήστης ότι ξαφνικά τα προγράμματα θα υποστηρίξουν 16 νήματα και όλα αυτά λαμβάνονταν υπόψη και τη καινουρια αρχιτεκτονική του επεξεργαστή, τί σου θυμίζουν; Εμένα bulldozer. Αν διαφωνείς, δεκτό. Βλέπεις, εγώ παίρνω σοβαρά και τις αντίθετες απόψεις από τη δίκη μου... Δεν περιμένω να κάνω διάλογο μόνο με άτομα που συμφωνώ και μάλιστα σε δημόσιο forum... Επίσης δεν πρόσβαλα κανένα...

• Like 1
Δημοσ.

a link would be much appreciated.

Ivy: 1 2

Kaby: 1

Intel Core i7-7700K Delidded, Reapplied TIM Reduces Temps By 30C – Could Intel Have Messed Up TIM Once Again?

Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες αναρωτιούνται γιατί τους κοροϊδεύει.

Η απάντηση είναι στον τίτλο του νήματος.

Αλλάζοντας τη θερμοαγώγιμη πάστα, αυξάνει το θερμικό budget με αποτέλεσμα το package να έχει άλλους ~30ºC headroom και να μπορεί να τους πουλήσει ως *-X στο χιλιάρικο.

Το να υπάρχουν διαφορές λόγω binning είναι κατανοητό.

Το να ευνουχίζει τους (υποτιθέμενους ξεκλείδωτους) επεξεργαστές σκόπιμα, είναι απαράδεκτο.

• Like 1
Δημοσ.

Και με τα +300€ που θα θες για τη high end πλατφόρμα θα έχεις 2% καλύτερες επιδόσεις στο gaming σε σχέση με τον αντίστοιχο επεξεργαστή της mainstream ή όπως θες πες την. Τα δίνεις στη Gpu λοιπόν τα +300 και πας δύο σκαλιά πάνω σε επιδόσεις στο gaming. 

Βλέπεις τα πράγματα με βάση τις δικές σου ανάγκες. Υπάρχουν ωστόσο gamers που έχουν monitors με 180hz ή και 240hz και παίζουν αποκλειστικά counter strike ή Team fortress 2 και για αυτούς μία ακόμα πιο δυνατή κάρτα είναι εξίσου άχρηστη όσο είναι σε εσένα ένας τέτοιος επεξεργαστής.

Να μιλήσω και για εμένα, το 60 με 70% του χρόνου μου στο gaming είναι στο Total War. Όσο δυνατή κάρτα και να έχεις πάει άχρηστη διότι το single threaded performance είναι το Α και το Ω στα παιχνίδια αυτά. Τι να τον κάνω τον Ryzen με τους 8 πυρήνες και τα 30 threads, δε πα να κοστίζει τα ίδια με τον 6700κ που έχω τώρα στα 4.7 gzh, άμα κλοκάρει με το ζόρι 4ghz και έχει 10% λιγότερο ipc μου είναι άχρηστος. Μπορεί να πάρει όλους τους έξτρα πυρηνες και να τους βάλει στο ............

Δημοσ.
Δεν μπορώ να αποφασίσω τι θέλω για τους Ryzen. Να είναι πράγματι καλοί για να χαλαστούν τα Intel fanboys ή να βγουν μούφα για να ξενερώσουν τα AMD fanboys? :(

Αν και δε με ενδιαφέρει να ξενερώνουν τα fanboys (ακόμα και βλακεία να βγει ο επεξεργαστής, αυτοί θα επιμένουν και θα τσακώνονται με τους πάντες... hopeless case), θα ήθελα να βγουν καλοί για να αλλάξει το μονοπώλιο των τελευταίων ετών και να αλλάξει και η εικόνα που έχω από τον τελευταίο amd που αγόρασα (8150), όπου με άφησε συνολικά δυσαρεστημένο...

• Like 1
Δημοσ.

Πολύ απλά η intel με την κυκλοφορία των kaby lake x δείχνει να μήν φοβάται καθόλου τους ryzen,αλλιώς θα βγάζανε απο τώρα τους mainstream εξαπύρηνους.

Αν θεωρείς περίεργη και σπασμωδική κίνηση το να βγάλει η intel πάλι τετραπύρηνο i7 δηλαδή άν έβγαζε maistream εξαπύρηνους και οχταπύρηνους η intel τότε τί κίνηση θα ήταν?.Αντιθέτως η κίνηση αυτή είναι αναμενόμενη αφού η intel ακόμα έχει κολλήσει στους τετραπύρηνους mainstream εδώ και χρόνια,τίποτε το περίεργο δηλαδή.

Δίκαιο έχεις τελικά.

Έναν μήνα μετά την επίσημη κυκλοφορία 50 διαφορετικών kaby lake επεξεργαστών, ανάμεσα σε αυτούς και οι 7600k και 7700k, η intel βγαίνει και λέει, ωπ άκυρο ξεχάσαμε να βγάλουμε 2 ακόμα μοντέλα 7740K, 7640K με διαφορά +100MHz από τα προηγούμενα 7700k και 7600k που είχαμε παρουσιάσει 1 μήνα πριν και όλο αυτό ήταν οργανωμένο και αποφασισμένο εδώ και καιρό...

• Like 1
Δημοσ.

@BigBoss123

Έχει 100% δίκιο, και τον βρίζεις μόνο και μόνο επειδή δεν τον κατάλαβες.... 

Θέλει με κάποιο τρόπο και τους fanboyδες και των 2 εταιριών να ξενερώσουν γιατί και οι 2 κατηγορίες ρίχνουν σε άπειρο βαθμό τη νοημοσύνη τους και τσακώνονται μόνο και μόνο για να δικαιολογήσουν και να υπερασπίσουν την επιλογή που κάνανε για να αγοράσουν τον χ ή τον ψ επεξεργαστή κλπ.

Μερικοί υποστηρίζουν αυτές τις εταιρίες σαν να είναι οι δικές τους. Αφού έτσι γίνεται παντού σε όλους τους τομείς. Δεν έχεις ανταγωνισμό, θα κάνεις ότι γουστάρεις με τις τιμές. Και η amd το ίδιο θα έκανε αν ήταν πρώτη τόσο καιρό... αλλά για κάποιο λόγο μερικοί πιστεύουν ότι στην amd διοικούν αγγελάκια και όχι επιχειρηματίες.

Ξεκολλήστε, το μόνο που θέλουμε είναι ο ανταγωνισμός μεταξύ των εταιριών και όχι μεταξύ των πελατών. 

• Like 2
Δημοσ.

τον πανικό που τον είδατε; το καλοκαίρι βγαίνει το socket όπως είναι προγραμματισμένο από πέρσυ...

άλλο που το άρθρο 'παρέλειψε' να το αναφέρει...

ποοοοοολύ εύκολα τσιμπάτε τελικά

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ωραια και εμπεριστατωμένη άποψη.

Βλέπω άλλον ένα χαρούμενο μέτοχο της Amd...

Να θυμίσω ότι στην καλύτερη να πίασει τους kaby lake σε ipc γιατί για παραπάνω ούτε η ίδια η amd δεν έχει τολμήσει να πει...

1)ΦΙΛΕ μου δεν ειμαι μετοχος της ΑΜΔ  αλλα τωρα που το ανεφερες πολυ θα ηθελα να ημουν 

εχεις δει πολλες εταιριες... περσι η μετοχη της ηταν στο δολαριο και τωρα ειναι καπου στα 13 δ

οποτε καταλαβαινεις αυτο σημαινει αυξησε την τιμη της 12 φορες +συν την αρχικη

2)να σου θυμησω οτι ζω στην Ελλαδα του 2017 ...με το 70% του πλυθησμου να περνει κατω απο 500ε

φανταζομαι ποσοι απο αυτους να ειναι  GAMERS KAI TI ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΘΕΣΟΥΝ 

ΣΕ ΕΝΑ PC (δεν νομιζω να μου ταιριαζει η ιδεα του τυπου 1500ε συστημα και να μην εχω ψωμι να φαω οπως γινεται με τα κινητα )

3)καπου εδω να θυμισω οτι η τεχνολογια προχωραει και η ιντελ λογο του μη ανταγωνισμου καθεται και βγαζει ακομα ξεκλειδωτους 2κορε το 2017  ..δεν ειναι για γελοια αυτο 

4)καμπυ λακε >> γιατι σιγουρα ειναι λακεδες ....δεν αισθανομαι καθολου ωραια οταν μια εταιρια περνει ενα σχετικα παλιο επεξεργαστη 6700κ του αλλαζει το ονομα και βγαζει καινουργια πλατφορμα πανακριβη

5)ΚΑΙ ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΣΚΑΕΙ Η ΑΜΔ  ..και σου λεει σταρατα οπως τα γραφω και εγω ..ισως οχι με τον πιο σωστο τροπο γραμμενα αλλα σιγουρα αληθινα

α)φιλαρακο σου δινω 8/16  στην τιμη του 4/8  και μειων 50ε

(ασχετα εαν ειναι λιγο χειροτεροι οι λιγο καλυτεροι αυτο δεν το ξερουμε ακομα)

β) σου δινω καινουργεια πλατφορμα που θα ζησει μεχρι το 2020 και μειων 100ε στην αγορα απο τις αντιπαλες πλατφορμες

(δεν θελω να παραθεσω το θεμα με την αλλαγη πλατφορμας καθε 6 μηνες γιατι εκει χαλαει πολυ το θεμα)

γ)σε ξεκολλαω απο 2 και 4 πυρηνες γιατι λογο μη ανταγωνισμου εχουμε κολησει πολυ καιρο εδω

δ)το βασικοτερο απο ολα στα δινω ολα αυτα με 150ε φθηνοτερα φιλε ελληνα gamer που δουλευεις

ολο το μηνα και δεν περνεις ουτε καν 500ε

ε) και σε 2 χρονια απο τωρα εαν θελεις να κανεις μια αναβαθμιση σε γλιτωνω απο το να αγωρασεις και καινουργια πλατφορμα ....και αλλα εξοδα

-------------------------------------------------------------------

για εμενα φιλε μου δεν ειναι η εταιρια το θεμα ειναι το πορτοφολι μου

και αυτην την στιγμη η AMD εκανε κινηση ματ για τον κοσμο εκει εξω προσφεροντας

εξελιξη /λιγοτερα λεφτα/και μελλοντικη αναβαθμιση με λιγοτερα χρηματα

Όποιος λέει να πετάξουν τον 7700 κτλ είναι λίγο χαζούλης. Οκ μακάρι να πάει καλά η AMD αλλά κατστε ρε παιδιά αν κάποιος ήθελε PC θα έπρεπε να περιμένει 10 χρόνια που κάνει η ιντελ να βγάλει CPU??? Έχουμε 2 χρόνια ακούμε Zen και Zen δεν βλέπουμε. Ξεχνάτε τον παράγοντα ότι δεν είχαμε όλοι i7 2xxxk που η αναβάθμιση μπορουσε να περθμνει. Κάποιοι δεν είχαν καν PC ή είχαν core 2 duo και ήθελαν άμεσα κάτι .

ευχαριστω για το χαζουλης ,,,

φιλε μου δεν νομιζεις οτι εχουμε κατσει πολυ στους 4πυρηνους 

δεν νομιζεις οτι ειναι κλεψια να περνουν τον 6700κ και να τον ονομαζουν 7700κ να σε χρεωνουν παραπανω 

και να σου βαζουν να αγορασεις πλατφορμα 100ε πιο ακριβα 

δεν νομιζεις οτι ενα PC einai multitasking >>>ξερω οτι εαν εισαι gamer το χρησιμοποιεις για να παιζεις 

αλλα εισαι σιγουρος οτι κανεις μονο αυτο 

γιατι εγω και ολοι σχεδων οσοι ξερω οταν χρησιμοποιουμε και παιζουμε εχουμε ανοιχτο

1)youtube >για να ακουω μουσικη

2)skype/ventrillo/teamspeak> για να μιλαω με τους συμπαιχτες μου

3)antivairus

4)facebook>>για να κανω χαζι δημοσιευσεις η να μιλαω 

5) και διαφορα αλλα που τρεχεις εσυ η τρεχουν μονο τους 

οι περισσοτεροι τρεχουμε τοσα και αλλα τοσα οταν παιζουμε 

δεν νομιζεις οτι 4/8 δεν σου προσφερει αυτο που θα επρεπε να σου προσφερει 

ναι σιγουρα για εμενα οι 7700κ θα ειναι για πεταμα 

οταν καποιος σου προσφερει κατι καλυτερο με λιγοτερα λεφτα

(βλεπω τρεχεις 6500 εισαι ευχαριστημενος με αυτο και τα λεφτα που πληρωσες )

εγω εαν ετρεχα τον ιδιο δεν θα ημουν εαν ακουγα για τους RYZEN)

Επεξ/σία από greengroser

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...