Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ ξέρω ότι έχω 2 χρόνια εγγύηση ακόμη πάνω κάτω στην Rampage V!!!!

Καλή φάση να αλλάζει πλατφόρμα πριν καν λήξη ή εγγύηση :)

• Απαντ. 88
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οποιος βιαστηκε να παρει 

7700κ 4/8 

να αυτοκτονησει με κωλοδαχτυλο 

πηδωντας απο τον 5ο

η να βγει να το πουλησει εδω στο σιτε 

για 150-200 στην στην καλυτερη

σε ενα μηνα σχεδων 

πολλοι θα κλαινε και αλλοι θα γελανε 

AMDDDDDDDDDDDDDDDDDD 8/16

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ 

στα ιδια λεφτα ισως και λιγοτερα 

και βγαζεις και 100ε μειων απο την πλατφορμα 

για τα χωσεις σε GPU

Δημοσ.

οποιος διαβασει τα σχολια αντιλαμβανεται αυτο της υπογραφης μου,ωστοσο μεχρι να βγουνε επισημα οι ryzen θα κρατουσα σιγη ,πολλες φορες με απογοητευσαν αμφοτερες εταιριες,οπως και να χει ο ανταγωνισμος ωφελει τον τελικο καταναλωτη οποτε ας ελπισουμε η amd να κοιταει στα ισα την intel σε δυναμη ,μηπως σταματησει την παρωδια των συγκρατημενων αναβαθμισεων,των κλειδωμενων οβερκλοκ και την αλλαγη μητρικης καθε  λιγο.

• Like 1
Δημοσ.

Με το συστημα της υπογραφης μου καλυπτομαι..οποτε κωλοδαχτυλο και στους 2 και στις τιμες τους,μεχρι να καει το συστημα

.μονo gpu αλλαγες

• Like 2
Δημοσ.

οποιος βιαστηκε να παρει 

7700κ 4/8 

να αυτοκτονησει με κωλοδαχτυλο 

πηδωντας απο τον 5ο

η να βγει να το πουλησει εδω στο σιτε 

για 150-200 στην στην καλυτερη

σε ενα μηνα σχεδων 

πολλοι θα κλαινε και αλλοι θα γελανε 

AMDDDDDDDDDDDDDDDDDD 8/16

ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ 

στα ιδια λεφτα ισως και λιγοτερα 

και βγαζεις και 100ε μειων απο την πλατφορμα 

για τα χωσεις σε GPU

Ωραια και εμπεριστατωμένη άποψη.

Βλέπω άλλον ένα χαρούμενο μέτοχο της Amd...

Να θυμίσω ότι στην καλύτερη να πίασει τους kaby lake σε ipc γιατί για παραπάνω ούτε η ίδια η amd δεν έχει τολμήσει να πει...

• Like 1
Δημοσ.

Απ' το 1977 έχω υπολογιστές...

Από τότε που εμφανίστηκαν οι AMD, έχω δοκιμάσει τα πάντα και έχω αλλάξει άπειρες φορές συστήματα (από AMD σε Intel)...

...Ποτέ ξανά AMD, ποτέ όμως. Για Photoshop κτλ., μια χαρά είναι. Για διασκέδαση, όχι. (Μιλώ για hardcore gaming, με συστήματα, με καρτάρες, με divers... και τα ΕΝΑ ΣΟΡΟ conflicts που 'χαμε να διορθώνουμε με τους ΑMDs).

Ναι, σαφώς και έχουν βελτιωθεί πολύ, αλλά δεν ξαναεπιστρέφω εκεί πέρα. Το 'κανα πρόσφατα και το ξανα-σκυλομετάνιωσα.

Δημοσ.

Κατι δεν παει καλα, socket 2066, i5 χωρις igp και μονο 4 πυρηνες, χωρις ht με tdp 112w;

Μηπως ειναι 6/12;

Τι ακριβως απαντηση δινει η intel με εναν i5 σε server/ws socket, πανακριβο για mainstream χρηστες, με μολις 4 πυρηνες και χωρις igp και ht; 

Δημοσ.

Από την AMD έχουν πει ότι κανένας επεξεργαστής δεν θα είναι κλειδωμένος.

Αν δεις την πηγή από το guru3d:

http://www.guru3d.com/news-story/us-prices-of-amd-ryzen-processors-surface-as-well-starts-at-316-59.html

o 1700 συγκρίνεται με τον 7700 και όλοι οι "Χ" (εκτός του 1400Χ) συγκρίνονται με μοντέλα της intel με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή. Δεν ξέρω στα σίγουρα, αλλά δείχνουν ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. 

Κοντός ψαλμός αλληλούια. Μακάρι να βγουν καλοί οι RYZEN να πέσουν οι τιμές. Αν βγουν καλοί και δεν πεσουν οι τιμες τοτε  θα έχουν σχηματίσει κρατέλ κατα τη γνώμη μου.

Παρόλα αυτά δε βλέπω και πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική:

ο 1700 αποδίδει σαν τον 7700 και θα κοστίζει περίπου όσο ο 7700

ο 1700Χ αποδίδει σαν τον 7700Κ/6800Κ και θα κοστίζει όσο ο 7700K και λίγο πιο φτηνά από τον 6800Κ

ο 1800 αποδίδει σαν τον 6900Κ και θα κοστίζει αρκετά λιγότερα από αυτόν, σχεδόν τα μισά.

Εδώ είναι οι πηγές:

http://www.guru3d.com/news-story/us-prices-of-amd-ryzen-processors-surface-as-well-starts-at-316-59.html

Εδώ έχω δύο παρατηρήσεις:

α) Με 8 πυρήνες και 16 νήματα και αποδίδει όπως ο 4 πυρήνων και  νημάτων της Intel και μερικοί χαίρεστε για το ότι είναι 8πύρηνοι και για το ότι η άλλη (intel) έχει μείνει ακόμα με τους 4πύρηνους...

Το ίδιο ισχύει και με το ότι οι 6πύρηνοι 12νημάτων αποδίδουν ίδια με 4πύρηνους χωρίς hyperthreating της intel... Κάτι μου μυρίζει bulldozer εδλω, αλλά περιμένω να δω το προϊόν...

β) Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα και στις 2 εταιρείες, εκτός του κορυφαίου μοντέλου, όπου η AMD προσφέρει πολύ καλύτερη τιμή. Εκεί έχω 2 παρατηρήσεις:

i) πόσοι θα πάνε σε αυτά τα επίπεδα τιμών (μιλάμε για 500€ μόνο για επεξεργαστή) για να εκμεταλλευτούν την καλύτερη τιμή της AMD. Σε αυτό δεν υπολογίζω και το αν η intel θα ρίξει τις τιμές της ανάλογα...

ii) Πώς γίνεται να έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τον 6900Κ, όταν για να ανταγωνιστεί τον 7700 είναι ο ίδιος επεξεργαστής, αλλά λίγο χαμηλότερα χρονισμένος. Αυτό μου μυρίζει επίσης bulldozer. Μακάρι να μην είναι έτσι.

Μην ξεχνάμε ότι ο bulldozer 8150 είχε αρχική τιμή 300€ και ανταγωνίζονταν τον 2500Κ των 220€. Μόλις βγήκαν οι πρώτες μετρήσεις, τότε η τιμή του έπεσε κατευθείαν στα 230€... Αυτό για την ιστορία...

H αντίδραση της intel δεν είναι και τίποτα σοβαρό. Απλά υπερχρονίζει και τα ξαναβγάζει στην αγορά. Αυτό δεν το λες και ότι "αγχώθηκε"... Αυτό με ανησυχεί λίγο.

Τέλος στις τελευταίες επίσημες δηλώσεις της λέει ότι θα βγάλει mainstream 6πύρηνους το 2018 και ότι η καινούρια γενιά θα είναι 15% καλύτερη. Αυτό δε δείχνει ότι "ίδρωσε" και με ανησυχεί λίγο για τις επιδόσεις των Ryzen...

http://www.guru3d.com/news-story/next-gen-intel-cannon-lake-15-faster-and-again-a-14nm-processor.html

• Like 2
Δημοσ.

...

...Ποτέ ξανά AMD, ποτέ όμως. Για Photoshop κτλ., μια χαρά είναι. Για διασκέδαση, όχι. (Μιλώ για hardcore gaming, με συστήματα, με καρτάρες, με divers...

...

Τα PC με intel είναι τόσο καλά που δεν βραχυκυκλώνουν όταν τα βάζεις στην θάλασσα με τους divers για να παίξεις παιχνίδια. :fear:

testimonial5.jpg

Ξανά η ίδια ιστορία,θα δούμε τετραπύρηνο intel να ανταγωνίζεται οχταπύρηνο amd.Τελικά είναι πολύ πίσω η amd ακόμα.

Το ότι κάνει τέτοιες περίεργες/σπασμωδικές κινήσεις η Intel αυτό ακριβώς δείχνει.

Ότι θα βγουν τόσο κακοί οι amd που ο οκταπύρηνος θα συναγωνίζεται τελικά μονοπύρηνο celeron... :rolleyes:

• Like 3
Δημοσ.

Αν δεις την πηγή από το guru3d:

o 1700 συγκρίνεται με τον 7700 και όλοι οι "Χ" (εκτός του 1400Χ) συγκρίνονται με μοντέλα της intel με ξεκλείδωτο πολλαπλασιαστή. Δεν ξέρω στα σίγουρα, αλλά δείχνουν ότι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. 

Παρόλα αυτά δε βλέπω και πολύ καλή τιμολογιακή πολιτική:

ο 1700 αποδίδει σαν τον 7700 και θα κοστίζει περίπου όσο ο 7700

ο 1700Χ αποδίδει σαν τον 7700Κ/6800Κ και θα κοστίζει όσο ο 7700K και λίγο πιο φτηνά από τον 6800Κ

ο 1800 αποδίδει σαν τον 6900Κ και θα κοστίζει αρκετά λιγότερα από αυτόν, σχεδόν τα μισά.

Εδώ είναι οι πηγές:

Εδώ έχω δύο παρατηρήσεις:

α) Με 8 πυρήνες και 16 νήματα και αποδίδει όπως ο 4 πυρήνων και  νημάτων της Intel και μερικοί χαίρεστε για το ότι είναι 8πύρηνοι και για το ότι η άλλη (intel) έχει μείνει ακόμα με τους 4πύρηνους...

Το ίδιο ισχύει και με το ότι οι 6πύρηνοι 12νημάτων αποδίδουν ίδια με 4πύρηνους χωρίς hyperthreating της intel... Κάτι μου μυρίζει bulldozer εδλω, αλλά περιμένω να δω το προϊόν...

β) Οι τιμές είναι στα ίδια επίπεδα και στις 2 εταιρείες, εκτός του κορυφαίου μοντέλου, όπου η AMD προσφέρει πολύ καλύτερη τιμή. Εκεί έχω 2 παρατηρήσεις:

i) πόσοι θα πάνε σε αυτά τα επίπεδα τιμών (μιλάμε για 500€ μόνο για επεξεργαστή) για να εκμεταλλευτούν την καλύτερη τιμή της AMD. Σε αυτό δεν υπολογίζω και το αν η intel θα ρίξει τις τιμές της ανάλογα...

ii) Πώς γίνεται να έχουν τις ίδιες επιδόσεις με τον 6900Κ, όταν για να ανταγωνιστεί τον 7700 είναι ο ίδιος επεξεργαστής, αλλά λίγο χαμηλότερα χρονισμένος. Αυτό μου μυρίζει επίσης bulldozer. Μακάρι να μην είναι έτσι.

Μην ξεχνάμε ότι ο bulldozer 8150 είχε αρχική τιμή 300€ και ανταγωνίζονταν τον 2500Κ των 220€. Μόλις βγήκαν οι πρώτες μετρήσεις, τότε η τιμή του έπεσε κατευθείαν στα 230€... Αυτό για την ιστορία...

H αντίδραση της intel δεν είναι και τίποτα σοβαρό. Απλά υπερχρονίζει και τα ξαναβγάζει στην αγορά. Αυτό δεν το λες και ότι "αγχώθηκε"... Αυτό με ανησυχεί λίγο.

Τέλος στις τελευταίες επίσημες δηλώσεις της λέει ότι θα βγάλει mainstream 6πύρηνους το 2018 και ότι η καινούρια γενιά θα είναι 15% καλύτερη. Αυτό δε δείχνει ότι "ίδρωσε" και με ανησυχεί λίγο για τις επιδόσεις των Ryzen...

http://www.guru3d.com/news-story/next-gen-intel-cannon-lake-15-faster-and-again-a-14nm-processor.html

http://wccftech.com/amd-confirms-ryzen-cpus-unlocked-overclocking/

Δεν είναι κλειδωμένοι.

Επίσης, που τα είδες τα benchmarks; Που είδες να γράφεται ότι ο 1700 θα αποδίδει όσο ο 7700; Που είδες ότι ο κάθε πυρήνας θα αποδίδει το μισό σε σχέση με τους Intel;

Όλα τα tech sites του κόσμου ψάχνουν δείγμα να τεστάρουν και ένας χρήστης στο insomnia ουσιαστικά μας λέει ότι τους έχει ξεπεράσει όλους, ξέροντας ήδη τι απόδοση θα έχουν. Απλά για γέλια.

• Like 1
Δημοσ.

Άντε μπας και αναβαθμιστεί κανένας από 4790Κ (μήπως έχει το μικρόβιο αναβάθμισης γιατί εμένα με αφήνει αδιάφορο το όλο σκηνικό 6700Κ/7700Κ/7740Κ) να τσιμπήσω κανέναν μτχ και να τον ανεβάσω τέρμα για benches μόνο!!!

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...