Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα τον επεξεργαστή G4560 και δεν ξέρω ποια μητρική να πάρω. Έλεγα για την asus prime z270-a ή την asrock z270 fatality k6 για με μελλοντική αναβάθμιση με κάποιον ξεκλείδωτο επεξεργαστή αλλά δεν ξέρω εαν είναι πεταμένα λεφτά. Καμια ιδέα; Plz help!

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ποια είναι η γνώμη σας για την  μητρική Gigabyte B250-HD3P που έχει το Turbo B-CLOCΚ. Θα μπορείς δηλαδή να κάνεις overclock και σε K επεξεργαστές ή είναι μούφα; Πάντος το κόστος της είναι σχετικα χαμηλότερο (100€) σε σχέσει με αυτές που έχουν chipset z270.

Δημοσ.

Μου ακούγεται σαν troll, αλλά ας κάνουμε μια προσπάθεια...

Απάντησε σε κάνα δύο ερωτήσεις για να μας βοηθήσεις λίγο...

-> Πρώτον, αφού έχεις τα λεφτά για Z270 γιατί πήρες pentium;

-> Δεύτερον, ποια θα είναι η χρήση του υπολογιστή και γιατί θες να κάνεις overclock;

• Like 4
Δημοσ.

Από ότι έχω καταλάβει oi κλειδωμένοι επεξέργαστές πλέον δεν γίνονται overclock όπως ο G4560 οποτε μάλλον δεν μπορω να τον κάνω overclock. Τώρα για μελλοντική αναβάθμιση του επέξεργαστή ελεγα να ρίξω λιγα παραπάνω χρήματα στην μητρική εαν θα επέρνα κανεναν ξεκλείδωτο.

Δημοσ.

Δεν απάντησες για τη χρήση του υπολογιστή, γενικά δε μας βοηθάς. Εξήγησέ μας την κατάσταση. Ποια είναι τα κομμάτια που έχεις τώρα στην κατοχή σου; Ποιο είναι το bugdet σου; Για τη χρήση προορίζεται ο υπολογιστής;

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο οι skylake κλοκάρονται στις Ζ170 μητρικές και στις Hyper της asrock, αρκεί να τους περάσεις το κατάλληλο bios. Με τους kabylake και τις νέες μητρικές τελείωσε αυτό.

Ας μάζευες λεφτά να πάρεις και Κ cpu και Ζ270, δεν έχει πολύ νόημα αυτό που έκανες, βέβαια είναι μόνο 70 ευρώ ο G4560 αλλά μπορούσες να τα κρατήσεις για τον 7600Κ

Δημοσ.

Η χρήση του υπολογιστή θα είναι γενική, ελαχιστο gaming, σερφάρισμα πιο πολύ. Θα κρατήσω τροφοδοτικό, κουτί και κάρτα γραφικών, οπότε θα χρειαστώ και μνήμες συν την μητρική. θα έδινα αλλα 250 περιπου.

Δημοσ.

Πες μας τα υπόλοιπα κομμάτια παρακαλώ (εννοώ τα μοντέλα), με το τσιγκέλι στα βγάζουμε :P

Όπως και να έχει, καλά έκανες και πήρες τον G4560 για τη χρήση αυτή, για μητρική πάνε σε στην ASRock B250M Pro4 και για RAM σε ένα στικ των 8GB, όπως αυτό και καθάρισες. To overclock σου είναι άχρηστο και απολύτως περιττό, ξέχνα το.

• Like 2
Δημοσ.

Kάρτα γραφικών έχω μια παλιά gtx 275, τροφοδοτικό corsair cx 650m. Γιατι ένα στικακι μνήμης και όχι 2x4gB, για μελλοντική αναβαθμιση πχ +1 ακομα 8αρι; και γιατι όχι 2400Mhz η μνημη; Θα ταιριαζει το micro atx της μητρικής σε μένα και γιατι αυτη η μητρική της asrock (είναι καλη?) και όχι καποια της asus που έχουν και 3 χρόνια εγγυηση;

Δημοσ.

Δε μας λες το κουτί σου, αλλά κατά 99% μια χαρά θα είναι. Η μητρική είναι από τα καλύτερα value for money αυτή τη στιγμή, της asus παίζουν ακριβότερα και δεν αξίζουν για αυτό το σύστημα. Έπειτα, δεν υπάρχει λόγος για δαπάνη χρημάτων σε 2400MHz RAM για καθημερινή χρήση.  Όσον αφορά στο 1 ή 2 στικ ραμ, παίρνεις ένα τώρα και μελλοντικά (που δε νομίζω γιατί τα 8 σε υπερκαλύπτουν) μπορείς να βάλεις άλλο ένα. Το dual channel δε θα προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό για την περίπτωσή σου.

• Like 1
Δημοσ.

Η Asrock B250 Pro4 έχει καμιά διαφορά στα χαρακτηριστικά και γενικά στις επιδόσεις (εκτος απο το micro atx) απο την Asrock B250M Pro4;

Δημοσ.

Αν εννοείς την ASRock B250 Pro4 (η διαφορά είναι στο Μ αν δεν κάνω λάθος), τότε μόνο το μέγεθος και τυχόν PCI θύρες. Τώρα, από κει και πέρα στη θέση σου με τα υπόλοιπα χρήματα θα σκεφτόμουν και την αγορά ενός SSD.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...