rafa1919 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα συμφορουμήτες.Έχω ένα θεματάκι.Ζω σε πολυκατοικία σε ένα τεσσάρι διαμέρισμα, και το σπίτι έχει μονή τηλεφωνική παροχή. Μέχρι και σήμερα έχω Forthnet Double Play VDSL 50Mbps, και δεν είχα ποτέ κανένα θέμα με τη γραμμή κι ούτε σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω πρόγραμμα.Όμως, ένας συγγενής, ελέω της αδυναμίας της Wind να του μεταφέρει τη γραμμή του στο νέο του σπίτι και μη θέλοντας να σπάσει το συμβόλαιό του έχει μιλήσει με τη Wind κι εμένα για μεταφορά της γραμμής του στο σπίτι μου.Η ερώτησή μου είναι:Η Wind λογικά δε γνωρίζει για την ήδη υπάρχουσα γραμμή και την υπηρεσία μου με τη Forthnet στον χώρο μου. Όταν έρθουν οι τεχνικοί θα αποσυνδεθεί το ζεύγος από τη ρεγκλέτα για να "πάει" στο ζεύγος της Wind ή θα σταθεί εμπόδιο η Forthnet;Επικοινώνησα με τη Forthnet εξιστορώντας τους την κατάσταση και μου είπαν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο αν το σπίτι έχει ή μπορεί να λάβει διπλή τηλεφωνική παροχή.Το θέμα είναι ότι δε θέλω να χάσω τη δική μου γραμμή αλλά ούτε και να μη μπορώ να εξυπηρετήσω τον συγγενή για τη χάρη που μου ζήτησε.Έχει ή είχε κάποιος - κάποια από εσάς ανάλογη εμπειρία;Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
makfil Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Είσαι σίγουρος ότι στο διαμέρισμα ανεβαίνει μόνο ένα ζευγάρι; Είναι απίθανο γιατί ακόμη και πολυκατοικίες του '70 έχουν 2 ζευγάρια από το υπόγεια ώς το διαμέρισμα. Στην περίπτωση που τελικά ειναι ένα., πρέπει να έχεις βάλει καλώδιο από το κεντρικό κουτί στο υπόγειο μέχρι το διαμέρισμά σου, ώστε να το βρει έτοιμο ο τεχνικός που θα έρθει να συνδέσει τη γραμμή. Εννοείται, βέβαια, ότι στο KV θα υπάρχει διαθέσιμο ζευγάρι μέχρι την πολυκατοικία σου. 1
soteras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Βέβαια στο μποχ της πολυκατικίας βάζεις χέρι άμα ξέρεις 5 πράγματα και δεν είναι τα καλώδια χειρότερα και από μην πω τι εκεί δεν βάζεις καθόλου χέρι γιατί μπορεί να γίνει στραβή.Σαν πολύ απλή λύση συνήθως στις πολυκατικίες η πρίζα τηλεφώνου που είναι πολύ κοντά στην πόρτα είναι και η πρώτη πρίζα άμα την ανοίξεις έχει κάποιο καλώδιο που να μην ειναι συνδεδεμένο. 1
rafa1919 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ωραία.Ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές - προτάσεις. Θα το διερευνήσω και θα ενημερώσω σχετικά.Η απορία όμως παραμένει:Μήπως γνωρίζει κάποιος για το τι πιθανόν θα κάνει η Wind όταν θα έρθουν οι τεχνικοί;
soteras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Θα χτυπησει στο ονομα σου θα παει στο μποχ και αμα δεν βρει ζευγαρι καλωδιου που να πηγαινει στο διαμερισμα σου δεν θα προχωρησει στην εγκατασταση
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Aν ο τεχνικός δεν βρει γραμμή το σπίτι το αίτημα θα απορριφθεί και θα περιμένουν μεχρι να τους πεις οτι, οκ εβαλα δεύτερη γραμμη
rafa1919 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή θα δουν τη γραμμή ότι χρησιμοποιείται ήδη και δε θα προχωρήσουν το αίτημα, σωστά;
makfil Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Θα δει ο τεχνικός ότι δεν υπάρχει ελεύθερο ζευγάρι για το διαμέρισμα, θα σου πεί να βάλεις καλώδιο, όπως σου έγραψα πιο πάνω και θα φύγει. Edit Μην ξεχνάς και αυτό που σου έγραψα παραπάνω. Για να γίνουν αυτά πρέπει να να υπάρχει ελεύθερο ζευγάρι από το KV στο box της πολυκατοικίας.
soteras Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δηλαδή θα δουν τη γραμμή ότι χρησιμοποιείται ήδη και δε θα προχωρήσουν το αίτημα, σωστά; Ακριβως αυτο θα δουν οτι το καλωδιο ειναι σε χρηση και δεν υπαρχει 2ο καλωδιο που να πηγαινει σε εσενα και θα περημενουν μεχρη να πεις παιδια ολα κομπλε ελατε
rafa1919 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Το εκτιμώ πραγματικά. Αύριο περιμένω τους τεχνικούς της Wind. Να δούμε τι θα πουν κι αυτοί.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ευχαριστώ πολύ όλους για τις άμεσες απαντήσεις. Το εκτιμώ πραγματικά. Αύριο περιμένω τους τεχνικούς της Wind. Να δούμε τι θα πουν κι αυτοί. Να προσεχεις καλα τους τεχνικους της wind μην σου χαλάσουν την δικη σου σύνδεση προκειμενου να βαλουν την δικη τους, η wind γενικα ειναι επικίνδυνη
rafa1919 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Μετά από αρκετές ημέρες θαρρώ σωστό να σας ενημερώσω περί της εξέλιξης στη γραμμή.Λοιπόν:Ήρθε την ημέρα που σας είχα πει ο τεχνικός της Wind, μου πήρε το ζεύγος από εκείνο της Forthnet στη ρεγκλέτα και το σύνδεσε στο δεσμευμένο της Wind παρά το γεγονός ότι διαπίστωσε πως η γραμμή ήταν συνδεδεμένη σε υπάρχον ενεργό ζεύγος. Του το είπα κι εγώ αλλά τίποτα αυτός, σταρχιδίσταρος ολκής! Και με ένα υφάκι "σας γ@μ@ω όλους!". Πραγματικά άθλιο δείγμα από πλευράς Wind, εταιρεία για τον πέοντα που θα κάνει αυτό που θέλει δίχως να υπολογίζει νόμους κλπ. Μέτρησε την ταχύτητα και τα στατιστικά της γραμμής της Wind με αναλυτή και μου έλεγε για τρελά HEC errors και παρά το ~30db attenuation η γραμμή συγχρόνιζε σε 800kbps up και 4.3mbps down. Πραγματικά ΑΘΛΙΟ! Έλεγε ότι είναι βλάβη ΟΤΕ και πως θα το δήλωνε η εταιρεία σαν τέτοιο πρόβλημα και οι μέρες περνούσαν και δεν έγινε τίποτα. Αποσυνδέσεις δεν είχε αλλά η ταχύτητα είναι εξευτελιστικά αργή. Δε μπορούσε ούτε buffer σε 720P video στο YouTube να κάνει δίχως κολλήματα.Επικοινώνησα με τη Forthnet έπειτα από λίγες ημέρες και κανόνισα την επίσκεψη τεχνικού για τη σύνδεση της νέας γραμμής που εγκατέστησα στην πολυκατοικία (από το υπόγειο στον 9ο όροφο, φανταστείτε συνουσία αγαπητοί φίλοι). Η μέρα με τη νύχτα ο τεχνικός της Forthnet σε σχέση με τον μαλάκα της Wind. Πολύ ευγενικός άνθρωπος και με το χαμόγελο από την ώρα που ήρθε μέχρι την ώρα που έφυγε. Του τα είχα όλα έτοιμα, οπότε δε χρειαζόταν να μπλέκει με γεννήτριες θορύβου για να βρει το ζεύγος του διαμερίσματος κλπ. ήταν όλα ξεκάθαρα. Μου σύνδεσε τη γραμμή στο νέο ζεύγος επί της ρεγκλέτας κι όλα έπαιξαν άψογα κι απροβλημάτιστα! Είναι ευλογία η VDSL, ειδικά για όσους είχαν την εμπειρία να χρησιμοποιούν σάπιες συνδέσεις...Παρ'όλα αυτά όμως, κάποια τσογλανάκια στην πολυκατοικία έκοψαν το καλώδιο σε ένα σημείο το βράδυ και το διαπίστωσα το πρωί που πήγα να δω το interface του modem κι έλεγε "DSL Connection Down". Κατέβηκα στο σημείο κι έφαγα μία ώρα να το επαναφέρω σε λειτουργία, γιατί είναι ψιλοδουλειά και δεν ήθελα να φάω νήματα χαλκού κατά το ξεγύμνωμα. Τους άφησα και σημείωμα που τους αναφέρω ότι όποιος έχει θέμα με το καλώδιο να έρθει να μου το πει κατάμουτρα κλπ κλπ. Τι να πω, είναι να μη μπλέξεις με "ελληνάρες" μαλάκες. Θα δείξει... Επεξ/σία 20 Φεβρουαρίου 2017 από rafa1919
NikosKallithea Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 19 Φεβρουαρίου 2017 ^ Χαχααααααα, τι να σου πω, τρέλα 1
rafa1919 Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Φεβρουαρίου 2017 ^ Χαχααααααα, τι να σου πω, τρέλα Άσ'τα αδερφέ, η υπόθεση είναι δράμα και θέλει γερά νεύρα. Πάλι το έκοψαν την ίδια ώρα σήμερα στο ίδιο σημείο...
11demian111 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2017 Το καλωδιο το περασες μεσα απο τα καναλια του τοιχου η εξωτερικα??
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα