Επισκέπτης Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Και τελωνείο ακόμα πιο άνετα. Το μόνο που δεν διακινδυνεύεις τελωνείο πλεον πια είναι το vickmall με τριγωνική αποστολή (κόστος +20). Όλες οι κλασικές αποστολές (postnl, SG post, κλπ) έχουν εδώ και 2 μήνες μεγάλες πιθανότητες να μπουν τελωνείο. 20 δολαρια για να μην περασει τελωνιο? δεν αξιζει ουτε πλακα. Και αξίζει καλύτερα +50 ευρώ για τελωνείο; (υποθετικά, ποιος ξέρει τι μπορεί να βγάλουν...προς τα πάνω είναι όμως) καλυτερα να δωσει +20 για να το παρει μεσα σε 3 μερες απο ευρωπαικη αποθηκη παρα να ρισκαρει να κατσει ενα μηνα τελωνειο και να πληρωσει μινιμουμ 36 ευρω. Πληρώνει +20$ και + ένα καπέλο 30-40$ λόγω της "αξιοπιστίας" του μαγαζιού... Αν το πάρει από Ευρώπη πληρώνει το +50-60$ από την αρχή. Οκ γλιτώνεις την περίπτωση τελωνείου όπου θα πληρώνεις τα ίδια περίπου στο σύνολο, αν δεν μπει όμως; Ο καθένας κρίνει κ αποφασίζει. και εγω σκεφτομαι για gearbest αλλα φοβαμαι το τελωνειο πλεον... και επισης δεν σου το δηλωνουν σε μικροτερη αξια αν τους πεις... Gearbest ανετοτατα,ετσι ωστε αν το στειλεις πισω και εχεις αλλαξει ρομ να σε βγαλουν εκτος εγγυησης. Επισης κανουν και καμια βδομαδα να το στειλουν. Αν εχει καμια τρομερη προσφορα τοτε οκ,αλλα για 10-15$ vickmall και παλι vickmall. Παντως στις τιμες που παιζουν τωρα στη κινα(αν και καπου ετρεχε μια προσφορα με καμια 140αρα,οχι το international) τοτε η προσφορα απο εδω συμφερει και παρασυμφερει. Γραφε με κεφαλαια. ολα οσα λες ειναι τερμα τραγικα... σε ΟΛΑ τα μαγαζια αν αλλαξεις ρομ εισαι εκτως εγγυησης, ελληνικα κινεζικα ευρωπαικα κλπ... εννοειται οτι βαζεις την μαμα ρομ πριν το στειλεις απο οπου και αν το πηρες, βεβαια για να λες κατι τετοιο ασε.... καταλαβαινω... καθολου βδομαδα δεν κανουν αλλα οκ ας υποστηριξουμε το vickmall μωρε... δεν εχει αδικα μονο ελληνες αγοραστες το vickmall οι πιθανοτητες για τελωνιο μεσω postNL ειναι πραγματικα ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΕΣ, και στο κατω κατω αν κατσει τελωνιο δεν το παιρνεις και το αφηνεις να γυρισει πισω... και ναι σε κινητα των 150 ευρω αξιζει ΑΝΕΤΟΤΑΤΑ αυτη η ταλεπωρια, σιγα μην τα πληρωνα 200 ευρω για να εχω ΤΑΧΑ το κεφαλι μου ησυχο... ειπαμε ομως... κλασικα ολοι αγαπατε vickmall ξαναλεω δεν ειναι τυχαιο οτι το 70% των αγοραστων του vickmall ειναι ελληνες Καλύτερα την όποια συζήτηση περι τελωνείου να την βάζουμε εδώ παίδες, για να μην φύγουμε εκτός θέματος. http://www.insomnia.gr/topic/471924-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CF%87%CF%8E%CF%81%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%BA%CF%84%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%8C%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BD%CE%B1-%CE%BC%CE%B7%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%8E%CF%83/page-248 Για να κλείσω τη συζήτηση όμως περί τελωνείου και τις πρόσφατες εξελίξεις, το ρίσκο συμφέρει αν μιλάμε για κανα 50+ διαφορά σε σχέση αν το έπαιρνες από Ελλάδα. Και ναι, η εγγύηση είναι ένα χάπι που το χρυσώνουμε ομολογουμένως όλοι,αλλά πόσοι από εμάς πραγματικά το χρειαζόμαστε? Έχω πάρει κινητό από vickmall,minideal,gearbest,to2c(το παρέλειψα πριν) και όλα αποδείχτηκαν τρομερά γερά.1,5 χρονο και άνω.Ανάθεμα πόσες τούμπες έχουν φάει.(φυσικά έχουν κυρίως τη δικιά τους tpu case+τζαμακι). Με μια αλλαγή μπαταρίας, σα καινούρια γίνονται. 2 χρόνια κλέινει το coolpad μου και αν δεν χρειαζόμουν μεγαλύτερη οθόνη για διάβασμα, δν θα το άλλαζα. Εάν το κινη΄το μας έρθει out of the box καλό,τότε όλα ''μαλλον'' βαίνουν καλώς. Δεν ξέρω, αλλά ελπίζω το κολπάκι και με το gift και low value να λειτουργεί ακόμα. Και έπειτα με το ''σταυρό στο χέρι'' να μην περάσει τελωνείο. Anyway, τα υπόλοιπα στο αντίστοιχο νήμα. ----------------------------------- Όσον αφορά το κινητό του νήματος τώρα, είναι από τα ποιο τίμια που μπορείς να πάρεις σε κινέζικο. Και μάλιστα απο μαγαζί τις γειτονιάς σου, ούτε καν παραγγελία απί σκρουτζ. Μέχρι και 800Ηz διαθέτει για τους έχοντες ανάγκη. Η κάμερα μπορεί να χάνει αλλά ποιο κινέζικο δεν χάνει? Απλά να αναφέρω ότι στα 230 πρόσφατα φίλος πήρε galaxy 7, οπότε οτιδήποτε πάνω από 200 σίγουρα σκεφτέιτε το διπλά αν το θέλετε όντως απο Κίνα μεριά. Όσον αφορά το Note 4 τωρα, μάλλον είναι καλύτερο σε επιδόσεις και κάμερα,μπαταρία όμως? Ακόμα αυτό δεν το έπιασα.Δεν έχει 800αρα όμως,ώστε και πάλι όσοι την χρειάζονται ''γεια σας''. Το οποιο και κάνει ένα 200αρι από Κίνα. Ουσιαστικά,μιλάμε πάντα πλεον για κανα 50αρι διαφορά,στα κινέζικα τουλάχιστον π πλέον έρχονται Ελλάδα. ΄Η τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι. 50 δν είναι λίγα για πολλούς αφενός και αφετέρου ακόμα και αν περάσει τελωνείο, τα δίνεις εκεί. Προσωπικά δν δίνω μία για την εγγύηση, η μόνη όποια ''εγγύηση'' που με νοιάζει να είναι λειτουργικό out of the box . Ακομα και service να χρειαστεί, πραγματικά εαν πάτε σε έναν ιδιώτη και τακτοποιήστε το. Θα πάρει απειροελάχιστα, επειδή ακριβώς είναι ''κινεζιά'' όπως πολλοί ακόμα λένε. Μεχρι και τα ανταλλακτικά είναι φθηνά απο ebay. * fun fact: έχω ακόμα την αίσθηση πως αν πουλήσω το coolpad f1 μου ΤΩΡΑ, είτε ολόκληρο είτε σε κομμάτια, έχει γίνει τόσο ανάρπαστο ώστε κάποιο θα αγοράσει. Δεν ξερω κατα ποσο παιζει να σου επιστραφουν χρηματα, αλλα ακομα και ετσι... 1 με 1,5 μηνα να σου ρθει και μετα θα περιμενεις αλλο 1 με 1,5 μηνα να σου ρθει το επομενο; Δηλαδη ενδεχομενως 3 μηνες να περιμενεις συσκευη; Αυτο δεν ειναι και τοσο ρεαλιστικο σεναριο αδερφε. Τουλαχιστον εγω δεν παιζει να το κανα. Δεν ''υπάρχει'' σάλιο σε πολλούς αδερφέ, οπότε πίστεψε με αξίζει και παραξίζει και το τελευταιο κέρμα...
millboc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Προσφέρει το vickmall τριγωνική αποστολή; Τι ακριβώς εννοείς; Μήπως εννοείς παραλαβή από ευρωπαική αποθήκη; ναι, μέσω Θεσσαλονίκης...
Ntinaras Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 ναι, μέσω Θεσσαλονίκης... τριγωνικη αποστολη κανει με 2κρ σε τριγωνικο ρανταρ 4
stelios18120 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Χαχαχα Τριγωνικό ραντάρ και φέρε την Μαρία με το καλό. Νίκος κορωμπος. 3
Antretng Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Όσον αφορά το Note 4 τωρα, μάλλον είναι καλύτερο σε επιδόσεις και κάμερα,μπαταρία όμως? Ακόμα αυτό δεν το έπιασα.Δεν έχει 800αρα όμως,ώστε και πάλι όσοι την χρειάζονται ''γεια σας''. Το οποιο και κάνει ένα 200αρι από Κίνα. .... Δεν ''υπάρχει'' σάλιο σε πολλούς αδερφέ, οπότε πίστεψε με αξίζει και παραξίζει και το τελευταιο κέρμα... Εγω ειδα διαφορα και σε αλλους τομεις. Πχ στο δαχτυλικο θα τυχαινε πολλες φορες που δεν θα το πιανε και επρεπε να το ξαναπατησω ενω στο 4 ειναι πολυ πιο αξιοπιστο. Γενικα ειναι ενα κλικ πανω σε ολα (οθονη, ηχο, δαχτυλικο, ποιοτητα κατασκευης, καμερα) αλλα ναι χανει καπως σε μπαταρια (παλι τερας ειναι απλα το 3 ειναι καπου +10% παραπανω αυτονομια) και δεν εχει 800αρα. Στα + του rn3pro θα προσθετα τις custom roms. Αν για σενα αποτελουν deal breaker φυσικα πας στο rn3pro που εχει και σουπερ τιμη αυτη τη στιγμη. Οσον αφορα το αλλο, αν ειναι να παραλαβεις σε 3 μηνες μπορει να μιλαμε και για αλλες τιμες ή να χουν βγει και αλλα μοντελα. Τρεις μηνες ειναι παρα πολυ. Βεβαια ειναι και θεμα προταιρεοτητων παντα και ο καθενας πραττει βασει αυτων. 1
isay Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Καλημέρα παιδιά. Κάποιος κάτοχος τους κινητού μπορεί να με ενημερώσει πως να αλλάξω τους ελάχιστους χαρακτήρες στα SMS; Μου δίνει 60 αντί για 160 που είναι κανονικά και χρεώνομαι διπλά μηνύματα! Ευχαριστώ εκ των προτέρων! Αντιμετώπισα το ίδιο θέμα με άλλα μοντέλα της εταιρείας και ο πιθανές λύσεις εχουν ως εξής (τα γράφω για να υπάρχουν μαζεμένα) Να χρησιμοποιείς το google keyboard και στα ελληνικά να γράφεις ΜΟΝΟ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ελληνικά (μπορεις να κάνεις mix με μικρα αγγλικά και νουμερα/συμβολα). Βλέπεις το μετρητη δίπλα στο κείμενο και καταλαβαίνεις ποτε εβαλες unicode Να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη εφαρμογή που υποστηρίζει non unicode χαρακτήρες. Π.χ. για ενα διάστημα δουλευα το go sms pro αλλά με τον καιρό το ξήλωσα Να χρησιμοποιείς το app greek keyboard https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sql.greekkeyboard&hl=en Να χρησιμοποιήσεις πειραγμένη rom από το xiaomi-hellas που εχουν περάσει fix Αλλες πιο μπερδεψιάρικες λύσεις Προσωπικά κατέληξα (και εδώ και καιρό) χρησιμοποιώ το greek keyboard και πιο σπάνια χρησιμοποιώ το google keyboard. Εννοείται για μικρά μηνύματα τύπου "πάρε τηλ οταν τελειώσεις" δηλαδή οταν ειμαι κάτω απο 60 chars, γράφω με ο,τι βρω μπροστά μου, αλλά για μεγάλα μηνύματα μονο greek keyboard. Αν θες να καταλάβεις περισσότερα πως δουλευει το μη unicode διάβασε την παρακάτω συζήτηση https://xiaomi-miui.gr/community/index.php/Thread/11116-Καλή-εφαρμογή-για-160-ελληνικούς-χαρακτήρες-μικρά-Κεφαλαία-στα-sms/ Τέλος τα παραπάνω βρίσκουν εφαρμογή (εκτός βεβαια της rom ) σε όλα τα σύγχρονα smartphones ανεξαρτήτου μάρκας
leo066 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 όχι, εννοεί αποστολή με κουριερ chronopost/dpd μέσω Γαλλίας και παράδοση εδώ με acs χωρίς τελωνείο ναι, μέσω Θεσσαλονίκης... 1
millboc Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 όχι, εννοεί αποστολή με κουριερ chronopost/dpd μέσω Γαλλίας και παράδοση εδώ με acs χωρίς τελωνείο 2 τηλέφωνα που πήρα με αυτό τον τρόπο, πέρασαν από Γαλλία, μετά πήγαν Θεσ/νίκη και μετά Αθήνα...
ziaba Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2017 Εδω δεν λεει οτι ειναι επισημο σημειο πωλησης: http://www.xiaomi-greece.gr/sales-points Αφου το χει διαθεσιμο εδω: https://www.welcomestores.gr/index.php?route=product/category&path=6_7&mfp=80f-kataskeyast-s[348] γιατι να το ρισκαρεις? ο γερμανος ειναι στο όμιλο ΟΤΕ το ίδιο μαγαζί ειναι και πουλάει συσκευές μόνο ελληνικής εισαγωγής
andreasece Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Το vickmall έχει αποθήκη στη Θεσσαλονίκη, οπότε αγορά από την ευρωπαϊκή του αποθήκη σημαίνει κινητό σε 2 μέρες σπίτι με ΕΛΤΑ. Λογικό μου ακούγεται το 70% των πελατών να είναι έλληνες. Επίσης βάζουν ότι ρομ ζητήσεις και όχι μαϊμουδορομ των άλλων κινέζων. Για αποστολή από Κίνα προσφέρει τριγωνική με +$20 που κατά τη γνώμη μου αξίζει, αφού αν μπει τελωνείο θα πληρώσεις από 36€ και πάνω. Το ίδιο κάνουν και μερικοί αξιόπιστοι πωλητές στο αλι που έχουν λίγο καλύτερες τιμές από vickmall. Με NLpost εννοείται ότι μπαίνουν τελωνείο, όσο μπαίνουν και όλα τα άλλα. Όποιος αποφασίσει να αγοράσει θα το ψάξει σίγουρα γιατί πέφτει πολλή παραπληροφόρηση και στο τέλος ευθύνη δεν θα μπορεί να ζητήσει από κανέναν αν αναγκαστεί να πληρώσει τελωνείο. ΥΓ αν μπει τελωνείο το δέμα και το αφήσεις εκεί, συνήθως το καταστρέφουν, κι επειδή η πολιτική των κινεζομάγαζων είναι ότι οι δασμοί επιβαρύνουν τον πελάτη δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε λεφτά πίσω. 1
iakoboss7 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 ΥΓ αν μπει τελωνείο το δέμα και το αφήσεις εκεί, συνήθως το καταστρέφουν, κι επειδή η πολιτική των κινεζομάγαζων είναι ότι οι δασμοί επιβαρύνουν τον πελάτη δεν υπάρχει περίπτωση να δείτε λεφτά πίσω. που το εχεις δει αυτο?
andreasece Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 που το εχεις δει αυτο? Το ότι τα καταστρέφουν; Θεωρούνται απαράδεκτα και παραμένουν για ένα διάστημα στο τελωνείο. Αν στο τέλος του διαστήματος δεν έχουν παραληφθεί καταστρέφονται (ή γίνονται δώρο στη γυναίκα κάποιου τελώνη). Κάποιος στο miui φορουμ είχε ζητήσει από geekbyuing τα λεφτά του πίσω, επικοινώνησε το gb με το τελωνείο και είπαν ότι δεν μπορούν να το στείλουν πίσω. Το ότι είναι ευθύνη οι δασμοί του αγοραστή; Σε σχεδόν όλα τα μεγάλα κινεζομάγαζα το γράφει στην πολιτική τους και μάλιστα πριν ολοκληρώσεις την παραγγελία το επισημαίνει πάλι. Άρα και τo paypal δεν μπορεί να σε δικαιώσει, εφόσον ήταν δικιά σου ευθύνη.
Billator Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) που το εχεις δει αυτο? Δεν ισχύει φυσικά :P @andreasece σόρρυ αλλά ότι νά'ναι λες. Αν δηλώσεις το δέμα ως απαράδεκτο κατευθείαν στέλνεται πίσω στον πωλητή (ΠΡΟΦΑΝΩΣ αφού βγει απο το τελωνείο). Για να πάρεις refund πρέπει πρώτα να ΦΤΑΣΕΙ πίσω στον πωλητή. ΑΝ ΜΟΝΟ ο πωλητής δεν δεχτεί να το παραλάβει χάνεις κ τα λεφτά και το δέμα σου. Οπότε πριν κάνεις κάποια κίνηση άρνησης παραλαβής μιλάς πρώτα με τον πωλητή. Αν ενώ είναι μέσα στο τελωνείο ζητήσεις refund θα πάρεις τον κ.Πουλόπουλο προφανώς. Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από Billator 1
andreasece Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Σόρρυ, αλλά εγώ προειδοποίησα. Και μάλιστα με επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα ο καθένας παραγγέλνει με δικιά του ευθύνη.
Billator Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Σόρρυ, αλλά εγώ προειδοποίησα. Και μάλιστα με επιχειρήματα. Από εκεί και πέρα ο καθένας παραγγέλνει με δικιά του ευθύνη. Εχεις κάνει ποτέ ο ίδιος την διαδικασία; Πως προειδοποιείς για κάτι που δεν ξέρεις πως γίνεται; Επεξ/σία 14 Φεβρουαρίου 2017 από Billator
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα