ziggy_stardust Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Γεια σας! Σε νέο σύστημα gigabyte b150 hd3p intel i5 6600 corsair vengeance 2x8GB corsair rm650x έχω το εξής πρόβλημα : μετά από κάποιες ημέρες χρήσης χάνεται το ιντερνετ. Στα windows 10 σχεδόν με το που θα ολοκληρωθεί το προσωπικό μου σετταρισμα από προγράμματα και ότι updates προλάβουν να γίνουν χάνεται η σύνδεση. αναγνωρίζει το συνδεδεμενο καλώδιο αλλα δεν έχει νετ. δεν ειναι περιορισμένη η συνδεσιμότητα όπως συχνα συναντάς. λέει connected no internet! δοκίμασα ακόμα και με pci lan card, δοκίμασα να στείλω μέσω usb ιντερνετ από το κινητό. το αποτέλεσμα ήταν το ίδιο. με φορματ ή επαναφορά το πρόβλημα λυνόταν και ξανά απο την αρχή. στα windows 7 με κλειστα updates το έστησα και έκανα χρήση σχεδόν 2 βδομάδες μέχρι που χτες επανήλθε το πρόβλημα μόνο που πλέον τα μηνύματα με ώθησαν πιο γρήγορα να βρώ περίπου τι φταίει. λέει unidentified network με το κίτρινο θαυμαστικό με τα troubleshooter βγάζει: windows could not automatically detect this networks proxy settings και dhcp not enabled που ομως κάτάφερα να το ενεργοποιήσω και πλέον αντί unidentified λεει μόνιμα identifying network. σε κάθε περιπτωση δεν έχω default gateway και δε μπορώ να μπω στο ρούτερ! όλες μου οι αλλες συσκευές ( 2 λαπτοπ, 2 κινητά, 1 τάμπλετ ) δεν έχουν θέμα συνδεσιμότητητας!
rfc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Επειδη δε σου δινει dhcp το ρουτερ σου συμβαινει αυτο. Δοκιμασε να κανεις ρεσταρτ στο ρουτερ εκεινη τη στιγμη που στο κανει και δες αν βγαινεις. Δοκιμασε αλλους drivers πιο παλιους ή πιο καινουργιους στη καρτα δικτυου σου.
ziggy_stardust Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Επειδη δε σου δινει dhcp το ρουτερ σου συμβαινει αυτο. Δοκιμασε να κανεις ρεσταρτ στο ρουτερ εκεινη τη στιγμη που στο κανει και δες αν βγαινεις. Δοκιμασε αλλους drivers πιο παλιους ή πιο καινουργιους στη καρτα δικτυου σου. κατ αρχήν το θέμα είναι μόνιμο! άπαξ και συμβεί αν δεν κάνω φορματ ή επαναφορά το σύστημα στην αρχή του δεν επανέρχεται αυτα που προτείνεις τα χω κάνει ! αλλά δεν είναι περίεργο που το κάνει μετά από λίγες μέρες χρήσης ; το ρούτερ σίγουρα δεν έχει θέμα αφού τόσες άλλες συσκευές είναι οκ ( δεν ξέρω αν πρεπει να ρυθμίσω ειδικά κάτι στο ρουτερ για το συγκεκριμενο σύστημα ) και δε νομίζω να είναι θέμα drivers γιατί όπως είπα δοκίμασα και με ξεχωριστή κάρτα δικτύου αλλά και να κάνω το κινητό modem μέσω usb και το αποτέλεσμα ήταν και πάλι το ίδιο ! αρχικά νόμιζα πως ήταν θέμα των windows10 και για αυτό επέστρεψα στα 7.
rfc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 με καλωδιο εισαι? Αν ναι αλλαξε και ενα καλωδιο. Αν δε σου παιζει τπτ βαλε στατικ.
ziggy_stardust Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) έχω δοκιμάσει και άλλα καλώδια . κάποια άλλα δεν τα αναγνώριζε καν και με τα υπόλοιπα το πρόβλημα ήταν το ίδιο. υπάρχει κάποιο πιο ειδικό καλώδιο ; δεν ξέρω σίγουρα πως βάζουμε στατικ - τα δίκτυα είναι το πιο άδύναμο μου σημείο. με τις φτωχές μου γνώσεις συλλογίζομαι: πριν καποιο καιρό άλλο μηχάνημα με ίδίο softwarικο setup και καλωδίωση ήταν οκ => άρα το hardware φταίει στο υπάρχουν μηχάνημα με διαφορετική κάρτα δικτύου το πρόβλημα παραμένει => άρα δε φταίει το hardware παρεπιπτόντως προσπάθησα να κάνω restore point και ενώ επέλεξα διάφορα points κανένα δεν μπόρεσε να κάνει ολοκληρώσει τη διαδικασία update: με διαφορετικά καλώδια και άλλου τύπου επιβεβαιώνω πως δεν υπαρχει διαφορά. με boot σε safe mode πάλι καμία διαφορά η εντολη ipconfig /renew μου έδωσε το εκης σφάλμα: error occured while renewing Local Area Connection 2: The RPC server is unavailable Επεξ/σία 9 Φεβρουαρίου 2017 από ziggy_stardust
rfc Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Kane winsock και ip reset, γοογλαρε το να δεις πως γινεται.
ziggy_stardust Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 αν δε με απατά η μνήμη μου το χω δοκιμάσει ήδη ανεπιτυχώς. έχω ψάξει όλο το ξενόγλωσσο ίντερνετ και όλες οι προτάσεις για παρεμφερή προβλήματα δεν είχαν αποτέλεσμα σε μένα!αποφάσισα να γράψω εδώ περιγράφοντας όλα τα συμπτώματα και τις απέλπιδες προσπάθειες μπας και βρούμε μια άκρη.επιβεβαιώνω πως το πρόβλημα είναι από το ίδιο το PC μιας και ξεκλέψα λίγο χρόνο και το φερα από το σπίτι στη δουλεία για να δούμε με άλλο ρουτερ, με άλλο καλώδιο και με άλλο ISP ( τύπικά ίδιο ISP βέβαία ) τί γίνεται! τα ίδια!
ziggy_stardust Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 συνεχίζοντας τις δοκιμές 0% loss κανοντας ping την κάρτα 127.0.0.1 100% loss κάνοντας ping τον localhost 100% loss κάνοντας ping στο router κατάφερα να μπω στο ρουτερ ενσυρματα από ενα λάπτοπ ( ασύρματα δε με άφηνε ) και προφανώς δε βλέπει το pc συνδεδεμένο επίσης ενω το ipconfig μου δίνει dhcp enabled μετα από κάτι δοκιμές εντολών στο command prompt μου βγαλε windows could not start the dhcp client service on local computer
rfc Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Εχεις προβλημα στα win απο οσο καταλαβαινω τοτε
ziggy_stardust Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 αυτό έχω καταλάβει και γώ ! το θέμα είναι πως γίνεται να βγαζει το ίδιο πρόβλημα και στα 10άρια και στα 7αρια. στα 7άρια έκανα βρήκε θέματα και το check disk.στα 10 το βγάζει μέσα σε μια μέρα. πρέπει να τα πέρασα 4-5 φορές και πάντα το ίδιο γινόταν. και στα 7 το παρουσίασε μέσα σε μία βδομάδα. τα ίδια 7 έτρεχα και στο πάλιο μου μηχάνημα απροβλημάτιστα 3-4 χρόνια μετα από το τελευταίο φορματ που χα κάνει. Πώς προτείνετε να το αντιμετωπίσω;
mitsus Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 15 Φεβρουαρίου 2017 Δοκιμασε και λινουξ, να δεις τι θα κανει
ziggy_stardust Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2017 το σκέφτηκα, αλλά δεν το έκανα ακόμα. εχω λίγο απογοητευτεί. έχω και κάποιες οφφλινε δουλειές να κάνω και έχω βαρεθεί τις δοκιμές.πιστεύεις αρκεί κάποιο liveusb ή να το εγκαταστήσω κανονικά; επίσης υπάρχει πρόταση διανομής ;έχετε ακούσει την περίπτωση να μπλοκάρει μετά από συγκεκριμενο bandwidth ; στα 10άρια που κάνουν μόνα τους update άρα κατέβαζε πράμα και σταμάτουσε η λειτουργία μέσα στη μέρα. στα 7άρια με μπλοκαρισμένα τα updates πήγε μια βδομάδα. και γενικώς σε μια δοκιμαστική φάση δεν είχα κάτει να κατεβάσω υλικό εγώ για να αυξήσω το bandwidth.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα