DAIDALUS0084 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα σε ολους, θα ηθελα να κανω μια ερωτηση, Κανω ανακαινιση πληρη στο πατρικο μου σπιτι και ταυτοχρονα ενας πολυ καλος οικογενειακος φιλος φευγει μονιμα για Γερμανια επεσε λοιπον η ιδεα αντι να αγορασω καινουρια ντουλαπια κουζινας που θα στοιχησουν περιπου 2000-2500 ευρω να αγορασω τα δικα του που ειναι 3 ετιας μιας και το σπιτι του θα το κλεισει μονιμα να τα ξηλωσουμε απο το σπιτι του να του δωσω ενα ποσο των 800 ευρω ωστε και εγω να γλυτωσω καποια χρηματα αλλα και εκεινος να βοηθηθει με τα εξοδα του ταξιδιου του. Επειδη ειμαι λιγο ασχετος με αυτα τα θεματα κατι τετοιο ειναι πρακτικα εφαρμοσιμο η υπαρχουν προβληματα? πχ να μην μπορουν να ξηλωθουν τα ντουλαπια απο μεταχειρισμενη κουζινα η το κοστος ξηλωματος να ειναι μεγαλυτερο κ.τ.λ ευχαριστω εκ των προτερων για ολες τις συμβουλες.
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Κουτιά είναι, βγάζεις τις βίδες και τα λύνεις. Το μόνο πρόβλημα είναι να μην ταιριάζουν απόλυτα στο νέο σπίτι, να μένει κενό, όπου θα πρέπει να πάρεις κάτι να γεμίσεις τον χώρο.
DAIDALUS0084 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Λογικα αν χρειαζομαι προσθηκη ενας ξυλουργος δεν θα μπορει να φτιαξει μια επιπλεον σειρα απο ντουλαπια παρομοιoυ σχεδιου?
idomeneas7 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Να βρεις ακριβώς ίδιο χρώμα ίσως είναι δύσκολο, αν είναι κάτι κοινό δεν θα έχεις θέμα. Σίγουρα θα χρειαστείς μετατροπές, πχ στη μπάζα ή σε πλαίσια κολλημένα στον τοίχο που ίσως σπάσουν στην αφαίρεση. Θα πρέπει να κόψεις τον πάγκο ή μπορεί και να είναι μικρός οπότε να θες άλλον. Γενικά πάντως είναι εύκολο, εγώ μόνη μου είχα λύσει ένα ντουλάπι για να μπει πλυντήριο πιάτων και μου έκανε εντύπωση πόσο εύκολα λύνεται.
NikosKallithea Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δύσκολο αυτο που ζητας, το πολυ να ταιριάξεις 2-3 κουτια και τα αλλα να τα καταστρέψεις, για τον πάγκο δεν το συζητάω αποκλείεται να ταιριαζει στις διαστάσεις ...πιστευω το αποτέλεσμα θα ειναι να μην έχουν κουζινα και τα δυο σπίτια.
bluesattack Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Λογικα αν χρειαζομαι προσθηκη ενας ξυλουργος δεν θα μπορει να φτιαξει μια επιπλεον σειρα απο ντουλαπια παρομοιoυ σχεδιου? Αμα πληρωσεις σου φτιαχνουν τα παντα.Το θεμα ειναι ποσο συμφερουσα ειναι η αγορα απο τον φιλο σου , δηλαδη για τι διαστασεις και ποιοτητα μιλαμε.
haris_216 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Όπως ήδη ειπώθηκε, έχει σημασία το ποσόν αλλά και η ποιότητα των ντουλαπιών. Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα μπορέσεις να χρησιμοποιήσεις ένα μέρος της κουζίνας του φίλου σου και όχι όλη, ανάλογα με τις ομοιότητες που υπάρχουν ως προς τις δύο κατόψεις αλλά και τους περιορισμούς (δοκάρια, κολώνες, ανοίγματα, κλπ). Το αν αυτό το μέρος που θα χρησιμοποιηθεί είναι μεγάλο ή μικρό, αυτό θα στο πει κάποιος γνώστης που θα δει, αλλά και θα μετρήσει, τις δύο κουζίνες. Αν μάλιστα είσαι τόσο κ...ρδος και καταφέρεις να χρησιμοποιήσεις μεγάλο μέρος, θα σου έλεγα να πεταχτείς και μέχρι το προπατζίδικο απόψε για κάνα...τζόκερ Εννοείται πως όλα γίνονται αλλά γενικά, αν χρειαστεί (που θα χρειαστεί) να γίνουν προσαρμογές και να μπουν πρόσθετα, αποκλείεται να βρεις ίδια. Ακόμα και του φίλου να του είχαν περισσέψει ξύλα από την εγκατάσταση, θα έχουν χρωματική διαφορά αυτά που χρησιμοποιήθηκαν με αυτά που έμειναν στην αποθήκη. Τώρα βέβαια αν δεις το πρακτικό της υπόθεσης και είσαι έτοιμος να παραβλέψεις μικρές διαφορές στο χρώμα, κλπ τότε ίσως και να αξίζει τον κόπο ΥΓ Μιλάω πάντα για τις προσόψεις ντουλαπιών, συρταριών και πάγκο. Εννοείται πως αναφορικά με τα "κουτιά" δεν υπάρχει θέμα αφού αφενός δεν φαίνονται αλλά και συνήθως (με εξαίρεση κάποιες ιδιαίτερες και πιο ακριβές κουζίνες) είναι λευκά.
greekbusters Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Τα κουτιά θα ταιριάζουν αν είναι σχετικά ίδια μέτρα. Σίγουρα θα χρειαστείς μετατροπές όμως όπως πχ Αν είναι γωνιακή η μία και η άλλη όχι, τότε θα χρειαστείς έξτρα. Ο πάγκος σίγουρα χριζει αλλαγής, μιας και δεν θα τοποθετηθεί ο ίδιος νεροχυτης, μάτια κουζίνας κλπ. Τώρα για τα πορτακια και τα μπροστινα, αν τυχόν χρειαστείς έξτρα, να ξέρεις πως αν είναι από ικεα, πρακτικερ κλπ δύσκολα θα βρεις τα ίδια. Αν είναι από επιπλοποιο θα τα βρεις ακριβώς στην ίδια απόχρωση,(εκτός αν είσαι γκαντέμης, μιας και μερικά από αυτά έχουν καταργηθεί πια λόγω μη ζήτησης). Αν από την άλλη είναι βαμμένα τότε θα σου στοιχισουν αρκετά περισσότερα σε σχέση μ τα μελαμινης, βακελιτη κλπ. Πάντως όπως σ είπαν και οι προηγούμενοι, ναι γίνεται και αν είναι σε καλή κατάσταση είναι καλή ευκαιρία, αλλά αν έχει αρκετά μερεμετια, κλεισίματα και άλλα παρόμοια θα χρειαστείς καλό μάστορα
paylidis Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Για μένα δεν αξίζει. Καλύτερα πάρε μια φθηνότερη κουζίνα και να είναι καινούργια. Με την μετεγκατάσταση και τις μετασκευές τα 800 μπορούν άνετα να φτάσουν να γίνουν τα δίπλα προτού να το καταλάβεις.
41ex Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Πρώτα βρες τον μάστορα που θα στο κάνει και ζήτα του συγκεκριμένη προσφορά. Μόνο αυτός μπορεί να στο απαντήσει αφού μετρήσει και τα δει από κοντά. Πάρε δυο τρεις προσφορές γιατί θα εκπλαγείς από την απόκλιση που μπορεί να έχουν.
qonqo Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Παρόμοια ερώτηση κι εγώ: Μπορεί μια εντοιχισμένη ντουλάπα με κάποιον τρόπο να αποκολληθεί και να μεταφερθεί σε άλλο δωμάτιο; Έχω μία ντουλάπα στο καθιστικό (ο προηγούμενος ιδιοκτήτης έκανε πολλά παράξενα...) και θέλω να τη μεταφέρω στο Υ/Δ. Ευχαριστώ.
NikosKallithea Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Ντουλαπα ναι μπορεις να την πας αλλού σχετικα εύκολα, υπάρχει ενα σοβαρό πρόβλημα πριν ξεκινήσεις πρέπει να δεις αν το πάτωμα ειναι ιδιο και κατω απο την ντουλάπα, αν ναι οκ, αν οχι πας και για πατώματα.
xsterg Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 φυσικα και δεν αξιζει. αποκλειεται η νεα θεση να ειναι ιδια με την παλια. αλλα και ιδια να ειναι (απιθανη περιπτωση) θα υπαρχουν μικροδιαφορες σε θεση κουζινας, απορροφητηρα, νιπτηρα, ψυγειου, δοκαριων, κολονων κτηριου. δεν γινεται να την βγαλεις απο την μια θεση και να μπει στην αλλη. ολο και καποιο κενο θα υπαρχει, ολο και κατι θα ειναι πιο μεγαλο η πιο μικρο. χωρια που και στην αποξηλωση αλλα και στην μεταφορα και στην τοποθετηση μπορει και θα γινει καποιο λαθος. τι θα κανεις? θα βαλεις οτι να ειναι? εγω θα προτεινα μια νεα κουζινα, οικονομικη, χωρις μηχανισμους και πολυπλοκα εξαρτηματα εαν το προβλημα σου ειναι το κοστος. μην παρεις ακριβα ξυλα, μην βαλεις αμορτισερ, μηχανισμους κλπ.
Nabuko Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 Δημοσ. 28 Νοεμβρίου 2024 6 ώρες πριν, xsterg είπε φυσικα και δεν αξιζει. Μπερδεύτηκες και απαντάς σε ποστ 7 ετών 😄
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα