Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Κάποια στιγμή ο υπολογιστής έσβησε και άλλαξα το τροφοδοτικό. Δούλεψε κανονικά για δύο μέρες αλλά το βράδυ της δεύτερης μέρας, καθώς έβλεπα μία ταινία, κοιμήθηκα και ξύπνησα από έναν επίμονο θόρυβο (μπιπ). 

Σηκώθηκα τον έκλεισα και την επόμενη μέρα όταν τον άναψα, ξανά πάλι το μπιπ. Ήταν ο σκληρός ο οποίος δεν γύρναγε. Υποθέτω χάλασε. 

Φτιάχνω ένα usb του Linux αλλά διαπιστώνω ότι ο υπολογιστής δεν δίνει καν σήμα στην οθόνη ώστε να μπω στο bios.  

Σε ένα μαγαζί που επισκευάζει υπολογιστές ρώτησα και μου είπε να αλλάξω θέση στις μνήμες και να βγάλω την στρογγυλή μπαταρία για να καθαρίσει το bios. Τίποτα. 

Τον πήγα εκεί, για να τον δει μόνος του. 

Την άλλη μέρα πήγα από εκεί και συνέχιζε τις δοκιμές. Είχε βγάλει τα πάντα από το κουτί και δοκίμασε με άλλο τροφοδοτικό επάνω και άλλη κάρτα γραφικών. Πάλι τίποτα. 

Ξανασυνδέει τα δικά του κομμάτια και κάποια στιγμή ο υπολογιστής όντως έδωσε σήμα (το είδα μπροστά μου) και μπήκε στο bios. 

Όταν όμως έβαλε τα κομμάτια (motherboard κλπ), πάλι μέσα στο κουτί (midi tower), πάλι δεν έδινε σήμα στην οθόνη ώστε να εμφανίσει το bios. 

Τι συμβαίνει; 

Έχει καεί η motherboard και απλά έτυχε μία φορά να δώσει σήμα; 

Τώρα τον έχω σπίτι και κάνω πειράματα. 

Πάλι τίποτα. 

Οθόνη μαύρη. 

Σύνθεση : Intel i5, ASRock P55M Pro, Radeon HD4670 Saphire, 4gb ram

Δημοσ.

Βγάλε πάλι όλα τα εξαρτήματα έξω από το κουτί. Αν δουλέψει τότε πιθανότατα βραχυκυκλώνει η μητρική με το σασί. 

• Like 1
Δημοσ.

Το βραχυκύκλωμα το σκέφτηκα κι εγώ. Ξέχασα να πω, ότι έβγαλα κι εγώ μία φορά την μητρική και την ακούμπησα σε ξύλινη επιφάνεια, όμως πάλι δεν έγινε τίποτα. 

Δημοσ.

"Ξανασυνδέει τα δικά του κομμάτια και κάποια στιγμή ο υπολογιστής όντως έδωσε σήμα.."

¨Αρα είναι ζωντανό.

Μια λεπτομέρεια είναι ένα τίποτα. Έχεις άλλα  100% λειτουργικά κομμάτια  VGA, Ram?

Αν ναι χρησιμοποίησε τα. Και μία-μία τις  Ram και σε άλλη θύρα.

Ψυχραιμία και  θα το βρεις. Θέλει χρόνο και trial and error!

Δημοσ.

Δίσκο ssd δεν έχω.

Αυτό με τον επεξεργαστή δεν σκέφτηκα να το δοκιμάσω. Θα το προσπαθήσω.

Ευχαριστώ. Μόλις βρω λίγο χρόνο θα κάνω όλες τις δοκιμές.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...