Zerg13 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα! θα βάλω windows10 και λέω να διαγράψω τελείως το ubuntu 16.04 Σκεύτομαι να φτιάξω 2 partitions. 1 για windows 1 programms & data Και θα αποθηκεύσω το αντίγραφο ασφαλείας σε εξωτερικό σκληρό. Οπότε θα επαναφέρω το αντιγραφο ασφαλείας στο partition windows. Επίσης θέλω να φτιάξω 2 accounts για 2 χρήστες (ένας θα είμαι εγω) , αλλα δεν θέλω να δώσω πλήρη δικαιώματα για να μην έχουν εύκολη πρόσβαση τα malware. Δεν θελω να μπαίνω σαν admin θέλω να με ρωτάνε τα windows μόνο όταν χρειάζεται όπως κάνει to ubuntu. Σωστά δεν το σκεύτομαι; Συμφωνείτε με όλα αυτά; Ξερω πως θα τα κάνω όλα αυτά εκτός απο τους χρήστες με το pass όταν χρειάζεται. Επίσης τι antivirus antimalware να βαλω;
micos000 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Θα βάλεις έναν κωδικό στον admin (φυσικά) και στον απλό user μη βάλεις κωδικό ή αν βάλεις μπορείς μετά, από τον λογαριασμό του admin να πατήσεις windows+r και να δώσεις control userpasswords2 και να ξετσεκάρεις το "Οι χρήστες πρέπει να πληκτρολογήσουν κωδικό..." Μετά, όταν χρειαστεί να γίνει κάτι που απαιτεί δικαιώματα θα σου πετάει παράθυρο για κωδικούς. Το σπασιτό θα είναι αν έχεις κάποιο πρόγραμμα που πρέπει να τρέχει με πλήρη δικαιώματα και θα πρέπει κάθε φορά να γράφεις κωδικούς.
micos000 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Όπως γουστάρεις. Το θετικό με τα δύο partitions θα είναι ότι αν βάζεις εκεί τα αρχεία σου δε θα χρειάζεται να ανησυχείς για backup όταν πας για φορμάτ. Το αρνητικό είναι ότι θα πρέπει να προβλέψεις τον χώρο που θα χρειαστεί το λειτουργικό στο μέλλον, πιστεύω ένα 100άρι gb θα του φτάσει. Να ξέρεις όμως ότι αν βάζεις εκεί τα προγράμματα και τα παιχνίδια κανείς δε σου εγγυάται ότι θα λειτουργούν ξανά μετά από φορμάτ και χωρίς επανεγκατάσταση. Επίσης, τα saves συνήθως πάνε αυτόματα στους φακέλους του προφίλ του χρήστη, δηλαδή στον c, οπότε θα πρέπει να τα ψάξεις που είναι και να πάρεις backup αν πας για φορμάτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα