Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω να φτιάξω ένα VPN δίκτυο βάζοντας ένα routerακι Mikrotik σε μιά πόρτα του δικτύου μου.. 

Πως ακριβώς το κάνω αυτό? 

Δημοσ.

Αν έχει κάνεις κάτι παρόμοιο ας μου πεί λίγο συνοπτικά τα βήματα γιατί δέν προλαβαίνω σήμερα να κάτσω να διαβάσω όλα τα manuals και τις οδηγίες της MikroTik... 

Κατεβάζω το Mikrotik RouterOS και βλέπουμε.. 

Δημοσ.

Δλδ εσυ πιστευεις οτι δε θες διαβασμα? ξεχασε το αν το θες ετσι. Θες διαβασμα οπως και ναχει. pppoeout συνδεση εχεις κανει τουλαχιστον? Με αλλο ΜΤ θες να κανεις το vpn?  firewall εχεις φτιαξει?

Καλυτερα κανε το ερωτημα σου εδω που ειναι ολοι μαζεμενοι και θα βοηθηθεις να ξεκινησεις.

http://www.adslgr.com/forum/forums/219-MikroTik-ADSL-modems-routers-routerBOARDs

Δημοσ.

Δλδ εσυ πιστευεις οτι δε θες διαβασμα? ξεχασε το αν το θες ετσι. Θες διαβασμα οπως και ναχει. pppoeout συνδεση εχεις κανει τουλαχιστον? Με αλλο ΜΤ θες να κανεις το vpn?  firewall εχεις φτιαξει?

Καλυτερα κανε το ερωτημα σου εδω που ειναι ολοι μαζεμενοι και θα βοηθηθεις να ξεκινησεις.

http://www.adslgr.com/forum/forums/219-MikroTik-ADSL-modems-routers-routerBOARDs

Δέν είχα χρόνο να ασχοληθώ γιατί τρέχω όλη μέρα σε ηλίθιες δουλειές.. ωστόσο χτές το βράδυ έκατσα λίγο να διαβάσω το Wiki του Mikrotik που εξηγεί τα κόλπα που μπορείς να κάνεις με το router και αιφνιδιαστηκα.. 

Ολόκληρη επιστήμη το έχουν κάνει.. εχει και webικό demo για εξάσκηση.. αλλά δεν μου αρέσει που λέει ότι έχεις περιορισμένο χρόνο για το κονφιγκουράρεις αλλιώς μετά πρέπει να αγοράσεις license key.. γυφτιές...

Βασικά αυτό που θέλω να κάνω εγώ είναι ένα bridge το IP του Mikrotik που έχω με την IP του server και να φτιάξω μιά απλή VPN σύνδεση.. 

αλλά αυτό που κατάλαβα είναι ότι μπορείς να κάνεις πολλά ωραία πραγματάκια.. πχ site to site VPN 

απλά να με βοηθήσει κάποιος απο πού να ξεκινήσω για να τα μάθω.. 

λογικά πρέπει να κάνω boot το RouterOS απο ένα φλασάκι για να μπώ στο router και να κάνω το pooling ε?

θα κοιτάξω και το λινκ που μου έδωσες - thanks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...