mcrae13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 έχει και για τα υπόλοιπα,κάνε enable την κάτω επιλογή (system smart fan control) . Αν υποστηρίζει η μητρική pwm control για τα υπόλοιπα fans ,και έχεις 4πινα fans τότε θα μπορείς να τα δουλέψεις όπως θες,διαφορετικά θα έχεις πάλι κάποιες επιλογες.ενεργοποίησε και δες.Αφού κατάλαβες πλέον τι παίζει ,παίξε με τις ρυθμίσεις μέχρι να το κάνεις όπως θες. το pwm με απλά λόγια σημαίνει οτι η μητρική μπορεί να ορίζει με ακρίβεια τις στροφές του ανεμιστήρα (στο εύρος του) αρκει να είναι και ο ανεμιστήρας pwm και φυσικά με επιλογές του χρήστη. To slope αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με το "βήμα" που ανεβάζει και κατεβάζει στροφές ανάλογα τη θερμοκρασία. 1
nas91 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Και μιας που ο θορυβος συνεχιζεται κ με ενοχλει πολυ,γιατι εχω το bitfenix prodigy,το οποιο ειναι ανοιχτο απο μπροστα και επανω(σιδερενια σιτα),πραγμα που το κανει πιο θορυβωδες,μπορειτε να μου δωσετε και μια λυση για τους ανεμιστηρες? Εχω τους bitfenix spectre white led που συνδεονται με 3πινο.Τους 2 τους εχω συνδεσει με μολεξ στο τροφοδοτικο,και τον ενα τον εχω συνδεσει στη μητρικη.. Μπορουμε να μειωσουμε τις στροφες τους? έχει και για τα υπόλοιπα,κάνε enable την κάτω επιλογή (system smart fan control) . Αν υποστηρίζει η μητρική pwm control για τα υπόλοιπα fans ,και έχεις 4πινα fans τότε θα μπορείς να τα δουλέψεις όπως θες,διαφορετικά θα έχεις πάλι κάποιες επιλογες.ενεργοποίησε και δες.Αφού κατάλαβες πλέον τι παίζει ,παίξε με τις ρυθμίσεις μέχρι να το κάνεις όπως θες. το pwm με απλά λόγια σημαίνει οτι η μητρική μπορεί να ορίζει με ακρίβεια τις στροφές του ανεμιστήρα (στο εύρος του) αρκει να είναι και ο ανεμιστήρας pwm και φυσικά με επιλογές του χρήστη. To slope αν δεν κάνω λάθος έχει να κάνει με το "βήμα" που ανεβάζει και κατεβάζει στροφές ανάλογα τη θερμοκρασία. αρα με τα 3πινα τα δικα μου δε γινεται δουλεια ε?
mcrae13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Και μιας που ο θορυβος συνεχιζεται κ με ενοχλει πολυ,γιατι εχω το bitfenix prodigy,το οποιο ειναι ανοιχτο απο μπροστα και επανω(σιδερενια σιτα),πραγμα που το κανει πιο θορυβωδες,μπορειτε να μου δωσετε και μια λυση για τους ανεμιστηρες? Εχω τους bitfenix spectre white led που συνδεονται με 3πινο.Τους 2 τους εχω συνδεσει με μολεξ στο τροφοδοτικο,και τον ενα τον εχω συνδεσει στη μητρικη.. Μπορουμε να μειωσουμε τις στροφες τους? αρα με τα 3πινα τα δικα μου δε γινεται δουλεια ε? Αυτοί που είναι συνδεδεμένοι απευθείας στο τροφοδοτικό θα δουλέυουν σε μαξ στροφές και είναι λογικό.Αυτός πού είναι με τρίπινο στην μητρική λογικά αν ενεργοποιήσεις αυτό που σου έγραψα πριν θα έχει κάποιοες επιλογες στο bios (voltage control). Δεν έχει άλλο header η μητρική? Θα μπορούσες να πάρεις ένα splitter και να τους συνδέσεις όλους μαζί στο ένα 3pin της μητρικής αν δεν έχει άλλο. 1
nas91 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Αυτοί που είναι συνδεδεμένοι απευθείας στο τροφοδοτικό θα δουλέυουν σε μαξ στροφές και είναι λογικό.Αυτός πού είναι με τρίπινο στην μητρική λογικά αν ενεργοποιήσεις αυτό που σου έγραψα πριν θα έχει κάποιοες επιλογες στο bios (voltage control). Δεν έχει άλλο header η μητρική? Θα μπορούσες να πάρεις ένα splitter και να τους συνδέσεις όλους μαζί στο ένα 3pin της μητρικής αν δεν έχει άλλο. H μητρικη δεν εχει αλλα header απ'οσο ειδα εχθες που το ελυσα.. Προσπαθησα να κατεβασω στροφες με το τροπο που το εκανα και στη ψυκτρα,αλλα δε κατεβαινε καθολου,γι'αυτο λεω μηπως υπαρχει αλλος τροπος.. Αν καταφερω και τον κατεβασω,τοτε θα παρω το splitter που μου προτεινες,για να τους ρυθμιζω ολους..
mcrae13 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 η άλλη λύση είναι να πάρεις fans χαμηλών στροφών που να έχουν και low noise adapter(μπαινει ενδιάμεσα και δουλεύει με λιγότερες στροφές) αυτοί έχουν αλλά κοστίζουν κάμποσο http://www.skroutz.gr/s/2271870/Corsair-AF120-Quiet-Edition-High-Airflow-120mm.html μπορεί να υπάρχουν και φτηνότεροι,θέλει ψάξιμο edit: Ή αν υπάρχουν μεμονομένοι αντάπτορες για να συνδέσεις τους δικούς σου! 1
nas91 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Για αρχη θα ψαξω αυτο το noise adapter.Ευχαριστω πολυ!
nas91 Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Μαρτίου 2017 Σημερα παρελαβα αυτους τους ανταπτορες(low noise adapter)και μου ελυσαν τα χερια.. Οι ανεμιστηρες μου δεν ακουγονται σχεδον καθολου πλεον... Πολυ καλο γκατζετακι!
razorblade334 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Ρε παιδια πλακα μου κανετε? Ολοκαινουρια ψυκτρα εβαλα με καινουρια παστα.. Ρωταω να μου πειτε πως μπορω να ρυθμισω τις στροφες απτο Bios,και μου λετε γιατι θελω να τις μειωσω,και αν το εχω καθαρισει? ναι πες τους την που πανε να σε βοηθησουν κιολας...πραγματικα δεν σε καταλαβαινω,πως να το ηξεραν απο πριν?
nas91 Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 15 Μαρτίου 2017 ναι πες τους την που πανε να σε βοηθησουν κιολας...πραγματικα δεν σε καταλαβαινω,πως να το ηξεραν απο πριν? Το θεμα εχει λυθει εδω και 1 μηνα.Σ'ευχαριστω που μπηκες να σχολιασεις και να πεις την εξυπναδα σου!
GeorgeSmirlis Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Σημερα παρελαβα αυτους τους ανταπτορες(low noise adapter)και μου ελυσαν τα χερια.. Οι ανεμιστηρες μου δεν ακουγονται σχεδον καθολου πλεον... Πολυ καλο γκατζετακι! Μια ερωτηση, αυτοι μεσα εχουν αντισταση?
nas91 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μέλος Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μια ερωτηση, αυτοι μεσα εχουν αντισταση? Τι εννοεις φιλε?Αυτοι αν δε κανω λαθος ριχουν τα 12 βολτ σε 7 και γυρνανε σε πιο χαμηλες ταχυτητες..
ASDIC Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2017 Μια ερωτηση, αυτοι μεσα εχουν αντισταση? ναι, στην μεση του καλωδιου εχουν μια μικρη αντισταση που ριχνει την ταση. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα