fidolos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπέρα. Έχω μεγάλο πρόβλημα με τα framerates από 2 πηγές. Έχω μία κάμερα που τραβάει full hd σε 25 frames και μία gopro που τραβάει σε 60, 50, 48, 30, 24 frames. Δηλαδή δεν υπάρχει κοινό framerate. Μέχρι στιγμής, περνάω τα κλιπάκια στο gopro studio, τα κάνω 25 frames και εξαγωγή σε .mov, πάω να τα περάσω σε magix studio αλλά μετά το rendering όπου είναι gopro, βγαίνει μάυρο. Οπότε περνάω ένα ένα κλιπάκι στο sony vegas, φτιάχνω την ταχυτητά του, και το κάνω export σε .mpeg. Μετά το περνάω στο magix και οκ. Δεν υπάρχει άλλη λύση ρε γαμώτο? Σκέψου οτι σε κάθε βίντεο μου, τα αρχεία της gopro είναι πάνω από 700. Σκεφτείτε τι τραβάω ενα ενα να κάνω αυτη την δουλεια. Φόρτωμα σε go pro studio, export se 25fr, φόρτωμα σε sony vegas, ρύθμιση ταχύτητας + ήχου, εξαγωγή σε mpeg, εισαγωγή σε magix για την επεξεργασία.
micos000 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Αν τα βάλεις όλα μαζί στο magix και ορίσεις στο export τα 25fps για framerate δεν στα φέρνει όλα σωστά; Η κάμερα πέρα από τα 25p (progressive) δεν έχει κάτι για 50i (interpolated);
fidolos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Αν τα βάλεις όλα μαζί στο magix και ορίσεις στο export τα 25fps για framerate δεν στα φέρνει όλα σωστά; Όχι. Δυστυχώς κάνει σπασμωδική κίνηση στο βίντεο της GOPRO Η κάμερα πέρα από τα 25p (progressive) δεν έχει κάτι για 50i (interpolated); Όχι. Μονο 25
CheOnWeb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 (επεξεργασμένο) Το ότι περνάς από GoPro Studio πρώτα είναι ένα σωστό βήμα. Το θέμα που αξίζει να ψάξεις είναι γιατί σου βγαίνει μαύρο μετά το render. Υπάρχει χωριστή επιλογή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για render και export? Μήπως το πρόγραμμα προσπαθεί να ρεντάρει τα πλάνα στον codec τους και όχι να τα επανακωδικοποιήσει σε νέο φορμάτ? Το λέω γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν το πρόγραμμά σου, ενώ μπορεί να δει τα πλάνα του GoPro Studio (CineForm), να μην μπορεί να ρεντάρει στον ίδιο codec. Πες και τι κάμερα είναι αυτή που τραβάει τα 25 και αν έχεις και κανένα manual του προγράμματος που μοντάρεις να το ψάξω. Από Hardware πώς είσαι; Ρωτάω για να σκεφτώ εναλλακτικές λύσεις. H GoPro σε τι ανάλυση τραβάει; Στο GoPro Studio σε τι ανάλυση κάνεις export; Τον ήχο τής GoPro τον χρησιμοποιείς; Επεξ/σία 8 Φεβρουαρίου 2017 από CheOnWeb
fidolos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Το ότι περνάς από GoPro Studio πρώτα είναι ένα σωστό βήμα. Το θέμα που αξίζει να ψάξεις είναι γιατί σου βγαίνει μαύρο μετά το render. Υπάρχει χωριστή επιλογή στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς για render και export? Μήπως το πρόγραμμα προσπαθεί να ρεντάρει τα πλάνα στον codec τους και όχι να τα επανακωδικοποιήσει σε νέο φορμάτ? Το λέω γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν το πρόγραμμά σου, ενώ μπορεί να δει τα πλάνα του GoPro Studio (CineForm), να μην μπορεί να ρεντάρει στον ίδιο codec. Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλα στο preview τα βλέπει κανονικά. Επίσης αν τα περάσω άμεσα από την gopro, τα βλέπει κάνει render κανονικά (αλλά με το πρόβλημα των frames ,το σπασμωδικό). Όταν βγαίνουν απο το go pro studio γίνονται μαυρα στο export. Πες και τι κάμερα είναι αυτή που τραβάει τα 25 και αν έχεις και κανένα manual του προγράμματος που μοντάρεις να το ψάξω. Το πρόγραμμα είναι αυτό http://www.magix.com/gb/movie-edit-pro/premium/ η κάμερα είναι του ξαδερφού μου, μια sony HXR-MC2000E. http://www.sony.co.uk/pro/product/broadcast-products-camcorders-nxcam-avchd/hxr-mc2000e Από Hardware πώς είσαι; Ρωτάω για να σκεφτώ εναλλακτικές λύσεις. Δεν είμαι και πολύ καλός. Οριακά γίνεται η δουλειά μου και για rendering όλο το βράδυ ανοιχτό το pc. H GoPro σε τι ανάλυση τραβάει; 1920x1080 Στο GoPro Studio σε τι ανάλυση κάνεις export; 1920x1080. Αλλά μια και το ανέφερες, μου κάνει εντύπωση οτι βγάζει πολύ μεγάλο bitrate. Δηλαδή εισάγω .mp4 1920x1080 59fr ~44000 kbps ~2gb και εξάγω .mov 1920x1080 25fr ~98000kbps ~10gb Τον ήχο τής GoPro τον χρησιμοποιείς; Στα περισσότερα κλιπάκια ναι
CheOnWeb Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μήπως το πρόγραμμα προσπαθεί να ρεντάρει τα πλάνα στον codec τους και όχι να τα επανακωδικοποιήσει σε νέο φορμάτ? Το λέω γιατί αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, είναι πιθανόν το πρόγραμμά σου, ενώ μπορεί να δει τα πλάνα του GoPro Studio (CineForm), να μην μπορεί να ρεντάρει στον ίδιο codec. Δεν ξέρω αν βοηθάει, αλλα στο preview τα βλέπει κανονικά. Επίσης αν τα περάσω άμεσα από την gopro, τα βλέπει κάνει render κανονικά (αλλά με το πρόβλημα των frames ,το σπασμωδικό). Όταν βγαίνουν απο το go pro studio γίνονται μαυρα στο export. Ναι βοηθάει. Είναι πιθανόν το magix να βλέπει τον CineForm codec αλλά να μην μπορεί να κωδικοποιήσει με αυτόν. (Συμβαίνει το ίδιο και με το ProRes). Τα original camera files είναι h264 και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Στο screenshot όμως βλέπω ότι μιλάς για export σε συγκεκριμένο format/codec. Δεν θα έπρεπε να είχε πρόβλημα, αφού "βλέπει" CineForm και εξάγει κάτι άλλο. Εδώ λοιπόν θα ήθελα να μου πεις σε τι format/codec κάνεις export και επίσης να επιλέξεις Quicktime για να δούμε τι επιλογές έχεις εκεί. Καλό θα ήταν να έχεις (αν δεν το 'χεις) το Quicktime 7 εγκατεστημένο. (https://support.apple.com/kb/dl837?locale=en_US) Στο θέμα τώρα του σπασμωδικού video τής GoPro. Μόλις βάλεις ένα πλάνο ενός δευτερολέπτου τραβηγμένο στα 30 fps, σε μία timeline των 25fps, το πρόγραμμα "οφείλει" να κρατήσει την διάρκεια (1sec) του πλάνου σταθερή όταν αυτό θα τρέχει με 25fps. Πρέπει δηλαδή να πετάξει 5 καρέ απ' τα 30. Κάθε 5 καρέ πετάει ένα και προκύπτει η σπασμωδική κίνηση. Η σωστή λύση είναι να ορίσεις εσύ το framerate του πλάνου πριν το βάλεις σε timeline. (Εσύ αυτό το κάνεις με το GoPro, το οποίο κατά τη μετατροπή δεν πετάει καρέ γι' αυτό και η διάρκεια μεταβάλλεται). Εξαρτάται απ' το magix, αν σου παρέχει τέτοια δυνατότητα. Ψάξε στα properties/settings των πλάνων (να μην χρησιμοποιούνται σε καμμιά timeline του project) για επιλογές framerate. Υπάρχει η πιθανότητα να στο επιτρέπει στα πλάνα που έχουν περάσει από GoPro (CineForm codec) και να μην σε αφήνει να το κάνεις στα h264 τής GoPro. Ψάξ' το. Το ιδανικό θα ήταν να σε αφήνει και στα original ώστε να μην ασχοληθείς με το πρόβλημα του CineForm codec. Στο GoPro Studio σε τι ανάλυση κάνεις export; 1920x1080. Αλλά μια και το ανέφερες, μου κάνει εντύπωση οτι βγάζει πολύ μεγάλο bitrate. Δηλαδή εισάγω .mp4 1920x1080 59fr ~44000 kbps ~2gb και εξάγω .mov 1920x1080 25fr ~98000kbps ~10gb Το πρόγραμμα εξάγει σε σοβαρά bitrate προκειμένου να κρατήσει την ποιότητα όσο ψηλότερα γίνεται δεδομένου ότι το υλικό αυτό θα ξανακωδικοποιηθεί (μοντάζ, effects, export κλπ). Επιπλέον, όταν τραβάς 60fps και τα κάνεις 25, χωρίς να πετάξεις καρέ, η διάρκεια (και ο όγκος) υπερδιπλασιάζονται. ( με τον ήχο τι κάνεις; ) Επίσης απαλλάσσει τα πλάνα από το (κουραστικό για το editing software) GOP (Group of Pictures) και τα μετατρέπει σε μια σειρά ανεξάρτητων καρέ (Image Sequence) τυλιγμένα σ' ένα wrapper (.mov, .avi). Τον ήχο τής GoPro τον χρησιμοποιείς; Στα περισσότερα κλιπάκια ναι Και δεν έχεις πρόβλημα όταν κάνεις τα 60fps 25fps; Το σωστότερο είναι να τραβάς στα 50fps. Λογικά δεν θα έχει σπασμωδική κίνηση αφού θα πετάει "ένα παρά ένα" καρέ. Αν το magix σού δίνει και δυνατότητα να αλλάζεις και το framerate τού clip θα μπορείς να το χρησιμοποιείς και σαν slow motion (εφ΄ όσον δεν σε ενδιαφέρει το σύγχρονο του ήχου).
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα