chrisvas69 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 καλησπερα. το 2011 σταματησε η θεραπεια μου με τα σιδερακια .ολα καλα. ο γιατρος μετεπειτα μου ειχε δωσει "μασκακια" να φοραω κατα τι διαρκεια της νυχτας για 1-2 χρονια.δεν τα φοραγα. μια στα τοσο.πριν ενα χρονο αναγκαστηκα να κανω μια εξαγωγη ενος δοντιου και απο τοτε ολα μου τα δοντια αρχισαν να αλλαζουν πορεια .συν οτι τα μασκακια πλεον δεν κουμπωνουν λογο του δοντιου. γνωριζει κανεις η ειχε παρομοια κατασταση ποτε?
fylatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Είναι εξαιρετικά συχνό ασθενείς να μην τηρούν την χρήση από τα μασελάκια. Αν δεν έχει γίνει μεγάλη μετακίνηση αφού σταμάτησες να τα φοράς πήγαινε να σου κάνει ένα καινούργιο. Αν έχει γίνει θα χρειαστεί να βάλεις ξανά σιδεράκια αλλά για μικρό διάστημα. 1
idomeneas7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Κι εγώ ομοιοπαθούσα, δεν τα φόραγα και μου στράβωσαν. 'Ολο λέω να πάω να τα ξαναφτιάξω και μετά με πιάνει η τσιφουτιά και δεν ασχολούμαι.
zefiroth Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τα δόντια σου μετακινούνται λόγω της εξαγωγής.Για να το πούμε απλά,ο οργανισμός σου προσπαθεί να κλείσει το κενό που δημιουργήθηκε στο φραγμό.Οι λύσεις: 1.Μηχανημα διατήρησης χώρου (μπορεί να είναι και ένα ψεύτικο δοντακι από ακρυλικό), μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις 2.Εμφύτευμα στη θέση του εξαχθεντος δοντιού 3.Γεφυρα (κλασσική οδοντιατρική)
idomeneas7 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Να ευχαριστήσω τον θεματοθέτη, έκλεισα ραντεβού με ορθοδοντικό μετά από χρόνια αναβολών. Ελπιζω να μην παθω τίποτα μόλις ακούσω το κόστος.
fylatos Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Τα δόντια σου μετακινούνται λόγω της εξαγωγής.Για να το πούμε απλά,ο οργανισμός σου προσπαθεί να κλείσει το κενό που δημιουργήθηκε στο φραγμό.Οι λύσεις: 1.Μηχανημα διατήρησης χώρου (μπορεί να είναι και ένα ψεύτικο δοντακι από ακρυλικό), μέχρι να αποφασίσεις τι θα κάνεις 2.Εμφύτευμα στη θέση του εξαχθεντος δοντιού 3.Γεφυρα (κλασσική οδοντιατρική) Η συσκευή διατήρησης χώρου θα είχε νόημα αν την έβαζε κυριολεκτικά αμέσως μετά την εξαγωγή. Επίσης δε γνωρίζουμε αν η εξαγωγή του δοντιού προκαλέσε την μετακίνηση καθότι δε ξέρουμε ούτε ποιό δόντι είναι ούτε τι θέση έχει στην σύγκλιση. Κατά βάση οπότε ένας ασθενής σταματήσει να χρησιμοποιεί τα μασελάκια ή δεν έχει τοποθετηθεί μόνιμη ορθοδοντική μπάρα (bonded retainer) το αποτέλεσμα είναι η μετακίνηση των δοντιών σε λάθος θέσεις. Η λογική σειρά λοιπόν είναι ορθοδοντική, μετά σταθεροποίηση, μετά εμφύτευμα ή γέφυρα. Αλλά εξαρτάται και ποιό δόντι λείπει. Αν έχασε το 37 πχ ή έναν φρονιμίτη ή και δεν υπάρχει ανταγωνιστής για να έχει σε δεύτερο χρόνο πρόβλημα υπερεκφυσης (αν δεν το έχει ήδη) τότε ίσως να μην θέλει και τπτ. Γενικά διάγνωση και σχέδιο θεραπείας εδώ μέσα δε γίνεται. Ας πάει στον/στην ορθοδοντικό της/του για επανεξέταση.
chrisvas69 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 το δοντι που εγινε εξαγωγη αυγουστο φετος , και απο τοτε ειδα μεγαλη διαφορα και στο στομα μου και στα δοντια μου, ειναι στην πανω σειρα το προτευλευταιο *χωρις φρονιμητη* . εχω κλεισει ραντεβου την δευτερα σε χειρουργο οδοντιατρο με μεταπτυχιακα σε ορθοδοντικη κλπ για ενα σφραγισμα και απονευρωση που χρειαζεται. εαν με βοηθησει η γιατρος αυτη καλως. γιατι μετα παμε παραεξω και δεν ειμαι για πολλα εξοδα. ο ορθοδοντικος μου που ειναι στο νησι, και λογο δουλειας δεν μπορω να τον επισκευθω μετα την εξαγωγη μου τα εσφυξε και μου ειχε πει σε 1 μηνα να παω να μου φτιαξει καινουργια.εκει ηξερα οτι το κοστος θα ηταν προσιτο. βλεπουμε απο δευτερα.ευχαριστω ολους σας για τις πληροφοριες και το ενδιαφερον . και @idomeneas7 να σαι καλα ! ο πατερας μου ελεγε παντα τα δοντια και τα αυτια να τα προσεχεις σαν τα ματια σου. κατι ηξερε
fylatos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 το δοντι που εγινε εξαγωγη αυγουστο φετος , και απο τοτε ειδα μεγαλη διαφορα και στο στομα μου και στα δοντια μου, ειναι στην πανω σειρα το προτευλευταιο *χωρις φρονιμητη* . εχω κλεισει ραντεβου την δευτερα σε χειρουργο οδοντιατρο με μεταπτυχιακα σε ορθοδοντικη κλπ για ενα σφραγισμα και απονευρωση που χρειαζεται. εαν με βοηθησει η γιατρος αυτη καλως. γιατι μετα παμε παραεξω και δεν ειμαι για πολλα εξοδα. ο ορθοδοντικος μου που ειναι στο νησι, και λογο δουλειας δεν μπορω να τον επισκευθω μετα την εξαγωγη μου τα εσφυξε και μου ειχε πει σε 1 μηνα να παω να μου φτιαξει καινουργια.εκει ηξερα οτι το κοστος θα ηταν προσιτο. βλεπουμε απο δευτερα.ευχαριστω ολους σας για τις πληροφοριες και το ενδιαφερον . και @idomeneas7 να σαι καλα ! ο πατερας μου ελεγε παντα τα δοντια και τα αυτια να τα προσεχεις σαν τα ματια σου. κατι ηξερε Ελπίζω να βρείς μία εύκολη και οικονομική λύση. Μην αποθαρρύνεσαι. Σε τέτοια φάση που είσαι δε θα κάνεις 2 χρόνια ορθοδοντική. Διορθώσεις θα γίνουν όχι μεγάλες μετακινήσεις.
Anonumus Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Τελικά ποιο ήταν το κόστος για τα κασκακια (μασελακια γιατί και εγώ τα έχασα και δν ξερω πόσο θα μου κοστίσει.
qwertyuiop2 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 Δημοσ. 22 Απριλίου 2021 34 λεπτά πριν, Anonumus είπε Τελικά ποιο ήταν το κόστος για τα κασκακια (μασελακια γιατί και εγώ τα έχασα και δν ξερω πόσο θα μου κοστίσει. φιλε απο το 2017 εχει αλλαξει ολος ο πλανητης, κι εσυ ρωτας για κασκάκια
Προτεινόμενες αναρτήσεις