Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας και παλι θελω να αλλαξω τη πηγη του αυτοκινητου μου ειναι toyota yaris 2005 κυριως επειδη το εργοστασιακο δεν εχει usb. Σκεφτηκα να βαλω αυτο που ειναι ενισχυμενο με 400 αντι 200 βατ  http://www.skroutz.gr/s/7811073/Pioneer-DEH-4800FD.html μου ειπαν οτι με ποιο πολλα βατ θα εχει καλυτερη ποιοτητα η μουσικη? Ειναι ασφαλες για τα ηχεια που εχει πανω το αμαξι η μηπως ειναι πολλα βατ και τα κψει ξερω γω?

Δημοσ.

Πρεπει να ανοιξεις το αυτοκινητο στα σημεια, να δεις τα ήχεια τι γράφουν σηκώνουν .Αλλάζουν όμως και τα ηχεία αν θες.Θα έλεγα πάντως να κοιτάξεις και άλλο μηχάνημα σαν επιλογή μήπως κάποια ήχεια δεν μπορείς να τα αντικαταστήσεις .

Δημοσ.

Ρώτα και σε κάποιο κατάστημα με ηχητικά συστήματα αυτοκινήτων. Μπορεί να πετύχεις καμιά καλή προσφορά, η τοποθέτηση είναι δωρεάν και θα σου λύσουν τις όποιες απορίες.

Δημοσ.

Τα 4×100 watt δεν είναι rms (δλδ πραγματικά) Αλλά peaκ (δλδ Για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα βγάζει 400 watt με full παραμόρφωση)

Δεν νομίζω να βγαζει πανω απο 40-50 watt rms σε κάθε κανάλι

Τα watt που λες τα βγάζεις μόνο με extra. 2νιχυτη αλλα θα πρεπει να αλλάξεις και τα εργοστασιακα ηχεία

• Like 2
Δημοσ.

Από όσο είδα μία κριτική και αν αληθεύει,βγάζει κάπου 45-48 rms ανά κανάλι.Συνήθως τα άλλα βγάζουν 20-25,Τα εργοστασιακά ακόμα πιο λίγο.
Θα έλεγα να μην πάρεις άλλο.Δεν νομίζω να κάψεις τα ηχεία.Αρκεί να καταλαβαίνεις τα όριά τους.

Δημοσ.

Πότε επιτέλους, θα σταματήσουμε να θεωρούμε ως ιερό δισκοπότηρο, τα "watt rms" και ειδικά στις πηγές;(όχι τις ιαματικές)

Ένα από τα δυνατότερα  radio cd, και μετρημένο σε πάγκο (όχι της λαϊκής) έχει 46watt ανά κανάλι με τάση 14.5 βολτ, με ενισχυμένη καλωδίωση και προτείνεται να συνδεθεί κατευθείαν στην μπαταρία.

Οπότε, καταλαβαίνετε πόσο αληθινά είναι τα "4χ55 high power" που μας πετάνε στη μούρη..

https://www.youtube.com/watch?v=0zkLwQVHxfI

• Like 2
Δημοσ.

Παιδιά, χρειάζομαι την βοήθεια σας.....

Μιας και στο Astra G κάηκε το tweeter και τα υπόλοιπα ηχεία ψιλοτριζουν, θέλω να κάνω μια ηχητική βελτίωση ως προς την ποιότητα και όχι την ένταση (δυνατά μόνο εντός αυτοκινήτου και όχι εκτός)

Θέλω να βάλω τα Helix E62c μπροστά, τα Helix e52c πίσω και ψηφιακό ενισχυτή audison στα 4x70 RMS (ηθελα κατι διακριτικό κάτω από το κάθισμα). Επίσης για μόνωση πήρα Dynamat original (όχι extreme) door kit μιας και δεν φτάνουν τα λεφτά για όλοκληρη την πόρτα :P

Οι ερωτήσεις μου

1) Μιας και το Dynamat original ειναι παλιό ως υλικό, πως καταλαβαίνω αν ξεράθηκε; :P

2) Αν θελήσω να βάλω sub Pioneer με ενσωματωμένο ενισχυτή 150 watt ακουστικα θα ταιριάζει; (Υπάρχει πρόβλημα χώρου όποτε θέλω με ενσωματωμένο ενισχυτή)

Δημοσ.

Μην ξοδέψεις ούτε cent για μεγάφωνα στις πίσω θέσεις.

«Και πως θα ακούνε οι πίσω επιβάτες;» μάλλον θα ρωτήσεις...«γιατί να ακούνε;πληρώσανε;» είναι η απάντηση.

Γιατί να έχει ξεραθεί το dynamat, το έχεις καιρό αγορασμένο;

Το αν θα ταιριάξει το subάκι της pioneer, κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί.

• Like 1
Δημοσ.

Μην ξοδέψεις ούτε cent για μεγάφωνα στις πίσω θέσεις.

«Και πως θα ακούνε οι πίσω επιβάτες;» μάλλον θα ρωτήσεις...«γιατί να ακούνε;πληρώσανε;» είναι η απάντηση.

Γιατί να έχει ξεραθεί το dynamat, το έχεις καιρό αγορασμένο;

Το αν θα ταιριάξει το subάκι της pioneer, κανείς δεν μπορεί να στο εγγυηθεί.

Όλα τα ηχεία τρίζουν, πρέπει να τα αλλάξω :P

Το παράγγειλα από το eBay αλλά από ότι ξέρω κυκλοφόρησε πριν το extreme :/

Δημοσ.

Αποσύνδεσε τα πίσω μεγάφωνα για να μην τρίζουν, απλά...

Ποιόν audison έχεις;

Δεν έχω, θέλω να αγοράσω....μόνο ψηφιακούς ενισχυτές μέχρι 300 κοιτάζω...(είδα και τη μπάρα της Pioneer αλλά δε χωράει κάτω από το κάθισμα :/ )

Audison Prima AP4 D

Ήθελα να τον κάνω δικάναλο με γεφύρωμα αλλά παίζει στα 2x260 RMS ενώ τα ηχεία ειναι 180 RMS...όποτε προτίμησα να παίζω τα πίσω στα 4x70 RMS

Δημοσ.

Σκεφτηκα να βαλω αυτο που ειναι ενισχυμενο με 400 αντι 200 βατ  http://www.skroutz.gr/s/7811073/Pioneer-DEH-4800FD.html μου ειπαν οτι με ποιο πολλα βατ θα εχει καλυτερη ποιοτητα η μουσικη? 

Τα 200W δεν έχουν σχεδόν καμία διαφορά από τα 400W. Είναι λίγο περισσότερο, όχι διπλάσιο, όπως ίσως να καταλαβαίνεις. Κατά τα άλλα, ναι, μία ισχυρότερη πηγή θα παίζει πιο σωστά εάν την παίζεις στην ίδια ένταση με μια πιο αδύναμη, καθώς η παραμόρφωση στον ήχο τείνει να αυξάνεται όσο ανεβαίνει η αποδιδόμενη ισχύς.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδιά, χρειάζομαι την βοήθεια σας.....

Μιας και στο Astra G κάηκε το tweeter και τα υπόλοιπα ηχεία ψιλοτριζουν, θέλω να κάνω μια ηχητική βελτίωση ως προς την ποιότητα και όχι την ένταση (δυνατά μόνο εντός αυτοκινήτου και όχι εκτός)

Θέλω να βάλω τα Helix E62c μπροστά, τα Helix e52c πίσω και ψηφιακό ενισχυτή audison στα 4x70 RMS (ηθελα κατι διακριτικό κάτω από το κάθισμα). Επίσης για μόνωση πήρα Dynamat original (όχι extreme) door kit μιας και δεν φτάνουν τα λεφτά για όλοκληρη την πόρτα :P

Οι ερωτήσεις μου

1) Μιας και το Dynamat original ειναι παλιό ως υλικό, πως καταλαβαίνω αν ξεράθηκε; :P

2) Αν θελήσω να βάλω sub Pioneer με ενσωματωμένο ενισχυτή 150 watt ακουστικα θα ταιριάζει; (Υπάρχει πρόβλημα χώρου όποτε θέλω με ενσωματωμένο ενισχυτή)

Αν ήθελες να ακούνε και οι "απ' έξω" τι θα έστηνες δηλαδή?

Αρχισε με αντικατάσταση των εργοστασιακών ηχείων, που είναι σε κάθε περίπτωση ΑΘΛΙΑΣ ποιότητας και συνέχισε με ΚΡΙΤΗ το αυτί σου.

Για πηγή δεν διάβασα κάτι όμως και υποθέτω ότι έχει αντικατασταθεί ήδη, διαφορετικά ...................................

• Like 1
Δημοσ.

Αν ήθελες να ακούνε και οι "απ' έξω" τι θα έστηνες δηλαδή?

Αρχισε με αντικατάσταση των εργοστασιακών ηχείων, που είναι σε κάθε περίπτωση ΑΘΛΙΑΣ ποιότητας και συνέχισε με ΚΡΙΤΗ το αυτί σου.

Για πηγή δεν διάβασα κάτι όμως και υποθέτω ότι έχει αντικατασταθεί ήδη, διαφορετικά ...................................

Ειναι τόσο δυνατό??? :P

Πηγή έχω Pioneer 2700UI, με 2 εξόδους προενισχυσης....

Και 'γω αυτό σκεφτόμουν, να πάω με δόσεις....

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...