strawman Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερες, εχω τον εν λογω επεξεργαστη, την Asus 970 pro gaming aura και την noctua c14s. Ο CPU ειναι στα 4.4ghz (με κλειστο turbo) στα 1.3875v με LLC στο medium. Το προβλημα ειναι οτι δεν κλοκαρι ουτε hz παραπανω αν δεν ανεβασω τα volt στο 1.43, αλλα με τα volt στο 1.43 οι θερμοκρασιες απο max ~55 under load φτανουν για πλακα 70 οπου και κανει throttling. Αλλαζω cooler? Toν αφηνω 4.4 και κοιμαμαι ησυχος? Για καλυτερο το d15 δεν το βλεπω καθως πρεπει, ειναι υπερβολικα κτηνος και φοβαμαι μη στραβωσει το mobo. Αναγκαστικα παω υδροψυξη λοιπον για κατι καλυτερο? Και αν ναι, 2πλο ψυγειο?
HotShot84 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Εαν ηταν θεμα με Intel επεξεργαστη θα ειχες ενα κατεβατο post απο κατω, αλλα οπως βλεπεις μονο εγω σου απανταω. Πρεπει να θεσεις 2 ερωτηματα στον εαυτο σου. Εαν αυτο που θελεις να κανεις ειναι για λογους ερευνας ή εαν δεν σου φτανει η δυναμη του. Εαν ειναι για θεμα ερευνας τοτε προχωρας και ριχνεις λεφτα οσο σε παιρνει. Εαν ομως ειναι για λογους δυναμης περιμενεις να βγουν οι νεοι Ryzen ή πας σε Intel 2
Whitefanged Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Εδώ θα βρεις αρκετές πληροφορίες και το παρακολουθούν κι αρκετοί μάστοροι των fx. Εδώ είσαι σε λάθος section. http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/ 2
strawman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Εαν ηταν θεμα με Intel επεξεργαστη θα ειχες ενα κατεβατο post απο κατω, αλλα οπως βλεπεις μονο εγω σου απανταω. Πρεπει να θεσεις 2 ερωτηματα στον εαυτο σου. Εαν αυτο που θελεις να κανεις ειναι για λογους ερευνας ή εαν δεν σου φτανει η δυναμη του. Εαν ειναι για θεμα ερευνας τοτε προχωρας και ριχνεις λεφτα οσο σε παιρνει. Εαν ομως ειναι για λογους δυναμης περιμενεις να βγουν οι νεοι Ryzen ή πας σε Intel Για την επιστημη τα κανω ολα XD Εδώ θα βρεις αρκετές πληροφορίες και το παρακολουθούν κι αρκετοί μάστοροι των fx. Εδώ είσαι σε λάθος section. http://www.insomnia.gr/topic/502667-8320-oc-%CF%84%CE%B9-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CE%B9%CE%B1%CF%84%CE%AF/ Οh, thnx.
50EuroUser Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Με LLC med. σε stress test το voltage πόσο πάει ; 70αρια πάντως σαν πολλά να ΄ναι για αυτήν την ψύκτρα. Από airflow στο κουτί πως πάς ; Η noctua c14s στα τεστ παίζει μπάλα κάτω απο 80 C με 4790Κ 4.5GHz 1.3V οπότε κάτι άλλo παίζει ... airflow/thermalpaste κτλ.
strawman Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Με LLC med. σε stress test το voltage πόσο πάει ; 70αρια πάντως σαν πολλά να ΄ναι για αυτήν την ψύκτρα. Από airflow στο κουτί πως πάς ; Η noctua c14s στα τεστ παίζει μπάλα κάτω απο 80 C με 4790Κ 4.5GHz 1.3V οπότε κάτι άλλo παίζει ... airflow/thermalpaste κτλ. 1.38 ειναι, ελαχιστα κουνιεται ετσι οπως το ρυθμισα το LLC. Kουτι εχω το s340, 1 πανω και 1 πισω. Μπροστα θα χρειαστω ανεμιστηρα φανταζομαι.
kostas_anes Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Μπροστα θα χρειαστω ανεμιστηρα φανταζομαι. Koιτα τετοιες θερμοκρασιες χωρις intake fan δεν ειναι φυσιολογικες (οχι οτι δεν σου συστηνω να τον βαλεις μιας και θα δεις καποια διαφορα) αλλα μαλλον εχεις πεσει σε χαλια chip. Τι να κανουμε δυστυχως ετσι ειναι το chip lottery. Γιατι για να μου λες οτι εαν δεν ανεβασεις 0,500 mV δεν παιρνει Hz για Ηz μονο αυτο μπορω να βρω ως φταιχτη. Φαντασου οτι εγω τον δικο μου τον εχω στα 4.7 με μια 212 Evo στα 1.39 V... Ετυχα το χρυσο chip απο οτι φαινεται, γιατι οι θερμοκρασιες του ειναι πολυ φυσιολογικες και αρκετα χαμηλες για τετοιο OC.
NoiSy MaN Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 1.38 ειναι, ελαχιστα κουνιεται ετσι οπως το ρυθμισα το LLC. Kουτι εχω το s340, 1 πανω και 1 πισω. Μπροστα θα χρειαστω ανεμιστηρα φανταζομαι. Καλύτερα μπροστά παρά πάνω. Ίσως απλά έπεσες σε κακό τσιπάκι.
STORM1978 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2017 Για βγάλε και ξαναβαλε την ψήκτρα μήπως δεν κάθισε καλά και από πάστα καθάρισμα και μία σταγόνα όσο ένα κοκο ρυζιού στην μέση φτάνει, η ψήκτρα θα κάνει τα υπόλοιπα.
Scatman Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2017 Το thread παραπάνω θα σε βοηθήσει σημαντικά. Συνολικά αποτελεί έναν εξαιρετικό οδηγό για FX oc που λύνει σχεδόν κάθε απορία. Στην περίπτωσή σου όμως ~και χωρίς να θέλω να σε απογοητεύσω~, υπάρχουν κάποια ζητήματα που θα πρέπει να λάβεις υπόψιν. Καταρχάς, το 1.43 για παραπάνω mhz μας δείχνει 2 πράγματα. 1.) στις συχνότητες 1.39-1.42 δε δοκίμασες υψηλότερο LLC ~σε high+~ (όχι πιθανό σενάριο) . Σημείωση : όσο ανεβαίνει το LLC ανεβαίνει και η θερμοκρασία 2.) Το τσιπάκι σου είναι απ'τα λεγόμενα μέτρια γι'αυτό κι έχεις αυτή την απόσταση (πιο πιθανό) Έπειτα, τα 1.38-1.39 volts ..όσο τίμια mobo κι αν είναι η 970 Aura... δεν παύουν να είναι ζόρικα για την κατηγορία της και αυτό, καλό θα ήταν να μη το αγνοείς. Δε λέω ότι θα καεί την επόμενη ημέρα εφόσον προσπαθήσεις παραπάνω, ωστόσο δίνοντας περισσότερο ρεύμα περιορίζεις το χρονικό της σωστής λειτουργίας της. Από αυτό και μόνο πρέπει να σταματήσεις στο σημείο που είσαι. Από εκεί και πέρα, η ψύκτρα σου είναι καλή μέχρι το σημείο. Για LLC medium & 1.38 volts ανταποκρίνεται εξαιρετικά,θα έλεγα καλύτερα από τηνπολυδιαφημισμένη 212, αλλά αυτό είναι το όριο της. Για παραπάνω που αποζητάς, χρειάζεται μία 240/360αρα υδρόψυξη. Οπότε θα πρέπει να μπεις σε νέα έξοδα (για να μην αναφέρω και το θέμα του κουτιού σε περίπτωση που δε χωράει). Αξίζει το όλο εγχείρημα για μερικά Mhz+; Θεωρώ πως όχι αφού δεδομένα τα 100-300 mhz δε θα αλλάξουν ουσιαστικά τις επιδόσεις σου οπότε η επένδυση δεν κρίνεται ως καλή. 1
strawman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Σε ευχαριστω φιλε, πολυ ωραιο το post σου. Κοιτα για υδροψυξη το σκεφτομαι να παω σε κατι καλο, ουτως η αλλος δεν θα παει για πεταμα και PC να αλλαξω, απλα απο οσα review εχω δει δεν εχω δει κατι που οντως να αξιζει τα 100+ ευρω. Εχεις καποια να προτεινεις?Οσο για το OC, καθαρα για "επιστημονικους" λογους το κανω, ουτως η αλλος στα games που παιζω τρωω τρελο μπουκαλι απο τη 1060, οποτε δεν ξερω κατα ποσο το OC θα με βοηθησει. PS1. Νομιζα οτι το 1.38 δεν ειναι και τοσο ψηλα. Απο οτι μου λες ομως ειναι ε? Φανταζομαι μονο σε 990 mobo πας για παραπανω volt?
Scatman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 1.38-1.39 θα έλεγα είναι το "γλυκό μαξ" για το σύνολο μητρικών am3+. Για περισσότερο, καλό είναι να πειραματίζεται κάποιος με μητρική πολλών φάσεων και υψηλής ποιότητας υλικών που συνήθως τα συναντά στη σειρά 990. Οι 990 τώρα... θεωρούνται πιο αξιόπιστες αλλά δεν ειναι ολες ανάλογα αποδοτικές. Το χουμε συζητήσει αρκετές φορές κατά το παρελθόν στο φόρουμ. Είναι μία περίεργη κατάσταση. Στο θρεντ παραπανω θίγεται κι αυτό.Οι πιο τουμπανάτες πάντως είναι οι crosshair v, sabertooth & extreme 9 αλλά στις τιμές τους δεν αξίζει η μετάβαση. Πιο προσιτή- αξιόπιστη 990 είναι η m5a99x αλλά κατά τη γνώμη μου δεν αξίζει η μετάβαση απ΄την aura. Μπουκάλι προφανώς τρως με την 1060 αλλά δεν ειναι τοσο τραγικό νομίζω με το oc σου. Για επιλογή υδροψυξης, μπορείς να ρωτήσεις εδώ : http://www.insomnia.gr/topic/610848-%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%AE%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%B7%CF%82-%CF%88%CF%8D%CE%BA%CF%84%CF%81%CE%B1%CF%82%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BB%CE%BF%CF%85/ αλλά... υδροψυξη + μαξ αποδοση = θορυβος. Θεωρητικά δε φαινεται τραγικό, πρακτικά είναι ΠΟΛΥ ενοχλητικό. Στο λέω εξ εμπειρίας. Από ένα σημείο και μετά δεν άντεξα. Οπότε είτε ρίχνεις την ένταση λειτουργίας των φανς μειώνοντας την απόδοση της υδρόψυξης είτε απλά δεν πας σε τέτοια λύση. οπως και να δεις το ζήτημα, έχει επιπλοκές ...που πρέπει να λάβεις υπόψιν
strawman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Εννοω οτι η 1060 ριχνει μπουκαλι στον fx μου. Ειδικα σε καινουργια games (division , rotr, doom , deus ex) στα ιδια settings η 1070 ειναι 25-30% πανω. Τελικα με βλεπω να τον βαζω stock και undervolt και να ηρεμησω. Απλα ειδα να δω ποσο φτανει ρε παιδι μου, μην εχω κανα gold μοντελο και χαραμιζεται 1
Scatman Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Gold δεν έχεις δυστυχώς Eκεί που είσαι, είναι εξαιρετικά παντως
nikos1982 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2017 για AIO μην πας τζαμπα φασαρια και στα λεφτα αυτα περνεις την D15 και ας ειναι κουμουτσα.ιδια αποδοση εχει με μια AIO και θα εχεις και ισυχια.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα