Προς το περιεχόμενο

Ωχ...Tomb raider (2018)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η συγκεκριμένη μια χαρά βλέπεται πάντως. Έχει τα κενακια της αλλά ο ρόλος της Alicia Vikander ως Lara Croft μου άρεσε πολύ και περισσότερο από τα νέα games. Είχε αρκετά αδύναμα σημεία και σίγουρα μπορούσε να κάνει αρκετά πράγματα καλύτερα, αλλά κύλισε ευχάριστα το 2ωρο στο σινεμά. 

• Like 2
  • Απαντ. 154
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Η anjelina jolie είχε προδιαγραφές lara Croft  άσχετα αν οι ταινίες που τις έδωσαν ήταν μαύρο χάλι.Επιπλέον ήταν action star όνομα και θα προσέλκυε άνδρες και γυναίκες στο κινηματογράφο πέρα από τους φανς των παλιών παιχνιδιών.Η alicia vikander το μόνο κοινό που μπορεί να προσελκύσει είναι τους φαν του τελευταίου παιχνιδιού,επειδή πήρε οσκαρ δεν σημαίνει ότι έγινε δημοφιλής.Ένα αγοροκόριτσο που κυλιέται στις λάσπες,τρώει ξύλο και κάνει ακροβατικά  δεν είναι συνταγή για box office.

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
31 λεπτά πριν, Raptorex είπε

Η anjelina jolie είχε προδιαγραφές lara Croft  άσχετα αν οι ταινίες που τις έδωσαν ήταν μαύρο χάλι.Επιπλέον ήταν action star όνομα και θα προσέλκυε άνδρες και γυναίκες στο κινηματογράφο πέρα από τους φανς των παλιών παιχνιδιών.Η alicia vikander το μόνο κοινό που μπορεί να προσελκύσει είναι τους φαν του τελευταίου παιχνιδιού,επειδή πήρε οσκαρ δεν σημαίνει ότι έγινε δημοφιλής.Ένα αγοροκόριτσο που κυλιέται στις λάσπες,τρώει ξύλο και κάνει ακροβατικά  δεν είναι συνταγή για box office.

Για όσους δεν γνωρίζουν λόγο ηλικίας, την δεκαετία του 80-90 τα action films ήταν cheesy και fun. 
Δεν θεωρούσαν τον εαυτό τους σοβαρές ταινίες. Εξ ού και ταινίες όπως αυτές του Stalone,  Schwarzenegger, Van Damme  κ.α

Μετά το 2001 σοβάρεψε το πράγμα δυστυχώς και έχασαν την αίγλη την οποία είχα επί 20+ χρόνια. 
Και φτάσαμε σε ταινίες όπως το Tomb Raider 2018 το οποίο για Tomb Raider είναι άθλιο, αλλά για σύγχρονη action ταινία σχετικά καλή.......

Όπως είναι εν έτη 2018 το Indiana Jones Raiders of the Lost Arc ή το Last Crusade θα θεωρούταν ως την χειρότερη ταινία όλων τον εποχών. 

Επεξ/σία από Apoll
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

δεν ειναι ακριβως ετσι. μια χαρα σοβαρες ταινιες δρασης υπηρχαν και το 80, οι οποιες ηταν και πρωτοποριακες. 

Aliens, Predator, Die Hard, Lethal Weapon, Robocop, Mad Max 2, First Blood, Raiders και ΤOD, EFNY, κτλ και να μην αναφερω ολη την γκαμα απο Hong Kong μερια.

υπηρχαν και fun cheefests οπως τα Rambo 2 και Commando, αλλα η αντιληψη οτι τα 80ς ειχαν μονο σκουπιδια ταινιες και μουσικη, ειναι ενας revisionist μυθος που ανακυκλωνεται απο τις νεοτερες γενιες. 

ακολουθησε το 90 με εξισου εξαιρετικες ταινιες δρασης, αλλα μετα τα τελη της δεκαετιας αρχισε η κατω βολτα.

--------

οσο αφορα το Tomb Raider, οπως ηταν αναμενομενο αρχισε το φτυαρι απο τα μεγαλα μηντια της βιομηχανιας. χρησιμοποιουν φυσικα και την ιδια αιτιολογηση:

"it's derivative, it's not fun, it's not feminist".  η πλακα και μεγαλη ειρωνια ειναι οτι χαρακτηριζουν την Λαρα ως κακο προτυπο γυναικας, ενω ο rebooted χαρακτηρας στα παιχνιδια εχει γραφτει απο γυναικα φεμινιστρια, η ταινια εχει γραφτει απο γυναικα σεναριογραφο και η Alicia ειχε ενεργη συμμετοχη στο σεναριο γιατι ηθελε να γινει πιο σοβαρη η  ταινια και ο ρολος της.

παντως διαβαζω καλα λογια απο αυτους που την ειδαν, οποτε οι κριτικοι ειναι full of shit ως συνηθως.

η επομενη ταινια με ηρωιδα που θα στοχευσουν ειναι η Alita. εκει περιμενουν Jim και RR με ακονισμενα τα μαχαιρια τους.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, KilliK είπε

δεν ειναι ακριβως ετσι. μια χαρα σοβαρες ταινιες δρασης υπηρχαν και το 80, οι οποιες ηταν και πρωτοποριακες. 

Aliens, Predator, Die Hard, Lethal Weapon, Robocop, Mad Max 2, First Blood, Raiders και ΤOD, EFNY, κτλ και να μην αναφερω ολη την γκαμα απο Hong Kong μερια.

υπηρχαν και fun cheefests οπως τα Rambo 2 και Commando, αλλα η αντιληψη οτι τα 80ς ειχαν μονο σκουπιδια ταινιες και μουσικη, ειναι ενας revisionist μυθος που ανακυκλωνεται απο τις νεοτερες γενιες. 

ακολουθησε το 90 με εξισου εξαιρετικες ταινιες δρασης, αλλα μετα τα τελη της δεκαετιας αρχισε η κατω βολτα.

--------

οσο αφορα το Tomb Raider, οπως ηταν αναμενομενο αρχισε το φτυαρι απο τα μεγαλα μηντια της βιομηχανιας. χρησιμοποιουν φυσικα και την ιδια αιτιολογηση:

"it's derivative, it's not fun, it's not feminist".  η πλακα και μεγαλη ειρωνια ειναι οτι χαρακτηριζουν την Λαρα ως κακο προτυπο γυναικας, ενω ο rebooted χαρακτηρας στα παιχνιδια εχει γραφτει απο γυναικα φεμινιστρια, η ταινια εχει γραφτει απο γυναικα σεναριογραφο και η Alicia ειχε ενεργη συμμετοχη στο σεναριο γιατι ηθελε να γινει πιο σοβαρη η  ταινια και ο ρολος της.

παντως διαβαζω καλα λογια απο αυτους που την ειδαν, οποτε οι κριτικοι ειναι full of shit ως συνηθως.

η επομενη ταινια με ηρωιδα που θα στοχευσουν ειναι η Alita. εκει περιμενουν Jim και RR με ακονισμενα τα μαχαιρια τους.

Συμφωνώ, αλλά το Tomb Raider με την Angelina βγήκε μία εποχή που τέτοιες action ταινίες, ήταν πολύ λιγότερο σοβαρές, και δεν τον ενδιέφερε τον κόσμο αυτό. 
Τις έβλεπε για να διασκεδάσει. Αν ήθελε fix αδρεναλίνης πήγαινε να δει μία διαφορετική action ή horror ταινία. 
Ούτε ο καθένας έβγαζε ένα βίντεο κριτικής, και είχε μετά ακολούθους στην ιδέα. Ο καθένας έφερε ιδία άποψη. 

Και έγραψα παραπάνω. Αν έβγαινε σήμερα ο Indiana Jones ή το Matrix ή ακόμα και το New Hope θα πήγαιναν άπατα..... Όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των ταινιών πριν το 2000. 
(βασικά με τα σημερινά δεδομένα δεν θα τις έφτιαχναν). 

Βλέπεις τι βγαίνει σήμερα, και "αρέσει" στον κάθε τυχάρπαστο που έχει πιάσει το youtube. Και οι κάποιας ηλικίας (40+) όπως εγώ, δεν τις γουστάρουμε. 
Ο καθείς έχει τα γούστα του και την άποψή του. Αυτό που μου την σπάει, είναι να προσπαθεί ο άλλος που έπιασε το youtube και σήκωσε ένα βίντεο, να επιβάλει την άποψή του ως αυθεντία. 
Και τα ζόμπι που τον ακολουθούν κατακρίνουν ή "δουλεύουν" όσους έχουν αντίθετη άποψη σε σημείο φασισμού. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

συμφωνω απολυτως μαζι σου. και δυστυχως αυτοι οι κριτικοι της πλακας απο τα social media μαζι με τα aggregators οπως το RT, εχουν κανει τρομερη ζημια στην κινηματογραφικη διασκεδαση.

και η κατασταση δυστυχως θα χειροτερεψει ακομη περισσοτερο.

Επεξ/σία από KilliK
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 ώρες πριν, naruto14 είπε

ο ρόλος της Alicia Vikander ως Lara Croft μου άρεσε πολύ και περισσότερο από τα νέα games.

Ε?:blink:

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

E καλά dude ταινία είδες :D Στο video game ζήτημα να έχει 5 σελίδες διαλογους ;)

Ψήθηκα και εγώ μιας και τον "κακό" τον πάω πολύ μετά το Justified.

Καλά μπορεί να ισχύει αυτό για τους διαλόγους, αλλά το σενάριο μου φάνηκε μεγαλύτερο στα games. Και δεν φταίνε οι παραπάνω ώρες του gameplay.

Η ταινία επίσης ξεκινάει λίγο περίεργα έχοντας αρκετή ώρα τοποθεσία το Λονδίνο. Έχει κάποιες αχρείαστες σκηνές που νομίζω μπήκαν περισσότερο για να γεμίσουν το δίωρο, παρά για να βοηθήσουν στην ανάπτυξη της ιστορίας. Θα προτιμούσα αυτές τις έξτρα σκηνές να τις έβλεπα στο νησί των Yamatai.

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, Apoll είπε

Συμφωνώ, αλλά το Tomb Raider με την Angelina βγήκε μία εποχή που τέτοιες action ταινίες, ήταν πολύ λιγότερο σοβαρές, και δεν τον ενδιέφερε τον κόσμο αυτό.

Εγώ πάντως στo TR sequel με την Angelina έκλαιγα τα λεφτά μου. :P

Προφανώς δεν περίμενα ντοκυμαντέρ, αλλά όταν ο καρχαρίας κάνει "γκράουρ", τρώει το μπουκέτο από την Lara και μετά την βγάζει στην επιφάνεια ήταν κάπως... Όπως και στο άλμα επί κοντώ που έπρεπε να βάλουν ένα "toiiiiing* sound effect λες και πήδαγε ο Wil.E. Coyote. :P

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο από την συγκεκριμένη ταινία...τόσο πολύ μου άρεσε. ^_^
Ακόμα και από το Super Mario Bros (so bad, it's epic) θυμάμαι περισσότερα.

Edit: Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω ξαναγράψει για το movie TR2 τουλάχιστον άλλες 2 φορές. I've been traumatised by it.

Επεξ/σία από GhostRiderLSOV
  • Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, naruto14 είπε

Θα προτιμούσα αυτές τις έξτρα σκηνές να τις έβλεπα στο νησί των Yamatai.

Yamatai?! Νόμιζα είναι grounded η ταινία. Δηλαδή είναι fiction σαν το game?

Δημοσ.
2 ώρες πριν, GhostRiderLSOV είπε

Εγώ πάντως στo TR sequel με την Angelina έκλαιγα τα λεφτά μου. :P

Προφανώς δεν περίμενα ντοκυμαντέρ, αλλά όταν ο καρχαρίας κάνει "γκράουρ", τρώει το μπουκέτο από την Lara και μετά την βγάζει στην επιφάνεια ήταν κάπως... Όπως και στο άλμα επί κοντώ που έπρεπε να βάλουν ένα "toiiiiing* sound effect λες και πήδαγε ο Wil.E. Coyote. :P

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο από την συγκεκριμένη ταινία...τόσο πολύ μου άρεσε. ^_^
Ακόμα και από το Super Mario Bros (so bad, it's epic) θυμάμαι περισσότερα.

Edit: Είμαι σχεδόν σίγουρος ότι έχω ξαναγράψει για το movie TR2 τουλάχιστον άλλες 2 φορές. I've been traumatised by it.

Συμφωνώ ότι το δεύτερο ήταν μακράν χειρότερο του πρώτου, εξ ου και το έχω δει μόνο μία φορά :) 
Αλλά η όλη συζήτηση ξεκίνησε για το πρώτο.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε

Yamatai?! Νόμιζα είναι grounded η ταινία. Δηλαδή είναι fiction σαν το game?

Γιατι εχω την εντυπωση οτι η ταινια ακολουθει το σεναριο του TR2013 (του παιχνιδιου)?

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, panoc είπε

Γιατι εχω την εντυπωση οτι η ταινια ακολουθει το σεναριο του TR2013 (του παιχνιδιου)?

Η ταινία είναι βασισμένη στο σενάριο του TR 2013, δεν είναι η εντύπωσή σου. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...