Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα, και καλώς σας βρήκα μιας και είναι το πρώτο μου post.

Βρίσκομαι κοντά στο σκαγιοπούλειο στην Πάτρα και αυτή την στιγμή με forthnet adsl 24, συγχρονίζομαι μαξ 11mbps. Σκέφτομαι να βάλω Wind Double Play με VDSL ή να αναβαθμήσω στην forthnet. Διάβασα, κυρίως σε άλλα posts εδώ, ότι αν είμαι κοντά στην καμπίνα και το attenuation με adsl είναι κάτω απο 20, αξίζει να βάλω. 

Σύμφωνα με το site τόσο της forthnet όσο και της wind μπορώ να βάλω και σύμφωνα με το site της Cyta είμαι 830 μέτρα από την καμπίνα. 

Line Attenuation (Up/Down) [dB]: 8,5 / 18,0

Υπάρχει κάποιος στην περιοχή που να έχει βάλει VDSL με κάποια από τις δύο εταιρίες; Θα είμαι εντάξει σύμφωνα με τις παραπάνω τιμές;

Έχω ακούσει άσχημα λόγια τόσο για την wind, όσο και για την forthnet, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια στην forthnet δεν είχα κάποιο συγκεκριμένο θέμα.

Δημοσ.

Με 18dB Down attenuation υπολόγιζε ότι είσαι στο 1Km+. Τα 830m της Cyta είναι κατά προσέγγιση. Και με τα 11Mbps που έχεις τώρα, μην περιμένεις τρελές διαφορές σε VDSL μιας και είναι πολύ πιο ευαίσθητο. Αν δεν υπάρχει καμπίνα / νέο καφάο κοντά στην γειτονιά σου, μόνο σε φασαρίες θα μπεις μιας και θα σου δώσουν VDSL από το A/K...

• Like 1
Δημοσ.

Με 18dB Down attenuation υπολόγιζε ότι είσαι στο 1Km+. Τα 830m της Cyta είναι κατά προσέγγιση. Και με τα 11Mbps που έχεις τώρα, μην περιμένεις τρελές διαφορές σε VDSL μιας και είναι πολύ πιο ευαίσθητο. Αν δεν υπάρχει καμπίνα / νέο καφάο κοντά στην γειτονιά σου, μόνο σε φασαρίες θα μπεις μιας και θα σου δώσουν VDSL από το A/K...

Σύμφωνα με τον οτε, που μόλις τσέκαρα, δεν παρέχεται vdsl εδώ οπότε ότι και αν λένε οι λοιπές εταιρίες δεν θα δοκιμάσω καν.

Πως μπορώ να δω αν έχουν βάλει τις κατάλληλες καμπίνες στην περιοχή;

Δημοσ.

Το σιτε του οτε πες μας τι διαθεσιμότητα σου δίνει;

Το site του οτε δεν μου δινει διαθεσιμότητα, οπότε φαντάζομαι πως δεν υπάρχει η δυνατότητα.

Δημοσ.

Αν δεν δινει ο οτε οι άλλοι σου λενε παραμυθια για να σε κανουν πελάτη

Και εγω αυτο πιστεύω, θα πάω όμως μια βολτα να ρωτήσω να δω τι θα μου πουν.

Δημοσ.

Προς το παρών δεν έχει vdsl καμπινες ςεκει τα τει περνούν και εχουν vbslαπό την περιοχή σου σκαγιοπουλιου

Δημοσ.

ακόμα εδω πατρα το vdsl ειναι σε πολύ λίγες περιοχές και δεν αξίζει καθόλου

εγώ είμαι σε απόσταση απο το  σκαγιοπούλειο στα 4χλμ και έχω κάνει αγώνα να κλειδώνω στα 11.8mbps

• Like 1
Δημοσ.

Είχα Vodafone (HOL) και συγχρονιζα γυρω στα 13-14Mbps.

ΜΟΝΟ forthnet και wind μου διναν διαθεσιμότητα και κανένας άλλος. Τελικά έβαλα forthnnet VDSL και παίρνω από το ΑΚ του ΟΤΕ που ειναι γυρω στο χιλιομετρο, και συγχρονιζω σχεδόν 50mbps (στην αρχή έπιανα κατω από 30mbps αλλα εφτιαξα τα καλώδια του σπιτιού)

Να δεις ομως και την καλωδίωση του σπιτιού σου, μπορεί στον κατανεμητή να πιάνεις μεγαλύτερη ταχύτητα, οπότε και VDSL να βάλεις δε θα συγχρονίσεις πολύ ψηλά λόγω του ότι ειναι πολύ πιο ευαίσθητο.

Αφου σου δίνει η forthnet διαθεσιμοτητα θα παρεις από το ΑΚ, σου δίνουν γιατι ειναι πιο 'ελαστικοι' στις αποστάσεις από ΟΤΕ.

• Like 1
Δημοσ.

Είχα Vodafone (HOL) και συγχρονιζα γυρω στα 13-14Mbps.

ΜΟΝΟ forthnet και wind μου διναν διαθεσιμότητα και κανένας άλλος. Τελικά έβαλα forthnnet VDSL και παίρνω από το ΑΚ του ΟΤΕ που ειναι γυρω στο χιλιομετρο, και συγχρονιζω σχεδόν 50mbps (στην αρχή έπιανα κατω από 30mbps αλλα εφτιαξα τα καλώδια του σπιτιού)

Να δεις ομως και την καλωδίωση του σπιτιού σου, μπορεί στον κατανεμητή να πιάνεις μεγαλύτερη ταχύτητα, οπότε και VDSL να βάλεις δε θα συγχρονίσεις πολύ ψηλά λόγω του ότι ειναι πολύ πιο ευαίσθητο.

Αφου σου δίνει η forthnet διαθεσιμοτητα θα παρεις από το ΑΚ, σου δίνουν γιατι ειναι πιο 'ελαστικοι' στις αποστάσεις από ΟΤΕ.

Όταν λες έφτιαξες τα καλώδια, εννοείς τα άλλαξες σε Cat 5e,6 ή έφτιαξες τις ενώσεις? 

Εγώ είμαι σε πολυκατοικία οπότε δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω με τα καλώδια, ούτε πως να τσεκάρω τι παίζει.

Δημοσ.

τραβηξα νέο καλώδιο απ' τον κατανεμητή, γιατι εσωτερικά ειχε πολλα παρακλάδια και ενώματα οπότε έχανα ταχυτητα. Αφου δε ξερεις θα πρεπει να απευθυνθείς σε ηλεκτρολογο ή κάποιον που ξέρει και να μετρήσετε κάτω τι ταχύτητα πιάνεις

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...