Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Έχω αποφασίσει ότι θέλω να ασχοληθώ με τη μαγειρική. Υπάρχει κανείς που έχει τελειώσει κάποιο σχετικό ΙΕΚ για να μου παραθέσει κάποιες πληροφορίες;

 

Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, υπάρχουν 3-4 (Le Monde, Chef d'oeuvre, Les Etoiles, ΑΚΜΗ) που παίζουν πολύ. Δυσκολεύομαι να επιλέξω ανάμεσά τους καθώς με εξαίρεση τα δίδακτρα δε διαφέρουν και πολύ τα προγράμματά τους, γι'αυτό και χρειάζομαι κάποιες γνώμες.

 

 

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

Γνωμες ως προς τι ? Παντως να ξερεις το επάγγελμα αυτο όπως και η ζαχαροπλαστικη μαθαινονται στον παγκο , απλα στη σχολη θα μαθεις καποια πραγματα κ το βασικο ειναι οτι θα μπορεις να πειραματιστεις και να μαθεις απ τα λαθη σου .. υπηρχε ενας μαγειρας παλια εδω ο toufas που τα ειχε πει σωστά καποια πραγματα , ψαξε λίγο το forum : )

Δημοσ.

προπονηση στο σπιτι θελει πολυ,για τις σχολες τις πιο πολλες ακρες για δουλεια εχει η λεμοντ.Ποσα διαθετεις ειναι το θεμα.Μια ακομη διαφορα ειναι η αφθονια υλικων που υπαρχει στις ακριβες σχολες.

Δημοσ.

Γνώμες σχετικά με το ποιά θεωρείται η καλύτερη. Απο άποψη καθηγητών,εγκαταστάσεων, μαθημάτων, ευκαιριών αποκατάστασης.

 

Έχω διαβάσει διάφορες απαντήσεις σχετικές εδώ μέσα αλλά είτε είναι παλιές και τα δεδομένα μπορεί να έχουν αλλάξει είτε δεν ειναι κατατοπιστικές.

 

Το γνωρίζω πως θέλει προπόνηση στο σπίτι αλλά οι σχολές είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθεις βασικά πράγματα και να έχεις καλύτερες ευκαιρίες αποκατάστασης.

Δημοσ.

Γνώμη μου μην πας σε σχολή δεν θα σου φανεί χρήσιμη πάνω στην δουλειά. Πιο χρήσιμο είναι να κανείς μερικά σεμινάρια παρά σε σχολή, πήγαινε και ζητά δουλειά έστω αφιλοκερδώς . Στο λέω γιατί είμαι μάγειρας στα 16 το παράτησα το σχολείο , πήγα στο Βαρουλκο και ζήτησα απο τον κ Λαζαρου δουλειά , όντας άμαθος με την καλή κουζίνα έχοντας πιο πριν δουλέψει σε street food μου έδωσε την δουλειά 3 φορές την εβδομάδα δηλαδή με ελάχιστο μισθό και με την προϋπόθεση να τελειώσω το λύκειο . Δούλεψα εκεί για 3 χρόνια πηγαίνοντας σχολείο παράλληλα . Μπορώ να πω πως ήταν το μεγαλύτερο κ καλύτερο σχολείο που πήγα αποκόμισα πολλές γνώσης κ είχα στο βιογραφικό μου ένα πολύ δυνατό όνομα τώρα στα 23 μπορώ να σ πω ότι έχω εργαστεί στα καλύτερα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Ελλάδα αλλά κ στο εξωτερικό . Άσε τις σχολές και στρώσου η μαγειρική είναι ζωή δν είναι επάγγελμα και αν σαρεσει Να το ακολουθήσεις με κλειστά τα μάτια αλλά θα φτυσεις αίμα αυτά απο εμένα .

 

ΥΓ 9/10 μαγειρους της σχολής δν θα δουλέψουν ποτέ σαν μάγειρες

  • Like 1
Δημοσ.

Αυτό το αυτοδημιούργητο μου φαίνεται λίγο εως απιθανα δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Γιατί δηλαδή ένας σεφ/ιδιοκτήτης να σε βάλει στην κουζίνα του για να δουλεψεις αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις; Για την ψυχή της μανας του σίγουρα οχι :P

 

Το θέμα είναι ότι αν παρατηρήσεις 1 στους 1000 που πετυχαίνουν δεν εχουν καποιο πτυχίο. Οι υπόλοιποι έχουν τελειώσει καποια σχολή.

Επίσης απο που προκύπτει οτι οι 9 στους 10 δε θα δουλέψουν ποτέ σα μάγειρες;

Δημοσ.

Αυτό το αυτοδημιούργητο μου φαίνεται λίγο εως απιθανα δύσκολο να σου πω την αλήθεια. Γιατί δηλαδή ένας σεφ/ιδιοκτήτης να σε βάλει στην κουζίνα του για να δουλεψεις αν δεν έχεις κάποιες γνώσεις; Για την ψυχή της μανας του σίγουρα οχι :P

 

Το θέμα είναι ότι αν παρατηρήσεις 1 στους 1000 που πετυχαίνουν δεν εχουν καποιο πτυχίο. Οι υπόλοιποι έχουν τελειώσει καποια σχολή.

Επίσης απο που προκύπτει οτι οι 9 στους 10 δε θα δουλέψουν ποτέ σα μάγειρες;

Εγώ φίλε μου σου λέω την γνώμη μου απο προσωπική μου εμπειρία στον χώρο ο ιδιοκτήτης θέλει να έχει καλούς μαγειρους που η σχολή σίγουρα δν θα βγάλει επίσης γίνεται απο αγάπη στο αντικείμενο εσύ μάλλον το βλέπεις μόνο ως μέσο επαγγελματικής αποκατάστασης όποτε ότι και να σ πω ν θα σου γεμίσω εγώ το μυαλό

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...