Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά δε χάνω τίποτα να ρωτήσω:

Έπεσαν στα χέρια μου δύο δίσκοι, 2ΤΒ έκαστος, γεμάτοι μέχρι τα μπούνια με ταινίες και σειρές (mp4, mkv, avi).

Υπάρχει κάποιος τρόπος - να τις ταξινομήσω βάσει τού video bitrate, ίσως; - ώστε να δω πόσες και ποιες είναι από κάποιο «αποδεκτό» όριο και πάνω; Αν επρόκειτο για λίγα αρχεία, θα τα τσέκαρα ένα-ένα με το media info, αλλά είναι πάρα πολλά.

Για τα mp3 μου, ας πούμε, με είχε εξυπηρετήσει πολύ το MP3ext, το οποίο αντικαθιστά το εικονίδιο τού κάθε mp3 μ' ένα δικό του που αναγράφει τα kbps. Λέτε να υπάρχει κάτι αντίστοιχο και για video;   

Δημοσ.

Δεν τα χρησιμοποιώ, αλλά τσέκαρε mediainfo

https://mediaarea.net/en/MediaInfo

Αν δεν, δες και αυτόν τον τρόπο αν δεν βρεις άλλο προγραμματάκι

https://www.mc-guinness.co.uk/blog/20160303/extract-your-plex-movies-or-shows-to-text-file/

https://github.com/ukdtom/ExportTools.bundle/wiki

https://github.com/ukdtom/ExportTools.bundle

Δημοσ.

Φιλαράκια, ευχαριστώ για τις προτάσεις. Φαίνεται ότι βρήκα έναν τρόπο που εξυπηρετεί: Στη σελίδα τού mediainfo που συμπτωματικά κοίταξα επειδή παρέθεσε το link ο gamanos (extra thanks!!!) , προτείνονται και κάποια άλλα εργαλεία, μεταξύ των οποίων και το playtime, το οποίο απ' όσο καταλαβαίνω κάνει τη δουλειά που θέλω.

• Like 1
Δημοσ.

Μόνο όμως το bitrate δε λέει τίποτα.

Π.χ. τα 3000Kbps σε mpeg2 είναι χειρότερα από τα 2000Kbps σε divx, τα οποία είναι χειρότερα από τα 1200Kbps σε h264, τα οποία είναι πάλι χειρότερα από τα 900Kbps σε h265.

Επίσης, ένα βίντεο 1080p@2500Kbps HDTS είναι σαφώς χειρότερο από ένα 720p@1200Kbps BRRIP.

Όπως καταλαβαίνεις δεν έχει νόημα αυτό που θέλεις να κάνεις εκτός αν τα αρχεία είναι όλα από παρόμοια πηγή και σε παρόμοιο format.

Δική μου άποψη είναι να φιλτράρεις όλα τα mpg και avi (έξω) και να κρατήσεις mp4 και mkv. Μετά, αν η ονοματολογία ακολουθεί το σύστημα των realese groups φίλτραρε ότι έχει στο όνομα του camrip, hdts, ts, tc, dvdscr, dvdrip, webrip..

Αλλιώς δε θα βγάλεις άκρη.

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε micos000, το ξέρω ότι δεν είναι αποκλειστικά θέμα bitrate. Η πλειοψηφία των αρχείων (σχεδόν το 80%) είναι mp4, λιγότερα είναι mkv και ακόμα λιγότερα avi. Ανοίγοντάς τα στο playtime, είδα ότι όλα τα mp4 είναι h264 και όλα τα avi είναι divX/Xvid.

Πληροφορία για realese groups δεν έχω, μια και τα ονόματα είναι «ξεροί» τίτλοι, χωρίς άλλα στοιχεία. Πάντως ξέρω ότι αυτός που είχε μαζέψει το συγκεκριμένο υλικό, δεν κρατούσε cam, ts και λοιπά σκουπίδια. Τώρα, εμένα για να πω την αλήθεια, ακόμα και τα dvdrip δε με χαλάνε ιδιαίτερα. Άνετα βλέπω ταινία και από dvdrip (ίσως να ...γερνάω και να φθίνει η όραση! ) , οπότε ακόμα κι αν υπάρχουν κάποια τέτοια, προτιμώ να τα κρατήσω παρά να τα ψάχνω ξανά και να παλεύω να ταιριάξω υπότιτλους.

Ευχαριστώ ούτως ή άλλως, αφού μια πρώτη ιδέα μπόρεσα να πάρω. 

Δημοσ.

Αν είναι έτσι τότε θα πρέπει να τα κρατήσεις όλα! :D

Αφού δε σε απασχολούν ακόμα και τα dvdrip και ο "χορηγός" δεν ήταν από τις χαβούζες που τα σφάζουν όλα στο γόνατο μόλις εμφανιστούν στα τορεντάδικα, πως θα μπορέσεις να φιλτράρεις ταινίες βάση bitrate; Νομίζω ότι είναι δώρο-άδωρο να παιδεύεσαι με κάτι τέτοιο.

Καλύτερα να τις περνάς στα γρήγορα και να αντιγράφεις όποιες δεν έχεις δει. Το teracopy είναι πολύ βολικό για μια τέτοια δουλειά καθώς με δεξί κλικ θα στέλνεις για αντιγραφή σε συγκεκριμένο φάκελο τις ταινίες που θέλεις και θα αντιγράφονται με τη σειρά, μία-μία.

Δημοσ.

Δεν ξέρω αν είναι εφικτό, αλλά δε χάνω τίποτα να ρωτήσω:

Έπεσαν στα χέρια μου δύο δίσκοι, 2ΤΒ έκαστος, γεμάτοι μέχρι τα μπούνια με ταινίες και σειρές (mp4, mkv, avi).

Υπάρχει κάποιος τρόπος - να τις ταξινομήσω βάσει τού video bitrate, ίσως; - ώστε να δω πόσες και ποιες είναι από κάποιο «αποδεκτό» όριο και πάνω; Αν επρόκειτο για λίγα αρχεία, θα τα τσέκαρα ένα-ένα με το media info, αλλά είναι πάρα πολλά.

Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά υπάρχει επιλογή στον explorer και προσθέτεις στήλη bitrate πχ στα windows 7 γίνεται έτσι.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν βλέπει μέσα στους φακέλους αλλά μόνο τα αρχεία.

Δημοσ.

Κατά κύριο λόγο με απασχολούσαν τα mp4, εφόσον είναι και τα περισσότερα (σ' αυτά είναι που γίνεται ο κακός χαμός...)

Απ' ό,τι έχω συμπεράνει εμπειρικά μέχρι τώρα, μια ταινία π.χ. 720p σε h264/900Kbps γύρω στο 1GB, τη βλέπω χωρίς να με «χαλάει» , ακόμα και στη μεγάλη τηλεόραση. Προφανώς και διακρίνω τη διαφορά σε σύγκριση με μια καλύτερη έκδοση, απλά δεν είναι ικανή να με αποτρέψει απ' το να τη δω. Στις χαμηλότερης «ποιότητας», ναι, σπάζομαι. Για να μη σού πω ότι τις προτιμώ αυτές τις εκδόσεις, προκειμένου να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο στο δίσκο, μέχρι να τις γράψω σε δισκάκια, ή να τις σβήσω.

Πάντως, αν μη τι άλλο, παιδεμός πλέον δεν είναι, εφόσον το playtime τις ταξινομεί με όποιο φίλτρο θέλω, οπότε βγάζω άκρη με μια ματιά.

Δεν ξέρω αν το ξέρεις, αλλά υπάρχει επιλογή στον explorer και προσθέτεις στήλη bitrate πχ στα windows 7 γίνεται έτσι.

Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι δεν βλέπει του φακέλους αλλά μόνο τα αρχεία.

Το ξέρω και το δοκίμασα εξ αρχής, αλλά δεν ήταν απολύτως ακριβές (έδινα ταξινόμηση κατά bitrate, αλλά δεν το πετύχαινε πάντα). 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...