Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οι αισθητήρες της Sony έχουν παρουσία στα περισσότερα smartphone της αγοράς, με την Ιαπωνική εταιρεία να παρουσιάζει σήμερα τη νέα της δημιουργία η οποία μπορεί να καταγράψει βίντεο σε αργή κίνηση με Full HD ανάλυση και στα 1000 καρέ το δευτερόλεπτο.

Ως ο πρώτος 3-layer CMOS αισθητήρας, μπορεί να καταγράψει βίντεο σε αργή κίνηση έως και 8 φορές πιο γρήγορα από τον ανταγωνισμό, με ελάχιστη παραμόρφωση κατά την εστίαση σύμφωνα με την Ιαπωνική Εταιρεία. Χωρίς να διαθέτει ακόμα επίσημη ονομασία, ο νέος αισθητήρας της Sony μπορεί να κάνει λήψεις με ανάλυση 19,3MP και σε χρόνο 1/120 του δευτερολέπτου, τέσσερις φορές πιο γρήγορα δηλαδή από άλλα τσιπ εξαιτίας της DRAM που περιλαμβάνεται στο κύκλωμα που μετατρέπει τα αναλογικά σήματα σε ψηφιακά.

Με βάση τα παραπάνω χαρακτηριστικά, η Sony έχει δημιουργήσει ίσως τον καλύτερο αισθητήρα που μπορούμε να βρούμε σε smartphone, με την κοντινότερη σύγκριση να είναι η δυνατότητα λήψης βίντεο slow motion από το iPhone 7 και το Google Pixel, αλλά μόνο στα 120 καρέ το δευτερόλεπτο. Ενδεικτικό του κατορθώματος της Sony είναι ότι στον τομέα αυτό, ο αισθητήρας ξεπερνά ακόμα και τις επιδόσεις της RX 100 V, μιας κορυφαίας mirrorless φωτογραφικής μηχανής, που «περιορίζεται» στα 960 καρέ/δευτερόλεπτο.

Η Apple και η Google είναι δύο από τις εταιρείες που χρησιμοποιούν αισθητήρες της Sony στις φωτογραφικές μηχανές που ενσωματώνουν στα κορυφαία smartphone τους, κάτι που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να δούμε το συγκεκριμένο αισθητήρα σε κάποιο νεώτερο Pixel ή iPhone.

Link.png Site: Verge

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Ωραια πράγματα. Σε πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο με το z5 οι φωτογραφίες με smartphone ηταν κατι παραπάνω απο ικανοποιητικές!. Επίσης κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοι, είναι το γεγονός πως οι φακοί στις καμερες τους είναι ευρυγώνιοι.

16114324 1482913318402982 1280236308740595672 N

16179065 1485295641498083 6182706042719392491 O

16177600 1484155404945440 5593144839584013607 O

• Like 4
Δημοσ.

Σαν τα MegaPixel κατάντησαν και τα FPS, ένα marketing gimmick. Να δω πότε θα ανεβάσουν το bitrate για να μην φαίνεται σαν να βγήκε από πατάτα το slow mo.

Πέρα από αυτό νομίζω δεν βγάζει ο κόσμος και πολύ slow-mo videos, προσωπικά έχω βγάλει 3 slow-mo videos μέσα σε 2 χρόνια.

@Morticiangr, οι φωτό φαίνονται χάλια λόγο του ότι τις ανέβασες απευθείας στο insomnia. + 25mm δεν το λες και ιδιαιτέρα ευρυγώνιο, τα περισσότερα smartphones έχουν από 25 έως 28, με το iPhone (6,7) να έχουν 28mm και το S7 να έχει 26mm.

• Like 3
Δημοσ.

Ωραια πράγματα. Σε πρόσφατο ταξίδι στο Λονδίνο με το z5 οι φωτογραφίες με smartphone ηταν κατι παραπάνω απο ικανοποιητικές!. Επίσης κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοι, είναι το γεγονός πως οι φακοί στις καμερες τους είναι ευρυγώνιοι.

16114324 1482913318402982 1280236308740595672 N

16179065 1485295641498083 6182706042719392491 O

16177600 1484155404945440 5593144839584013607 O

Το Z5 το κρατησα 6 ημερες. Οι φωτο του ΤΡΑΓΙΚΕΣ στα δυο ακρα (δεξια και αριστερα). Out of focus και εξαιρετικα παραμορφωμενες. Μου ειπαν να το παω για service, αλλα απο οτι διαβασα ειναι γενικο το κακο. Και το εδωσα.

Ασε που επρεπε να τραβας στα 8mp για καποιο περιεργο λογο.

Αθλια φωτογραφικη. LG G4 και παλι LG G4 forever. Ετη Φωτος μακρυα.

Δημοσ.

παιδιά το iphone kai samsung s7 τω έχω δει σε σύγκριση με  lumia 950xl  σε slowmotion kai to to 950xl είναι καλύτερο από τα δυο αυτά  πάντα μιλώντας αντικειμενικά και τα τρία είναι πολύ καλά 

Δημοσ.

παιδιά το iphone kai samsung s7 τω έχω δει σε σύγκριση με  lumia 950xl  σε slowmotion kai to to 950xl είναι καλύτερο από τα δυο αυτά  πάντα μιλώντας αντικειμενικά και τα τρία είναι πολύ καλά 

Καλύτερο σε τι; Σε σταθεροποίηση, σε οξύτητα, σε θόρυβο εικόνας; Βοήθησε με λίγο να κάνω μία έρευνα. Σίγουρα και τα 3 είναι καλά αλλά θέλω να καταλάβω περαιτέρω.

Δημοσ.

Σαν τα MegaPixel κατάντησαν και τα FPS, ένα marketing gimmick. Να δω πότε θα ανεβάσουν το bitrate για να μην φαίνεται σαν να βγήκε από πατάτα το slow mo.

Πέρα από αυτό νομίζω δεν βγάζει ο κόσμος και πολύ slow-mo videos, προσωπικά έχω βγάλει 3 slow-mo videos μέσα σε 2 χρόνια.

Για πολλούς ναι, είναι gimmick. Για αρκετούς άλλους όμως που ασχολούνται με video είναι super. Άσε που όσο βγαίνουν τέτοια τσιπάκια τόσο πιο γρήγορα και φθηνά θα δούμε και καλές κάμερες με slow motion. Εκεί θα έχεις και το bitrate που θέλεις. Στα κινητά όμως πόσο bitrate να σου βάλει; Το iPhone τραβάει 45 Mbps, όσο δηλαδή και οι καλές DSLR. (Αν και δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σου με το bitrate και το slow motion. Στο ίδιο bitrate δεν τραβάνε και τα 30fps?)

Δημοσ.

Για αρκετούς άλλους όμως που ασχολούνται με video είναι super.

Έλα σοβαρέψου, όποιο βίντεο και να δεις στο YouTube με slow-mo smartphone η οξύτητα της εικόνας είναι το λιγότερο αστεία. A7s II και απο την άλλη S7 edge. Άμα κάποιος ασχολείται σοβαρά και θα βγάλει χρήματα από το slow-mo είναι φανερό πιο θα προτιμήσει.

Το iPhone τραβάει 45 Mbps, όσο δηλαδή και οι καλές DSLR. 

1 λεπτό βίντεο σε 1080p 60fps σε iPhone πιάνει από 120MB έως 175MB, στην "μέτρια" DSLR μου (D3300) έχω αρχείο ενός λεπτού στα 265MB οπότε πάει κ αυτό, όπου η D3300 δεν μπορεί να ανταγωνιστεί κάμερες όπως a7s που το slow-mo τους ξεπερνά κατά πολύ και τα δύο, είτε σε γενική ποιότητα εικόνας είτε σε bitrate.

(Αν και δεν κατάλαβα ποιο είναι το πρόβλημά σου με το bitrate και το slow motion. Στο ίδιο bitrate δεν τραβάνε και τα 30fps?)

175MB στα 60fps και ~250MB στα 240fps αναλογεί τελείως διαφορετικός χώρος σε κάθε καρέ. Αυτό είναι το πρόβλημα.

Δημοσ.

Παιδιά "παιχνιδάκια" είναι τα πολλά FPS για να "παίζεις" που και που. Μετά από ένα σημείο δεν προσθέτουν τίποτα και θα χρησιμοποιηθούν για "μικρές" δημιουργίες και όχι για ταινίες μικρού μήκους, οπότε δεν είναι κακό να υπάρχουν.

Εννοείται πως στόχος είναι καλύτεροι αισθητήρες σε θόρυβο (από mp χορτάσαμε και είναι ανώφελο αφού δεν είναι αρκετά καθαρές να αξίζουν τα έξτρα pixel). 

Επίσης εδώ δεν κρίνουμε τις sony φωτογραφικές αλλά τους sony αισθητήρες και δεν είναι το ίδιο (η φωτογραφική είναι αισθητήρας, φακός και ΑΙ).

Μιλώντας για φακό ένα τραγικό λάθος είναι η επιλογή πολύ ευρυγώνιων φακών που πολλοί από εσάς θεωρούν και προσόν. Αυτό εκτός ότι παραμορφώνει όταν πας να το διορθώσεις (το κάνουν με λογισμικό) το μόνο που καταφέρουν είναι να χαλάν ακόμα περισσότερο κάποια είδη φωτογραφίας πχ πορτρέτα ή γενικά ανθρώπους (βασικά μόνο στο landscape έχει νόημα) που στα άκρα βγαίνουν "τραβηγμένοι". Αυτό το "τράβιγμα" εκτός ότι καταστρέφει παντελώς την ορθή προοπτική θολώνει τα άκρα (και εκεί χάνεται κάθε οξύτητα σε αντίθεση με το κέντρο του φακού). Το φαινόμενο επιδένεται από την έτσι και αλλιώς αδυναμία των φακών να αποδώσουν το ίδιο καλά με το κέντρο στα άκρα τους. Ο συνδυασμός τους δε δημιουργεί τα χάλια που αναφέρεστε σε όλα τα Ζ που έχω μελετήσει πχ z1, z3, z5.. H sony έχει κάνει πολύ κακές επιλογές φακών και γενικά στήσιμο κάμερας (ΑΙ = χρώματα, αποθορυβοποίηση, wb κτλ) και για αυτό άλλοι κατασκευαστές με τον ίδιο sony αισθητήρα παράγουν ανώτερα αποτελέσματα (καλύτερες επιλογές φακών, καλύτερο ΑΙ). 

Σαν αισθητήρα πρέπει εδώ να τον κρίνουμε και όχι σαν "φωτογραφική" (αφού δεν έχει γίνει ακόμα "φωτογραφική" σε κάποιο κινητό). 

• Like 3
Δημοσ.

Το κοριτσάκι στο 0.53 με τρόμαξε θα έλεγα. Νόμιζα στο επόμενο δευτερόλεπτο θα τραβηξει ενα κατάνα απο την πλάτη και θα κάνει φαταλιτυ

• Like 3
Δημοσ.

Μιλώντας για φακό ένα τραγικό λάθος είναι η επιλογή πολύ ευρυγώνιων φακών που πολλοί από εσάς θεωρούν και προσόν. 

Ο κάθε φακός έχει και την χρήση του για αυτό και υπάρχουν τόσες επιλογές στις DSLR, δεν μπορείς να πεις κάποιον που αγόρασε ευρυγώνιο φακό σε DSLR χαζό και αυτόν που αγόρασε super zoom έξυπνο. Εσένα μπορεί να σε αρέσει από 50mm και πάνω για να βγάζεις πορτρέτα ενώ εγώ να θέλω από 15 με 24 διότι βγάζω πάντα την παρέα ή τοπία και αναγκάζομαι να βγάζω πανοραμικές που έχουν τραγικά λάθη πολλές φορές (2 κεφάλια κτλπ), το οποίο είναι πολύ πιο κακό από τις ελάχιστες παραμορφώσεις των πολύ ευρυγώνιων φακών. Η καλύτερη λύση για την ώρα είναι το σύστημα δύο φακών που είδαμε σε αρκετές συσκευές το 2016, όπου εκεί έχουμε επιλογές όπως της LG 5, που έχει έναν "κανονικό" και έναν πολύ ευρυγώνιο φακό και μετά έχουμε το iPhone 7+ όπου έχει έναν "κανονικό" και έναν telephoto για πορτρέτα. Η τεχνικά καλύτερη λύση κατ εμού θα ήταν να είχαμε 3 φακούς, όπου ο κάθε φακός αναλαμβάνει διαφορετικό focal length.

Δημοσ.

Ρε παιδες αμα θελετε να κανεται photos παρτε καμια καλη καμερα των 300 ευρω και ενα αλλο smartphone των 150-300 ευρο αμα θελετε επειδη πραγματικα λεφτα πετατε σε τετια gimmicks

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...