Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επιδόσεις σε dx12. 

Βέβαια έχει να κάνει με το τι έχει αγοράσει ο συγκεκριμένος.

Επειδή πήρε nvidia κάρτα, εδώ δεν κάνει προβλέψεις 5ετίας (όπως αλλού) αλλά κοιτάζει τα παιχνίδια σε dx11...

Επεξ/σία από Whitefanged
  • Like 1
  • Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Χωρίς μηχανικό δίσκο και πάλι όμως... Δεν αξίζει κατ' εμέ τέτοια θυσία...

Hdd μπαινει και μετα, δεν τιθεται θεμα.. Στην τελικη ας ανεβει λιγο σε ποσο..

Εγω γενικα ειμαι της αποψης καλυτερα ενας 500αρης ssd  παρα ssd+hdd. 

Απο εκει και περα στις αναγκες του καθενος..

Καποιος φιλος απο τα θεματα καρτας γραφικων λεει https://www.skroutz.gr/comparelists/55?compare=9523621%2C9746178

Ειδικα απο την στιγμη που θα παρει μονιτορ freesync. 480 4gb λοιπον.. ειναι η πιο συνετη λυση

• Like 2
Δημοσ.

Για την ιστορία, https://www.hardwareunboxed.com/amd-radeon-rx-470-benchmarks-new-cost-per-frame-king/

Όπως θα δεις, η διαφορά δυναμικής είναι κοντά στο 10%- και για να είμαι ακριβής 12%-υπέρ της 1060 σε σχέση με την 470, πράγμα που σου έγραψα παραπάνω και ''ξεσηκώθηκες'' γράφοντάς μου για διπλάσια ποσοστά κτλ, ότι δεν γνωρίζω να κάνω τις πράξεις και παραθέτοντάς μου μεμονωμένα τις ποσοστιαίες διαφορές παιχνιδιών στις οποίες προηγούνταν κατά πολύ η 1060 ενώ σου έγραψα για τον Μέσο Όρο. Και ήμουν σαφής σε αυτό. Εν τέλει αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η dx12, το freesync, ούτε η vram- τότε ναι θα μπορούσε να πάει στην 1060 των 3gb. Αλλά νομίζω πως είναι καθοριστικοί παράγοντες, και καθόλου αμελητέοι. Γνώμη μου,αυτό φυσικά. 

Και κάτι τελευταίο, strawman : Λυπάμαι, αλλά δεν μας ξέρεις και από χθες ρε μάγκα. Ποιός νομίζεις ότι είσαι και χαρακτηρίζεις όπως θέλεις κάποιους που δεν γνωρίζεις; Άλλο η άποψη, που είναι σεβαστή, άλλο ο διάλογος και η αντιπαράθεση, και άλλο η προσβολή προς πάσα κατεύθυνση.Γι' αυτό θα ήταν καλό να σέβεσαι και να αποφεύγεις τους  χαρακτηρισμούς, πρόσεχε λίγο. Και ειδικά όταν γράφεις σε άλλους πως ''ήρθαν για να σου την πουν'', εκτίθεσαι πρώτος γιατί με μια απλή ''βόλτα'' στα post σου των τελευταίων ημερών, παρατηρεί ο οποιοσδήποτε πως μάλλον εσύ μπαίνεις για να γράψεις σχόλια με εριστική διάθεση προς αρκετούς εδώ μέσα. Μάζεψέ το λίγο, λοιπόν.

• Like 3
Δημοσ.

Για την ιστορία, https://www.hardwareunboxed.com/amd-radeon-rx-470-benchmarks-new-cost-per-frame-king/

Όπως θα δεις, η διαφορά δυναμικής είναι κοντά στο 10%- και για να είμαι ακριβής 12%-υπέρ της 1060 σε σχέση με την 470, πράγμα που σου έγραψα παραπάνω και ''ξεσηκώθηκες'' γράφοντάς μου για διπλάσια ποσοστά κτλ, ότι δεν γνωρίζω να κάνω τις πράξεις και παραθέτοντάς μου μεμονωμένα τις ποσοστιαίες διαφορές παιχνιδιών στις οποίες προηγούνταν κατά πολύ η 1060 ενώ σου έγραψα για τον Μέσο Όρο.

Αντε, για την ιστορια και γω, αν παρω ενα τυχαιο benchmark το οποιο εχει 5-10 τυχαια παιχνιδια τοτε και τα ποσοστα θα ειναι διαφορετικα. Το συγκεκριμενο bench που διαλεξες με τα συγκεκριμενα παιχνιδια βγαζει οπως μονος σου ειπες πανω απο 10%. Αλλα εστω οτι βγαζει 10%. Να διαλεξω εγω ενα αλλο που θα χρησιμοποιει 5 αλλα παιχνιδια να δεις οτι θα βγαζει πανω απο 10%? Λες και μου βαλες το απολυτο bench που εχει ολα τα games μεσα και εβγαλες πορισμα να πουμε. 

Χωρια που το link που εβαλες ειναι 4 Αυγουστου, απο τοτε εχει βελτιωθει πολυ και η 470 και η 480. Ειδες, υπερ σου δουλευω!

Γενικα, στα games που η 1060 ειναι μπροστα, ειναι αρκετα πανω απο 10% που ανεφερες. Τα games που η 470 ειναι μπροστα τα εγραψα. 

https://www.techpowerup.com/reviews/ASUS/RX_470_STRIX_OC/24.html

Παρε ενα τυχαιο bench οπου βγαζει τη 1060 πολυ πανω απο την 470. Να χρησιμοποιησω αυτο και να σου πω "η 1060 ειναι 30% πανω" ξερω γω? 

Εν τέλει αν κάποιον δεν τον ενδιαφέρει η dx12, το freesync, ούτε η vram- τότε ναι θα μπορούσε να πάει στην 1060 των 3gb. Αλλά νομίζω πως είναι καθοριστικοί παράγοντες, και καθόλου αμελητέοι. Γνώμη μου,αυτό φυσικά. 

Για τη vram σου απαντησα ηδη, αλλα συνεχιζεις. Τι να το κανω αν εχει 1 η και 30gb παραπανω vram οταν τρωει περισσοτερα stutters λογω vram μου εξηγεις? Αν εχεις καπου νουμερα , bench , κατι τις ρε παιδι μου που δειχνει οτι η 1060 εχει περισσοτερα προβληματα λογω vram απο οτι η 470 μοιρασου το, αλλιως απλα γραφεις για να γραφεις

Οσο για το τελευταιο σου, για τον συκγκεριμενο ξερω τι γραφω. Καθεται και μου στελνει pm με μπινελικια οποτε παρε και καταλαβε. Στην τελικη δες το πρωτο του μνμα στο thread. Ti πιστευεις οτι ηρθε, για να κανει διαλογο η να μου την πει, απτην στιγμη μαλιστα που υποστηριζει οτι λεω το ακριβως αντιθετο απο αυτο που εγραψα!!!

Δημοσ.

Βρε άνθρωπε, για μέσο όρο έγραψα...κατάλαβέ το. Το κείμενο σαν τελικό συμπέρασμα γράφει επακριβώς ''This meant that overall the average was 12% slower''. Αγγλικά ξέρεις. Ναι, σε κάποια προηγείται με 20%, σε άλλα με 5% και σε άλλα είναι πιο πίσω από την 470. Ο μέσος όρος όμως είναι 12% διαφορά. Δεν μίλησα για την ανώτερη διαφορά, ούτε για την χαμηλότερη.

Άν σε ένα παιχνίδι προηγείται 25% και σε ένα άλλο 1%, ο μ.ο. θα είναι 13%. Τί να κάνουμε, έτσι προκύπτει ο μέσος όρος-δεν σου γράφω κάτι που δεν ξέρεις. Επίσης,ένα απλό ενδεικτικό benchmark σου παρέθεσα, δεν είπα ότι είναι ευαγγέλιο!

Επίσης, έγραψα εγώ ότι η 1060 των 3 έχει περισσότερα προβλήματα λόγω μικρότερης vram; Πότε και πού;Όχι βέβαια. Κανένα πρόβλημα δεν έχει, μια χαρά είναι. Απλά η 470 έχει περισσότερη vram, και προσωπικά το θεωρώ στα +, ακόμη κι αν εκμεταλλεύεται πολύ καλά η 1060 τα 3gb της, με γεια της με χαρά της και δεν το αμφισβητώ. Αυτό δεν αναιρεί το 4 με το 3, γιατί αν το πάμε έτσι ας αναιρέσουμε και τα ρολόγια κτλ..Λέμε τώρα... Εδώ ακόμη και η 1060 των 6 από καιρό χάνει το παιχνίδι από την 480 κυρίως γι'αυτό το λόγο, για την vram, δηλαδή τα 8 vs 6.

Δημοσ.

Νταξει, το bench που μου στειλες ειναι το σωστο. Το αλλο που στειλα εγω που εχει μαλιστα και περισσοτερα παιχνιδια ειναι μουφα. Δεν το συνεχιζω, δεν εχει νοημα.

Μια χαρά ήταν και το bench σου, και τα πρώτα bench.Δεν τα αμφισβήτησα. Απλά σου έγραψα πως και το δικό μου είναι ένα επαρκές δείγμα όσον αφορά στα απαιτητικά σύγχρονα παιχνίδια. Πού προέκυψε αυτό που έγραψες τώρα; Βρες μου το ποστ που σου έγραψα ότι το δικό σου bench δεν είναι έγκυρο; Βρες το, περιμένω.

Δημοσ.

Ρε άνθρωπε το benchmark το βρήκα τυχαία, δεν το έκανα παραγγελία να μου το στείλουνε για να σου αποδείξω τίποτα. Στα @@@ να υπερασπιστώ την 470. Είναι δεδομένο ότι στα απαιτητικά παιχνίδια η διαφορά κυμαίνεται σε αυτά τα ποσοστά, δηλαδή γύρω στο 12% κατά ΜΈΣΟ ΟΡΟ. Στα benchmarks μετράνε το division, το gta v, το witcher 3, το doom κτλ έτσι κι αλλιώς, δεν μετράνε το age of empires. Είναι πάνω κάτω ίδιοι οι τίτλοι που μετρώνται, το ξέρεις. Δες και εδώ την διαφορά που (κατά σύμπτωση; δεν νομίζω) είναι ίδια...http://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-GTX-1060-3GB-vs-AMD-RX-470/3646vs3640

Άν πάρεις συνολικό δείγμα π.χ. από τα 10 πιο απαιτητικά παιχνίδια, τότε η διαφορά κυμαίνεται εκεί. Δεν έχει νόημα να πάρω δείγμα από το cs:go.Άλλωστε και το πρώτο σου bench έτσι έκανε, και καλά έκανε. Πού την είδες την ειρωνεία. Καμία ειρωνεία δεν εξέφρασα. Ούτε καν.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...