Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
  Στις 8/2/2017 στις 9:29 ΠΜ, Dark-Oblivion είπε

μα δεν ειναι μονο το λαπτοπ της ..... ανα πασα ωρα και στιγμη βρισκεσαι σε ενα ξενο σπιτι , σε ενα αλλο pc / Κινητο και θες να κανεις login καπου να δεις κατι.

Μπορει να εισαι στον καινουριο σου λογιστη και να θες να δεις τον κλειδαριθμο σου.

Να εισαι στον ΟΑΕΔ και να χρειαζεσαι τον κλειδαριθμο του ΟΑΕΔ. Και ποσα αλλα τετοια........ Αρα εκει θες να βλεπεις τους κωδικους και τα 'ονομα χρηστη' που εχεις σε καθε τι.

Σου το ειπα 2 φορες οτι μπορεις να μπεις στην ιστοσελιδα τους αλλα και απο το mobile app. Ειναι η τριτη και η τελευταια.

• Like 1
  • Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

μα δεν ειναι μονο το λαπτοπ της ..... ανα πασα ωρα και στιγμη βρισκεσαι σε ενα ξενο σπιτι , σε ενα αλλο pc / Κινητο και θες να κανεις login καπου να δεις κατι.

Μπορει να εισαι στον καινουριο σου λογιστη και να θες να δεις τον κλειδαριθμο σου.

Να εισαι στον ΟΑΕΔ και να χρειαζεσαι τον κλειδαριθμο του ΟΑΕΔ.  Και ποσα αλλα τετοια........ Αρα εκει θες να βλεπεις τους κωδικους και τα 'ονομα χρηστη' που εχεις σε καθε τι.

Dark-Oblivion αρχίζεις και ακούγεσαι σαν troll...

Όπως βλέπεις πολλοί σου έχουν απαντήσει, δίνοντας σου διάφορες λύσεις και προσπαθώντας να σου εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το εκάστοτε πρόγραμμα, ενώ αν αφιέρωνες 10 λεπτά στο καθένα, θα είχες χάσει 1 ώρα από την ζωή σου και θα είχες καταλήξει κάπου. Μη σου πω ότι αν διάβαζες τις ιστοσελίδες τους ή έψαχνες για βίντεο στο  youtube θα έχανες 30 λεπτά από την ζωή σου και θα είχες καταλήξει κάπου.

Εγώ, ως τελευταία λύση λοιπόν σου προτείνω να αγοράζεις μια τηλεφωνική ατζέντα σε Α5 μέγεθος (A6 θα είναι πολύ μικρή), με λατινικό αλφάβητο, με 200 σελίδες τουλάχιστον και να σημειώνεις εκεί τους κωδικούς σου. θα σου πρότεινα επίσης να είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα, και μπροστά να κολλήσεις με μεγάλα γράμματα την λέξη "passords". Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις όλους τους κωδικούς σου μαζί σου, καθώς θα είναι εύκολο να την κουβαλάς, θα μπορείς επιτόπου να βρεις και να γράψεις κωδικούς και θα έχεις την ασφάλεια που είχες μέχρι και σήμερα. Όταν την γεμίσεις αγοράζεις καινούρια και την ονομάζεις "passwords 2" κτλ. Ακόμα, αν θες να κρύψεις κάτι από την σύντροφό σου, το γράφεις στο τέλος, στις σημειώσεις αφού επάνω γράψεις με μεγάλα κόκκινα γράμματα "TOP SECRET, KEEP AWAY", ή εναλλακτικά το γράφεις με χυμό λεμονιού και όταν θες να το δεις το βάζεις πάνω από μια λάμπα να ζεσταθεί. Τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να γράψεις και τους κωδικού σου με χυμό λεμονιού. Αλλά να ξέρεις, πιάνει μόνο μια φορά.

Επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας, μόνο για προχωρημένους χρήστες, κάνε μια τρύπα με ένα τρυπάνι και πέρνα ένα λουκέτο, το κλειδί μπορείς να το περάσεις με αλυσίδα γύρο από τον λαιμό σου, ώστε να μην το χάσεις.

Καλή σου μέρα και καλή τύχη.
  • Like 5
Δημοσ.
  Στις 8/2/2017 στις 11:04 ΠΜ, jardan είπε

Όπως βλέπεις πολλοί σου έχουν απαντήσει, δίνοντας σου διάφορες λύσεις και προσπαθώντας να σου εξηγήσουμε πώς λειτουργεί το εκάστοτε πρόγραμμα, ενώ αν αφιέρωνες 10 λεπτά στο καθένα, θα είχες χάσει 1 ώρα από την ζωή σου και θα είχες καταλήξει κάπου. Μη σου πω ότι αν διάβαζες τις ιστοσελίδες τους ή έψαχνες για βίντεο στο  youtube θα έχανες 30 λεπτά από την ζωή σου και θα είχες καταλήξει κάπου.

Εγώ, ως τελευταία λύση λοιπόν σου προτείνω να αγοράζεις μια τηλεφωνική ατζέντα σε Α5 μέγεθος (A6 θα είναι πολύ μικρή), με λατινικό αλφάβητο, με 200 σελίδες τουλάχιστον και να σημειώνεις εκεί τους κωδικούς σου. θα σου πρότεινα επίσης να είναι σε έντονο κόκκινο χρώμα, και μπροστά να κολλήσεις με μεγάλα γράμματα την λέξη "passords". Με αυτόν τον τρόπο θα έχεις όλους τους κωδικούς σου μαζί σου, καθώς θα είναι εύκολο να την κουβαλάς, θα μπορείς επιτόπου να βρεις και να γράψεις κωδικούς και θα έχεις την ασφάλεια που είχες μέχρι και σήμερα. Όταν την γεμίσεις αγοράζεις καινούρια και την ονομάζεις "passwords 2" κτλ. Ακόμα, αν θες να κρύψεις κάτι από την σύντροφό σου, το γράφεις στο τέλος, στις σημειώσεις αφού επάνω γράψεις με μεγάλα κόκκινα γράμματα "TOP SECRET, KEEP AWAY", ή εναλλακτικά το γράφεις με χυμό λεμονιού και όταν θες να το δεις το βάζεις πάνω από μια λάμπα να ζεσταθεί. Τώρα που το σκέφτομαι μπορείς να γράψεις και τους κωδικού σου με χυμό λεμονιού. Αλλά να ξέρεις, πιάνει μόνο μια φορά.

Επιπρόσθετο μέτρο ασφάλειας, μόνο για προχωρημένους χρήστες, κάνε μια τρύπα με ένα τρυπάνι και πέρνα ένα λουκέτο, το κλειδί μπορείς να το περάσεις με αλυσίδα γύρο από τον λαιμό σου, ώστε να μην το χάσεις.

:-D    :D  :D  :D  :P  :P  :P  :P  :P

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα απλό αρχείο κειμένου το οποίο συμπιέζω με το 7-zip με κωδικό τοοοοοοόσο μεγάλο (με το συμπάθειο)

Δεν το ανοίγω συχνά γιατί πάντα πληκτρολογώ τοιυς κωδικούς με αποτέλεσμα να τους θυμάμαι τους περισότερους.

• Like 1
Δημοσ.
  Στις 7/2/2017 στις 6:56 ΜΜ, sistah είπε

Ρε συ, παμε παλι...

Με το lastpass με το που κανεις Login σε ενα site σε ρωταει εαν θες να το κανει save.

Eαν το κανεις, την επομενη φορα θα αναγνωρισει την ιστοσελιδα και θα κανει μονο του fill το username και password, εσυ το μονο που χρειαζεται ειναι να πατησεις το login.

Οταν λοιπον κανεις login σε ολα τα sites που σε ενδιαφερουν, δεν θα χρειαστει ποτε ξανα να θυμασαι κανενα username η password,

το μονο pass που δεν θα πρεπει να ξεχασεις ομως, ειναι το masterpassword του LastPass. Eαν το ξεχασεις τελος, ουτε η εταιρια μπορει να το κανει recover.

Ετσι λοιπον, σε καθε φορματ ή σε οποιαδηποτε περισταση, κανοντας install το extension εχεις αμεση προσβαση σε ολη την database των κωδικων σου. Eναλλακτικα μπαινεις κατευθειαν στο site τους και κοιτας απο εκει στα γρηγορα καποιο password.

Oυτε text, ουτε tex mex ουτε τιποτα.

Ναι ρε φιλε μου ειπες 3 φορες το ιδιο πραγμα...... δλδ οτι το εκαστοτε προγραμμα που προτεινεις λειτουργει σαν μια πιο ΑΣΦΑΛΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εκδοχη αποθηκευσης κωδικων του Firefox ,στο καθε site

Και εγω επανελαβα ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!! Πως να στο πω με πιο απλα λογια?!?!?! Ζητησα μια ψηφιακη ατζεντα (γι αυτο ανεφερα και το one note) που να εχει δικες της φορμες να συμπληρωνω κωδικους , μαιλ , ονοματα κτλ , να μπορει να κανει sync με κινητο απο υπολογιστη ή το αντιστροφο ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ολο αυτο.

Θελω να τους βλεπω τους κωδικους σαν 'τηλεφωνικη ατζεντα' .... οχι να τους αποθηκευει ενα προγραμμα/app εκ μερους μου για το καθε site.

Εγω ημουν ξεκαθαρος νομιζω σε καθε μου ποστ! Ευχαριστω.

Στις 8/2/2017 στις 11:04 ΠΜ, jardan είπε

Δεν θα το ελεγα φιλτατε...... διοτι σε μια μεγαλη μπορα - κατγιδα .... ειδικα οπως οταν δουλευα τεχνικος φωτοτυπικων σε μια εταιρεια και εφτανα απο Καλογρεζα με διχρονο παπι Πορτο Ραφτη με χαλαζια και οτι αλλη φυσικη καταστροφη , η λυση που μου προτεινεις θα πηγαινε ακλαφτη! Ευχαριστω παντως. :)

Δημοσ.

Απο τα password managers πηγαμε στις ατζεντες. Μαλιστα.

Γραφτα και σε μενιρ αν ειναι.

Καλη τυχη σαυτο που ψαχνεις, im out.

Δημοσ.
  Στις 8/2/2017 στις 10:25 ΜΜ, Dark-Oblivion είπε

Ναι ρε φιλε μου ειπες 3 φορες το ιδιο πραγμα...... δλδ οτι το εκαστοτε προγραμμα που προτεινεις λειτουργει σαν μια πιο ΑΣΦΑΛΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εκδοχη αποθηκευσης κωδικων του Firefox ,στο καθε site

Και εγω επανελαβα ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ!!!! Πως να στο πω με πιο απλα λογια?!?!?! Ζητησα μια ψηφιακη ατζεντα (γι αυτο ανεφερα και το one note) που να εχει δικες της φορμες να συμπληρωνω κωδικους , μαιλ , ονοματα κτλ , να μπορει να κανει sync με κινητο απο υπολογιστη ή το αντιστροφο ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ολο αυτο.

Θελω να τους βλεπω τους κωδικους σαν 'τηλεφωνικη ατζεντα' .... οχι να τους αποθηκευει ενα προγραμμα/app εκ μερους μου για το καθε site.

Εγω ημουν ξεκαθαρος νομιζω σε καθε μου ποστ! Ευχαριστω.

Άνοιξες αυτό το θέμα για password managers οι οποίοι από την φύση τους είναι μια πιο "ΑΣΦΑΛΗ και ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ εκδοχη αποθηκευσης κωδικων του Firefox". Αυτή είναι η δουλειά τους. Επίσης, ως πιο ασφαλή και επαγγελματική λύση έχουν εξελιχθεί και δέχονται κωδικούς, κάρτες, τράπεζες, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, κλειδιά λογισμικού κτλ. 

και κατά βάση μοιάζουν σαν μια τηλεφωνική ατζέντα.

Βέβαια, τα παραπάνω θα τα ήξερες αν κοιτούσες τις λύσεις που σου προτείναμε.

Δεν θα το ελεγα φιλτατε...... διοτι σε μια μεγαλη μπορα - κατγιδα .... ειδικα οπως οταν δουλευα τεχνικος φωτοτυπικων σε μια εταιρεια και εφτανα απο Καλογρεζα με διχρονο παπι Πορτο Ραφτη με χαλαζια και οτι αλλη φυσικη καταστροφη , η λυση που μου προτεινεις θα πηγαινε ακλαφτη! Ευχαριστω παντως. :)

Όπως γράφεις στο πρώτο κείμενο σου, "Μεχρι τωρα τα εγραφα σε καποιο χαρτι μεσα στο ημερολογιο" συνεπώς η λύση που σου πρότεινα δεν έχει διαφορά με το τι έκανες ως τώρα, εφόσον τότε γλύτωσαν το χαλάζι, θα το γλυτώσουν και τώρα. Αν όμως σε ανησυχεί τόσο πολύ, γράψτα με μολύβι 2HB που δεν μουτζουρώνει πολύ και αν βραχεί δεν θα έχει πρόβλημα. 

Στο θέμα μας όμως, σου προτείναμε εξειδικευμένα προγράμματα τα οποία κάνουν συγχρονισμό από δικούς τους server, τα θεωρείς ανασφαλή και δεν σου κάνουν.

Σου προτείναμε εξειδικευμένα προγράμματα τα οποία κάνουν συγχρονισμό μέσω ξένων server (dropbx, icloud, onecloud etc.), τα θεωρείς ανασφαλή και δεν σου κάνουν.

Σου προτείναμε εξειδικευμένα προγράμματα τα οποία κάνουν συγχρονισμό μέσω καλωδίου, τα θεωρείς ανασφαλή και δεν σου κάνουν.

Και όλα τα παραπάνω να είναι cross platform και να δουλεύουν με pc, κινητά, mac, linux κτλ.

Σου προτείναμε λύσεις με txt, xml και συμπίεση των αρχείων για επιπλέον ασφάλεια, ούτε αυτό σου κάνει.

Και έρχεσαι τώρα και λες για λύση μέσω OneNote το οποίο θα συγχρονίζει μέσω του server της Microsoft? Αυτό το θεωρείς ασφαλές δηλαδή? Άσε που το OneNote δεν έχει σχέση με password managers, σημειώσεις κρατάει, σαν txt δηλαδή. 

Ειλικρινά νομίζω ότι μας τρολλάρεις, δεν μπορώ να το εξηγήσω διαφορετικά. ή εσύ δεν ξέρεις τι θες, ή δεν ξέρεις πως να το διατυπώσεις.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτε περισσότερο, διάβασε τις 3 σελίδες και θα βρεις λύση, ότι σου προτείναμε κάνει ακριβώς αυτό που θες.

Ακολουθώ το παράδειγμα του sistah και αποχωρώ και εγώ.

• Like 1
  • Moderators
Δημοσ.
  Στις 7/2/2017 στις 1:09 ΜΜ, jardan είπε

Σου έδωσα την ιστοσελίδα του προγράμματος. Το πρόγραμμα το αγοράζεις από εκεί και το εγκαθιστάς στον 

Το αγοράζεις μια φορά για το λειτουργικό που θες. ίσως να έχεις και άλλες επιλογές, π.χ. για 3 υπολογιστές. Σε mac που το χρησιμοποιώ, τα upgrade (επόμενη έκδοση, απο την 5 στην 6) μου ήταν δωρεάν (το αγόρασα από την ιστοσελίδα και όχι από το appstore). 

Επειδη το ειχα ψαξει λιγο καιρο πριν οταν αγορασα το LastPass. To 1Password εχει δυο διαφορετικες εκδόσεις. Η μια που πληρωνεις μια φορα σου δινει προσβαση αλλα οχι σε ολες τις δυνατοτητες και σου δινει Updates αλλα μεχρι ενα σημειο. Αν πχ γινει γενικη αναβαθμιση πχ απο version 5 -> 6 τοτε θα πρεπει να το αγορασεις ξανα-αν οχι στην φουλ τιμη με καποια εκπτωηση-. Η συνδρομητικη που σου εδινε προσβαση σε ολα (updates kai δυνατοτητες) την θεωρησα αρκετα ακριβη (δεν ξερω αν εχει αλλαξει κατι απο τοτε. 

Στις 7/2/2017 στις 1:55 ΜΜ, slk200gr είπε

συνδρομη θελει καθε μηνα,οκ να το αγορασεις μια φορα αλλα καθε μηνα  και ας ειναι 1 ε δεν νομιζω να λεει

Το LastPass βγαινει <15€ το χρονο οποτε το θεωρω ποσο που μπορεις να το διαθεσεις για κατι τετοιο.

Στις 7/2/2017 στις 4:03 ΜΜ, Dark-Oblivion είπε

+1000 like. :)

Αλλα κανεις δεν μου σχολιασε μηπως το καλυτερο εντελη θα ηταν ενα txt με κλειδωμα απο καποιο soft? Οπως ειπωθηκε και παραπανω στο σεναριο του xls δεν θα ειναι sync ΑΛΛΑ αμα κανω αλλαγες πχ στο αρχειο του PC δεν θα ειναι τοσο κοπος να το κανω drop στο κινητο και αντικατασταση καθε φορα με το παλιοτερο αρχειο. Σωστα?

Γιατι το 1password δεν περναει μεσα απο τους σερβερ τους , της εταιρειας δλδ που το εχει?

Η απο τους σερβερ του icloud / dropbox?

Κατι ακομα που σκεφτηκα τωρα..... Δεν ειναι μεγαλυτερο μειον του να χρησιμοποιεις μια εφαρμογη για κατι τετοιο και μετα να 'εξαρτασε' απο τους server τριτων .... οσον αφορα αυτο που ρωτησα δυο φορες πιο πανω αλλα κανεις δεν απαντησε :P , στο οτι μπορει οι server των τριτων να κρασαρουν , να πεφτουν πιο ευκολα/συχνα λογο της χρησης και αλλων εφαρμογων κτλ κτλ?!?!

Στις 7/2/2017 στις 6:37 ΜΜ, Dark-Oblivion είπε

Κατι ακομα.....

Απο οτι καταλαβα το Lastpass σου σωζει ουσιαστικα το εκαστοτε site / με τους κωδικους που κανεις Login.Και μετα μπαινεις απο εκει.

Δλδ σαν το SAVE κωδικων/σελιδας που εχει και ο ιδιος ο firefox.

Στην πραγματικοτητα ομως πιο προγραμμακι λειτουργει πιο  'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ' απο ενα txt ας πουμε , ωστε απλα να βλεπεις τους κωδικους σου και να τους γραφεις εκει που θες να κανεις login?

Πιο ειναι δλδ 'απλο σημειωματαριο'?!?!?!

Ολοι οι password managers λειτουργουν ετσι. Παραδειγμα αν εχεις το extension του LastPass μπαινεις στο Insomnia και παιζουν 2 περιπτωσεις

Πριν αρχισω να εξηγω διπλα απο τα κουτακια που βαζεις username/password σου βγαζει ενα κουμπακι απο το LastPass

1) Αν εισαι συνδεδεμενος στος LastPass πατας στο κουμπι και ειτε τα κανει autofill ειτε τα κανεις χειροκινητα ειτε μπορεις να το ρυθμισεις να κανεις autologin

2)Αν δεν εισαι συνδεδεμενος στο LastPass θα πρεπει να πατησεις εκεινη τη στιγμη Στο κουμπι θα σου ζητησει να συνδεθεις με το masterpassword στο LastPass και θα κανεις οτι στην περιπτωση 1

Στις 7/2/2017 στις 9:33 ΜΜ, Dark-Oblivion είπε

εεεεεεεε.......δεν μου κανει.

Γιατι αν θελω να μπω σε συγκεκριμενο site απο το λαπτοπ πχ της σχεσης μου πρεπει να εχω passwords. Αρα δλδ 'σημειωμενα' καπου και να τα δω. Αυτο θελω εγω.

Να εισαι στον ΟΑΕΔ και να χρειαζεσαι τον κλειδαριθμο του ΟΑΕΔ.  Και ποσα αλλα τετοια........ Αρα εκει θες να βλεπεις τους κωδικους και τα 'ονομα χρηστη' που εχεις σε καθε τι.

Εστω οτι εισαι στη δουλεια,διακοπες στη Χαβαι, στο κινητο ή οπουδηποτε και θες να μπεις σε μια σελιδα πας στο www.lastpass.com συνδεεσαι με το λογαριασμο σου και σου εχει ολοες τις σελιδες που εχεις αποθηκευμενες οποτε ειτε κανεις copy/paste ονομα και κωδικο ειτε του λες να σε συνδεσει αυτοματα.

Επισης μπορεις να αποθηκευσεις σημειωσεις και αλλα πραγματα οπως κλειδαριθμοι κλπ που εγραψες. Εχει διαφορες επιλογες.

Εγω ειμαι υπερ του LastPass απο αποψη οικονομικη. Αν εισαι ψυχακιας μπορεις να παρεις 1Password και να εχεις αποθηκευμενη τη βαση τοπικα το οποιο ομως σημαινει οτι αν θες να συνδεθεις απο αλλου θα πρεπει να εχεις το αρχειο της βασεις μαζι σου σε στικακι κατι  το οποιο ειναι αβολο. Επισης στο 1Password μπορεις να εχεις πολλαπλες βασεις οποτε μπορεις να εχεις 1 με ολα τα σημαντικα αποθηκευμενα τοπικα και κωδικους για σελιδες να συγχρονιζει μεσω cloud.

Τελος ακομη και να βρει καποιος το MasterPassword σου αν εχεις two step verification τοτε οι πιθανοτητες καποιος να αποκτησει προσβαση τινουν στο 0. Επισης, μια επιλογη που εχει το LastPass ειναι να σου επιτρεπει να ρυθμισεις τις χωρες απο τις οποιος μπορεις να συνδεθεις οποτε αν εισαι Ελλαδα και βρω εγω τον κωδικο σου και παω να μπω απο ΚΙνα δεν θα με αφησει γιατι δεν ειναι στην λιστα με τις επιτρεπόμενες χωρες.

ΥΓ: Σε συνεδρια και γενικα με ατομα που ασχολουνται με Cyber Security ολοι λενε να κανεις χρηση password vault πιστεψε με κατι θα ξερουν παραπανω για να τα εμπιστευονται

• Like 1
Δημοσ.

lastpass έχει και το portable app όπου δηλώνεις αν θες να δει Online τους κωδικούς/σημειώσεις ή offline , από αρχείο που έχεις δημιουργήσει πιο πριν 

οπότε αποφασίζεις πως θα το λειτουργείς 

μπορείς π.χ. να έχεις και σε usb Και το portable app για την παραπάνω λειτουργία ή και ένα Portable συνδυασμό browser + lastpass για να τα βλέπεις χωρίς να εγκαθιστάς ξεχωριστά σε κάθε υπολογιστή app και extensions

δεν είναι απαραίτητο να αγοράσεις συνδρομή , η συνδρομή είναι απαραίτητη (αν κατάλαβα καλά) αν θες να το χρησιμοποιείς και από desktop αλλά και από app σε κινητό που να κάνει autofill (και save) σε browsers 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...