jardan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Αρα δλδ το Lastpass δεν λειτουργει χωρις net? Αν δλδ κρασαρει ο server τους ή εσυ καπου δεν εχεις net .... δεν βλεπεις τα pass σου?! http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407168,00.asp Οντως το LastPass φαινεται οτι εχει τις καλυτερες κριτικες , ειναι το πιο φθηνο και υποστηριζει ολα τα κλειδια. Ποτέ μου δεν εμπιστεύτηκα αυτές τις κριτικές. Το LastPass είναι παλιά και γνωστή λύση. Εγώ δεν το εμπιστεύτηκα λόγω του ότι όλα περνάνε από τον server τους, αλλά τόσοι άλλοι το χρησιμοποιούν. Όπως έγραψε και ο Gtr34 το KeePass μάλλον είναι το καλύτερο, αλλά εμένα δεν μου έκανε γιατί δεν υποστήριζε όλες τις πλατφόρμες όταν έψαχνα (τώρα νομίζω ότι υποστηρίζει). Στην τελική, θα επιλέξεις αυτό που σε βολεύει εσένα περισσότερο. Οπότε, γιατί δεν κάνεις δοκιμαστικούς λογαριασμούς για να δεις πως λειτουργούν και αν σε βολεύουν? Δεν χρειάζεται να περάσεις όλους τους κωδικούς σου, απλά κάνε μερικούς "ψεύτικους" λογαριασμούς. Ίσως δες και κανένα βίντεο στο youtube. Επίσης, να κοιτάς περισσότερες από μια κριτικές. Και επειδή κάτι είναι δημοφιλές, δεν το καθιστά και το καλύτερο. Όπως σου ανέφερα, στην τελική όλα αυτά είναι τόσο ασφαλή όσο και ο χρήστης... Όπως λένε στο IT Service, τα περισσότερα προβλήματα έχουν την ρίζα τους μεταξύ της οθόνης και της καρέκλας. 2
Dark-Oblivion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ποτέ μου δεν εμπιστεύτηκα αυτές τις κριτικές. Το LastPass είναι παλιά και γνωστή λύση. Εγώ δεν το εμπιστεύτηκα λόγω του ότι όλα περνάνε από τον server τους, αλλά τόσοι άλλοι το χρησιμοποιούν. Όπως έγραψε και ο Gtr34 το KeePass μάλλον είναι το καλύτερο, αλλά εμένα δεν μου έκανε γιατί δεν υποστήριζε όλες τις πλατφόρμες όταν έψαχνα (τώρα νομίζω ότι υποστηρίζει). Στην τελική, θα επιλέξεις αυτό που σε βολεύει εσένα περισσότερο. Οπότε, γιατί δεν κάνεις δοκιμαστικούς λογαριασμούς για να δεις πως λειτουργούν και αν σε βολεύουν? Δεν χρειάζεται να περάσεις όλους τους κωδικούς σου, απλά κάνε μερικούς "ψεύτικους" λογαριασμούς. Ίσως δες και κανένα βίντεο στο youtube. Επίσης, να κοιτάς περισσότερες από μια κριτικές. Και επειδή κάτι είναι δημοφιλές, δεν το καθιστά και το καλύτερο. Όπως σου ανέφερα, στην τελική όλα αυτά είναι τόσο ασφαλή όσο και ο χρήστης... Όπως λένε στο IT Service, τα περισσότερα προβλήματα έχουν την ρίζα τους μεταξύ της οθόνης και της καρέκλας. +1000 like. Αλλα κανεις δεν μου σχολιασε μηπως το καλυτερο εντελη θα ηταν ενα txt με κλειδωμα απο καποιο soft? Οπως ειπωθηκε και παραπανω στο σεναριο του xls δεν θα ειναι sync ΑΛΛΑ αμα κανω αλλαγες πχ στο αρχειο του PC δεν θα ειναι τοσο κοπος να το κανω drop στο κινητο και αντικατασταση καθε φορα με το παλιοτερο αρχειο. Σωστα? Γιατι το 1password δεν περναει μεσα απο τους σερβερ τους , της εταιρειας δλδ που το εχει? Η απο τους σερβερ του icloud / dropbox? Κατι ακομα που σκεφτηκα τωρα..... Δεν ειναι μεγαλυτερο μειον του να χρησιμοποιεις μια εφαρμογη για κατι τετοιο και μετα να 'εξαρτασε' απο τους server τριτων .... οσον αφορα αυτο που ρωτησα δυο φορες πιο πανω αλλα κανεις δεν απαντησε , στο οτι μπορει οι server των τριτων να κρασαρουν , να πεφτουν πιο ευκολα/συχνα λογο της χρησης και αλλων εφαρμογων κτλ κτλ?!?!
jardan Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Γιατι το 1password δεν περναει μεσα απο τους σερβερ τους , της εταιρειας δλδ που το εχει? Η βάση που δημιουργείς είναι στον υπολογιστή σου και κρυπτογραφημένη, δεν περνάει από πουθενά. Εκτός... Η απο τους σερβερ του icloud / dropbox? αν κάνεις συγχρονισμό μέσω icloud, dropbox κτλ. διαφορετικά, περνάς με καλώδιο π.χ., την βάση από το pc στο κινητό σου, όποτε θες να "συγχρονίσεις" (διότι δεν είναι συγχρονισμός έτσι). (η βάση παραμένει κρυπτογραφημένη). Αλλα κανεις δεν μου σχολιασε μηπως το καλυτερο εντελη θα ηταν ενα txt με κλειδωμα απο καποιο soft? Οπως ειπωθηκε και παραπανω στο σεναριο του xls δεν θα ειναι sync ΑΛΛΑ αμα κανω αλλαγες πχ στο αρχειο του PC δεν θα ειναι τοσο κοπος να το κανω drop στο κινητο και αντικατασταση καθε φορα με το παλιοτερο αρχειο. Σωστα? Φυσικά και μπορείς να το κάνεις, αλλά αν χρησιμοποιήσεις επιπλέον λογισμικό για να κλειδώσεις το txt τότε, λογικά, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις το λογισμικό για να το ξεκλειδώσεις. Που σημαίνει ότι αν θες να το έχεις και στο κινητό, θα πρέπει να υπάρχει έκδοση και για το κινητό. Δεν ξέρω πόσο ασφαλής είναι αυτή η λύση. Η λύση με το xls και το συμπιεσμένο αρχείο είναι σίγουρα πιο ασφαλής και cross platform καθώς η συμπίεση είναι εγγενής σχεδόν σε όλα τα λειτουργικά. Δεν ξέρω τι παίζει με κρυπτογράφηση. Κατι ακομα που σκεφτηκα τωρα..... Δεν ειναι μεγαλυτερο μειον του να χρησιμοποιεις μια εφαρμογη για κατι τετοιο και μετα να 'εξαρτασε' απο τους server τριτων .... οσον αφορα αυτο που ρωτησα δυο φορες πιο πανω αλλα κανεις δεν απαντησε , στο οτι μπορει οι server των τριτων να κρασαρουν , να πεφτουν πιο ευκολα/συχνα λογο της χρησης και αλλων εφαρμογων κτλ κτλ?!?! Υποθέτω, ότι όταν κάνεις συγχρονισμό με το LastPass π.χ., δημιουργεί μια βάση στο κινητό/ pc σου ώστε να μπορείς να τα δεις χωρίς σύνδεση. όπως σου είπα, γιατί δεν κάνεις έναν λογαριασμό να το δοκιμάσεις και να δεις? Εμένα μπορεί να με βολεύει, ενώ εσένα όχι... Με αυτά τα προγράμματα, σε αντίθεση με τα txt και xls, αποκτάς εύκολη και ασφαλή πρόσβαση στους κωδικούς σου, ωραίο και χρηστικό UI, εύκολη αναζήτηση, δημιουργία τυχαίων κωδικών, αυτόματη αποθήκευση κωδικών κτλ. Σου παρέχουν ευκολίες. 1
Dark-Oblivion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Το πιο ασφαλές πρόγραμμα είναι το Keepass αλλά δεν προσφέρει συγχρονισμό με mobile συσκευές. Το Keepass το βρηκα στο Playstore σε 3 διαφορετικες version. Την κανονικη (του PC) , την Android που την λεει και Keepass2 και μια Androin Keepass2 offline. Αρα μηπως η 'online' κανει και sync πια?
sistah Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δεν ανεφερα συνδρομη για το LastPass.. Την free εκδοση χρησιμοποιω ολα τα χρονια, προσφατα αλλαξανε και την τιμολογιακη πολιτικη τους κανοντας free το lastpass mobile που περιλαμβανοταν στην premium εκδοση. Πολυ πιθανον να υπαρχουν και καλυτερα (αναλογα τις απαιτησεις του καθενος) αλλα για password/form filler, generator και για το ομορφο UI, ειναι οτι πρεπει.
slk200gr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Αυτο ειναι προγραμμα? Δλδ τους κωδικους σου τους βλεπεις χωρις ιντερνετ ή αν φαει κρασαρισμα ο server του? Ναι τους βλεπεις χωρις Ίντερνετ ,απλα με το Ίντερνετ συγχρονιζεις για να τα εχεις σε όλες τις συςκευες Το πιο ασφαλές πρόγραμμα είναι το Keepass αλλά δεν προσφέρει συγχρονισμό με mobile συσκευές.Τι να το κανεις ?ειχα το 1Passe σταApple μου και όταν μεταπηδησα στα android καθόμουν και έγραφα ,χάρη σε αυτο το ποστ ομως ανακάλυψα οτι το SafeInCloud(όταν το έβαλα δεν υπήρχε ) υπάρχει και για iOS το εκανα στο iPad και τα πηρε ολα κατευθειαν (μια φορά το αγόρασα το προγραμμα και δουλεύει σε όλες τις συςκευες ) +1000 like. Αλλα κανεις δεν μου σχολιασε μηπως το καλυτερο εντελη θα ηταν ενα txt με κλειδωμα απο καποιο soft? Οπως ειπωθηκε και παραπανω στο σεναριο του xls δεν θα ειναι sync ΑΛΛΑ αμα κανω αλλαγες πχ στο αρχειο του PC δεν θα ειναι τοσο κοπος να το κανω drop στο κινητο και αντικατασταση καθε φορα με το παλιοτερο αρχειο. Σωστα? Γιατι το 1password δεν περναει μεσα απο τους σερβερ τους , της εταιρειας δλδ που το εχει? Η απο τους σερβερ του icloud / dropbox? Κατι ακομα που σκεφτηκα τωρα..... Δεν ειναι μεγαλυτερο μειον του να χρησιμοποιεις μια εφαρμογη για κατι τετοιο και μετα να 'εξαρτασε' απο τους server τριτων .... οσον αφορα αυτο που ρωτησα δυο φορες πιο πανω αλλα κανεις δεν απαντησε , στο οτι μπορει οι server των τριτων να κρασαρουν , να πεφτουν πιο ευκολα/συχνα λογο της χρησης και αλλων εφαρμογων κτλ κτλ?!?! Θα σε κουράσει να κανεις αντικαταστάσεις και κάποιες φορές θα το ξεχνάς ,στην αρχή ναι μπορείς Κλείνοντας θα πω την απόλυτη προσωπική μου άποψη ,κοροϊδία ειναι να πληρώνεις συνδρομή καθε μήνα για την ίδια υπηρεσία ειδικα όταν κάποια στιγμή και μετά εισαι εξαρτημένος απο αυτην ,καλύτερα εφάπαξ και τελος ,1 ε μια ζωή ?μια τέτοια δουλειά θελω να κάνω ,να παίρνω 1 e απ όλο τον κοσμο και να ειμαι στην ξαπλώστρα 1
Gtr34 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Το Keepass το βρηκα στο Playstore σε 3 διαφορετικες version. Την κανονικη (του PC) , την Android που την λεει και Keepass2 και μια Androin Keepass2 offline. Αρα μηπως η 'online' κανει και sync πια? Αυτές οι εκδόσεις είναι port της εφαρμογής για desktop, δεν τις έχω δοκιμάσει. Αυτό που ξέρω είναι ότι η desktop εκδοσή, με plugin, μπορεί να σώσει την βάση δεδομένων στο onedrive, googledrive ,dropbox. 1
Dark-Oblivion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Κατι ακομα..... Απο οτι καταλαβα το Lastpass σου σωζει ουσιαστικα το εκαστοτε site / με τους κωδικους που κανεις Login.Και μετα μπαινεις απο εκει. Δλδ σαν το SAVE κωδικων/σελιδας που εχει και ο ιδιος ο firefox. Στην πραγματικοτητα ομως πιο προγραμμακι λειτουργει πιο 'ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ' απο ενα txt ας πουμε , ωστε απλα να βλεπεις τους κωδικους σου και να τους γραφεις εκει που θες να κανεις login? Πιο ειναι δλδ 'απλο σημειωματαριο'?!?!?!
sistah Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ρε συ, παμε παλι... Με το lastpass με το που κανεις Login σε ενα site σε ρωταει εαν θες να το κανει save.Eαν το κανεις, την επομενη φορα θα αναγνωρισει την ιστοσελιδα και θα κανει μονο του fill το username και password, εσυ το μονο που χρειαζεται ειναι να πατησεις το login. Οταν λοιπον κανεις login σε ολα τα sites που σε ενδιαφερουν, δεν θα χρειαστει ποτε ξανα να θυμασαι κανενα username η password, το μονο pass που δεν θα πρεπει να ξεχασεις ομως, ειναι το masterpassword του LastPass. Eαν το ξεχασεις τελος, ουτε η εταιρια μπορει να το κανει recover. Ετσι λοιπον, σε καθε φορματ ή σε οποιαδηποτε περισταση, κανοντας install το extension εχεις αμεση προσβαση σε ολη την database των κωδικων σου. Eναλλακτικα μπαινεις κατευθειαν στο site τους και κοιτας απο εκει στα γρηγορα καποιο password. Oυτε text, ουτε tex mex ουτε τιποτα.
Dark-Oblivion Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Ρε συ, παμε παλι... Με το lastpass με το που κανεις Login σε ενα site σε ρωταει εαν θες να το κανει save. Eαν το κανεις, την επομενη φορα θα αναγνωρισει την ιστοσελιδα και θα κανει μονο του fill το username και password, εσυ το μονο που χρειαζεται ειναι να πατησεις το login. Οταν λοιπον κανεις login σε ολα τα sites που σε ενδιαφερουν, δεν θα χρειαστει ποτε ξανα να θυμασαι κανενα username η password, το μονο pass που δεν θα πρεπει να ξεχασεις ομως, ειναι το masterpassword του LastPass. Eαν το ξεχασεις τελος, ουτε η εταιρια μπορει να το κανει recover. Ετσι λοιπον, σε καθε φορματ ή σε οποιαδηποτε περισταση, κανοντας install το extension εχεις αμεση προσβαση σε ολη την database των κωδικων σου. Eναλλακτικα μπαινεις κατευθειαν στο site τους και κοιτας απο εκει στα γρηγορα καποιο password. Oυτε text, ουτε tex mex ουτε τιποτα. εεεεεεεε.......δεν μου κανει. Γιατι αν θελω να μπω σε συγκεκριμενο site απο το λαπτοπ πχ της σχεσης μου πρεπει να εχω passwords. Αρα δλδ 'σημειωμενα' καπου και να τα δω. Αυτο θελω εγω.
sistah Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Θα εχεις εγκατεστημενο το extension στον λαπτοπ της και οταν πηγαινεις απλα βαζεις το master password. Θα ειναι ακριβως σαν να εισαι σπιτι σου. Οταν φευγεις, κανεις logout απο το lastpass και δεν εχει κανεις access. Εκτος και αν δεν καταλαβαινω κατι, σου κανει μια χαρα. Στην τελικη, δοκιμασε τα ολα αυτα....
slk200gr Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 εεεεεεεε.......δεν μου κανει. Γιατι αν θελω να μπω σε συγκεκριμενο site απο το λαπτοπ πχ της σχεσης μου πρεπει να εχω passwords. Αρα δλδ 'σημειωμενα' καπου και να τα δω. Αυτο θελω εγω. κανε ενα xlaki 1
Dark-Oblivion Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Θα εχεις εγκατεστημενο το extension στον λαπτοπ της και οταν πηγαινεις απλα βαζεις το master password. Θα ειναι ακριβως σαν να εισαι σπιτι σου. Οταν φευγεις, κανεις logout απο το lastpass και δεν εχει κανεις access. Εκτος και αν δεν καταλαβαινω κατι, σου κανει μια χαρα. Στην τελικη, δοκιμασε τα ολα αυτα.... μα δεν ειναι μονο το λαπτοπ της ..... ανα πασα ωρα και στιγμη βρισκεσαι σε ενα ξενο σπιτι , σε ενα αλλο pc / Κινητο και θες να κανεις login καπου να δεις κατι. Μπορει να εισαι στον καινουριο σου λογιστη και να θες να δεις τον κλειδαριθμο σου. Να εισαι στον ΟΑΕΔ και να χρειαζεσαι τον κλειδαριθμο του ΟΑΕΔ. Και ποσα αλλα τετοια........ Αρα εκει θες να βλεπεις τους κωδικους και τα 'ονομα χρηστη' που εχεις σε καθε τι.
constantinos_rho Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 lastpass και απο μενα. τωρα ειναι δωρεαν και η εφαρμογη για τα κινητα και ετσι βλεπεις του κωδικους σου οπου και να εισαι. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα