Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα σε ολο το κοσμο.

Οπως ολος ο κοσμος την σημερον ημερα ετσι και γω εχω δεκαδες passwords , κλειδαριθμους , και ολαααα αυτα τα διαολια. Μεχρι τωρα τα εγραφα σε καποιο χαρτι μεσα στο ημερολογιο.

Αρχισαν ομως να μαζευονται πολλα και να σκορπιζονται απο δω και απο κει ... και οχι μονο σε ενα χαρτι.

Καποια τα γραφω στο one note του Office για να συγχρονιζεται και με το κινητο και να τα εχω παντα μαζι μου.

Για αρχη η πρωτη μου απορια ειναι : Ειναι ασφαλες το One note για μια τετοια δουλεια?

Δλδ υπαρχει περιπτωση να υπαρξει 'ιντερνετικη' διαρροη και να βγουν παραεξω?

- Υπαρχουν καποια software που να ειναι μονο για τετοια δουλεια (φανταζομαι πως ναι)?!?!

- Ειναι αξιοπιστα?

- Υπαρχουν φοβιες για καποια 'ιντερνετικη' διαρροη?

- Μπορουν να εχουν συνδεση με κινητο ωστε να εχω μαζι μου οτι περναω σε αυτα τα προγραμματα?

- Αντιστοιχα υπαρχει μηπως καποιο Mobile software που θα μπορουσε να κανει αυτη τη δουλεια και απλα να επικοινωνει με το PC?

- Στο σεναριο των mobile soft τετοιας φυσης μηπως ειναι ακομα πιο επιφοβη καποια διαρροη , επειδη καθε τοσο κανουν update σε ολα τα app?!?!?! Και καποιο update να εχει 'τρυπα'?!

- Μηπως ειναι πιο 'ασφαλες' το να τα γραφω σε ενα txt που θα περναω και στο κινητο και απλα να το κλειδωνω και στο Pc και στο κινητο με καποιο software κλειδωματος?

- Προτασεις για PC/κινητο για passwords managers?

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

• Απαντ. 39
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ότι και να κάνεις, πάντα θα υπάρχει κάποιος κίνδυνος. εκτός αν σταματήσεις να χρησιμοποιείς υπολογιστές, κινητά κτλ. Και φυσικά, όλα αυτά είναι τόσο ασφαλή, όσο ο χρήστης τους. Αν χρησιμοποιείς κωδικό 123456 ή δεν κλειδώνεις το pc/ κινητό η ασφάλεια σου είναι μηδενική. το να τα γράφεις στο ημερολόγιο σου, π.χ., είναι επίφοβο, αν κλαπεί τότε θα έχουν πρόσβαση στους κωδικούς σου (και φυσικά το ημερολόγιο δεν έχει δικλίδα ασφαλείας).

Εγώ χρησιμοποιώ το Link.png Site: 1password  . κατέληξα σε αυτό διότι δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη βάση στον υπολογιστή την οποία αν θες την μοιράζεσαι με άλλες συσκευές μέσω dropbox ή icloud κτλ. Δεν περνάει τίποτα μέσω των δικών τους server. Επίσης υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά, ακόμα και windows 10 mobile! Έχει extensions για σχεδόν όλους τους browsers. Υποστηρίζει τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες, λογισμικό κτλ. και μπορεί να σου δώσει από μόνο του τυχαίους κωδικούς για να χρησιμοποιήσεις. εδώ και 2-3 χρόνια που το χρησιμοποιώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

EDIT: ξέχασα να αναφέρω πως αν δεν θες να κάνεις συγχρονισμό μέσω dropbox ή icloud κτλ. μπορείς να μεταφέρεις την βάση μόνος σου από τον υπολογιστή στο κινητό. η έκδοση του κινητού δεν σε αφήνει να προσθέσεις κωδικούς (μόνο να δεις τους καταχωρημένους), εκτός αν την αγοράσεις.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ χρησιμοποιώ το Link.png Site: 1password  . κατέληξα σε αυτό διότι δημιουργεί μια κρυπτογραφημένη βάση στον υπολογιστή την οποία αν θες την μοιράζεσαι με άλλες συσκευές μέσω dropbox ή icloud κτλ. Δεν περνάει τίποτα μέσω των δικών τους server. Επίσης υποστηρίζει όλα τα λειτουργικά, ακόμα και windows 10 mobile! Έχει extensions για σχεδόν όλους τους browsers. Υποστηρίζει τραπεζικούς λογαριασμούς, κάρτες, λογισμικό κτλ. και μπορεί να σου δώσει από μόνο του τυχαίους κωδικούς για να χρησιμοποιήσεις. εδώ και 2-3 χρόνια που το χρησιμοποιώ είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.

Αυτο δλδ ειναι site , δλδ αποθηκευεις ολα τα password online? Ακομα πιο επιφοβο δλδ.

Δλδ να αποθηκευεις ολα τα password σε φορμα τριτων!!!

Τι εννοεις οτι δημιουργει μια κρυπτογραφημενη βαση στο PC? Και γιατι να χρειαζεται να μοιρασεις αυτη την βαση μεσω dropbox πχ?

Αν ειναι site .... απο παντου (ακομα και απο το κινητο) δεν μπορεις να εχεις καθε στιγμη προσβαση?

Αν ειναι ομως site.... επισης δεν ειναι επιφοβο το οτι μπορει να μην εχεις προσβαση σε κωδικους σου οταν και αμα τους χρειαζεσαι ΑΜΕΣΑ και τυχει να πεσει ο σερβερ τους ή να κανουν επισκευες/update στο site? Η να τυχει να μην εχεις ιντερνετ?!?!

Επισης λεει 'try it free' .... αρα ειναι με συνδρομη?!?!

Δημοσ.

εγω χρησιμοποιω το safelncloud ,απευθειας συγχρονισμος με pc και android ,δεν κανει για ιος (εκει ειχα το 1pass αλλα δεν κανει με android ),νομιζω οτι ειναι αρκετα καλο και βολικο με του που γραφεις παει σε ολες σου τις συσκευες,οσο για την ασφαλεια ,οπου υπαρχει ιντερνετ υπαρχει ανασφαλεια εδω χακαρανε το dropbox,επισης ανοιγει και με δαχτυλικο αποτυπωμα

• Like 1
Δημοσ.

Αυτο δλδ ειναι site , δλδ αποθηκευεις ολα τα password online? Ακομα πιο επιφοβο δλδ.

Δλδ να αποθηκευεις ολα τα password σε φορμα τριτων!!!

Σου έδωσα την ιστοσελίδα του προγράμματος. Το πρόγραμμα το αγοράζεις από εκεί και το εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου, περνάς τα extensions που θες, αν θες, και βάζεις τους κωδικούς σου. 

Τι εννοεις οτι δημιουργει μια κρυπτογραφημενη βαση στο PC? Και γιατι να χρειαζεται να μοιρασεις αυτη την βαση μεσω dropbox πχ?

Αν ειναι site .... απο παντου (ακομα και απο το κινητο) δεν μπορεις να εχεις καθε στιγμη προσβαση?

Αν ειναι ομως site.... επισης δεν ειναι επιφοβο το οτι μπορει να μην εχεις προσβαση σε κωδικους σου οταν και αμα τους χρειαζεσαι ΑΜΕΣΑ και τυχει να πεσει ο σερβερ τους ή να κανουν επισκευες/update στο site? Η να τυχει να μην εχεις ιντερνετ?!?!

Σου έδωσα την ιστοσελίδα του προγράμματος. Αφού εγκατασταθεί δημιουργεί την βάση στον υπολογιστή σου. μπορείς να έχει πρόσβαση από παντού μόνο αν μοιραστείς την βάση μέσω dropbox ή icloud κτλ ή την μεταφέρεις μόνος σου από το pc στο κινητό. 

Ο συγχρονισμός μέσω dropbox ή icloud κτλ γίνεται κάθε φορά που ανοίγεις το πρόγραμμα. Αν συγχρονίσεις μόνος σου την βάση με μεταφορά από το pc στο κινητό, τότε γίνεται κάθε φορά που το κάνεις εσυ.

Επισης λεει 'try it free' .... αρα ειναι με συνδρομη?!?!

Το αγοράζεις μια φορά για το λειτουργικό που θες. ίσως να έχεις και άλλες επιλογές, π.χ. για 3 υπολογιστές. Σε mac που το χρησιμοποιώ, τα upgrade (επόμενη έκδοση, απο την 5 στην 6) μου ήταν δωρεάν (το αγόρασα από την ιστοσελίδα και όχι από το appstore). 

Νομίζω πως έχουν και μια επιλογή, το Family, όπου αποθηκεύουν τους κωδικούς στους δικούς τους server για να έχουν πρόσβαση πολλά άτομα, αλλά φαντάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει.

εγω χρησιμοποιω το safelncloud ,απευθειας συγχρονισμος με pc και android ,δεν κανει για ιος (εκει ειχα το 1pass αλλα δεν κανει με android ),νομιζω οτι ειναι αρκετα καλο και βολικο με του που γραφεις παει σε ολες σου τις συσκευες,οσο για την ασφαλεια ,οπου υπαρχει ιντερνετ υπαρχει ανασφαλεια εδω χακαρανε το dropbox,επισης ανοιγει και με δαχτυλικο αποτυπωμα

Το 1password λειτουργεί και με Android, το χρησιμοποιώ σε galaxy s6 και microsoft 950.

• Like 1
Δημοσ.

Σου έδωσα την ιστοσελίδα του προγράμματος. Το πρόγραμμα το αγοράζεις από εκεί και το εγκαθιστάς στον υπολογιστή σου, περνάς τα extensions που θες, αν θες, και βάζεις τους κωδικούς σου. 

Σου έδωσα την ιστοσελίδα του προγράμματος. Αφού εγκατασταθεί δημιουργεί την βάση στον υπολογιστή σου. μπορείς να έχει πρόσβαση από παντού μόνο αν μοιραστείς την βάση μέσω dropbox ή icloud κτλ ή την μεταφέρεις μόνος σου από το pc στο κινητό. 

Ο συγχρονισμός μέσω dropbox ή icloud κτλ γίνεται κάθε φορά που ανοίγεις το πρόγραμμα. Αν συγχρονίσεις μόνος σου την βάση με μεταφορά από το pc στο κινητό, τότε γίνεται κάθε φορά που το κάνεις εσυ.

Το αγοράζεις μια φορά για το λειτουργικό που θες. ίσως να έχεις και άλλες επιλογές, π.χ. για 3 υπολογιστές. Σε mac που το χρησιμοποιώ, τα upgrade (επόμενη έκδοση, απο την 5 στην 6) μου ήταν δωρεάν (το αγόρασα από την ιστοσελίδα και όχι από το appstore). 

Νομίζω πως έχουν και μια επιλογή, το Family, όπου αποθηκεύουν τους κωδικούς στους δικούς τους server για να έχουν πρόσβαση πολλά άτομα, αλλά φαντάζομαι πως δεν σε ενδιαφέρει.

Το 1password λειτουργεί και με Android, το χρησιμοποιώ σε galaxy s6 και microsoft 950.

1 passe ειπα οχι 1password  (https://itunes.apple.com/us/app/1passe-password-manager-keep/id757551534?mt=8)

Δημοσ.

Last Pass απο εμενα. Το χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια.
Ειχε φαει μερικα security breaches αλλα σε κανενα απο αυτα δεν εγινε διαρροη των passwords, ενω υπηρχε πληρης ενημερωση απο την εταιρια.

Ολα τα infos θα τα βρεις στην ιστοσελιδα της.

• Like 1
Δημοσ.

Last Pass απο εμενα. Το χρησιμοποιω πανω απο 5 χρονια.

Ειχε φαει μερικα security breaches αλλα σε κανενα απο αυτα δεν εγινε διαρροη των passwords, ενω υπηρχε πληρης ενημερωση απο την εταιρια.

Ολα τα infos θα τα βρεις στην ιστοσελιδα της.

συνδρομη θελει καθε μηνα,οκ να το αγορασεις μια φορα αλλα καθε μηνα  και ας ειναι 1 ε δεν νομιζω να λεει

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το πιο ασφαλές πρόγραμμα είναι το Keepass αλλά δεν προσφέρει συγχρονισμό με mobile συσκευές.

Επεξ/σία από Gtr34
Δημοσ.

συνδρομη θελει καθε μηνα,οκ να το αγορασεις μια φορα αλλα καθε μηνα  και ας ειναι 1 ε δεν νομιζω να λεει

Συμφωνώ, ειδικά αν είναι Online και έχει προϊστορία με Security breaches. ξέρω πολλούς που το χρησιμοποιούν αλλά εγώ προτιμώ την τοπική λύση.

Δημοσ.

Αυτο ειναι προγραμμα?

Δλδ τους κωδικους σου τους βλεπεις χωρις ιντερνετ ή αν φαει κρασαρισμα ο server του?

Δημοσ.

το lastpass (πρόσφατα αγοράστηκε από την Logmein) είναι από τα καλύτερα βαθμολογημένα αν το ψάξεις, για 1 ευρώ το μήνα βάζεις όλα σου τα password εκεί και με ένα καλό master έχεις πρόσβαση από PC ή android όπου και αν είσαι, εγώ προσωπικά δεν το βρήκα ακριβό και το έχω 4 χρόνια ήδη.

για τα breaches δεν υπήρχε ανησυχία για τα passwords γιατί αυτά είναι και hashed και κρυπτογραφημένα στη βάση τους, πολλοί όμως χρησιμοποιούσαν και το secure notes για passwords και αυτά πιθανόν να εκτέθηκαν.

And LastPass does a good job of storing its password representations – your passwords are salted, hashed and stretched, and only ever stored in that scrambled, irreversible form. 

https://nakedsecurity.sophos.com/2015/06/16/bad-news-lastpass-breached-good-news-you-should-be-ok/ 

http://www.businessinsider.com/why-the-lastpass-breach-isnt-that-bad-2015-6 

Όπως και να έχει, αν έχεις καλό master password και ενεργοποιήσεις 2 factor authentication τότε έχεις κάνει οτι καλύτερο μπορείς να κάνεις σήμερα για password management. Επίσης εγώ δεν έχω βάλει τα pass των ebanking μου γιατί θεωρώ την απόλυτα σημαντικότερη πληροφορία και δεν τη θέλω online.

Αν φοβάσαι το online τότε χρησιμοποίησε ένα xls το οποίο θα σώσεις με xls password και μετά θα zipάρεις με zip password - αλλά θα είναι όλο local και δεν θα είναι πουθενά sync. 

• Like 1
Δημοσ.

το lastpass (πρόσφατα αγοράστηκε από την Logmein) είναι από τα καλύτερα βαθμολογημένα αν το ψάξεις, για 1 ευρώ το μήνα βάζεις όλα σου τα password εκεί και με ένα καλό master έχεις πρόσβαση από PC ή android όπου και αν είσαι, εγώ προσωπικά δεν το βρήκα ακριβό και το έχω 4 χρόνια ήδη.

για τα breaches δεν υπήρχε ανησυχία για τα passwords γιατί αυτά είναι και hashed και κρυπτογραφημένα στη βάση τους, πολλοί όμως χρησιμοποιούσαν και το secure notes για passwords και αυτά πιθανόν να εκτέθηκαν.

And LastPass does a good job of storing its password representations – your passwords are salted, hashed and stretched, and only ever stored in that scrambled, irreversible form. 

https://nakedsecurity.sophos.com/2015/06/16/bad-news-lastpass-breached-good-news-you-should-be-ok/ 

http://www.businessinsider.com/why-the-lastpass-breach-isnt-that-bad-2015-6 

Όπως και να έχει, αν έχεις καλό master password και ενεργοποιήσεις 2 factor authentication τότε έχεις κάνει οτι καλύτερο μπορείς να κάνεις σήμερα για password management. Επίσης εγώ δεν έχω βάλει τα pass των ebanking μου γιατί θεωρώ την απόλυτα σημαντικότερη πληροφορία και δεν τη θέλω online.

Αν φοβάσαι το online τότε χρησιμοποίησε ένα xls το οποίο θα σώσεις με xls password και μετά θα zipάρεις με zip password - αλλά θα είναι όλο local και δεν θα είναι πουθενά sync. 

Αρα δλδ το Lastpass δεν λειτουργει χωρις net?

Αν δλδ κρασαρει ο server τους ή εσυ καπου δεν εχεις net .... δεν βλεπεις τα pass σου?!

http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2407168,00.asp

Οντως το LastPass φαινεται οτι εχει τις καλυτερες κριτικες , ειναι το πιο φθηνο και υποστηριζει ολα τα κλειδια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...