Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

* Θα είναι Web-based

Πολλοί από εμάς χρησιμοποιούν Social Media Marketing Tools όπως το dlvr.it, hootsuit etc.

Τα εργαλεία αυτά ουσιαστικά αυτοματοποιούν την κοινοποίηση/προγραμματισμό άρθρων στην Σελίδα σας στο Facebook. Το κακό όμως με όλες αυτές τις υπηρεσίες είναι ότι παρέχουν πολύ αυστηρά Limits όπως 10 schedules/day ή 1 page/account.

Σκέφτηκα λοιπόν να φτιάξω ένα τέτοιο εργαλείο που θα ταργετάρει όμως στην Ελλάδα. Φυσικά με πολύ καλύτερα features. Για παράδειγμα: έξω είναι κοντά 20$/μήνα για 1000 schedules πχ. Εγώ θα έχω 15$ για 5κ.

Μπορεί να πετύχει? τι έξοδα μπορεί να έχω από κάτι τέτοιο;

• Γιατί Ελλάδα? γιατί έξω υπάρχουν 1002 εταιρείες και δεν παίζει να με εμπιστευτούν/προτιμήσουν ενώ στην Ελλάδα θα με επιλέξουν για να ενισχύσουν τον τόπο τους.
  • Την ιδέα την σκέφτηκα γιατί μου έκανε μεγάλη εντύπωση πόσο ακριβές είναι αυτές οι υπηρεσίες αλλά η υλοποίηση τους είναι εύκολη. Ήδη αυτή τη στιγμή έχω φτιάξει μια Desktop υπηρεσία (για πάρτι μου) που κοινοποιεί τα άρθρα από το μπλογκ μου στην αντίστοιχη σελίδα του Facebook μέσω του Facebook API.

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θες να φτιάξεις μόνος σου μια πλατφόρμα που υπάρχει ήδη και είναι ήδη γνωστή στον κόσμο (έχοντας από πίσω 1000 εργαζόμενους) προσφέροντας 0 καινοτομίες και απλά χτυπώντας στις τιμές.'

Μάλιστα δε σκοπεύεις να απευθυνθείς στην παγκόσμια αγορά των δις, αλλά στα 10 μύρια Έλληνες φτωχομπινέδες, οι οποίοι μάλιστα θα σε προτιμήσουν γιατί... παπούτσι από τον τόπο σου κτλ κτλ.

Ναι δε βρίσκω λόγο να μη πετύχει. Πολλά λ$φτά.

Δημοσ.

Μου θύμησες μια περίπτωση ενός «Έλληνα» που ήθελε να φτιάξει το skroutz.gr πληρώνοντας το αστρονομικό ποσό των 3.000€… Στα λόγια όλα γίνονται εάν μπούμε στον κόπο να αναλύσουμε αυτό που θέλουμε να φτιάξουμε και να κοστολογήσουμε την δουλειά που πρέπει να γίνει τότε αλλάζουν πολλά.

Με εκτίμηση

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή θες να φτιάξεις μόνος σου μια πλατφόρμα που υπάρχει ήδη και είναι ήδη γνωστή στον κόσμο (έχοντας από πίσω 1000 εργαζόμενους) προσφέροντας 0 καινοτομίες και απλά χτυπώντας στις τιμές.'

Μάλιστα δε σκοπεύεις να απευθυνθείς στην παγκόσμια αγορά των δις, αλλά στα 10 μύρια Έλληνες φτωχομπινέδες, οι οποίοι μάλιστα θα σε προτιμήσουν γιατί... παπούτσι από τον τόπο σου κτλ κτλ.

Ναι δε βρίσκω λόγο να μη πετύχει. Πολλά λ$φτά.

Έλα ρε που έχουν 1000 εργαζόμενους από πίσω... εδώ να ούμε το 1/5 τέτοια σιτες είναι μάπα και φαίνονται.

Και στο ξαναλέω... δεν κάνουν απολύτως τίποτα το πρωτοποριακό. Έχουν το FB Api.

Δημοσ.

Έλα ρε που έχουν 1000 εργαζόμενους από πίσω... εδώ να ούμε το 1/5 τέτοια σιτες είναι μάπα και φαίνονται.

Και στο ξαναλέω... δεν κάνουν απολύτως τίποτα το πρωτοποριακό. Έχουν το FB Api.

1000 εργαζόμενοι δεν είναι μόνο για το development. Είναι από designers και marketing μέχρι syadmins και big data analysts.

Όταν το έκαναν, ήταν πρωτοποριακό. Τώρα είναι πρωτοπόρο.

Ένα SaaS τέτοιου βελινικούς δε μπορεί να γίνει και να συντηρηθεί ούτε μόνο από σένα, ούτε μόνο από μένα. Χρειάζεται team με διάφορες ειδικότητες που δεν έχει νόημα να τις αναλύσουμε εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Γενικά, αν υπάρχουν εταιρίες στον χώρο ειναι ενα μεγάλο μειον, ποσο μάλλον, οταν ειναι το main product τους. Να ξερεις πως θα διαθέσουν ο,τι μεσα έχουν για να σε καταρίψουν. 

Ωστόσο, τίποτα δεν ειναι ακατόρθωτο, η τιμή, είναι μεγάλος συντελεστής, δεδομένου του οτι προσφέρεις τα ιδια features που προσφέρει και ο συναγωνιστής. 

Προσπάθησε σε αυτην την υπηρεσία, να βάλεις και κάτι το νεο, το καινοτόμο, ωστε να εχεις και καπου να πατησεις γερά. 

Το οτι θα σε στηριξουν οι ελληνες επειδη εισαι ελληνική εταιρια, μην το εχεις και δεδομένο, δεν ζεις στο Ισραηλ.

Παλιότερα, ειχα διαβάσει καπου, πως τετοιες εταιριες, πληρώνουν commissions στο facebook και twitter. Ισχυει;

Δημοσ.

Φίλε,

το παρατηρώ συνέχεια ανταγωνιστές να ρίχνουν ιστοσελίδες άλλων. Βρώμικη αγορά.

αυτό με αναγκάζει άμεσα να καταφύγω σε ακριβές λύσεις. Αλλά βέβαια στην αρχή δεν θα ασχολείται κανείς μαζί μου και μέχρι να ανέβω θα έχω μαζέψει πελάτες, άρα θα μπορώ να αντεπεξέλθω σε έξοδα για δυνατά μηχανήματα.

Εντάξει εγώ το ξεκίνησα για να ακούσω γνώμες, δεν προτίθεμαι να κάνω μια τέτοια κίνηση γιατί δεν ρισκάρω στη ζωή μου. Το δίνω ως ιδέα σε άλλους που θέλουν να δοκιμάσουν κάτι. Είναι ένας χώρος που έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις.

Δημοσ.

Καταρχήν, από το "σκέφτηκα να φτιάξω" μέχρι "το έφτιαξα" υπάρχει μια τεράστια απόσταση. Και κρίνοντας από το ότι ρωτάς για πιθανά έξοδα είναι προφανές ότι έχεις ελάχιστη ως μηδαμινή εμπειρία από web development. Που σημαίνει ότι ούτε να εκτιμήσεις σωστά χρόνους μπορείς, ούτε πολύ περισσότερο να φτιάξεις κάτι αξιόλογο.

Από εκεί και πέρα, και μόνο το γεγονός ότι το περιορίζεις στην ελληνική αγορά είναι σαν να παραδέχεσαι ότι η υπηρεσία σου θα είναι μέτρια ποιοτικά. Γιατί τι εμποδίζει μια ελληνική εταιρία να φέρει αντιπροσώπευση ενός ξένου προϊόντος και να σου φάει όλους τους πελάτες; Όταν φτιάχνουμε κάτι το φτιάχνουμε όσο καλύτερο γίνεται, τουλάχιστον όταν υπάρχει ανταγωνισμός.

Τρίτον, από τη στιγμή που όπως λες υπάρχουν χιλιάδες ξένες εταιρίες που κάνουν αυτό το πράγμα είναι πρακτικά απίθανο να βγάλεις πολλά λεφτά. Πολλά λεφτά βγάζεις μόνο όταν είσαι από τους πρώτους σε μια αγορά.

Τέταρτον, δεν σου περνάει από το μυαλό ότι για να είναι ακριβές οι υπηρεσίες θα υπάρχει κάποιος άλλος λόγος πέρα από την αρπαχτή. Μπορεί το προϊόν να είναι δύσκολο στο στήσιμο, μπορεί να έχει μεγάλες απαιτήσεις σε πόρους, μπορεί να χρειάζεται πολύ διαφήμιση και marketing, μπορεί χίλια πράγματα.

Συμπερασματικά, σοβαρέψου. Δεν βγαίνουν έτσι τα λεφτά.

Δημοσ.

Δεν θα πετύχει γιατί το κάνουν άλλοι καλύτερα. Τόσο απλά.

Δημοσ.

Μη κοροϊδεύετε. Είναι ένας χώρος που έχεις πολλές πιθανότητες να πετύχεις, το λέει ο tsalikis που δεν έχει ιδέα πώς πετυχαίνεις πέραν του ότι χρησιμοποιείς το FB API.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...