Ratata Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα! Μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ειναι το memory leak και πως μπορω να δω αν εχω , κι αν εχω πως μπορω να το επιδιορθωσω . Ευχαριστω
grab Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 είναι όταν ένα πρόγραμμα αδικαιολόγητα αρχίζει να καταλαμβάνει όλο και περισσότερη μνήμη χωρίς σταματημό συνήθως συμβαίνει επειδή μια εργασία του έχει σφάλμα, συνήθως έχει 'κολλήσει' σε loop και την κάνει ξανά και ξανά (φορτώνοντας τη μνήμη ξανά και ξανά) όμως προκειμένου να περιοριστεί αυτό το πρόβλημα, αρκετά προγράμματα έχουν όρια στη μνήμη που μπορούν να καταλάβουν, οπότε μπορεί η χρήση της μνήμης να μην αυξάνεται από ένα σημείο και μετά, πράγμα που δυσκολεύει την αναγνώριση του προβλήματος δεν είναι κάτι που μπορείς να το 'δεις' ακριβώς, απλά μπορείς να το συμπεράνεις εφόσον γνωρίζεις πόση μνήμη στο περίπου έπρεπε να πιάνει ένα πρόγραμμα αν κάποιος είναι αρχάριος και δεν γνωρίζει πως συμπεριφέρεται το πρόγραμμα σε φυσιολογική λειτουργία (με τις ίδιες εργασίες - αν μιλάμε για browser πρέπει να έχει ακριβώς μα ακριβώς τα ίδια πράγματα) ούτε πόση μνήμη καταναλώνει σε ένα σύστημα παρόμοιο με το δικό του, τότε πιθανόν να μην μπορεί να το αναγνωρίσει ή και το αντίστροφο, δηλαδή να νομίσει πως έχει mem leak λόγω υψηλής χρήσης μνήμης ενώ δεν έχει εφόσον αναγνωριστεί τέτοιο προβληματάκι τότε η επιδιόρθωση από την πλευρά του χρήστη έχει την έννοια του - να κάνει update στο software που παρουσίασε το πρόβλημα γιατί κάτι τέτοιο εντοπίζεται εύκολα από αυτόν που το έγραψε οπότε συνήθως βγαίνει καινούργια έκδοση που λύνει το πρόβλημα - να τερματίσει και να επανεκκινήσει το πρόγραμμα αν αυτό είναι δυνατόν γιατί σε κάποιες περιπτώσεις το πρόβλημα μπορεί να ξεκίνησε από τα windows ή από κάποιο error στις μνήμες και όχι από το πρόγραμμα αυτό καθαυτό, οπότε μια επανεκκίνηση του προγράμματος θα λύσει το πρόβλημα (για παράδειγμα υπολογιστές που δεν κάνουν shutdown συχνά παρουσιάζουν αρκετά τέτοια σφάλματα πράγμα που δείχνει ότι δεν έχει σχέση με το πρόγραμμα) 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα