Προς το περιεχόμενο

Apple, Facebook, Google, Twitter και Microsoft στρέφονται δικαστικά εναντίον του κλεισίματος των αμερικανικών συνόρων


deligkos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

94 τεχνολογικοί κολοσσοί υπογράφουν την αγωγή που υποβλήθηκε στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, εναντίον της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ για προσωρινή απαγόρευση εισόδου στις ΗΠΑ πολιτών από 7 μουσουλμανικές χώρες.

Ανάμεσα στις εταιρείες αυτές, συγκαταλέγονται η Apple, το Facebook, η Google, το Twitter και η Microsoft, οι οποίες αποφάσισαν να κλιμακώσουν την αντίθεσή τους στο εκτελεστικό διάταγμα του Τραμπ, προσχωρώντας πέρα από τη σύνταξη μίας ανοικτής επιστολής διαμαρτυρίας προς τον Αμερικανό πρόεδρο.

 

Στην αγωγή, οι εταιρείες δηλώνουν πως έχουν έννομο συμφέρον να στραφούν εναντίον του εκτελεστικού διατάγματος που υπέγραψε ο νέος Αμερικανικός πρόεδρος, καθώς αυτό πλήττει την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

 

«Το διάταγμα αποτελεί σημαντική απόκλιση από τις αρχές δικαίου που διέπουν το σύστημα μετανάστευσης των ΗΠΑ εδώ και πενήντα χρόνια», σημειώνεται στο κείμενο. Παράλληλα, αναφέρεται πως προκαλεί σημαντική ζημία στο επιχειρείν, την καινοτομία και την ανάπτυξη, καθώς «προσθέτει εμπόδια και επιπλέον κόστος στις αμερικανικές εταιρείες, όσον αφορά την πρόσληψη και τη διατήρηση μερικών από τους καλύτερους εργαζομένους στον κόσμο».

 

Στη λίστα των εταιρειών που υπογράφουν την αγωγή περιλαμβάνεται επίσης το Netflix, η Uber και το Spotify. Επίσης, παρόλο που απουσιάζει η Amazon, ήταν από τις πρώτες επιχειρήσεις που δήλωσαν δημόσια πως στηρίζουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

Αντίθετα, «μεγάλος απών» είναι ο Elon Musk και η Tesla, με τον επικεφαλής της να έχει ήδη δείξει πως προτίθεται να συνεργασθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά να συστρατευθεί με τις εταιρείες που έχουν «κηρύξει τον πόλεμο» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο.

 

Link.png Site: Verge

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 131
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Η κατάντια της ανθρωπότητας. Να βασιζόμαστε σε πολυεθνικές για βασικά ανθρώπινα δικαιώματα

Και αυτό είναι μόνο η αρχή.. αν και βασικά για τα λεφτά τους νοιάζονται.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ......

καποιοι εδω μεσα απο τα φραγκα που σκευτεστε ολοι μερα , βλεπετε παντου "φραγκοφονιαδες" σαν την παρτι σας ..

 

Υπαρχουν και οραματιστες ανθρωποι ομως ,εκτος απο εσας τους μιζερους γκρινιαρηδες του εμφια και της φορολογιας ...

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

αυτα ειναι.....ο προεδρος των αμερικανων,εναντιων των πολυεθνικων,και ο αλλος γραφει για ανθρωπινα δικαιωματα.τα δικαιωματα των αμερικανων τα κανουμε γαργαρα......

  • Like 22
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

 

«μεγάλος απών» είναι ο Elon Musk και η Tesla, με τον επικεφαλής της να έχει ήδη δείξει πως προτίθεται να συνεργασθεί με τον Ντόναλντ Τραμπ, παρά να συστρατευθεί με τις εταιρείες που έχουν «κηρύξει τον πόλεμο» στον νέο Αμερικανό πρόεδρο.

 

Καλό είναι πριν ειπωθεί από κάποιους κάτι για τον Musk να πάνε στο twitter και να διαβάσουν τι γράφει.

 

+1 για τις εταιρίες που συμφώνησαν για κάτι τέτοιο.

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι πολυεθνικές που πετάνε ανά πάσα στιγμή τον κόσμο στο δρόμο και οι "χρήσιμοι ηλίθιοι" που κόπτονται περί ανθρωπίνων δικαιωμάτων...

  • Like 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Η Google έχει μετανάστη πρόεδρο, τι κάθεστε και λέτε; ΜΠΡΑΒΟ τους που τον πολεμάνε, επειδή το 50% των ψηφοφόρων είχαν μυαλό άχυρο δεν σημαίνει πως πρέπει τέτοιες εταιρίες που το μεγαλύτερο ποσοστό των ταλέντων που έχουν μέσα είναι ξένοι, να τους γ@@ησει ο Trump.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

καμια ελπιδα αν θεωρεις οτι οι πολυεθνικες νοιαζονται για δικαιωματα...

in other news

 

Η unicef καταδίκασε απλ,σαμσουνγκ κτλ για παιδική εργασία στα ορυχεία κοβαλτίου στο Κονγκό,για χρήση στις μπαταρίες ηλεκτρονικών.

 

Πέραν του προφανούς,ποιος μπορεί να συμφωνήσει με εμπάργκο ανθρώπων,εταιρείες μηνύουν κράτος για διαφυγόντα κέρδη.

Και με το τρόπο που λειτουργεί το δικονομικό σύστημα στις ΗΠΑ,αν αύριο (λέμε) αποφασίσει ο Τραμπ να απαγορεύσει τη χρήση μολύβδου ή τη χρήση φυτοφαρμάκων π.χ.,η Απλ και η Μονσάντο θα μπορούν να μηνύσουν και να κερδίσουν χρήματα φορολογουμένων,γιατί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν ακριβότερα υλικά.

100 χρόνια μπροστά οι Αμερικάνοι.

  • Like 8
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...