hdonoblepsias Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Καλημερα. Ασχολουμαι χρονια προσπαθωντας να υλοποιησω καποιες ιδεες μου, με wordpress και παλιοτερα με joomla, βασικα πραγματα ομως, εγκατασταση θεματων, πλαγκινς κλπ. Θελω ομως να δοκιμασω και drupal. Θελω να ρωτησω ομως, αξιζει το drupal σε κατι? Για παραδειγμα, υπαρχει κατι συγκεκριμενο που μπορει να γινει με drupal και να μην μπορει να γινει με wordpress?
Tsalikis177 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Τα 3 CMS (WP, Joomla, Drupal) ευτυχώς είναι για διαφορετικές επιλογές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την επιλογή σου. Αν πας για μπλογκ/ειδησεογραφικό site δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα του Wordpress Αν πας για e-shop > Joomla Αν θες μια απλή ιστοσελίδα (πχ εταιρική σελίδα - παρουσίαση εταιρίας) πας σε Drupal
Highlander Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Τα 3 CMS (WP, Joomla, Drupal) ευτυχώς είναι για διαφορετικές επιλογές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την επιλογή σου. Αν πας για μπλογκ/ειδησεογραφικό site δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα του Wordpress Αν πας για e-shop > Joomla Αν θες μια απλή ιστοσελίδα (πχ εταιρική σελίδα - παρουσίαση εταιρίας) πας σε Drupal Fixed
Tsalikis177 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Fixed ναι , η αλήθεια είναι ότι πολύς κόσμος επιλέγει έτοιμες λύσεις 'prestashop' και νομίζει ότι έκανε έξυπνη κίνηση και ότι γλίτωσε 5000 ευρώ.
WebDevGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Τα 3 CMS (WP, Joomla, Drupal) ευτυχώς είναι για διαφορετικές επιλογές και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη σκέψη για την επιλογή σου. Αν πας για μπλογκ/ειδησεογραφικό site δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα του Wordpress Αν πας για e-shop > Joomla Αν θες μια απλή ιστοσελίδα (πχ εταιρική σελίδα - παρουσίαση εταιρίας) πας σε Drupal Υπάρχουν εκατοντάδες eshops που παίζουν σε WordpPress, ίσως περισσότερα απ' ότι στο joomla. Επίσης υπάρχουν αρκετά ειδησιογραφικά που παίζουν σε joomla με τεράστια επισκεψιμότητα. Το ίδιο ισχύει και με το drupal με το οποίο έχουν στηθεί μεγάλα και γνωστά eshops και ειδησιoγραφικά sites. Δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα, ότι το καθένα είναι για διαφορετική δουλειά. Και με τα 3 μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να ξέρεις να τα δουλεύεις και να ξέρεις τα όρια τους! 4
Tsalikis177 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Υπάρχουν εκατοντάδες eshops που παίζουν σε WordpPress, ίσως περισσότερα απ' ότι στο joomla. Επίσης υπάρχουν αρκετά ειδησιογραφικά που παίζουν σε joomla με τεράστια επισκεψιμότητα. Το ίδιο ισχύει και με το drupal με το οποίο έχουν στηθεί μεγάλα και γνωστά eshops και ειδησιoγραφικά sites. Δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα, ότι το καθένα είναι για διαφορετική δουλειά. Και με τα 3 μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να ξέρεις να τα δουλεύεις και να ξέρεις τα όρια τους! Εγώ σου λέω για τι είναι σχεδιασμένα και Optimized τα 3 αυτά CMS. eSHOP σε WP σίγουρα υπάρχουν αλλά είναι πολύ λάθος επιλογή. Να μου λεγες Drupal Okey! ναι και το Newsbomb σε Joomla είναι αλλά δεν είναι αυτό που το έκανε τόσο διάσημο. Το Newsbomb είναι τόσο διάσημο γιατί ανεβάζουν ηλίθια full bait-click άρθρα και ο κόσμος ψαρώνει. Εκτός από αυτό, οι άνθρωποι που είναι από πίσω έχουν πάρε δώσε με τα Media και γενικά το σπρώξανε. Όσο για το Drupal και αυτά που λες, ισχύουν ότι σου έγραψα πιο πάνω, με τη μόνη διαφορά ότι -αποδέχομαι- το Drupal ως ένα CMS που μπορεί να κάνει κάτι παραπάνω από δυναμικά sites. Όντως το Drupal έχει μεγάλη άνθηση και είναι καλή επιλογή ακόμα και για e-Shops.
WebDevGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το συμπέρασμα. Από εμπειρική χρήση; Δηλαδή το drupal δεν κάνει για ειδησιογραφικές σελίδες; ούτε για eshops; Η Netstudio έκανε βλακεία που έφτιαξε το eshop της electronet σε drupal; Ή μήπως δεν είναι σοβαρό site το nbcsports.com που είναι φτιαγμένο σε drupal;
Tsalikis177 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το συμπέρασμα. Από εμπειρική χρήση; Δηλαδή το drupal δεν κάνει για ειδησιογραφικές σελίδες; ούτε για eshops; Η Netstudio έκανε βλακεία που έφτιαξε το eshop της electronet σε drupal; Ή μήπως δεν είναι σοβαρό site το nbcsports.com που είναι φτιαγμένο σε drupal; είπα ότι το καθένα από αυτά είναι σχεδιασμένο για συγκεκριμένο πράγμα. Και το κάνουν καλά. απο εκεί και πέρα εννοείται πως μπορείς να κάνεις ότι θες με το οποιοδήποτε CMS. Αν εσύ θες να κάνεις τη ζωή σου δύσκολη πήγαινε φτιάξε μπλογκ με Drupal/Joomla και eShop σε Joomla. Δες το σιτε του Unity3D και το Blog τους. Εμφανισιακά είναι ίδια. Σε σημείο που δεν καταλαβαίνεις ότι το Blog είναι με άλλο CMS. Κι όμως! το Unity3D είναι σε Drupal εκτός από το Blog Που είναι σε Wordpress. https://unity3d.com/ < Drupal https://blogs.unity3d.com/ < Wordpress Τι βλάκες ε? γιατί δεν έχουν το blog σε Drupal... 2 cms... μα τ βλάκες!
WebDevGr Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Λες ότι είναι σχεδιασμένα και Optimized τα 3 αυτά CMS για συγκεκριμένες δουλειές αλλά δεν λες που το βασίζεις αυτό. Αν πάω στη σελίδα του WordPress λέει ότι προτείνεται για ειδησιογραφικές σελίδες; Και αντίστοιχα στη σελίδα του Joomla ότι προτείνεται για eshops; Υπάρχει κάπου κάποια ανάλυση που να δικαιολογεί τα παραπάνω; Προφανώς είναι προσωπική σου άποψη, η οποία δεν έχει καμιά βάση και απέχει πολύ από την πραγματικότητα.
Katieagg Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Υπάρχουν εκατοντάδες eshops που παίζουν σε WordpPress, ίσως περισσότερα απ' ότι στο joomla. Επίσης υπάρχουν αρκετά ειδησιογραφικά που παίζουν σε joomla με τεράστια επισκεψιμότητα. Το ίδιο ισχύει και με το drupal με το οποίο έχουν στηθεί μεγάλα και γνωστά eshops και ειδησιoγραφικά sites. Δεν μπορώ να καταλάβω από που έβγαλες το παραπάνω συμπέρασμα, ότι το καθένα είναι για διαφορετική δουλειά. Και με τα 3 μπορείς να κάνεις τα πάντα, αρκεί να ξέρεις να τα δουλεύεις και να ξέρεις τα όρια τους! Θα συμφωνήσω. Εγώ εργάζομαι σε εταιρεία και έχουμε στήσει eshop σε Opencart. Ξεκινήσαμε με Wordpress, αλλά λόγω αριθμού προϊόντων (20,000+) το WP δεν άντεξε τον όγκο. Μην ξεχνάμε πως το WP είναι στην βάση του blog και θέλει σφήνα το woocommerce για να γίνει shop. Δεν ξέρω αν είναι λιγότερο δυσκίνητο τώρα, αλλά ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Από την άλλη, έχουμε στήσει ένα απλό εταιρικό site σε Wp το οποίο είναι μια χαρά, καθόλου απαιτητικό κλπ. Το Drupal θέλει αρκετές τεχνικές γνώσεις (κώδικα κλπ.), προσωπικά το δοκίμασα, αλλά λόγω έλλειψης αυτών των γνώσεων το άφησα, δεν είχε αυτή την ευκολία του WP, και σαφώς πάρα πολλά eshop παίζουν σε drupal μια χαρά. Με το Opencart είμαστε πολύ ικανοποιημένοι έως τώρα, ελαφρύ, εύκολα επεξεργάσιμο αν έχεις έναν καλό developer. Μιλάω καθαρά εμπειρικά, έτσι;
Gilfoyle Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Θα συμφωνήσω. Εγώ εργάζομαι σε εταιρεία και έχουμε στήσει eshop σε Opencart. Ξεκινήσαμε με Wordpress, αλλά λόγω αριθμού προϊόντων (20,000+) το WP δεν άντεξε τον όγκο. Μην ξεχνάμε πως το WP είναι στην βάση του blog και θέλει σφήνα το woocommerce για να γίνει shop. Δεν ξέρω αν είναι λιγότερο δυσκίνητο τώρα, αλλά ταλαιπωρηθήκαμε πολύ. Από την άλλη, έχουμε στήσει ένα απλό εταιρικό site σε Wp το οποίο είναι μια χαρά, καθόλου απαιτητικό κλπ. Το Drupal θέλει αρκετές τεχνικές γνώσεις (κώδικα κλπ.), προσωπικά το δοκίμασα, αλλά λόγω έλλειψης αυτών των γνώσεων το άφησα, δεν είχε αυτή την ευκολία του WP, και σαφώς πάρα πολλά eshop παίζουν σε drupal μια χαρά. Με το Opencart είμαστε πολύ ικανοποιημένοι έως τώρα, ελαφρύ, εύκολα επεξεργάσιμο αν έχεις έναν καλό developer. Μιλάω καθαρά εμπειρικά, έτσι; Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την εταιρία, υπάρχουν websites (και e-shops) με χιλιάδες φορές μεγαλύτερη βάση από αυτό που πιθανόν να στήσατε. Το ότι δεν έτρεχε σωστά, πιο πιθανό είναι να ευθύνεται σε κακό προγραμματισμό (πχ λόγω έλλειψη εμπειρίας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα από πλευράς scaling), παρά σε flaw του wp. Άλλο πετάω ένα premium theme και άλλο φτιάχνω project με βλέψεις να φτάσει 1.000.000 daily visitors και 10gb βάση. Το Wordpress σαν Wordpress κάνει τα πάντα πλέον. Όποιος υποστηρίζει ότι είναι για blogging, δεν πρέπει να χει διαβάσει ούτε μισή γραμμή από το codex τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικά από την 4.7.1 που μπήκε το rest api μπορείς ακόμα και να στήσεις δικό σου back/frontend σε React/Angular/Vue και να χτυπάς με api τη βάση λειτουργόντας το ως headless cms. Μη τρελαθούμε τώρα, μόνο για blogs. 4
lionheart82 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2017 Προτεινομένη διαδικασία επιλογής CMS Βλέποντας κατά καιρούς πολλά άτομα να αναζητούν το καλύτερο cms, απλά θα έλεγα πως αυτό το βρίσκουμε ανάλογα τις απαιτήσεις που υπάρχουν και αυτό που έρχεται ποιο κοντά στο frontend / backend κομμάτι, ενώ μεγάλο ρόλο παίζει και η ομάδα / developer που αναλαμβάνουν το project με τις ρυθμίσεις που γίνονται τόσο στο στήσιμο αλλά και για την απόδοση (Page speed, SEO) της ιστοσελίδας. Άρα λοιπόν στην ερώτηση τι είναι καλύτερο για εμένα θα πρέπει να γνωρίζουμε τι θέλουμε να φτιάξουμε, σε τι θα διαφέρει η σελίδα μας από αυτές τους ανταγωνισμού και ποσό χρόνο θα πάρει αλλά και τι κόστος θα έχει. Εν πάσα περίπτωση εφόσον όλα αυτά δεν είμαστε ειδικοί να τα ξέρουμε θα πρέπει να έχουμε ένα business plan ώστε να γίνουν οι απαραίτητες προτάσεις από τους ειδικούς. Frontend Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει ο γραφίστας σε συνεργασία με τον frontend developer. Λίγο πολύ η εμφάνιση μπορεί να είναι η ίδια ή παραπλήσια σε κάθε cms αλλά μεγάλο ρόλο παίζουν τα animations και τα plugins ή τα modules που θα εμφανίζονται στην σελίδα αλλά και η χρηστικότητά τους. Backend Το backend κομμάτι του cms είναι αυτό που μας επιτρέπει να τα διαχειριζόμαστε. Το θέμα είναι όμως τι λειτουργίες θέλουμε να υποστηρίζει αυτή η πλατφόρμα αλλά και το σημείο που θα την πάρουμε μέχρι εκεί που θα την φτάσουμε. Εδώ βέβαια παίζει ρόλο και τα frameworks που χρησιμοποιεί το cms αλλά και τις τεχνολογίες που υποστηρίζει οι οποίες είναι καλό να έχουν ληφθεί υπόψη για μελλοντική αναβάθμιση η υποστήριξη νέων τεχνολογιών. Προσωπικά πλέον το βλέπω σαν ένα αυτοκίνητο, γιατί να πάρουμε ένα ΙΧ και να το κάνουμε Ferrari ενώ μπορούμε να πάρουμε εξαρχής μια Ferrari και να την κάνουμε αεροπλάνο (αστειεύομαι αλλά καταλάβατε τι θέλω να πω). Υποστήριξη: Επιπλέον στα open source cms παίζει ρόλο το development team για τα hotfixes που βγαίνουν για θέματα ασφαλείας και bugs. Μεγάλο θέμα είναι και τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται για το στήσιμο της ιστοσελίδας καθώς αυτά θα πρέπει να αναβαθμίζονται τακτικά και εφόσον δεν είναι freeware να έχουν ένα πλάνο υποστήριξης για αναβαθμίσεις. Γενικά θα μπορούσα να επεκταθώ αρκετά σε όλα τα παραπάνω θέματα αλλά προσπάθησα να συμπεριλάβω τα βασικά που μου έρχονται κατά νου και έχω αντιμετωπίσει επαγγελματικά. 1
Katieagg Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2017 Χωρίς να θέλω να υποτιμήσω την εταιρία, υπάρχουν websites (και e-shops) με χιλιάδες φορές μεγαλύτερη βάση από αυτό που πιθανόν να στήσατε. Το ότι δεν έτρεχε σωστά, πιο πιθανό είναι να ευθύνεται σε κακό προγραμματισμό (πχ λόγω έλλειψη εμπειρίας στη συγκεκριμένη πλατφόρμα από πλευράς scaling), παρά σε flaw του wp. Άλλο πετάω ένα premium theme και άλλο φτιάχνω project με βλέψεις να φτάσει 1.000.000 daily visitors και 10gb βάση. Το Wordpress σαν Wordpress κάνει τα πάντα πλέον. Όποιος υποστηρίζει ότι είναι για blogging, δεν πρέπει να χει διαβάσει ούτε μισή γραμμή από το codex τα τελευταία 10 χρόνια. Ειδικά από την 4.7.1 που μπήκε το rest api μπορείς ακόμα και να στήσεις δικό σου back/frontend σε React/Angular/Vue και να χτυπάς με api τη βάση λειτουργόντας το ως headless cms. Μη τρελαθούμε τώρα, μόνο για blogs. Καλησπέρα, σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα πως είναι μόνο για blogging.. όπως επίσης είπα πως έχω πολύ καιρό να δω πως έχει εξελιχθεί το WP σήμερα που μιλάμε. Μακάρι να είναι όπως τα λες γιατί πρόκειται να σηκώσουμε άλλα δύο project και θα ήθελα πολύ να τα δουλέψω σε WP Καλή συνέχεια.
Tsalikis177 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Λες ότι είναι σχεδιασμένα και Optimized τα 3 αυτά CMS για συγκεκριμένες δουλειές αλλά δεν λες που το βασίζεις αυτό. Αν πάω στη σελίδα του WordPress λέει ότι προτείνεται για ειδησιογραφικές σελίδες; Και αντίστοιχα στη σελίδα του Joomla ότι προτείνεται για eshops; Υπάρχει κάπου κάποια ανάλυση που να δικαιολογεί τα παραπάνω; Προφανώς είναι προσωπική σου άποψη, η οποία δεν έχει καμιά βάση και απέχει πολύ από την πραγματικότητα. χαζοί είναι να βάλουν ταμπελάκι στον εαυτό τους και να 'περιορίσουν' το κοινό; μην ξεχνάς ότι αρκετοί δεν έχουν ιδέα για τι είναι ακριβώς ένα CMS και το χρησιμοποιούν γιατί έχουν βολευτεί με αυτό ή τους παρέχει πολλά Plugins. Ναι, έχω δουλέψει 2 χρόνια και έχω συναναστραφεί με άτομα που ξέρανε κάτι παραπάνω από μένα. Έχω αποκτήσει την εμπειρία να γνωρίζω για τι είναι κατάλληλο το κάθε CMS. Απορώ γιατί λειτουργείς τόσο φανατικά. Δεν είναι δυνατόν να μου λες ότι το Wordpress δεν είναι blog-oriented και συνίσταται ως κύριο CMS για e-shop. Καλησπέρα, σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξα πως είναι μόνο για blogging.. όπως επίσης είπα πως έχω πολύ καιρό να δω πως έχει εξελιχθεί το WP σήμερα που μιλάμε. Μακάρι να είναι όπως τα λες γιατί πρόκειται να σηκώσουμε άλλα δύο project και θα ήθελα πολύ να τα δουλέψω σε WP Καλή συνέχεια. Γιατί το υποστήριξα εγώ αυτό; Νομίζω ότι τα διαβάζετε τόσο γρήγορα που δεν τα καταλαβαίνετε και θέλετε απλά να την βγείτε στον άλλον εδώ μέσα. εγώ είπα ότι το καθένα από τα 3 αυτά CMS είναι σχεδιασμένο-oriented για συγκεκριμένο πράγμα. Από εκεί και πέρα μπορείς να κάνεις τα πάντα!
WebDevGr Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Δημοσ. 9 Φεβρουαρίου 2017 Ναι, έχω δουλέψει 2 χρόνια και έχω συναναστραφεί με άτομα που ξέρανε κάτι παραπάνω από μένα. Εντάξει αφού έχεις τόση εμπειρία και τα ξέρεις τόσο καλά, πάω πάσο. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα