Frozerow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Καλησπερα, πολυ προσφατα ξεκινησα να αχολουμαι με case modding και ετσι δεν γνωριζω ακομα πολυ καλα θεματα επεξεργασιας. Ηθελα λοιπων να δοκιμασω να περασω μανικια στα καλωδια μου . Εχω τροφοδοτικο Corsair RM750x. Το αποτελεσμα ηταν να καταστρεψω το καλωδιο τροφοδοσιας του CPU (8pin) κοβοντας το ενα απο τα 8 καλωδια απο το πιν του. Μην μποροντας να κανω αλλιως, εκοψα ολα τα υπολοιπα καλωδια, τους περασα καινουρια πιν και μανικια που ηθελα , και μετα απο ΠΟΛΥ ψαξιμο για να σιγουρευτω, περασα και το καινουριο κεφαλι/βισμα. Τα πιν και το βισμα ειναι του εμποριου απλα για να κανουν την δουλεια τους. Για επιβεβαιωση οτι εχω κανει σωστη δουλεια, εκανα τον ελεγχο του καλωδιου με εναν ανεμιστηρα καια φου σιγουρευτηκα οτι δεν θα καψω τον επεξεργαστη, εβαλα το πειραγμενο καλωδιο στην θεση του. Στην αρχη ο υπολογιστης ανοιγε για ενα δευτερολεπτο χωρις να κανει ΒΟΟΤ και εκλεινε απο μονος του και μετα απο 4-5 δευτερολεπτα εκανε το ιδιο πραγμα( χωρις να το πειραξω ανοιγε και εκλεινε). Αφου το εψαξα στο ιντερνετ βρηκα οτι πανω κατω τα παντα μπορει να φταινε για αυτο, ομως τρομαξα μηπως χαλασα επεξεργαστη η τροφοδοτικο. Με τα πολλα, μαλλον εφταιγε η μπαταρια της μητρικης, πρεπει να ειχε αποφορτιστει , γιατι οταν αφησα το τροφοδοτικο αναμενο με ολα τα εξαρτηματα σωστα στημενα, για κανα δεκαλεπτο, ανοιξε χωρις προβλημα. Το θεμα ειναι οτι καθως ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι και φτιαχνω καλωδιο, εχω αρκετη ανασφαλεια και για την δουλεια μου μα και για την ποιοτητα των καινουριον υλικων που εβαλα. Τελικως τα καλωδια και το βισμα του επεξεργαστη ειναι της corsair ενω το βισμα και τα πιν της ακρης του καλωδιου που συνδεονται με το τροφοοδοτικο ειναι δικα μου. (σημειωση, τα πινακια εβγαιναν ευκολα σχετικα απο το βισμα, προφανως λογο κακης ποιοτητας στην ασφαλεια του βισματος, αλλα με λιγο πειραγμα, καθονται μια χαρα). Το ερωτημα που εχω ειναι αν πιστευεται οτι θα πρεπει να το εμπιστευτω το επεξεργασμενο καλωδιο η να ψαξω να αγορασω καλωδιο type 4 της corsair (δεν ξερω τι διααφορα εχει με τα προηγουμενα καλωδια) , για να ειμαι σιγουρος 100% οτι δεν θα υπαρξει θεμα, και απο εδω και περα φτιαχνω απλα extensions για τα καλωδια που ηδη εχω. Οικονομικα μετα απο μεγαλο upgrade που εκανα, ειμαι λιγο στενα, αλλιως θα ειχα ηδη παρει καλωδιο. Eυχαριστω εκ των πρωταιρων! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Αν έβαζες καμιά φωτογραφία... Δε χρειάζεται να είναι από τη corsair το καλώδιο. Απλά πρέπει να το φτιάξεις σωστά. Δεν είναι δα και δύσκολο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Frozerow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 ειναι η πρωτη μου δουλεια πανω σε καλωδια και sleeves. για τα εμομενα extensions που θα κανω, εχω καποιες ιδεες για καλυτερο αποτελεσμα. Τα συγκεκριμενα ειναι χοντρα sleeves διοτι ηθελα να τα περασω διπλα τα καλωδια μεσα στο καθε sleeve (πανω κατω καλωδιο μεσα σε ενα sleeve), καθως δυο απο τα καλωδια (ενα 12v και ενα γειωσης) ηταν δεμενα μαζι με ενα transistor, δεν ειμαι σιγουρος σε τι χρησιμευει, υποθετω σαν διακοπτης ασφαλειας. Φαινεται κιολας, στο αριστερο μπλε καλωδιο Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
άδικος Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 ειναι η πρωτη μου δουλεια πανω σε καλωδια και sleeves. για τα εμομενα extensions που θα κανω, εχω καποιες ιδεες για καλυτερο αποτελεσμα. Τα συγκεκριμενα ειναι χοντρα sleeves διοτι ηθελα να τα περασω διπλα τα καλωδια μεσα στο καθε sleeve (πανω κατω καλωδιο μεσα σε ενα sleeve), καθως δυο απο τα καλωδια (ενα 12v και ενα γειωσης) ηταν δεμενα μαζι με ενα transistor, δεν ειμαι σιγουρος σε τι χρησιμευει, υποθετω σαν διακοπτης ασφαλειας. Φαινεται κιολας, στο αριστερο μπλε καλωδιο Solid capacitor είναι που ρίχνουν το ripple 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators Inuyasha Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Moderators Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 ειναι η πρωτη μου δουλεια πανω σε καλωδια και sleeves. για τα εμομενα extensions που θα κανω, εχω καποιες ιδεες για καλυτερο αποτελεσμα. Τα συγκεκριμενα ειναι χοντρα sleeves διοτι ηθελα να τα περασω διπλα τα καλωδια μεσα στο καθε sleeve (πανω κατω καλωδιο μεσα σε ενα sleeve), καθως δυο απο τα καλωδια (ενα 12v και ενα γειωσης) ηταν δεμενα μαζι με ενα transistor, δεν ειμαι σιγουρος σε τι χρησιμευει, υποθετω σαν διακοπτης ασφαλειας. Φαινεται κιολας, στο αριστερο μπλε καλωδιο Βλέπω πολύ πρόχειρη δουλειά, την επόμενη φορά κάτσε δες βίντεο και διάβασε αρκετούς οδηγούς πριν κάνεις μια τέτοια δουλειά, εγώ προσωπικά το μανισιο sleeving το θεωρώ αρκετά πιο όμορφο από το απότελεσμα που έχεις εσύ Δεν έκανες καν το κόπο να κόψεις το heatsink στο ίδιο μέγεθος για να έχεις ένα αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα Ο τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μπερδέψεις τα καλώδια είτε τα βγάζεις 1-1 είτε βρίσκεις με πολύ μέτρο τι πάει που και κάνεις σχέδιο πριν ξεκινήσεις Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Frozerow Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Μέλος Share Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2017 Βλέπω πολύ πρόχειρη δουλειά, την επόμενη φορά κάτσε δες βίντεο και διάβασε αρκετούς οδηγούς πριν κάνεις μια τέτοια δουλειά, εγώ προσωπικά το μανισιο sleeving το θεωρώ αρκετά πιο όμορφο από το απότελεσμα που έχεις εσύ Δεν έκανες καν το κόπο να κόψεις το heatsink στο ίδιο μέγεθος για να έχεις ένα αρκετά καλύτερο αποτέλεσμα Ο τρόπος για να είσαι σίγουρος ότι δεν θα μπερδέψεις τα καλώδια είτε τα βγάζεις 1-1 είτε βρίσκεις με πολύ μέτρο τι πάει που και κάνεις σχέδιο πριν ξεκινήσεις ειναι οντως πολυ μετρια δουλεια το αναγνωριζω, ομως ο λογος ειναι οτι κυριως ειχα το αγχος να ειναι σψστο λειτουργικα και οχι αισθητικα σε πρωτη φαση. ασυμετρα καλωδια και sleeves και κακη συνδεση. Εφοσον ομως ειναι λειτουργικο, για αρχη , ειμαι ενταξει. Η αληθεια ειναι οτι θα ηθελα εφοσον δεν κοστιζει πολυ, να παρω καινουριο καλωδιο και απλα να φτιαξω σωστα την προεκταση, με μετρημενο μηκος καλωδιων και sleeves και heatsinks, με καλυτερα sleeves και γενικα ολα πιο σωστα. Και βιντεο εχω δει πολλα, και οδηγους, απλως εκανα λαθος που ξεκινησα πρωτη δουλεια στο συγκεκριμενο καλωδιο και οχι σε επεκταση. Ευχαριστω πολυ για το feedback! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα