Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 129
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

γιατί αυτοί καταλαβαίνουνε νομίζεις?https://www.youtube.com/watch?v=AeIGrEtPMmE

Ελα ρε φιλε!Που βρισκεσαι?Στοιχημα οτι καπου βρηκες την ακρη της επιπεδης γης κι επεσες απ΄εξω γι αυτο εχω τοσο καιρο να σε διαβασω! Και μπαινεις σε τετοια θεματα για να τα κανεις  πουτ@ν@ οπως παντα...Γιατι οποιος πιστευει το αντιθετο απο εσενα , κατευθειαν ειναι λαθος και μπεεεεε και γκοι και πατατες μ΄αυγα!  Παντα με τα μικρα σου βιντεακια των 2-3 ωρων... Δεν ξεχνιεσαι με τιποτα φιλε μου...

• Like 1
Δημοσ.

Αν σκεφτούμε ότι το σύμπαν υπάρχει 13 δις χρόνια η ανθρωπότητα μόνο 200000 χρόνια και τις περισσότερες ανακαλύψεις τις κάναμε τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια καταλαβαίνει κάποιος που βρισκόμαστε και τι έπεται,η δίψα για το άγνωστο συνέχεια μας φέρνει και κάτι το καινούργιο που επιβεβαιωνεται με το χρόνο,το σύμπαν είναι ένα μαγικό μέρος γεμάτο μυστικά που περιμένουν αποκάλυψη και μπράβο σε αυτούς που ασχολούνται και μπαίνουν στην διαδικασία να προβληματιστουν και να σκεφτούν από το να φάνε ότι τους ταΐζουν αμασητο

Δημοσ.

H άχρηστη πληροφορία της ημέρας.. με κάθε σεβασμό σε αυτούς που δίνουν την ζωή τους για τέτοιου είδους έρευνα..

Μην τα πετάς έτσι απότομα,μας διαβάζουν.Με κάθε σεβασμό σε εσένα και σε όσους γράφουν χωρίς να σκέφτονται... B)

• Like 2
Δημοσ.

Επιστημονικά αποδεδειγμένα πράγματα (θεωρείες) που βασίζονται πάνω σε επιστημονικές μεθόδους διαρκών πειραμάτων και παρατήρησης όχι αστεία... Δώσε σανό για τα γκόιμ λέμε...

Αφού απ´οτι φενεται εσυ και η παρέα σου δεν τρώτε σανό και τα έχετε καταλάβει όλα (χωρίς θεωρίες, με αποδείξεις υποθέτω), τι περιμένετε; Δωσ´τε τα φώτα σας στην ανθρωπότητα.

Το να λέτε απλώς ότι ο διπλανός σας είναι ηλίθιος (και εσείς έξυπνοι) χωρίς όμως να μπαίνετε καν στη διαδικασία να εξηγήσετε το πως και γιατί, δείχνει ότι πρώτον είστε περισσότερο ανίδεοι από αυτούς που κοροϊδεύετε (τρομάρα σας) και δεύτερον, ψυχολογικό πρόβλημα και μια ανάγκη για αυτοπροβολή.

• Like 5
Δημοσ.

Αν σκεφτούμε ότι το σύμπαν υπάρχει 13 δις χρόνια η ανθρωπότητα μόνο 200000 χρόνια και τις περισσότερες ανακαλύψεις τις κάναμε τα τελευταία εκατοντάδες χρόνια καταλαβαίνει κάποιος που βρισκόμαστε και τι έπεται,η δίψα για το άγνωστο συνέχεια μας φέρνει και κάτι το καινούργιο που επιβεβαιωνεται με το χρόνο,το σύμπαν είναι ένα μαγικό μέρος γεμάτο μυστικά που περιμένουν αποκάλυψη και μπράβο σε αυτούς που ασχολούνται και μπαίνουν στην διαδικασία να προβληματιστουν και να σκεφτούν από το να φάνε ότι τους ταΐζουν αμασητο

Το προβλημα ειναι πως πλεον ποια τα πραγματα ειναι πολυ ποιο συνθετα. Παλια ενα ανησυχο πνευμα εφαγε ενα μηλο στο κεφαλι και τσουπ. Να σου η βαρυτητα. Λιγο φαντασια ηθελε αλλα οκ. Σημερα ενα ανυσηχο πνευμα (οπως εγω πχ) ειμαι με δεμενα χερια. Για να καταφερω εστω και να περασω εξω απο το cern που λεει ο λογος πρεπει να εχω σπουδασει πυρινικος επιστημονας. Κυριολεκτικα ομως. Αυτο που θελω να πω ειναι πως η επιστημη εχει ανεβασει απιστευτα το επιπεδο τοσο που δυστυχως ειναι μονο για τα πολυ δυνατα μυαλα. Ολα τα αλλα ανυσηχα πνευματα απλα παρακολουθουν τις εξελιξεις απο το youtube :(

Δημοσ.

Το συμπαν αν και ολοι νομίζουν οτι εχει ηλικία κοντα στα 13 δις χρόνια,  στην πραξη η ηλικία του τεινει στο απειρο. 

Το λενε ακομα και οι Δανεζης Θεοδοσιου στα ντοκιμαντέρ τους,  το σύμπαν που αγαπησα. 

Το 13 δις,  βγηκε με την υποθεση οτι ο χρόνος είναι σταθερος,  μια υποθεση που δεν ισχυει ομως και το ξερουν ολοι. 

Αλλη διάρκεια ειχε 1 δευτερόλεπτο στην αρχη του σύμπαντος,  αλλη σήμερα και αλλη στο μέλλον. 

Ειναι σαν να λεμε,  αυτος ο δρόμος εχει μηκος 10km, αλλα καθε χιλιόμετρο να μην ειναι ιδιο. Δηλ το 1ο χιλ να έχει μηκος 100 χιλ, το 2ο 90 κλπ.  Και να μετραμε λες και είναι ιδια και να τα βγάζουμε 10km...

Επίσης το σύμπαν είναι σχεδον βεβαιο οτι αν και τείνει στο άπειρο είναι πεπερασμένο (δεν είναι απειρο δηλαδή) και φυσικά διαστελετε,  δεν υπάρχει κανενα προβλημα σε αυτο. 

Και μιας και γραφω,  κάποιος εγραψε πριν οτι καποια στιγμη το σύμπαν θα παψει να διαστελετε και θα εχουμε την αντιστροφη διαδικασία,  ολα προς τα μέσα "big collide theory". 

Αυτη ηταν μια απο τις 2 θεωρειες.  Ή θα διαστελετε επ απειρον μεχρι που θα διαλυθεί (η απόσταση αναμεσα σε πυρηνα και ατομα θα γίνει τοσο μεγαλη που τα σωματίδια θα διαλυθου και δεν θα υπάρχει υλη) 

, ή θα παει προς τα πισω και θα έχουμε το big collide. 

Για το ποιο απ τα 2 θα συνέβαινε επρεπε να μετρήσουμε με ακριβεια την ταχύτητα διαστολης.  Σήμερα (αν φυσικα δεν εχουν κανει λαθος ή δεν βρουν κατι που δεν ειχαν μετρησει),  μετρησαν την ταχύτητα και το big collide αποριφθηκε για την ωρα. 

Ισχυει η 1η θεωρία μονιμης διαστολης επιταχυνομενης μαλιστα μεχρι διαλυζεος.  Εχουν βρει και ποτε περιπου.  Καμια 200αρια δις χρονια αν θυμάμαι. 

Αν θέλουμε να επιβιωσουμε εως τοτε θα πρέπει να αλλάξουμε συμπαν..  Δεν αρκεί να βρουμε αλλο πλανητη..  :) 

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως η θεωρία συμπίπτει τρομερά με τις θεωρίες στην σειρά stargate universe που μας αρέσει πολύ τελευταία και μάλλον έχει επιβεβαιωθεί κατ ελάχιστον...

[OffTopic]

Μα πόσο όμως παπάρες είναι! Απ΄ όλα τα arcs του sg ήταν το ποιο ενδιαφέρων και το κόψανε στον 3ο κύκλο και πάνω στο καλύτερο σημείο. Όλα τα άλλα τα τραβούσαν από τα βυζιά για να περάσουν τους 5 φουλ κύκλους και αυτό ούτε καν αξιώθηκαν να.το κλείσουν αξιοπρεπώς! :cry:

ΤΑ ΝΕΥΡΑ ΜΟΥ!!! :mad:

[/OffTopic]

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το συμπαν αν και ολοι νομίζουν οτι εχει ηλικία κοντα στα 13 δις χρόνια,  στην πραξη η ηλικία του τεινει στο απειρο. 

Το λενε ακομα και οι Δανεζης Θεοδοσιου στα ντοκιμαντέρ τους,  το σύμπαν που αγαπησα. 

Το 13 δις,  βγηκε με την υποθεση οτι ο χρόνος είναι σταθερος,  μια υποθεση που δεν ισχυει ομως και το ξερουν ολοι. 

Αλλη διάρκεια ειχε 1 δευτερόλεπτο στην αρχη του σύμπαντος,  αλλη σήμερα και αλλη στο μέλλον. 

Ειναι σαν να λεμε,  αυτος ο δρόμος εχει μηκος 10km, αλλα καθε χιλιόμετρο να μην ειναι ιδιο. Δηλ το 1ο χιλ να έχει μηκος 100 χιλ, το 2ο 90 κλπ.  Και να μετραμε λες και είναι ιδια και να τα βγάζουμε 10km...

Επίσης το σύμπαν είναι σχεδον βεβαιο οτι αν και τείνει στο άπειρο είναι πεπερασμένο (δεν είναι απειρο δηλαδή) και φυσικά διαστελετε,  δεν υπάρχει κανενα προβλημα σε αυτο. 

Και μιας και γραφω,  κάποιος εγραψε πριν οτι καποια στιγμη το σύμπαν θα παψει να διαστελετε και θα εχουμε την αντιστροφη διαδικασία,  ολα προς τα μέσα "big collide theory". 

Αυτη ηταν μια απο τις 2 θεωρειες.  Ή θα διαστελετε επ απειρον μεχρι που θα διαλυθεί (η απόσταση αναμεσα σε πυρηνα και ατομα θα γίνει τοσο μεγαλη που τα σωματίδια θα διαλυθου και δεν θα υπάρχει υλη) 

, ή θα παει προς τα πισω και θα έχουμε το big collide. 

Για το ποιο απ τα 2 θα συνέβαινε επρεπε να μετρήσουμε με ακριβεια την ταχύτητα διαστολης.  Σήμερα (αν φυσικα δεν εχουν κανει λαθος ή δεν βρουν κατι που δεν ειχαν μετρησει),  μετρησαν την ταχύτητα και το big collide αποριφθηκε για την ωρα. 

Ισχυει η 1η θεωρία μονιμης διαστολης επιταχυνομενης μαλιστα μεχρι διαλυζεος.  Εχουν βρει και ποτε περιπου.  Καμια 200αρια δις χρονια αν θυμάμαι. 

Αν θέλουμε να επιβιωσουμε εως τοτε θα πρέπει να αλλάξουμε συμπαν..  Δεν αρκεί να βρουμε αλλο πλανητη.. 

Παράθεση 

Όχι φίλε μου το σύμπαν έχει ηλικία κοντά στα 13,7 δις έχει υπολογιστεί με μετρήσεις της ακτινοβολίας υποβάθρου μικροκυμάτων πότε δεν βγήκε με την υπόθεση ότι ο χρόνος είναι σταθερός γιατί  άπλα δεν υπάρχει χρόνος και πότε δεν χρησιμοποιηθηκε για την μέτρηση του σύμπαντος  δεν ισχύει κάτι τέτοιο και φυσικά δεν είναι άπειρο,ο λόγος που διαστέλλεται είναι εξαιτίας της εκρήξεις μόνο από αυτό δείχνει ότι δεν έχει άπειρη ηλικία  

Επεξ/σία από tollisth
Δημοσ.

Το προβλημα ειναι πως πλεον ποια τα πραγματα ειναι πολυ ποιο συνθετα. Παλια ενα ανησυχο πνευμα εφαγε ενα μηλο στο κεφαλι και τσουπ. Να σου η βαρυτητα. Λιγο φαντασια ηθελε αλλα οκ. Σημερα ενα ανυσηχο πνευμα (οπως εγω πχ) ειμαι με δεμενα χερια. Για να καταφερω εστω και να περασω εξω απο το cern που λεει ο λογος πρεπει να εχω σπουδασει πυρινικος επιστημονας. Κυριολεκτικα ομως. Αυτο που θελω να πω ειναι πως η επιστημη εχει ανεβασει απιστευτα το επιπεδο τοσο που δυστυχως ειναι μονο για τα πολυ δυνατα μυαλα. Ολα τα αλλα ανυσηχα πνευματα απλα παρακολουθουν τις εξελιξεις απο το youtube :(

Φίλε μου και τότε επιστήμονες ήταν που δεν διάθεταν τα σημερινά μέσα άλλα έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις ο καθένας συνέβαλε στο σήμερα εξέλιξη αυτό είναι.

Αυτό με το μήλο δεν ισχύει να ξέρεις 

• Like 1
Δημοσ.

Φίλε μου και τότε επιστήμονες ήταν που δεν διάθεταν τα σημερινά μέσα άλλα έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις ο καθένας συνέβαλε στο σήμερα εξέλιξη αυτό είναι.

Αυτό με το μήλο δεν ισχύει να ξέρεις 

Ναι αλλα σημερα δεν εχεις να ανακαλυψεις την ανωση και την βαρυτητα. Αυτα ειναι για τα γατακια :P Εχεις να ανακαλυψεις το βαρυτονιο και τα μυστικα μιας μαυρης τρυπας. Θελεις μαθηματικα Xαρβαρντ με κβαντομηχανικη και φυσικη και ναι μεν εχεις τα μεσα και τον επιταχυντη σωματιδιων αλλα πρεπει να ανακαλυψεις το μποζονιο του Χιγκς (βρεθηκε εν τελη). Που σημαινει πως για να σου δωθει η ευκαιρια δεν αρκει να εισαι απλα ανυσηχο πνευμα οπως παλια. Πρεπει να εισαι διανοια και να σπουδαζεις δουλευεις πολλα χρονια μεχρι να σου δωθει η ευκαιρια να βρεθεις σε εναν τετοιο μερος με αυτα τα μεσα. Και δεν αρκει να παω εγω και εσυ. Πρεπει το μυαλο σου να δουλευει σε αλλες συχνοτητες γιατι τα ερωτημτα πλεον ποια ειναι πολυ ποιο πολυπλοκα απο το τι ειναι η ανωση. Καποτε το να εισαι ανυσηχο πνευμα αρκουσε για να κανεις μια ανακαλυψη. Σημερα δυστηχως οχι γιατι ολα τα απλα εχουν ανακαλυφθει και αυτα που μενουν ειναι για πολυ overclocked μυαλα

• Like 1
Δημοσ.

Ναι αλλα σημερα δεν εχεις να ανακαλυψεις την ανωση και την βαρυτητα. Αυτα ειναι για τα γατακια :P Εχεις να ανακαλυψεις το βαρυτονιο και τα μυστικα μιας μαυρης τρυπας. Θελεις μαθηματικα Xαρβαρντ με κβαντομηχανικη και φυσικη και ναι μεν εχεις τα μεσα και τον επιταχυντη σωματιδιων αλλα πρεπει να ανακαλυψεις το μποζονιο του Χιγκς (βρεθηκε εν τελη). Που σημαινει πως για να σου δωθει η ευκαιρια δεν αρκει να εισαι απλα ανυσηχο πνευμα οπως παλια. Πρεπει να εισαι διανοια και να σπουδαζεις δουλευεις πολλα χρονια μεχρι να σου δωθει η ευκαιρια να βρεθεις σε εναν τετοιο μερος με αυτα τα μεσα. Και δεν αρκει να παω εγω και εσυ. Πρεπει το μυαλο σου να δουλευει σε αλλες συχνοτητες γιατι τα ερωτημτα πλεον ποια ειναι πολυ ποιο πολυπλοκα απο το τι ειναι η ανωση. Καποτε το να εισαι ανυσηχο πνευμα αρκουσε για να κανεις μια ανακαλυψη. Σημερα δυστηχως οχι γιατι ολα τα απλα εχουν ανακαλυφθει και αυτα που μενουν ειναι για πολυ overclocked μυαλα

Σίγουρα οι απαιτήσεις αλλάζουν άλλα και πολλές ανακαλύψεις που έγιναν δεν ήταν μόνο επειδή ήταν ανήσυχα πνεύματα ίσα ίσα ήθελε μυαλό,υπολογισμούς με μαθηματικά χωρίς καθόλου μέσα,διορατικότητα και σε εποχές που οι άλλοι ήταν πάνω στα δεντρά π.χ. η όλοι πίστευαν ότι είμαστε το κέντρο του σύμπαντος και οποίος είχε διαφορετική άποψη μπορεί και να τον σκότωναν δεν είναι και λίγο πράγμα 

• Like 2
Δημοσ.

Παντός ρε παιδιά ποτέ δεν κατάλαβα πως γίνετε κάτι που δεν έχει τέλος συνέχεια να διαστέλλεται

Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το σύμπαν είχε αρχή σε ένα σημείο και από τη μεγάλη έκρηξη και μετά, άρχισε να διαστέλλεται. Όπως μια χειροβομβίδα μέσα σε αλεύρι σε slow motion. Λόγω ότι το πιο γρήγορο πράγμα στον κόσμο είναι το φως, δεν μπορεί να υπήρξε κάτι πιο μακριά από εκεί που έφτασε το φως. Και επειδή το φως έχει συγκεκριμένη ταχύτητα, αν πάρεις το κέντρο που ξεκίνησε, με την απόσταση που διανύει το φως σε 1 λεπτό (πχ) και πολλαπλασιάσεις με χρόνια, βρίσκεις που ταξιδεύει η πρώτη λάμψη της έκρηξης αυτή τη στιγμή. Εκεί είναι και η άκρη του. Απλά είναι τόσο μακριά που μέχρι να φτάσει σε μας (στα τηλεσκόπια μας -αν βλεπανε μεχρι εκει-) θα χει προχωρήσει άλλο τόσο δίνοντας έτσι την αίσθηση του άπειρου. Νομίζω ότι ήδη έχουν ανιχνεύσει βαρυτικά πεδία ή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία από τον απόηχο του ωστικού κύματος της μεγάλης έκρηξης....Δεν ξέρω έκανα αυτο-mindfuck μόνο με αυτά που σου έγραψα.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...